Izmaiņas

Reitings 135
Reģ: 09.12.2010

Sveikas!

Gribas izstāstīt savu sāpi.

Nesen satikos ar savu skolas laiku labāko draudzeni, kura jau kādu gadu dzīvo UK. Nebiju viņu sen satikusi un ar nepacietību gaidījo šo tikšanos. Bet... Kā viņa ir mainījusies... :-/ Runas veids - vislaik lieto teikuma vidū angļu vārdus, piemēram -"...un tad es biju tur, jū nov... "ou mai Gad, kā man patika..." utt. un vēl rakstība - ar visiem - lol, rofl, buču vietā xiņi .. utt. Arī kosmētiku viņa lieto DAUDZ vairāk kā pirms tam - tonālais tonna, acu ēnas piecās kārtās, skropstas pielīmētās, uzacis uzzīmētas. Kleita īsa, kaut gan ārā sniegs - pēc riktīgas anglietes izskatās un arī uzvedās... Arī neko vērtīgu neparunājām. Viņa man aizgūtnēm tik stāstīja, kā klubā apdzērusies un ar melnajiem salaidusi utt. :-/ Pilnīgi cits cilvēks... Sāpīgi atcerēties, kā agrāk kopā jautrojāmies, dzīvojāmies skolas laikā utt.

Vai jums arī pazīstamie šitā mainās, kad aizbrauc uz ārzemēm, asimilējas ar vietējiem? :-/

12.02.2011 16:15 |

Reitings 1761
Reģ: 29.01.2009
Bet bija ok, jā, protams, ar viņiem ir ļoti viegli uzsākt sarunu- kā jau ar amerikāņiem, bet galda kultūra bija normāla.
Varbūt tādēļ, ka L'Avenue ir lux restaurant. :-D
12.02.2011 19:56 |

Reitings 577
Ir viena draudzene kas uz Angliju aizbrauca un no tās reizes vairs neesam runājušas tāpēc par runasveidu nezinu , bet pašai riktīgi kaitina ka liek teikumā visus tos svešvalodismus .Pēc izskata gan viņa mainījusies uz labo pusi šievišķīgāka palikusi :)
12.02.2011 21:02 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
ja cilveki mainas.
man anv sada pieredze.
13.02.2011 23:03 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
ms.Elissa-mana draudzene -pariziete teica-ja es aizbrauktu uz Parizi -"pirmais virietis" butu mans (l) !!!!Vina to domaja varbut tapec ,ka amerikani tiesam loti viegli uzsak sarunas,tadi loti brivi!!!Varbut domaja, ko citu!!!??? :-D
13.02.2011 23:08 |

Reitings 281
Reģ: 12.03.2009
Es peedeejo 4 gadu laikaa arii esmu pielaagojusies anglju kultuurai, tachu tajaa pashaa laikaa esmu saglabaajusi savu identitaati, un anglju meitenju gjeerbshanaas stilu vienkaarshi necieshu. :-D
Intelekta zinjaa, domaaju, esmu tikai augusi, jo uzskatu, ka cilveeki ar citu kultuuru pieredzi speej uz lietaam paskatiities no vairaakiem skatupunktiem, esmu kljuvusi arii neatkariigaaka.

Jaa, latvieshu valodas vaardi noteikti aizmirstaas, un tur es iipashi neko nevaru dariit. Atbraucot uz latviju anglju vaardus gan sarunaa nelietoju (iipashi piedomaaju runaajot), bet latviski biezji izteikties nav viegli... :-/

No latvieshu draugiem man aplikushi tikai tie tuvaakie, un esmu lieliski paarbaudiijusi to, ka shaads attaalums paarbauda draudziibas. Mana labaakaa draudzene saka, ka es mainiijusies esmu tikai uz pozitiivo pusi, esmu dziives gudraaka utt. :-) Laikam visas meitenes anglijaa nekljuust par make-up verdzeneem, jo es nelietoju vispaar :-D
13.02.2011 23:18 |

Reitings 1402
Reģ: 17.10.2010
mani novērojumi par labāko draudzeni, kas Londonā jau pusotru gadu - stipri mainījusies. aizbrauca uz turieni panaiva, bet ļoti gudra, dabiska, forša meitene. tagad kļuvusi vēl emocionalāka kā agrāk, skeptiska un īgna. diemžēl viņa tur nemācās, līdz ar to arī šķiet, ka diez ko gudrāka kļuvusi nav, drīzāk degradējusies. ikdiena sastāv no darba dienā, alkahola vakarā. un vizuāli - mammīt mīļo! kādreiz tik gaumīgi un skaisti ģērbās, bet tagad.. ja ir sievisķīgāk, bet ja vēl spētu to iznest... nokārusies ar gredzeniem un auskariem, megaīsos miņukos, knapi spēj paiet uz saviem papēžiem.. un kosmētika protams kārtu kārtās.
ja šitā turpināsies, es baidos, vai vēl vispār vēlēšos kontaktēties.
14.02.2011 00:04 |

Reitings 1873
O, jā. Man paziņa, kāreiz bija laba draudzene, ar nesen bija atbraukusi no UK. Kaut gan es ar viņu nebiju īpaši kontaktējusies pēdējos gados,kad viņa bija Lv, mainījusies arī, protams, ne z to labāko pusi :-D Cilvēks vienkārši degradējies- vienīgais par ko viņa gribēja runāt- ballītes, puiši(visu laiku lielijās ar saviem turkiem,kad es pateicu,ka man viņi nepatīk(man vienkārši kā puiši viņi nepatīk, pret viņu tautību gan man nekas nav pretī), viņa teica,ka es esot apdauzīta :-D . Un visu laiku lietoja vārdus angļu valodā, laikam gribēja baigi kruta izklausīties :-D
14.02.2011 00:54 |

Reitings 2518
Reģ: 25.01.2010
Es gan nēesmu mainījusies nu jau 4 gadu laikā!
Gluži otrādi, Latvijā man tusiņi bija ļoti bieži, te man tādiem nav laika. Darbs/ Koledža ceļošana apkārt!
Runājot par draugiem.tie paši novirzījās, ļoti negribīgi palika pret mani :) :(
Runas zinā,kad esmu mājās un runāju ar ģimeni, man teikumā vismaz 2 vārdi ir angliski, jo dienā 9h runāju pa angliski
14.02.2011 01:05 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits