Man arī par svaru nav jāuztraucas, bet ar fiziskām aktivitātēm nodarbojos - jo man tas patīk un dod spēku, un - es uzskatu, ka skaists ķermenis ir trenēts ķermenis. :-)
Un veselīgs uzturs - tas nav kampaņveidīgi. Es domāju, ka nepareizs ir tas sabiedrībā kultivētais viedoklis, ka tie, kas ēd veselīgi - tie badojas. Arī manas draudzenes uzzinot, ka es neēdu neveselīgas lietas, kādas ēd viņas - bulkas, šokolādes starpbrīžos, aizdzerot ar kokakolu vai sprite... Es badojoties un mokot savu organismu. :-) Nu ko - pasmaidu un dzīvoju tālāk.
Domāju, ka būtu pastiprināta uzmanība jāpievērš uzturam, tā kontrolei jau bērniem skolas vecumā. Tas nav normāli, ka skolas ēdnīcā, piemēram - bērniem vienīgais ēdiens, kas ir pieejams - ir tas, kas tiek pagatavots konkrētajai dienai. Piemēram - makaroni ar malto gaļu. 1) pat ja nav nekādu problēmu ar lieko svaru, baltie makaroni nebūtu jāēd, jo tiem nav nekādas vērtības. 2) maltā cūkgaļa ir taukiem pārbagāta un velns vien zina, no kā tā ir samalta. Tāpat arī rosols, citi majonēzīgie salāti... Treknās zupas, kam tauki vien pa virsu peld. Cīsiņi!!! Saldajā vēl bulciņas... Un tad brīnās, ka aizvien vairāk un vairāk bērniem ir liekais svars jau bērnībā. (s) Mani bērni skolas ēdnīcās neēdīs. :-D :-P
Ak jā, ko gribēju ar to pateikt - visi šie produkti, ar sliktajiem taukiem sastāvā... Kā arī čipši, kartupeļi frī un tamlīdzīgi junkfoodi PAT ja neietekmē jūsu figūru pašreiz, to var sākt darīt nākotnē, jo vielmaiņa ar gadiem palēninās. Un otrkārt, tas ļooooti negatīvi ietekmē veselību - nogulsnējas asinsvadu sieniņās, radot pastiprinātu daudzu slimību risku. Un vēl un vēl un vēl un vēl...