Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Dzemdības-izvēle..!!

Reitings 40
Reģ: 18.10.2010

Sveikas..! :-)

Šodien, kā jau katru mēnesi gāju pie savas ārstes uz vizīti.Vis bija kārtībā līdz nesākām runāt pa dzemdībām..:\

Dzemdības plānotas Jūnija sākumā līdz tam vel ilgi,bet man jau no mazotnes galvā ir lieka asinsvada cilpa tas nau nekas traks laiku pa laikam 1dienu pavadu mežonīgās galvassāpēs bet tas uznāk pa retam, bet lieta tāda ka man pateica, ka dzemdību laikā pastāv neliels risks, ka šis asinsvads var plīst (jūs jau zinat ar, ko tas parasti beidzās) un tapēc man labāk būtu labāk mazulīti laist pasaulē ar ķeizargrieziena palīdzību.Bet es to tik tiešām nevēlos tās ir manas pirmās dzemdības un varbūt skanēs traki, bet gribu izjust visas dzemdību sāpes un laist mazuli pasaulē ar pašas spēkiem izjust visu dzemdību norisi.Nezinu ko darīt..:\

Takā mana mamma ir neroķiurģe viņa man sarunās visādas vizītes pie speciālistiem, lai viņi izvērtē situāciju un pasaka savas domas, bet gribētu dzirdēt jūsu viedokli..!

Varbūt kādai bijis,kas līdzīga..?

25.02.2011 16:03 |

Reitings 403
Reģ: 29.01.2009
Man bija ķeizars, jo bija tikai 7,5 mēneši, gaidīju dvīņus un sākās veselības problēmas. Nezinu, kas ir dzemdību sāpes. :-D Ja godīgi, laikam nemaz negribētu mocīties dzemdībās..
25.02.2011 16:44 |

Reitings 3074
Reģ: 15.01.2010
Nu neiznu vai gribēšana izjust sāpes ir tā vērtas,lai mazulis tfu tfu augtu bez mammas vai nodarītu pati sev lielus veselības bojājumus. Jo plīsis asinsvads galvā,nav joka lieta !!!
Man tuvs cilvēks ilgus gadus mokās ar asinsizplūduma sekām,nenovēlu nevienam to!
25.02.2011 16:46 |

Reitings 2224
Viens ir tas, ko tev gribās, bet otrs ir tas, kas notiks ar bērnu, ja viņš paliks bez mātes!
Manuprāt tev bērnam jābūt pirmajā vietā, nevis tam ko gribās tev patreiz- diez vai bērns būs laimīgs, ja viņam tavu iegribu dēļ nāksies dzīvot bez mātes :-/
25.02.2011 16:59 |

Reitings 3096
Reģ: 09.06.2009
man tā tīri, aiz intereses, kādas var būt asins izplūduma sekas?
tante, kura ar mani ņēmās, kad biju sīka ziemā nokrita, salauza gūžu un ar dabūja asins izplūdumu.. es tās dienas tieši pie viņas nebiju aizgājusi (nezināju) un tad man paziņoja tikai par bērēm.. :%27-(
cik man teica, tad viņai sekas bija tādas, ka nevienu neatpazina..

pareizi, spiediens uz asinsvada.. viņš mezglā, un pārsprāgst.. labāk jau ķeizaru, jo gadās jau visādi!! :(
25.02.2011 16:59 |

Reitings 15092
Es vispar nesaprotu, kas tur vel ko domat?? Ja pastav kaut mazakais risks, tad manuprat vispar nav divu domu, ko darit!
Pakonsultejies un pienjem lemumu kopa ar savu arstu!
25.02.2011 17:04 |

Reitings 563
Reģ: 17.02.2011
Tava mamma ir neiroķirurģe - tātad ārste. Kompetents un kvalificēts cilvēks Tev pašai līdzās. Domāju, Tev mūsu viedokļi nav nepieciešami :-)
25.02.2011 17:06 |

Reitings 3074
Reģ: 15.01.2010
Nu man tuvam cilvēkam,kurš vēl ir jauns ,ir epilepsija no tā laika un katru dienu galvassāpes.
Kad uznāk lēkme tad "slēdzas ārā",un visu laiku jānovaktē,lai par ilgu neatslēdzas,jāmodina augšā. Vienreiz manās rokās pārstāja elpot,es tam joprojām nevaru tikt pāri. Bet instinktīvi kritu panikā un sāku kratīt un sist viņu,līdz atjēdzās..laimīgākais brīdis manā dzīvē,kad viņš atvēra acis tomēr.
Un daudz visādu sīkumu. Šajā karstajā vasarā,kas bija,tas viss atkal saasinājās karstuma dēļ un viņš varēja tikai gulēt.
Un pagaidām neviens nespēj palīdzēt vai novērst pilnībā...
25.02.2011 17:26 |

Reitings 3096
Reģ: 09.06.2009
sk.
epilepsija pati par sevi ir briesmīga (s)
25.02.2011 17:29 |

Reitings 953
Reģ: 13.02.2010
Sīkajam ir pilnīgi vienalga pa kurieni viņu dabū ārā no vēdera. Viss, ko viņam vajag, lai tu būtu ar 100% atdevi līdzās, kad viņš būs ienācis pasaulē. Nez vai Tev pašai, tava bērna tēvam, visai ģimenei, radiem, draugiem un bērnam būs baigais pieks, ja dzemdību dēļ ārstiem būs jācīnās par tavu dzīvību. Un ja notiks labākais un izdosies glābt, nez uz cik dienām bērnam nebūs iespējas pilnvērtīgi pavadīt laiku ar māti.
Man liekas, ka no visām pusēm raugoties, labāk ir neriskēt. Gan dabiski dzemdējušās, gan ar ķeizaru- visas ir vienādi labas un "īstas" mammas.
25.02.2011 17:33 |

Reitings 4504
Reģ: 21.05.2009
Es neriskētu ar savu un bērna veselību.
Bet tā,kā Tev vel visas vizītes un diagnostikas priekšā-tad būs reāls izvērtējums-pastāv risks vai nē.
Lai veicas gaidībās un mammas lomā ;-)
25.02.2011 19:00 |

Reitings 40
Reģ: 18.10.2010
Tur jau tā lieta ārsts saka, ka negādu īpašo risku nesaskata, bet saka, ka viss var gadītiesar katru, lai pati izdomājot.Viņa ir saskārusies ar 2x šādām grūtniecēm abas ir dzemdējušas pašas un nekas nau noticis, bet mamma kā neiroķiurģe uskata, ka labāk būtu ķreizargrieziens..
Bet nu konsultēšos ar speciālistiem un uzklausīšu viņu sakāmo.
25.02.2011 21:37 |

10 gadi
Reitings 1649
Tev gandrīz ir paveicies, jo zinu pāris sievietes, kas meklē, bet neatrod pamatojumu ķeizaram, kuru pašas grib, bet ārsti neizraksta. Un tad ir jāpiķo liela nauda, ja ķeizaru izvēlas pēc pašas vēlēšanās.
25.02.2011 21:51 |

Reitings 903
Reģ: 26.03.2009
Tādus jautājumus noteikti jārisina ar ārstu, man nav ne jausmas :(
25.02.2011 21:56 |

Reitings 22
Reģ: 02.03.2011
Ka jau tev teica ārsti, tev jāizvēlas pašai, neviens tev neko ieteikt nevar. Bet varu tev pastāstīt savu stāstu jo pati ilgi domāju kā dzemdēt...

Dzemdēju pirmo, dzemdības ieilga un galu galā bija jātaisa ķeizers. Kad gaidīju otro bērniņu mans ārsts man uzreiz pateica, ka bus ķeizers, jo pēc ķeizera neviens nedzemdējot, var plīst šuve. Grūtniecības laikā mainīju dzīves vietu un arī ārstu. Jaunais ārsts teica ka varu dzemdēt pati, bet garantijas nekādas nedeva, jālemj pašai. Kad bija palicis 1 vai 2 mēneši, nolēmu pakonsultēties ar ārstiem, kādā no dzemdību namiem.

Rīgas dzemdību namā īpaši neviens negribēja runāties, jo esot pārāk agri, teica kad dzemdēšu tad arī skatisies...

Bulduru slimnīca teica viennozīmīgi ķeizers, jo pēc pirmā ķeizera dzemdības dabīgā veidā nepieņem.

Stradiņos teica, ka varu dzemdēt pati, bet nekādas garantijas nedeva.

Tā nu pēc ilgām pārdomām izlēmu dzemdēt pati,dzemdēju Stradiņos un viss bija superīgi!

Tāpēc iesaku aizbraukt uz Stradiņiem un pakonsultēties tur. Ceru ka mans stāsts palīdzēs tev. ;-)
02.03.2011 19:57 |

Reitings 293
Reģ: 06.10.2010
Nezināju ka ķ-grieziens ir par maksu ja to izvēlas tapat vien :-D (man šī tēma ir plānota tikai tālā nākotnē, tā ka neesmu profi) :-D Būs jākrāj naudiņas, tomēr labāk nekā visādi plīsumi un mokas! Vispār jo vairāk lasu jo vairāk pārliecinos ka nav nekā briesmīgāka par dzemdībām, no bērnības paniskas bailes :-( Ir divi varianti - plīsumi, biesmīgas sāpes dabiskajās, un no otras puses tevi sagraiza.. šausmas!!! :-O tišām apbrīnoju visas kuras tikušas tam pāri :-D
02.03.2011 20:24 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits