Anglu valodu saku macities vel pirms latviesu valodas, kad man tikko palika 3 gadi, un pedejos gadus dzivoju arzemes, kur komunikacija rit attiecigi, taka sobrid anglu valoda runaju labak ka latviesu. Berniba runaju american english, shobrid i tirs british english akcents. Man gruti saprast cilvekus, kas nemak anglu valodu, it ipasu jaunus cilvekus, jo galu gala ta valoda ir visur! Filmas, prese, dziesmas, braucot arzemju celojumos! 16 gadu vecuma jau piestradaju par tulku, tulkojot tekstus no latviesu/krievu valodam uz anglu un otradak vienai kompanijai, bet tas jau bija ilgus gadus atpakal. Domaju jebkuram cilvekam ir si valoda jamak vismaz sarunvalodas limeni :)
Man berniba bija izklaide tada, lai vardu krajumu papildinatu.. Tevs bija atvedis no kaut kurienes tadas kartites, kur rakstits vards anglu valoda un aizmugure ir tulkojums ar skaidrojumu. Ta ka speli spelejam. Vins man rada kartinu un man japasaka tulkojums un skaidrojums, logiski :) Ja nezinaju, tad likam mala, macijos un pectam velreiz uz apli, kamer visu nepateicu pareizi. Drastiski, toties loti noderigi. Uztaisi pati sev sadas kartinas un macies, nostradas lieliski! Jo izmantosi gan redzes, gan rakstibas atminu!