Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Rīsi

 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009

laabrīt, labdien un čau! (l) :-D

Paceļ rokas, kurai negaršo rīsi!

Un pārējās, lūdzu, pastāstiet, kuri ir jūsu mīļākie ēdieni, veidi, kā tos pagatavot. Vēlams kaut ko vienkāršu (kur sastāvā nav Vidusjūras astoņkājis vai kilograms tīģergarneļu :D)

04.02.2011 16:46 |
 
10 gadi
Reitings 10290
Reģ: 29.01.2009
man ir 2:
1) izvāra rīsus, apcep vistas filejas strēmeles garšvielās, uz pannas sacep oliņas tādas kā gan bei izšķaidītas un pēc tam visu sagāž iekšā pannā, samaisa un gatavs :)

2) izvāra rīsus, apcep garneles un mīdijas, uz pannas sacep oliņas tādas kā gan bei izšķaidītas un pēc tam visu sagāž iekšā pannā, samaisa un gatavs :)

2. gan ir ar pieminētajām garnelēm, bet es taisīju, man tas izmaksāja ap 3 Ls, bet 4 normālām porcijām stabili pietika.

vēl jau, protams, ir rīsi ar dārzeņiem saldētajiem.
04.02.2011 16:52 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
p.s. Kā domājat, marinējot vistas fileju, varu pievienot ĀBOLU etiķi? vai der tikai parastais?
04.02.2011 16:55 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
plovs ir mans mīļākais rīsu pagatavošanas veids! Ā, un suši arī! :-D
04.02.2011 16:56 |
 
10 gadi
Reitings 10290
Reģ: 29.01.2009
nezinu gan :D

man vistas marinēšana sastāb no sāls+karijs+baziliks+vistas garšviela+sojas mērce, un kādas 20 min :)
04.02.2011 16:56 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
1. Plovs - gatavoshanas veidi daudz un dazhadi. Visbiezhak taisu fikso versiju - apcepu cukgaljas gabalinjus ar garshvielam, tomatiem, burkaniem un kabachu ikriem un iemaisu pec tam to visu varitos risos. Pielieku tomatu pastu un gatavs.

2. Risi ar vistas fileju un kariju. Apcepu sagrieztu vistas fileju ar garshvielam, kariju un sojas merci. Beigas pieleju saldo krejumu. Kad uzmet burbuli, gatavs. Pasniedz ar varitiem risiem.

3. Vistas zupa ar vistu akninjam,madzinjam,risiem un darzenjiem.
04.02.2011 16:59 |
 
Reitings 182
Reģ: 29.01.2009
Man ļoti, ļoti negaršoja rīsi, līdz pat pagājušajam rudenim.
Sāku kko eksperimentēt ēdienkartes dažādošanai:
1. Vārīti rīsi un vistas filejas gabaliņi(marinēti garšvielā vistas ēdieniem, citronā, piparos), paprikas, ananāsu un saldē krējuma mērce - mēli var norīt!! (l)
2. Vārītus rīsus pannā sauc ar malto gaļu un papriku - veidojot tādu kā plovu, tikai gaišu, bez tomātu mērces. Ēdu ar krējumu.
3. Un protams arī plovs (tas ,am garšoja arī iepriekš, laikam tādēļ, ka rīsi ar tomātu mērci pārklāti)
04.02.2011 17:00 |
 
Reitings 529
Reģ: 01.11.2009
Man garšo rīsi.
Pat nevaru pateikt,kas ir mans mīļākais ēdiens, jo man daudzi ēdieni garšo. Viens no mīļākajiem varētu būt Lido ceptie kartupeļi ar ābolu mārutku mērcīti.
Bet šito iesaku pamēģināt visām- tātad malto gaļu 500g apcep uz pannas,apber ar sāli un pipariem kopā ar pāris daiviņām ķiploka, tad kad gaļa apcepusies liek virsū sagrieztu ķīnas kāpostu un sautē, tad kad kāposts ir izsautēts pievieno sagrieztu papriku(1 lielu), tad marinētu gurķi(1normālu), cep visu apmaisot uz pannas, kad viss ir gatavs pievieno sarkanās pupiņas no buņdžiņas(1 buņdžiņa). Un divām personām ir atliektiem galiem,ļoti garšīgi, un es pasniedzu šo ēdienu ar saldskābmaizi.
04.02.2011 17:02 |
 
Reitings 3216
Reģ: 12.01.2010
1. Rīsi + vistas fileja + tomāti + paprika + mērce no burciņas ar ananāsiem.

2. Rīsi + maltā gaļa.

3. Rīsi + rīvēti burkāni + zaļie zirnīši + sīpoli.
:-)
04.02.2011 17:03 |
 
Reitings 3031
Reģ: 26.02.2010
ah, kā man atkal garšo rīsi.. visvisādi, bet tādi tiešām kvalitatīvi un garšīgi pagatavoti1 ;-)
04.02.2011 17:03 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
atcerējos vēl, kādi man garšo - ar olu un dārzeņiem. Esmu gatavojusi "pa savam", bet rekur video - http://www.videojug.com/film/how-to-make-egg-fried-rice
04.02.2011 17:04 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
:D :D :D :D Es tikko izlasiju, ka autorei NEGARSHO riisi.. A mes visas uzreiz ar riisu receptem te uzlidojaam! :D :D
04.02.2011 17:04 |
 
Reitings 182
Reģ: 29.01.2009
:D nu es ar domas galu uztvēru to, ka mums tagad kkas jāiesaka, lai viņa beidzot tos rīsus varētu ieēst :)
04.02.2011 17:07 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
piparene , šodien pat pamēģināšu šo marinādi! :)


pati esmu iecienījusi veģetāros plovus (jeb tas skaitās risoto?) - apcepj sīpolus, papriku, burkānus, brokoli vai šampinjonus. ļoti ātri, lēti & garšīgi. :D
un jāa, protams, sushi! (l)
04.02.2011 17:09 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
iihaa. PALdies par idejām! :-)
04.02.2011 17:10 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Zakjis*, bet es taču nekur to neminēju, ka man negaršo! :-O :-D

Gribējās tikai uzzināt, cik daudzas no klātesošajām rīsus nelieto :)
04.02.2011 17:12 |
 
Reitings 536
Reģ: 06.08.2010
man rīsi garšo šadi:

Izvāra rīsus, izber no paciņām un tad pievieno pirms tam ATSEVIŠĶI apceptus, šampinjonus, rīvētus gurkānus, cukini...tad aplej ar sojas mērci, visu izmaisa un ļauj kādas 10 min ievilkties un tad var ēst pilnām mutēm. Baigi garšo!
Ja gribās arī gaļu klāt, tad izmaisu vistas filejas gabaliņus cauri, protams, apceptus.
04.02.2011 17:15 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Aaaa, ok - tad viss kartiba! Tas teikums "Paceļ rokas, kurai negaršo rīsi!" vnk izklausas taa,ka mekle sev domubiedrus riisu needaju pulcinjaa.. :)
04.02.2011 17:18 |
 
Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
man risi garso krabju salatos.
04.02.2011 17:43 |
 
Reitings 1457
Reģ: 18.03.2009
man garšo risoto, bet laikam mans variants neskaitās veģitārs, jo klāt lieku vistas gaļu!! :-D
un vēl rīsi garšo plovā! kā arī rīsi ar saldskābo vistas mērcīti (l)
04.02.2011 17:45 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
ak jēziņ, cik garšīgi sanāca! Protams, rīsi :D + vistas fileja (gabaliņos) marinādē: sojas mērce + vistas garšvielas + karijs + sāls + baziliks + citrona sula.
Te nu tiešām varu teikt: Šuļīgi! :D
04.02.2011 19:16 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits