Mazais veikaliņš

Reitings 1466
Reģ: 26.09.2010

Sveikas, meitenes!!!

Te atkal es ar saviem jautājumiem- beidzot esmu atradusi savam veikaliņam telpas un drīz vien jāķeras klāt pie tā iekārtošanas:)

Idejas man daudz, bet, labprāt uzklausītu arī apkārtējo viedokli:)

Tātad -

1. Kas ir tas, kas Jūs atgrūž iepirkties mazajos veikalos?

2.Kas Jūs piesaista veikalu interjerā un cik liela nozīme ir interjeram iepērkoties veikalā?

3. Vai Jums patiktu, ka pirms iepirkšanās Jums pastāstītu par veikala tapšanu, tērpiem (kā tie top, no, kurienes nāk materiāli utt.)un pacienātu ar tēju, kafiju, vīnu vai šampanieti?

23.02.2011 15:47 |

Reitings 953
Reģ: 13.02.2010
Kleitas par 40-60Ls? Es nedomāju, ka būs baigais noiets, jo pirktspēja tomēr Latvijā neatbilst tādam līmenim.
Risinājums varētu būt vēršanās pie tā saucamās- problēmauditorijas. Katru kleitu uzšūt vairākos izmēros- tie būtu vairāk tādi kā paraugi, bet klientam- ja kaut kas neder (par īsu, par garu, par platu, par šauru) kaut kādās konkrētās nedēļas dienās ir iespējams aci pret aci satikt dizaineru-šuvēju, kas nomēra klientu un uzšuj to tērpu pielāgojot cilvēka auguma īpatnībām.
Šī niša ir absolūti brīva, jo ir diezgan daudz nestandarta cilvēku (ar pārāk platiem gurniem, pārāk šauru vidukli, pārāk garām rokām vai kājām, pārāk īsām rokām vai kājām, pārāk šauriem vai pārāk platiem pleciem, utt.)- tad viņiem beidzot būtu veikals, kur iepirkties.
25.02.2011 15:32 |

10 gadi
Reitings 3713
Reģ: 29.01.2009
1.
*Nav kur novietot auto. Speciāli braukt uz vienu veikalu negribas.
*Pārdevējas- nelaipnas utml.
*Šaurība un piebāztība.
*Nenosakāmas izcelsmes cenas (neatbilstošas kvalitātei utml).
2. Patīk vienkārši, askētiski iekārtoti veikali. Bet tas nav noteicošais. Tracina pārāk skaļa mūzika veikalā + karstums.
3. Vienaldzīgi. Ja ir attiecīgais noskaņojums un laiks (piem. kamēr mēru drēbes un izlemju, vai pirkt) labprāt paklausītos.
25.02.2011 15:40 |

Reitings 2087
Lollipop, kāpēc man nešķiet, ka ar tā var nopelnīt vairāk nekā Buļļa jau plānotajā variantā? Un tādas cenas par kleitu ir normālas, ja atbilst kvalitātei. Vispār ticu, ka apmeklētāju veikalā būs daudz, kaut vai ziņkārības māktu cosmo meiteņu, taču jau tagad nespēju sevi iedomāties kā pircēju tur, ja vien apģērbi tiks šūti pēc Buļļa idejām, jo viņa ģērbjas pārāk slutty vai bābiski manai gaumei
25.02.2011 15:44 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Es aizdomajos par cenam-man liekas ,ka cenas nemaz neizklausas tik lielas,ja runa iet par kaut ko ,ko piedava tikai neliela daudzuma?Ja modeli originali,no loti laba auduma,laba nostrade. :-)
25.02.2011 15:49 |

Reitings 1383
Reģ: 03.10.2010
:-O ja tiešām būs tādas cenas, tad man tas arī nebūtu pa kabatai. Es varētu par kvalitatīvu kleitu maksāt maksimāli 40 ls, nevis sākot no 40ls.
25.02.2011 15:51 |

Reitings 3074
Reģ: 15.01.2010
Manuprāt cena kleitām ļoti adekvāta,jo tās tomēr nebūs Ķīnas štancētās kleitas ar izirušiem diegiem.
Protams,atkarīgs,kādas tās kleitas būs. Par gluži parastu mājas kleitu,gan 60LVL negribētos maksāt. Bet priekš izejamām kleitām ir ok,un vismaz zini,ka ballē nebūs vēl 5ām tāda pati kleita.
Lai veicas,gaidīšu mājaslapu;)

Par pirktspēju un vispār ideju,es neko sliktu neteikšu un nesaprotu kapēc ta sjāsaka. Man tieši otrādi prieks,ka viņa vismaz cenšas un mēģina. :)
Bet ir otra daļa,kas gatavi nopelt tikai citu idejas ,bet paši vispār neko nedara:)
Es priecājos par visāk kas kautko mēģina sasniegt-izdosies vai nē tas ir cits stāsts:))
25.02.2011 15:59 |

Reitings 276
Reģ: 05.01.2011
1. Neiepērkos tajos mazajos veikalos, kuri izskatās lēti. Nejau cenu ziņā, bet vizuālā noformējuma ziņā.
2. Interjeram ir liela nozīme, taču nevajag ar to pārspīlēt - galvenais, lai interjers izceltu preces.
3. Patiktu, ja kaut ko pastāstītu par tērpiem, bet tikai tādā gadījumā, ja šie tērpi tiešām būtu īpaši un būtu kas interesants stāstāms par tiem.
--> Domāju, ka kafiju noteikti vajag piedāvāt. ...bet nevis sievietēm, bet to vīriešiem, kuri 2h sēdēs veikalā. :)
25.02.2011 15:59 |

Reitings 4129
Kopš esmu atklājusi ebay burvību un iespēju nopirkt smukas, kavalitatīvas drēbes vidēji par 25 mārciņām, es vairs LV veikalos apģērbu nepērku. Labāk nopērku 4 dažādas kleitas nekā 1 super duper kleitu. Bet, ja jāatbild uz jautājumiem, tad:
1.Kā jau daudzas minēja-atgrūž uzbāzīgās pārdevējas, kas gatavas mani ar acu skatienu iznīcināt uz līdzenas vietas, ja neko nenopirkšu.
2.Galvenais, lai veikala telpā nav sakārtas 3 drēbes uz 5 pakaramiem, respektīvi, lai izskatās, ka tur ir drēbes un nav pārāk sterila vide, kurā man bail ieiet ar saviem ielas apaviem. :)
3. Nepatiktu. Tēju dzeru un bulkas ēdu visur citur tikai ne veikalā. Preces un veikala tapšanas apstākļi mani neinteresē. Interesē tikai apģērbs, kurš iepaticies. Pat, ja to šuvuši ķīniešī tumšos pagrabos. :)
25.02.2011 16:05 |

Reitings 953
Ja tā piezīme par cita darbošanās kritizēšanu tika attiecināta uz mani, tad laikam esmu pārprasta. Ir apsveicami, ka kāds uzņemas veidot savu biznesu, bet ja tā ir tirdzniecība, tad ir ļoti skaidri jānodefinē, kas būs mērķauditorija. Ja es pareizi saprotu, tad Bullis vairāk skatās uz ārzemju ekskluzīvajiem modes namiem un grib te kaut ko pakaļ darīt. Es tā spriežu, jo ļoti tiek domāts par interjera dizainu, par sevis lielīšanu veikala apmeklētājiem, pielabināšanos, pasniedzot tēju, šampanieti, daudz reklamēta kvalitāte. Bet ir jāsaprot, ka tā mērķauditorija uz kuru viņa mērķē (turīgi cilvēki, kas novērtē kvalitāti) neizvēlēsies nezināmas izcelsmes preci. Un tā pa īstam kvalitāti var novērtēt nēsājot nevis klausoties tirgotāja pašreklāmu. Minēšu piemēru- kura no jums gribētu pirkt datoru, ko ražo jauna firma "Pētergailis"? :D :D Lai vai cik kruts tas dators nebūtu pēc saviem parametriem, es tādu nepirktu, jo velns viņu zina, kas to ir taisījis, kā taisījis, vai tas vispār darbojas un cik ilgi darbosies. Es labāk izvēlētos kādu no pazīstamajā firmām. Plus, ar tādu kompi būtu kauns ārpus mājas rādīties- kā gan tas "Pētergailis" izskatīsies līdzās "apple", ""Dell" datoriem? :D
Identiski ir tāpat ar drēbēm. Tie, kas var tik daudz maksāt, neizvēlēsies kaut ko tādu, ko neviens nezin.
Un vispār tā ir viena no ekonomikas pamatnostādnēm- pirms ieej tirgū, izdomā ar ko tavs piedāvājums būs īpašs, labāks par esošajiem un cik vēl tirgus dalībnieku ir izvēlētajā nišā.
Tas, ko es gribēju, tikai parādīt, kura niša ir brīva (nestandarta augumi+nestandarta vēlmes- gribu kuplāku apakšu, negribu to atbaidošo jostu, utml.)
25.02.2011 17:11 |

Reitings 3074
Reģ: 15.01.2010
Nē nē nē,tas nebija uz tevi Lollipop :)
Tikai vispārīgi :)
Jo tādi daudz komentāri bija arī par mūsu Chanely i-veikalu u.c ,kur meitenes izdomājušas idejas savam biznesam :)

25.02.2011 17:20 |

Reitings 772
Tā, nu, atstāšu arī savas domas par šo tēmu... Pārskrēju viegli ar acīm komentāriem, bet neiedziļinājos citu teiktajā...
1. Atgrūž viennozīmīgi tās uzbāzīgās pārdevējas (ko jau vairums meiteņu bija minējušas), nepatīk, kad valda haoss un nekas nav pārskatāms... Nepatīk, ja patiešām uzlaikošanas kabīnes (piemēram, telpas ekonomijas nolūkos) ir pārāk mazas, nav kur nolikt somu, pakārt jaku utt... Noteikti nepieciešams lielāks spogulis ārpus kabīnes, kur var paskatīties arī kopumā no tālāka skata uz sevi jaunajā kostīmā.
2. Man interjerā noteikti piesaista savdabība, lai nav tā teikt - viss klasiski vienkārši... Piemēram, dažas idejas, varu pasviest - pie sienām, kur būs plaukti, pakaramie drēbēm, uzzīmēt (uz sienas) tādu kā atvērtu skapi, no kura it kā izņem drēbes :)
Vai atkal, ja tirgosies klasiska stila drēbes, tad absolūti kardināli pretēju interjeru iekārtot - kaut vai uz sienas uzzīmēt lauku ainavu ar siena zārdiem, govīm un vietām pa veikalu izlikt siena (salmu) - aizmirsu īsto vārdu, bet tos sapresētos kubus (ceru, ka saprati)...
Vai atkal uz tām pašām sienām uzzīmēt cilvēku siluetus, kuriem priekšā uzkārt drēbes, lai pirmajā brīdī izskatās, ka tās ir kā mugurā...
Ak, :) Ideju te var plūst pāri malām... Un tādu ir vēl... vēl... un vēl... :) Ak, kā man patīk visādas dizaina lietas... :)
3. Absolūti lieki būtu uzbāzties cilvēkiem ar veikala vēsturi, un visu citu minēto, jo, ja mani kaut kas interesētu, es pajautātu, a ja man, ienākot veikalā, sāk lasīt, kā sprediķi monotonu tekstu, es pagrieztos un izietu no veikala, nemaz neapskatījusi sortimentu... Un tās tējas, šampanieši arī ir absolūti lieki... Pilnīgi pietiktu ar kādu stilizētu konfekšu trauku kases zonā...

P.S. Pāris ieteikumi - pārdevējām apģērbus nevajadzētu identiskus (tā teikt darba forma), bet gan brīvā stilā, piemēram, noteikt - melnas bikses (svārki) un viegla, krāsaina augšiņa... Pircējus noturēt ar klientu kartēm, iespēju nākošajā reizē iegādāties preci jau ar atlaidi (bet ne visai smieklīgu, kas daudzviet ir 5%)...
Tiesa, arī man šķiet, ka būtu grūti noturēties tā teikt "virs ūdens" šajos laikos, bet, lai izdodas...
Tā, nu ceru, ka manis teiktais Tev kaut kā palīdzēs :)
25.02.2011 18:20 |

Reitings 953
buxiic
Par tām formām. Man gan liekas, ka labāk, ja veikala darbinieki nēsā to apģērbus, ko pārdod. Tā ir vislabākā reklāma. Cilvēks ienāk, ierauga forši saģērbtu pārdevēju, aiziet pie plaukta un redz, ka tur pat jau ir tās foršās drēbes :-D :-D
25.02.2011 18:26 |

Reitings 772
Protams, ka tas būtu forši redzēt konkrētās drēbes jau kādai uz auguma, taču, ir jādomā no praktiskā viedokļa, jo, cik noprotu, drēbes būs klasiska stila, kleitas, kostīmi utt, bet, ja pārdevējai ir jākrāmē prece, jāslauka putekļi no plauktiem (mazos veikalos visticamāk arī apkopējas darbus veiks pašas pārdevējas, jo tas jau nav tik traki), bet to visu darīt kleitā vai kostīmā - nu, nezinu...
Negribās redzēt pārdevējas visas vienādas, bet arī ne tā, lai viena stāv ādas biksēs un kerzos, bet otra - smalkā šifona kleitiņā...
25.02.2011 18:30 |

Reitings 446
Lollipop-man gan negribetos pirkt drebes, kas mugura pardevejai :-D tas vairak der masveida produkcijai, bet ideja par apģērba pielāgošanu gan ir super (l) Cenas ir ok, domaju, ka katra sieviete gada var sev atlauties kleitu par 60ls, galvenais izdomat ar ko piesaistit pircejus, interjerā kadu odziņu noteikti vajag.
Mani agrak ari atgruda pardeveju iedomigie gimji. biezi vien dodamies iepirkties ertos apavos, dzinsinjos, un tad riebjas, ka "elitara" veikala pardeveja sava d&g kreklinja lur ka uz bomzi :-D Tagad gan vienalga, bet domaju, ka daudziem cilvekiem tas varetu traucet.
Man patīk doma par šampi un kafiju, ja pārdevējas ir no tiem cilvēkiem, ar kuriem gribas runaties, ne tikai par veikalu, bet dzivi vispar. Iepirkties ir bauda un atputa.
LAI VEICAS!!! Es labprat gribetu tikt uz atklāšanu :-D
25.02.2011 18:39 |

Reitings 50
Reģ: 19.02.2010
1.ar mazajiem veikaliem man asociējas tirgus variants, kad viss ir pārbāzts, pakaramais pie pakaramā tā, ka nemaz nevar saprast, kas tur ir salikts. Otrs variants - nenormāli dārgas drēbes. Jebkurā veikalā man nepatīk pārdevējas. Viņas parasti ir tik uzbāzīgas, ka vairāk aizbiedē klientu nekā piesaista. Ja man kaut ko vajag palīdzēt, tad arī pajautāju. Vai tad viņa man tagad palīdzēs skatīties uz drēbēm?
2. Interjerā man patīk omulība, atbilstošs apģērba stilam. Nepatīk tās plašās telpas, kur izskatās, ka ir 2 kleitas 5 rindās. Tad uzreiz šķiet, ka tas ir dārgais veikals un eju garām.
3. nē. tēja, kafija, ūdens - to varētu piedāvāt tad, ja viens mēra apģērbu un otram jāgaida. Tad arī kaut kur tuvumā varētu būt kāda info par veikalu, apģērbiem. Vispār iedomājos, ka varbūt būtu interesanti, ja pie kādas sienas būtu izvietotas fotogrāfijas ar veikala tapšanas, tērpu tapšanas foto.

Man patika Lollipop ideja par šuvēju, jo pati esmu nestandarta auguma un kleitu nopirkt ir nereāli!!!! (e)
piemēram, ieraugu i-neta veikaliņā smuku kleitu, aizeju uz veikalu piemērīt. Redzu, ka man tīri labi piestāvētu, bet augumam īsti neder - vajag tur īsāku, tur šaurāku vai platāku. Uz vietas ir šuvēja ar kuru varētu aprunāties, ko var izdarīt lietas labā. Tas būtu kolosāli!

Ceru, ka Tev viss izdosies!
25.02.2011 18:52 |

Reitings 2295
Es labprāt pie Tevis aizietu uz tēju, parunātu par veikalu lietām :-)
varbūt kādu sadarbību sadomājam? ;-)
25.02.2011 19:23 |

Reitings 2295
Atbildot uz jautājumiem:

1. Nepatīk, ja nevar ar mašīnu ērti piebraukt un noparkot bez maksas
2. patīk stilīgs interjers, ērti divāniņi
3. Jā, šampis man patiktu ;-)
25.02.2011 19:24 |

Reitings 772
Jā, par to šuvēju - perfekta ideja, jo es zinu ļoti daudz cilvēkus, kas nespēj atrast apģērbu, jo nav standarta auguma... :)
25.02.2011 19:39 |

Reitings 293
Reģ: 06.10.2010
1. Nepatīk, jo:
* ir uzmācīgas pārdevējas, visu laiku skaitas pakaļ
*lielākajā daļā mazo veikalu cenas ir nenormālas, preces acīmredzami no tirgus variantiem bet dārgi, vai arī XXS-XS apģērbi vienā eksmeplārā - nu vnk sapirkti outletos par zemām cenām un pārdod par astronomisku summu.
2. Nav svarīgi, galvenais lai ir skaistas preces par zemām cenām
3. Viennozīmīgi nē.

Par cenām runājot 40-60 Ls par kleitu ir dārgi, pat ļoti. Dažas saka ka sieviete varot reizi gadā atļauties - nu tad pa to summu labāk nopirktu kko
Oasis, zarā, mango vai karen millen kad tur atlaides. Protams nezinu kā izskatas autores radīties tērpi, varbūt ir smuki un stilīgi, bet mani principā atbaida LV dizaineri un paštaisītās lietas - cik esmu redzējusi cenas fantastiskas,sašūts no lupatas, vnk atbaidoši bezformīgi kankari, volānu rindas uz dullo, maisvedīgas ieloces uc brīnumi.

PS. Par šito lapu norēcos, protams nezinu ko autore darina, varbūt skaistas lietas, bet ja ir kaut kas šada stila, tad domāju diezgan maza piekrišana būs, jo ir samērā maz meiteņu kas staigā ekstravagantos un ļoti dārgos kankaru tipa apģerbos, piem
http://www.creativelatvia.com/lv/Violet_silk_dressad
vai tilaa svārciņi pa 65 Ls, nu absurds :-D un briesmīgākā veļa k oesmu redzējusi, manuprāt jebkuram vīrietim visa vēlme pārietu ieraugot tādu lupatu http://www.creativelatvia.com/lv/bras_and_briefs

Var jau būt ka neko nesaprotu no modes, nenoliedzu :-) Patīk klasiskas, sievišķīgas lietas, tā kā Oasis sirtiments, Zara utt
25.02.2011 19:55 |

Reitings 2295
PinkCandy, svarīgi ir saprast, no kā veidojas cena.

Latvijas dizianeru darbi - tās nav Ķīnā ražotās preces, kur ir lētas izejvielaws un darbhaspēks. Piemēram, tipiskas t/c drēbes, kādas pārdod Reservedā, Tevis minētajā Zārā vai kur citur. Tās ražo Ķīnā un ražo ļoti lielos apmēros. Dizainers izstrādā dizainu vienai kleitai, un tad tā tiek saražota desmitiem tūkstošos eksemplāru - visas pasaules Reservediem un Zārām un citiem veikaliem. Šūšanas process ir automatizēts, cilvēks tikai piepalīdz, un dienā tādas kleitas sašuj simtiem. Vienas kleitas izmaksas ir pāris dolāri. Kleita tiek pārdota Reserveda izplatītājiem, un kleitas cena uzaug līdz 10 dolāriem. Kamēr nonāk līdz pašiem Reserved veikaliem, cena jau ir 20 dolāri. Tad veikals liek klāt savu milzu uzcenojumu (100 - 500% uzcenojumu), un kleitas cena mums ir 60 Ls.

Kā top Latvijas dizainera kleita. Pat ja tā nav eksluzīva vienā eksemplārā, tāpat šādas kleitas top tikai dažas - nu maksimums līdz 20 eksemplāriem. Pieņemsim, ka Latvijā vidējā alga par dienu ir 20 Ls. Dizaners rada šo skici, domā tērpu. Tas viņam paņem vairākas dienas, bet nu tā intensīvi ieskaitīsim vienu dienu - par šo darbu viņš saņem 20 Ls. Tālāk šuvējs to šuj. Te nav nekāds automatizets process - cilvēki šur ar šujmašīnu. Lai no skices izveidotu piegrieztni, izgrieztu audumu, šūtu - vajag 2 dienas. Tie ir 40 Ls. Gatavo preci dizainers nodod veikalā. veikals par to arī, protams, vēlas kaut ko nopelnīt. Uzcenojums parasti ir ļoti mazs (salīdziot ar importa precēm) - 20 - 30%. Tie ir 20 Ls. PVN arī ir 20 Ls. Kopā sanāk kleita par 100 Ls. Kas liekas daudz salīdzinājumā ar Ķīnas dolāru vērtajām kleitām.

Nu tas tā ļoti īsumā.
25.02.2011 20:05 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits