Pareiza runa.

Reitings 414
Reģ: 29.01.2009

Sveiki! :-)

Man jau kopš bērnības ir problēmas ar runu, kad uztraucos. Salīdzinot manu tagadējo runu ar to, kas bija bērnībā tā ir krietni uzlabojusies, taču tai ir vēl daudz mīnusu.

Tad, kad es esmu uztraukusies, es ļoti ātri runāju, tik ātri, ka mani grūti saprast :-D

Un otrs mīsus manai runai ir tas, ka es mēdzu norīt galotnes- tas ir tā, ka viņas nedzirdas, tas kropļo manu runa.

Ko jūs man varētu ieteikt,lai varētu uzlabot savu runu. Varbūt varat ieteikt, kādus pantiņus, kurus patrenēties? Zināt varbūt, kādas interenta lapas, kur kas būtu noderīgs, lai tiktu galā ar manu problēmu?

02.03.2011 19:22 |

Reitings 563
Reģ: 17.02.2011
Jā, ļoti labi dari - treniņam vajag lasīt tekstu skaļi. Esmu arī mājās to darījusi.Es pat ejot pa kādu nomaļāku ielu vai braucot mašīnā, esmu pie sevis veikusi visādus artikulācijas aparāta vingrinājumus.Droši vien,ja kāds no malas to ir redzējis, ir kārtīgi izķiķinājies par mani :-P
02.03.2011 20:40 |

Reitings 414
Reģ: 29.01.2009
Par cilvēku dīvainajiem skatieniem :-D ziemas_roze uz mani citreiz cilvēki dīvaini noskatas, jo man ir niķis pie sevis runāt :-D Piemēram, lai izpildītu uzdevumu matemātikā es runāju,ko daru un ko jādar, vieglāk izpildīt, bet nu balakus sēdēja smejas, Britta ar gudru cilvēku runā :-D
Ir bijis tā, ka ņormālā balsī tomātus paņēmu, siers, ā un man vēl jāpaņem cīsiņi:D Blakus tantiņa uz mani tā skatījās :-D
02.03.2011 20:47 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
pie arsta mars!
02.03.2011 21:12 |

Reitings 1402
Reģ: 17.10.2010
paskaties refresh.lv, tur bij viena akcija logopēda apmeklējumam. ja problēma dikti nomoka, varbūt palīdzēs.
pašai ir nelielas problēmas ar "r" izrunu, bet to tā īsti citi nepamana. un kad satraucos publiski runājot, runāju normāli, bet man sāk trīcēt galva, un tad es satraucos vēl vairāk, ka kāds to varbūt redz un trīcu vēl vairāk :D
02.03.2011 21:32 |

Reitings 563
Reģ: 17.02.2011
Dorota
Ar "r" ir tā,ka, runājot ir jāseko līdzi, lai mēles pamats nebūtu sasprindzināts. Šo līdzskani var "iekustināt" ar citām skaņām,kas pareizi pozicionē artikulācijas aparātu, piem., drrrr, trrr :-)
03.03.2011 04:18 |

Reitings 536
Reģ: 06.08.2010
Tātad, tas ko vajadzētu darīt šajā situācijā ir pašai sevi mācīties kontrolēt. Respektīvi, runājot piedoāt, ļoti stipri piedomāt, pie runas tempa un pareizas vārdu izrunas.
Mazākā vecumā šo lietu logopēds vieglāk varētu koriģēt, šobrīd Tev šī lieta jau izstrādājusies par ikdienu, līdz ar to palīdzēs paškontrole un neliels teniņš, piemēram grāmatu skaļa lasīšana mierīgā tempā.
03.03.2011 12:37 |

Reitings 536
Reģ: 06.08.2010
Iesaku tomēr arī logopēdu apmeklēt, jo varbūt vajag arī kaut ko no medikamentiem palietot. Grūti tā pateikt nezinot tavu slimības vēsturi.
03.03.2011 12:39 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits