Mazais veikaliņš

Reitings 1466
Reģ: 26.09.2010

Sveikas, meitenes!!!

Te atkal es ar saviem jautājumiem- beidzot esmu atradusi savam veikaliņam telpas un drīz vien jāķeras klāt pie tā iekārtošanas:)

Idejas man daudz, bet, labprāt uzklausītu arī apkārtējo viedokli:)

Tātad -

1. Kas ir tas, kas Jūs atgrūž iepirkties mazajos veikalos?

2.Kas Jūs piesaista veikalu interjerā un cik liela nozīme ir interjeram iepērkoties veikalā?

3. Vai Jums patiktu, ka pirms iepirkšanās Jums pastāstītu par veikala tapšanu, tērpiem (kā tie top, no, kurienes nāk materiāli utt.)un pacienātu ar tēju, kafiju, vīnu vai šampanieti?

23.02.2011 15:47 |

Reitings 8407
Reģ: 29.01.2009
1.Mazajos veikalos parasti tiešām atbaida pārdevējas - jo ja tu uzdrošinies iet tādā veikalā, tad obligāti kaut kas jāpērk, lai pārdevējas skatiens neiznīcinātu, jo ja neko nenopērk, tad kāpēc nāci veikalā (tāda sajūta no pārdevēju puses). Nevajag būt uzbāzīgām un galvenais nevērtēt cilvēku pēc ārējā izskata! Un vēl pārdevēja varētu būt objektīva - novērtēt, kad pielaiko, nevis katru kleitu mēģināt iesmērēt, lai gan es pati redzu ka man nepiestāv un izskatās briesmīgi, lai gan tiek apgalvots pretējais.
2. Lielas, gaišas pielaikošanas kabīnes. Un veikalā vajag vietu, kur apgriezties, lai nav sabāzts, lai nav tā, ka pagriežas un ar lielo somu visu nogāž.
3.Nezinu vai tas ir vajadzīgs.

PS. Lai veicas. Priecājos, ka būs interneta veikals, kur apskatīties drēbes un cenas, un ka būs veikals, kur to visu piemērīt. ;-)
23.02.2011 20:56 |

Reitings 173
Starp citu, man patīk ideja par to, ka drēbes var apskatīt un pasūtīt internetā. Šo iespēju pati bieži izmantoju un žēl, ka vietējiem tā nav ierasta prakse.
23.02.2011 21:00 |

Reitings 360
Reģ: 19.09.2010
Jā.. Liliii taisnība par ģērbšanās kabīnēm! Daudzos veikalos tā ir ''problēma''.
Nepatīk, ja aizvelkamie aizkari ir par šauru.. esi it kā tos aizvilcis, bet paliek liela sprauga.
Vēlams krēsliņš, kur nolikt somu un vairāki āķīši, kur karināt drēbes.
Patiktos, ja kabīnīte būtu pietiekami plaša.. tā lai varētu tur normāli ietilpt arī draudzene, kas sniedz padomu :)
23.02.2011 21:01 |

Reitings 8968
nepatīk uzbāzīgi lūrošas pārdevējas, lielākoties, ja cilvēkam vajag palīdzību viņš pats palūgs, vai to var redzēt, ja acis šaudās apkārt, ka vajag palīdzēt... nepatīk, ja ir prasts interjers, un šmotkas nav smuki sakārtotas, prasās kko dzīvelīgu, bet ar šiku... jā, mēbeles nafig nav vajadzīgas, ja nu vienīgi kur pasēdēt, to kafiju un šampi ieraut, bet cilvēki neiet uz veikalu šampi dzert, bet gan ieprikties, tas cityfashion arī praktizē šito dzeršanas politiku, kura man liekas tizla...
bet nu galvenokārt jau cenas, cenas, cenas, saprotu, ka tev būs dārgais veikals, nu tad tiešām, novēlu tev visu to labāko, jo nu šobrīd nav tā, ka affigena daudz cilvēkiem ir iespēja pirkt drēbes + tavs zīmols nav nevienam pazīstams, tā kā...
23.02.2011 21:04 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Hellishin-es ari aizdomajos par to ,ka ta ir liela drosme-attaisit tagad vala Latvija kadu veikalinu!!!Tagad ir tada situacija valsti ,kad katrs laikam tiesam "apgiez to latu divreiz" rokas un padoma!!!Vajag ,vai ne to lietu!!!
Ta jau laikam ari patiesiba,ka tie loti bagatie cilveki pat neieperkas Latvija-cenai butu liela nozime ari visa!! |-)
23.02.2011 21:10 |

Reitings 8968
emmanuell, bet tā jau arī ir, ir tas veikals paviljons, kur jauno dizaineru šmotkas pārdod, ar to bullim sākt vajadzēja, lai viņas drēbes atpazīstamību iegūst, un tad pati var vērt vaļā savu veikaliņu. Tam Dāvidam tak bija savs veicis, ātri pa burbuli nogāja...
man liekas, pilnīgi crazy ideja, bet nu, ja grib un ir iespēja strādāt bez peļņas, tikai uz priekšu...
23.02.2011 21:14 |

Reitings 16208
Hellishin-varbut lidz mums atnak tada parspileta informacija,bet ja jau ediens paliks dargaks utt,tad cilveki saks domat vairak ,ka ietaupit -mazak domas par apgerbu,lai cik smuks tas nebutu!!!Tur jabut tiesam kaut kam loti originalam ,un par loti labu cenu!!!Kaut izdotos!!! :-)
23.02.2011 21:23 |

Reitings 953
Reģ: 13.02.2010
1. Tas, ka ienākot mazos veikalos, parasti ir maz cilvēku un tad pārdevējas seko līdzi ikkatrai pircēja kustībai un ja vēl piedāvājas palīdzēt, tad gribas mukt prom. Nepatīk,ka brīdī, kad skatos preces, kāds uz mani lūr. Jo tad man ir sajūta, ka pārdevējs izmisīgi gaida, ka kaut ko nopirkšu, bet ja man nekas nepatīk tad tas šķībi skatīsies :) Vēl nepatīk ka mazie veikaliņi ir uz ielām- tas nozīmē, ka man vai nu speciāli uz turieni ir jāiet vai ja es gribu pastaigāt pa vairākiem- tad jāvirina katra veikala durvis (man ļoti riebjas iestādes, kur durvis pašas neatveras). Vēl nepatīk, ka parasti ir mazs preču klāsts, šauras telpas un es uzreiz nevaru salīdzināt ar citu veikalu piedāvājumu (kā tas ir lielveikalos- atrodu, kas patīk, izskrienu cauri pārējiem, ja neko labāku neatrodu, pērku noskatīto.) Vēl nepatīk tā pretīgā skaņa ienākot- saliek kaut kādus stulbus vēja zvanus vai pīkstuļus- man riebjas tie trokšņi. Vēl arī tas, ka mazajos veikalos reti, kas skan mūzika- tad ne vien katru kustību vēro pārdevējas vērīgā acs, bet vēl piedevām dzird katru soli, katru elpas vilcienu :D :D
2. Interjeram ir liela nozīme. Bet tam ir jābūt atbilstošam preču klāstam. Narvsessen kioskos tirgot gucci, Escada būtu nepiemēroti, bet kaut kādu Terranovas apģērbu smalkā interjerā arī ir garām. Pēc interjera spriež par kvalitāti.
3. Man nepatiktu, ja man kāds baigi reklamētu savu veikalu, stāstot, kā tas radies un ja vēl cienātu ar kaut ko- aizmuktu uzreiz prom. Jo tāda uzņemšana liek pircējam sajusties kaut ko parādā un tad ir neērti iet iekšā un kaut ko nenopirkt. Un efekts būs tāds, ka visdrīzāk cilvēki negribēs turp doties, jo teiks, ka baigi uzmācīga apkalpošana.
23.02.2011 21:29 |

Reitings 953
Un ja tirgosi apģērbu, nespēju iedomāties tavu mērķauditoriju.
Ja plāno augstas cenas, tad visticamāk tev nebūs pircēju, jo tie, kas var atļauties daudz maksāt, nekad nepirks kaut kādu nepazīstamu zīmolu.
23.02.2011 21:35 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Sugar.anny, cik muļķīgi - haļavno tēju padzert. Es arī mēdzu apdomāt savus pirkumus, protams, ne desas, beta kaut vai apavus, apģērbus, līdz ar to man patīk, kad ir kur jauki pasēdēt, apdomāties, labi, ja iedzert tēju.
Autorei:
1)Atgrūž pārdevēju uzbāzība vai pālieka laipnība. Pārbāztas telpas un sortimenta nepārskatamība (piemēram, kad sakārts, sakārts, sakārs, ka tu vairs nesaproti, ko esi skatījusies, ko - nē)
2. Interjērs, grūti norādīt kādu noteiktu stilu, bet jā, svarīgi, lai ir lielas ģērbtuves, kur var arī ērti apsēsties, nolikt somu, pakārt savas drēbes, kurā ir spoguli ar labu apgaismojumu un arī spogulis, piem., zālē, lai paskatītos uz sevi no tāluma
3. It kā nē, es negribērtu, ka man stāsta, taču es novērtētu, ja man līdzi iedotu skaisti noformētu bulketiņu, vai nelielu katalogu ar veikala piedāvājumiem un informāciju, to gan es parasti izšķirstu brīvos brīžos un, izvērtēju, ko vēl es gribētu iegādāties.
4. Ideja par tēju ir jauka, labprāt izmantotu, šampanieti arī, bet tas piedienas vakarkleitām un kāzu saloniem, manuprāt
23.02.2011 21:47 |

Reitings 16208
Becky-par tiem bukletiniem ,man liekas, ir tiesam laba ideja!!! |-)
23.02.2011 21:52 |

Reitings 953
Bet tikai tad, ja bukletiņā ir norādītas ne tikai preces, bet arī cenas.
23.02.2011 21:53 |

Reitings 311
Reģ: 01.04.2009
1. Atgrūž, ja darbinieks uzmācīgi skatās virsū, itkā es kaut ko zagt taisītos. Ja jau pie viņiem zog, tad vajag labu apsargu, kas NEMANĀMI, bet tomēr visu pamanīs. Gadās tādi veikali, diemžēl.

2. Es interjeram (krāsām, mēbelēm) piešķiru minimālu nozīmi veikalā, jo mērķis jau ir lietas, kas tur atrodas. Vairāk svarīgs ir izkārtojuma ērtums nevis izskats, pielaikošanas kabīņu daudzums, lai rindā nekad nebūtu jāstāv, labi spoguļi (nevis tie, kas vizuāli izstiepj). Manuprāt, vairāk svarīgs ir praktiskais - kam patiks glauni stikla plauktiņi, ja pircējam būs bail pieskārties, ka nesaplīst :)

3. Man ļoooti nepatiktu, ja bez manas jautāšanas, man sāktu stāstīt, kā viss tapis. Pilnīgi tam klientam tas neinteresē. Ar vīnu un šampanieti ikdienā noteikti necienātu (tikai atklāšanā), ikdienā varētu neuzbāzīgi piedāvāt tēju kādās īpašās dienās, citādi cilvēki nāks uz "haļavu" vien tēju dzert :)
23.02.2011 22:49 |

Reitings 1466
Cenas no 25-100ls būs, bet vidēji kleitas cena 40-60ls, viss atkarīgs no kāda materiāla darināts(dabīgais zīds, kokvilna, atlass vai viskoze).Un praktiski visi tērpi ir roku darbs, kvalitatīvi un rūpīgi šūti.
23.02.2011 23:38 |

Reitings 16208
Bulli-noteikti uzraksti kaut ko vairak blog , paradi ludzu bildi-ka apmeram izskatas ieksa!!!Man atkal atmina laiks ,kad pati velejos kaut ko tadu-man bija doma attaisit tadu-viss lina,kokvilnas...palika sapnu ietvara,bet ko var zinat...varbut vel izdosies!!!Lai tev izdodas!!!Laiki mainisies-tas ari taisniba |-) -galvenais notureties uz udens tagad!!!! :-)
23.02.2011 23:49 |

Reitings 1466
Man būs mājaslapa, kur visu varēs redzēt.
23.02.2011 23:56 |

Reitings 16208
Tas labi!!! :-)
24.02.2011 00:01 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
1. vienīgais - pārdevēju uzmācība pat tad, kad vienreiz pasaki, paldies, ja vajadzēs es pajautāšu šī vienalga stāv blakus...

2. kaut kas atšķirīgs n o citiem, lai paliek atmiņā. piem, senlaicīga stila dīvāniņi, utml...

3.tā stāstīšana iederās tikai atklāšanā, tāpat alkoholiskie dzērieni. jo uzreiz rodas jautājums- cik tad cilvēku tur strādās, lai varētu apkalpot pircēju pie kases, plus paspēt visu pastāstīt 5 pircējiem, kas ienāk teiksim ar 5 minūšu intervālu. tu taču nelūgsi - pagaidiet, pastāviet, pēc 10 min es jums pievērsīšos.

4. tas pats par tēju- ja domā piedāvāt visiem, ja nu veikalā ienāk daudz cilvēku, kas paspēs sataisīt tēju, izmazgāt traukus, utt... var jau protams piedāvāt, piem, ja draudzene mēra kleitas, un otra viņu gaida...

ja tev veikals būs kādā tirdzniecības centrā, tad gan jau būs ok :) un bizness aizies! (l)
24.02.2011 00:01 |

Reitings 5625
1. Atgrūž tas, ka zinu, ka tur tās pārdevējas tādas uzmācīgas un lūr virsū, un neuzticas... Lai gan cilvēkiem jau ar dikti uzticēties nevar...
Mazi veikaliņi bieži asociējas ar augstām cenām, arī tāpēc bieži neeju tur, lai gan 1x jau ieeju paskatīties.
Un tā kā neesmu ideālu formu īpašniece, tad tādos veikalos, mana izmēra drēbes vispār nav :-/
2. Nav tik svarīgs, galvenais, lai tīrs, sakārtots un viegli pārskatāms :-)
3. Domāju, ka nav vajadzība :-)
Veiksmi :-)
24.02.2011 00:06 |

Reitings 577
1.uzmācīgas pārdevējas un nepārtraukta novērošana
2.patīk interjers ar odzinju
3.tas būtu jauki :)
24.02.2011 00:09 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits