zīdaiņu bildes internetā

10 gadi
Reitings 6339
Reģ: 01.04.2009

Aizdomājos par tādu lietu - nu jau tas laiks, kad daudzām manām draudzenēm un paziņām dzimst bērniņi, to var lieliski uzzināt pat no draugiem.lv galerijām, kur jaunās māmiņas ievieto sava dažas dienas vecā mazuļa fotogrāfijas. Nu jā, var jau teikt, moderns laikmets, draugi, kuri nevar atbraukt ciemos, nu var redzēt mazuļa attīstību un priecāties kopā ar jauno māmiņu. Bet ir viens BET - cik esmu dzirdējusi, zīdainīti pirmajos dzīves mēnešos nav ieteicams rādīt visai pasaulei, jo viņš ir ļoti uzņēmīgs pret tā sauktajām ļaunajām acīm un cilvēki unternetā taču ir ļoti dažādi. Viena mana draudzene vispār ir kategoriski pret savas mazās meitiņas fotogrāfiju publicēšanu internetā, kamēr mazajai nebūs vismaz 2-3 gadi. Tas jau protams, katras māmiņas pašas darīšana, ko viņa savās galerijās ievieto, bet manas domas arī ir, ka tik mazu bērniņu bildes nav jāizrāda visai pasaulei, bet gan tikai pašiem tuvākajiem. Ko jūs par to domājat?:)

25.02.2011 14:11 |

10 gadi
Reitings 6339
Reģ: 01.04.2009
Rafaello, es atceros to džeka galeriju ar kaķi, vārdā Uzvalciņš, tur bija daudz vairāk, kā 70 bildes:D Bija pat smieklīgi, kā cilvēks pacenties sabildēt kaķi tik daudz dažādos veidos un izteiksmēs:D
25.02.2011 15:35 |

Reitings 953
Reģ: 13.02.2010
Piekrītu. Bet ir vēl viena lieta, ko liek galerijās. Mātes savas bildes pēc dzemdībām- tādas izmocītas sejas, izpūruši mati, loki zem acīm un tad vēl kādas 10 bildes ar zilgani sarkanu bēbi.....fuj.
Cilvēki taču parasti nefočējas, kad ir slimi, noguruši vai neizgulējušies, nedomāju, ka bērnam vēlāk būs patīkami skatīties savas dzīves pirmos mirkļus, kur pašam tāds baiss skats un māte pārmocījusies.
25.02.2011 15:41 |

Reitings 2677
Reģ: 27.07.2010
es saku tā
jā, uzvalciņš rullē ... (l) :-D
25.02.2011 15:41 |

Reitings 289
Reģ: 15.09.2010
Mums skolā bija runa par to, ka internets personu datiem ir bīstama lieta, jo lai arī iespējams tāda lapa/neta adrese vairs nav, bet googlē meklējot uzrādas. It sevišķi bildes.
25.02.2011 15:44 |

Reitings 1242
Reģ: 29.01.2009
Neatbalstu jaundzimušo bilžu likšanu internetā!
Arī no manu draugu loka, vairākas tā ir darījušas, un arī šādā veidā esmu vairākas reizes uzzinājusi, ka vispār ir piedzimis mazulis. No vienas puses jau forši, ka es vismaz uzzinu kā dzīvojās draugiem UK un uzzin tādus jaunumus, bet patīkamāk un drošāk būtu to uzzināt kaut vai telefoniski. Tieši tā, visai pasaulei nav jāzin, ka tev ir ģimenes pieaugums.

Bet kā jau minēts, cik cilvēku, tik viedokļu. Un katrs pats izlemj ko un kā darīt. Mēs varam tik izteikt savu viedokli, bet ne uzspiest to :-/
25.02.2011 15:52 |

Reitings 1242
Un jā, gribu piekrist piparniicai! Tā arī ir, sen jau tāda mājas lapa nav, bet google vēl joprojām viss saglabājas...
Nav jau pat tai lapai jāpazūd...piemēram es, no savas pieredzes - biju reģistrējusies face.lv, nu jau kādus 2gadus esmu no turienes izdzēsusies, bet google ierakstot manu niku (kāds bija face.lv) var atrast manas bildes. Diezgan nepatīkami, bet fakts.

Nu lab tas par mani, bet ja tās būtu zīdainīša bildes, tad tas būtu vēl dumjāk... :-(
25.02.2011 15:56 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Man ir dalitas domas taja ,jo ta jau laikam ir ar visu-visi grib kaut ko pateikt ar to bildi-viens rada sava bernina bildes,cits savu virieti,vel kads, visus iespejamos zverinus,kadi majas!Sievietes saliek savas "plikas bildes"-es nezinu ,vai "visai pasaulei" butu jaredz plikas krutis un dibenus-kada atskiriba -maza berna dibens ,vai pieaugusas sievietes!Es domaju ,ka neko nevajag parspilet! :-)
25.02.2011 16:00 |

Reitings 1852
Neatbalstu! Manuprāt, tādas bildes var taisīt un likt savos privātajos, taustāmajos albumos nevis internetā. (t)
Man ir draugi, kas publicē bez maz vai katru bērna mēnesi, pirmo soli, pirmo vannu utt! Man tas liekas mazliet slimi, turklāt ticu tām ļaunajām acīm un tādām lietām!
25.02.2011 16:01 |

Reitings 563
Reģ: 17.02.2011
Man šķiet,ka cilvēki vispār sociālajos tīklos pārāk daudz informācijas par sevi atstāj,tādējādi padarot paši sevi pārāk ievainojamus.Ne tikai māmiņas ar mazuļu bildēm. Meitenes piesviež pilnu internetu ar savām fotosesiju bildēm,bildēm no privātiem pasākumiem pirtīs utml.pasākumos.Tā ir sava veida "Privātās Dzīves" versija :-)
25.02.2011 16:57 |

Reitings 1202
Tam, kurš stāv pāri visādām ļaunajām acīm, tam arī nekas nenotiek. Cilvēki paši vienkārši savas neveiksmes tiecas novelt uz skaudību, lāstiem utt.

Zīdaiņu galerijas man nepatīk, jo man liekas, ka visi zīdaiņi tāpat ir vienādi. Tad kāda jēga taisīt entās galerijas ar savu sīko, kurš ir tieši tāds pats kā visi pārējie?
27.02.2011 14:44 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits