Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Kad vairs nevar....

Reitings 264
Reģ: 13.02.2009

Sveikas,

es sev šobrīd ļoti nepatīku un jūtu, ak sāku pārējos apgrūtināt ar, jo visu laiku želojos.

Situācija tāda, ka parasti esmu no tiem cilvēkiem, kas savas prblēmas risina paši un citiem par tām nav jāzina, ja nejautā, bet šobrīd esmu grūtā sitācija, kur ilgst jau labu laiku, primo pusgadu, turēju visu sevī un cīnojos kā varu, bet esmu nomākta, stresaina un viena, jā, laikam tas ir īstais iemesls, kāpēc uzkrauju citiem savas lietas, lai nejustos viena. Tagad ir jau pāris mēneši, kad liekas, ka vairs viena nespēju vilkt savu grūtību vezumu, un vienīgais veids kā varu savas domas atslēgt ir sarunas ar interesantiem cilvēkiem, draugiem, bet pēdējā laikā jūtu, ka izplīstu un izplūstu par sevi un savām problēmām un man negribas, bet noturēties nevaru, jo tad liekas ka pārsprāgšu, jo ir tik ilgi turēts sevī un liekas ka vēl ilgi tā būs.

Jautājums, kā, lai neuzgrūž savas probļēmas, ja vienīgais veids kā viņas aizmirst ir kādam izstāstos? Esmu visu citu izmēģinājusi, filmas, grāmatas, mūzika, pastiaga, tusiņi, vienkāršas sarunas, nekas nelīdz, vienīgi, kad esmu divatā ar kādu cilvēku un nopietni runājam, tad varu mazliet atbrīvoties, izstāstīt visu un uzņemt mazliet enerģiju, bet jūtu, ka it kā nododu savu nastu tam cilvēkam, un to es negribu, help!

10.03.2011 00:05 |

Reitings 1705
Reģ: 29.01.2009
varbūt pastāsti šeit par savām problēmām, izdomāsim risinājumu. Jo problēmas nevar aizmirst, tās var vai nu neuzskatīt par problēmām vai arī ķerties klāt un risināt, darīt kaut ko lietas labā..
10.03.2011 00:08 |

Reitings 494
Piekrītu, Berry. Galu galā- šis forums jau tapēc arī daļēji ir, lai meitenes viena otrai palīdzētu, uzklausītu, sniegtu padomus vai mierinātu.
Variants nr.2- atrodi kādu ar ko izrunāties, ar kuru tev nebūtu sajūta, ka nodod savas problēmas citiem... ;-)
10.03.2011 00:12 |

Reitings 4218
Raksti dienasgrāmatu kladē vai emuārā.
Varbūt līdzēs. Katrā ziņā pamēģini.
10.03.2011 00:13 |

Reitings 454
Reģ: 13.11.2009
pasaule, šādām situācijām vislabākais risinājums ir psihoterapeits - Tu viņam maksā, lai viņš Tevi uzklausītu un palīdzētu tev atrast atbildes uz sasāpējušiem jautājumiem :) Nedomāju,ka i-neta forumi ir īstās vietas, lai risinātu problēmas. Izkratīt sirdi - varbūt,bet šā vai tā sastapsies arī ar kādu nosodījumu vai neizpratni...
10.03.2011 00:15 |

Reitings 10816
mani shitaa draugs paarsteidza...es zheelojos diezgan maz,bet ,ja zheelojos,tad kaadam saveejam..respektiivi tuvaakajam-draugam... vienreiz atsuutiija taadu sms,ka vinjam jau apnicis,ka visu laiku zheelojos... biju manaamaa shokaa..kam ta citam,ja ne vinjam.... un kopsh taa laika censhos kontroleet sevi..zhelojos drushkai vai masai:D..taas vienmeer uzklausiis:D
10.03.2011 00:18 |

Reitings 264
Diemžēl viens un ātrs risinājums nav šim problēmām, ir dzīve sarežģīta tādā veidā, kas citiem liekas pašaprotami, man nāk ar milzīgām grūtībām un no tā atkarīga mana nākotne, bet nav sajūtas, pārleicības, ka tikšu galā.

Labprāt gribētu izrunāties ar psihoterapeitu, bet.. tas maksā...

Un no citiem cilvēkiem palīdz tieši tas, ka ir dažādi un daudz viedok''li ieteikumi, kas pa niekam dod iedvesmu un saņemšanos.

Tāda sajūta, ka esmu ''smagais'' cilvēks apkārtējiem, bet esmu sev arī tāda, no tā laikam tikai ar laiku varēs varbūt tikt vaļā, vai arī ja apstākļi mainīsies, laikam man un arī apkārtējiem būs ar to šobrīd jasadzīvo.

Bet pat ja es izstāstu un paskaidroju kāpēc esmu tik nomākta, cilvēki saprotu, bet tas nemazina to, ak aiz sevis atstāju ''smagu'', problēmu pilnu iespaidu un man bail, ka tas ir vienīgais, ko viņi par mani padomās, atcerēsies.
10.03.2011 00:24 |

Reitings 10816
bet kaads ir suudzeejies,ka Tu apgruutini?kaads izvairaas no Tevis un sarunaam ar Tevi???.. ja ir tieshaam labi draugi un gjimene,tad nedomaaju,ka baigi uzkrauj savu nastu... nez.. nezinaam jau ar kaadas probleemas Tevi nomoka..tieshi runaa runaa runaa un paliks vieglaak,labaak...
10.03.2011 00:27 |

Reitings 454
Nu jā, labs psihoterapeits nav lēts prieks,bet ja problēmu ir daudz un pati netiec galā, tad domāju ka uz savu veselību (starpcitu garīgais stāvoklis ļoti ietekmē fizisko!)naudu žēlot nedrīkst. Protams, ja situācija ir tāda,ka naudas nav vispār, manuprāt ir iespēja saņemt psiholoģisko palīdzību bezmaksas (varbūt kādos krīzes centros?) Katrā ziņā problēmas jau nekur nepazudīs,ja tu kādam(draugam, draudzenei, kaimiņam, pārdevējai, konduktoram vai kādam citam) vestītē paraudāsi...paliks vieglāk,bet uz īsu mirkli...un problēmu kamols paliks tikai lielāks un lielāks...saku pēc savas pieredzes...problēmas ir JĀRISINA un ar izrunāšanos ļoti bieži ir par maz.un tas,ka Tu saki, ka esi "smags" cilvēks - neviens par tādu nepiedzimst, acīm redzot kaut kādā mirklī tavā dzīvē ir bijis kāds lūzuma periods...tas var būt bērnībā,ko pati neatceries...
10.03.2011 00:33 |

Reitings 1383
Reģ: 03.10.2010
man ir liidziigi...ar jebkuru uzsaakot sarunu, taa beidzaas ar manu probleemu kjidaashanu un aprunaashanu :-/ man taads pats periods dziivee....vienu dienu seedeeju un domaaju par sevi, kur palikusi taa smaidiigaa un dziivesprieciigaa Es, kas bija "dusha kompanii" kaa saka...kur palika mans muuziigais optimisms un meerkjtieciiba...viss ir pazudis, diemzeel! un pati vairs ar to netieku galaa.
10.03.2011 00:37 |

Reitings 454
PrinceseuzZirna, es nedaudz oponēšu. Ir tāds teiciens - "kovo jebjot chuzhoje gorje". Pat vistuvākie cilvēki nav spējīgi ilgstoši klausīties,ja kāds žēlojas. Katram ir sava dzīve,arī vecākiem un draugiem....Nu nevar visu laiku prasīt,lai kāds uzklausa, pažēlo, pasaka kādu labu vārdu...Ja tas notiek konstanti un reāli palīdzēt neviens nevar, tad agrāk vai vēlāk cilvēks kļūst par apgrūtinājumu, pat tuvākajiem cilvēkiem..
Pasaule, Tev reāli kāds var palīdzēt Tavā konkrētajā problēmā? Kāds no ģimenes vai draugu loka?
10.03.2011 00:38 |

Reitings 264
nav viena problēma kā draugs, ģimene vai darbs, bet dzīve ir sarežģīta, tiešām sarežģīta, katra diena paiet to pārdzīvojot ne izdzīvojot un šos abstākļus nevaru mainīt un neviens cits nevar tos mainīt kā tikai laiks.
sūdzējies neviens nav, bet ģiemenei un draugiem īsti arī neuzkrauju, viņi redz paši un zin, negribas vēl bāzt virsū, drīzāk iznāk paziņām, jauniepazītiem cilvēkiem.
nopietni apsveru par psihologu, bet .. arī šobrīd tas ir sarežģīti ne tikai naudas dēļ.
paldies, arī no šā palika vieglāk, ja pat īsti nezinu, ko mainīt, varbūt es taisu vēl problēmu kur tās nav?
10.03.2011 00:38 |

Reitings 264
Cupcake- nē, nevar.
man vienkārši ir jādzīvo un laiks parādīs vai atvieglos vai padarīs vēl grūtāku, bet šobrīd man vajag saņemties un izdarīt lietas, bet ar šādu garstāvokli neesmu spējīga, tāpēc runāju ar cilvēkiem un veļu viņiem savas problēmas, tāpēc arī radās ši diskusija.

Parasti esmu tāda pati kā tu- ja ir problēma, ko var risināt, tad risinam un nečīkstam, aj nevar risināt, tad pieņemam par neizmaināmu apstākli, daļu no ikdienas un dzīvojam. parasti dzīvoju šādi, bet šis apstāklis mēdz ieilgt un sakrāties tā, ka mēnešiem ir kamols kaklā un varu apraudāties pērkot veikalā pienu.
10.03.2011 00:42 |

Reitings 454
Pasaule, ja īsti nezini, kur ir problēma,bet jūties nelaimīga,tad diemžēl palīdzēt var tikai speciālists...protams,ka dzīve ir sarežģīta - neviens jau neteica,ka būs viegli,vai ne? :) Zini,ja nevari manīt sitāciju - maini attieksmi...pilnīgi nopietni. Es vienmēr esmu uzskatījusi,ka ir vērts satraukties par lietām,kuras esi spējīgs mainīt. Ja ir kaut kas,ko tu nekādi nevari izdarīt - nav jēgas pat lieki tērēt enerģiju :) Attieksmes maiņa attiecībā pret situācijma un lietām maina visu. Tas protams ir smags darbs pašam ar sevi,bet līdz ko Tu iemācīsies mainīt SAVU attieksmi,būsi p''arsteigta,ka arī visa dzēve un pasaule Tev apkārt tev izmainīsies ;)

Reitings 10816
cupcake,nu piekriitu arii Tavai domai... bet tur jau taa lieta,ka mees nezinam cik daudz un kaa suudzaas pasaule...

Reitings 10816
pasaule,izklausaas,ka visu ljoti nopeitni dziivee njem pie sirds un par visu paardziivo.... mosh Tu esi taada tipa cilveeks,kursh muzhidne par vius streso un paardziivo un netiek galaa.... tad jau tur tieshaam ir vajadziiga profesionaala paliidziiba...
10.03.2011 00:44 |

Reitings 454
pasaule,zini, negribu tevi biedēt bet man tas viss sāk izskatīties pēc depresijas. Pašai ir bijusi - ilgstoša, un es arī varēju sākt raudāt pērkot pie konduktora biļeti....es patiešām ieteiktu atrast līdzekļus un griezties pie psihoterapeita, tas ir nopietni.Protams,ka tas viss ir ļoti laikietilpīgs process,kas aizņems labākajā gadījumā kādu gadu,bet vismaz pēc seansa jutīsi atvieglojumu,ka esi parunājusi un izteikusi visu ,kas uz sirds...
10.03.2011 00:47 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Ja ir kas konkrēts, kas Tev sagādā dzīvē problēmas, maini, izmanto to kā motivāciju... Tā saka mans draugs.
Es arī viņam baidos pateikt, kā jūtos reizēm, ne jau dēļ viņa pārestībām, viņš ir ļoti labs, un pārestību nav, bet dēļ tā, ka es izskatīšos slikti, atklājot savus trūkumus es baidos izskatīties slikti.
Man piemēram jau kādu laiku liekas, ka agrāk es zināju ko vēlos, man bija mērķis, es biju ar domu, man bija dzinulis, bet tagad ir pazudis, šķiet ka bezjēdzīgi skrien kāmja ritenī, profesionālās izaugsmes ir pielīdzināmas nullei, darbs vienkārši mani emocionāli gremdē, tad kad prātoju doties prom no darba, tad ir tūkstotis kas pasaka, ka tā nevar, ka ir jābūt kur aiziet, es baidos nokavēt to mirkli, man bail ka man būs 30 es sēdēšu kā vecs tantuks tai pašā birojā un savā dzīvē nebūšu neko sasniegusi. :-/
10.03.2011 00:50 |

Reitings 264
nevis vienkārši pa žižno služna, bet ir konkrētas lietas, kas parasti ir vienkārši ikdiena, bet man tās ir problēmas, jo ir īpaši apstākļi, zinu, ka vajadzētu izstāstīt visu, bet.. šeit negribas.
depresija, jā, apsveru tādu domu, ka ir, bet..
Jā, man vajag izilkt, sakoncentrēties vēl vismaz divus mēnešu un tad varēsu gan depresot gan visu, ko vajag, bet kā, kā, lai rītdien pamostas ar smaidu, vai vismaz vieglāku sejas izteiksmi?
10.03.2011 00:53 |

Reitings 326
Reģ: 22.02.2011
Pasaule, grūti saprast tieši kāda rakstura problēmas tās ir, tāpēc grūti dot kādu padomu.
Es ļoti ilgu laiku biju tāda kā garastāvokļa bojātāja saviem draugiem, bija gan visādi atgadījumi, kas pašsaprotami bojāja dzīves kvalitāti un ar laiku vienkārši kļuvu vāja - pesimistiska, tieši bija pēdējais gads vidusskolā, kad jādomā par to, ko darīt nākotnē, tas tikai nomāca vēl vairāk un beigās pat redzēju problēmas tur, kur to nebija. Nesaku, ka esmu ļoti mainījusies, bet daudz kas palika skaidrāks lēnām un mierīgi visu pārdomājot, audzinot savu raksturu.
Ja nu tev gribas par to visu parunāt, iedod savu epastu. Protams, nesolu, ka varēšu dot kādu padomu, bet neiebilstu papļāpāt.
10.03.2011 01:16 |

Reitings 454
pasaule, vēl variants ir aiziet pie psihiatra,lai izraksta Tev kādus sedatīvus līdzekļus. Tagad ir daudz labi traiksmes noņēmēji,kas neietekmē ne miegu,ne domāšanas spējas, bet noņem trauksi un stresu un tā vienkārši izsakoties kļūsti daudz pofigistiskāks Tas ir tāds labs urgent variants ne ilgstošam periodam - tavā gadījuma 2 mēneši. Ilgāk gan nebūtu vēlams,jo pie viņiem parasti pierod. Man viens tuvs cilvēks,kuram bija depresija dzēra pirms eksāmeniem - rezultāts izcils-ātri un efektīvi :D Tā gan bija personīgi pazīstama psihiatre,nezinu vai parasts ārsts bez ilgstošas apskates ko tādu tev izrakstīs. Pati esmu dzērusi Xanax - diezgan labs,bet ar miegainības efektu. Vēl gribu piebilst,ka diez vai tavā gadījmā palīdzēs nervu tējiņas un tinktūras - te vajag ko stiprāku,lai vari nolauzt 2 mēnešus un tad jau varēsi domāt par alternatīviem terapijas veidiem...
10.03.2011 01:20 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)