Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

lazanja

 
Reitings 1457
Reģ: 18.03.2009

juhuu!! :-P

tā kā īstais laiks, lai domātu par vakariņām, tad arī mans jautājums saistībā ar ēšanu (l)

gribētu dzirdēt jūsu recptes.. nē, ne gluži receptes, bet to, vai, gatavojot lazanju, makaronu plāksnes vārat, applaucējat vai liekat cietas??

nekad neesmu vārījusi, bet parasti tomēr kaut kā līdz galam viņas nesanāk mīkstas, ja tās, kas pa vidu ir mīkstas, tad augšējās vienmēr tādas pacietas.. :-/

gribu lai padalaties, kā jūs gatavojat lazanju!! :-)

31.01.2011 19:34 |
 
Reitings 209
Reģ: 29.01.2009
Chau! Es makaronu plaksnes izmerceju varosha udeni,apm 3-4 min.Un lai augseja karta nesanaktu cietas,liec pa virsu pec iespejas vairak galas,jo pedejai kartai obligati jabut galai. Man sanak loti garshigi ;-)
31.01.2011 19:37 |
 
Reitings 1457
Reģ: 18.03.2009
tad varbūt mana kļūda ir tieši tā, ka nekad virsū nelieku boloņas mērci, bet balto bešamel un kaudzi siera!
31.01.2011 19:40 |
 
Reitings 2279
Reģ: 29.01.2009
es tās plāksnes ne mērcēju, ne vāru! :D Vienkārši izmantoju to balto īpašo mērci un tad viss sanāk itin mīksts! :D :D Arī virsējai plāksnei virsū lieku mērci un kad gandrīz gatava, tad uzberu sieru, lai apbrūninās un izkūst.. Garšīgi.. :D :D Un lazanja kā jau lazanja - kalorijām bagāts ēdiens.. :D :D
31.01.2011 19:41 |
 
Reitings 995
Reģ: 03.12.2009
tā. esmu neizpratnē!
vai tiešām es nepareizi gatavoju lazanju? :D

sākumā pagatavoju gan bešameļ,gan bolonjas mērci. cepamajā traukā kārtoju cietas lazanjas plāksnes-bolonjas mērci-lazanjas plāksnes-bešameļ mērci utt, augšējā kārtā klājot bešameļ mērci un uzkaisot vēl rīvētu sieru. kad visas kartas saliktas, visu apleju ar gaļas buljonu ta, lai kārtas pilnībā nosedzas.. lieku cepeškrāsnī uz 40 min, pēc tam paturu vēl apmēram pusstundu,lai savelkas mitrums iekšā un vualā-gatavs :D man šķita, ka tā ir oriģinālā recepte, bet palabojiet mani,ja kļūdos :/
31.01.2011 19:48 |
 
Reitings 1457
Reģ: 18.03.2009
kalorijām bagāta, jā.. bet viņu nemaz daudz ieēst nav iespējams :-D

sunce, bet cik ilgi Tu viņu cep?
man vnk vienmēr bail ka nepiedeg apakša!!

fiducia, visu līdz dārzeņa buljona pārliešanai daru tāpat kā Ti.. dārzeņu buljonu zinu ka citi jauc klāt pie sarkanās mērces, bet nekad neesmu lējusi pāri!
man vienmēr boloņas mērce pati pa sevi ir tāda šķidra, tāpēc neko pāri vairs neleju!! bet ar visu to, man nesanāk mīksta virskārta :-D
31.01.2011 19:53 |
 
Reitings 995
Reģ: 03.12.2009
man nekad nav sanākusi cieta virskārta (l) vispār jau garšīgi bezgala, bet tie makaroni,aj kā jācenšas no viņiem izvairīties..
31.01.2011 19:58 |
 
Reitings 995
Reģ: 03.12.2009
varbūt pamēģini šādi-taisi to bolonjas mērci ne tik šķidru,bet mēģini finālā visu apliet ar to buljonu.. varbūt tev iepatiksies šī recepte. (l)
31.01.2011 19:59 |
 
Reitings 1457
Reģ: 18.03.2009
jap, es domāju mēģināt vēl kādu citu variantu! ;-)
jo tā jau viss jau sanāk dikti garšīgi, tikai tā virsa!! varbūt arī ka vaina tajā, ka cepu kādas 25min, ne vairāk! bet apakša un vidus sanāk labs! :-)
31.01.2011 20:06 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits