kāzas

Reitings 16
Reģ: 29.01.2009

Cik jums izmaksāja kāzas? Cik lielas tās bija? Interesanti, ar cik lielu summu ir reāli jārēķinās.

Sāk likties, ka nekad nesagaidīšu šo dienu. Ar draugu esam kopā 4,5 gadus un kopā dzīvojam. Viņš daudzreiz ir teicis,ka vēlas ģimeni, ka sen jau būtu apprecējis, ja būtu tam līdzekļi. Es, protams, arī vēlos kļūt par viņa sievu nevis mūžīgi būt tikai draudzene. Taču ar naudiņām ir kā ir. Es vēl studēju un nestrādāju. Drauga algas pat īsti nepietiek. Nav iespējam kaut ko iekrāt. Kredītu ņemt būtu neprāts. Man vēl pusotrs gads jāstudē, un tad arī nav zināms, kā būs ar dara iespējām. Tik skumīgi :-(

11.01.2011 19:06 |

Reitings 1761
Hehe es agrāk sapņoju par princeškleitu :-D
Tagad gan izvēlētos kādu zīdainu, perfekti piegrieztu un elegantu kleitu vai nu kaut ko uz to pusi.
Bet noteikti ne princeškleitu.
Jā, man medusmēnesis arī ir ļoti svarīgs. St. Barth tam piemēram ir ideāla vieta.. (l)
11.01.2011 22:32 |

Reitings 454
Reģ: 13.11.2009
O'Hara, tieši tā :) Katrā ziņā tas noteikti būs kaut kas tieši MUMS, nevis draugiem,radiem,paziņām. Man vispār šķiet,ka kāzas ir svētki un manā izpratnē tieši kaut kas tāds paliks atmiņā kā mūsu īpašā diena (l) Arī es kādreiz gribēju pompozas kāzas ar 100 viesiem, zirgu pajūgiem utt...bet gadi iet, vērtības mainās...
11.01.2011 22:35 |

Reitings 631
Reģ: 28.12.2010
Man šķiet, ka kleitu ir pasūtīt daudz lētāk no ASV. ir tāda adrese www.lightinthebox.com un cik esmu skatījusies, tur ir ļoti skaistas kleitas , par sakarīgām cenām.
Un vispār tur visādas smukas kleitas :)
11.01.2011 22:41 |

Reitings 4298
Chocolate - Tev būtu jāsaprot, ka apprecēšanās savā ziņā nozīmē to, ka esiet kļuvuši pilnīgi patstāvīgi un spējat paši par sevi parūpēties.
Man šķiet absurds precēties, ja kādu vēl uztur kāds no vecākiem vai finansiāli palīdz dzīvot. Izņēmuma gadījums varētu būt bērns, bet pēc apkārtējo pieredzes varu apgalvot, ka 100% visi man zināmie gadījumi, kur pāris apprecējies bērna dēļ, beigušies tā, ka neviens no viņiem vairs nav kopā. Diemžēl.

Es arī ar draugu esam kopā 5 gadus, bet vēl nesteidzamies ar precēšanos, lai arī esam finansiāli neatkarīgi no vecākiem, abi.

Mans ieteikums - pabeidz studijas, atrodi stabilu darbu un tad vari precēties.

Runājot par izmaksām - ja nav naudas, tad nevajag rīkot lielas kāzas, nesaprotu, priekš kam tas ir vajadzīgs. Mans sapnis vispār ir apprecēties slepus un pavadīt to dienu tikai divatā, lai gan pieņemu, ka vecāki tad ļoti apvainotos, tādēļ mūsu nākotnes kāzu plāns aprobežojas tikai ar ģimenes locekļiem kā viesiem.
Zinu, ka ir cilvēki, kam svarīgi sarīkot lielas kāzas un pēc tam vēl gadu maksāt par tām kredītu/parādus - man tas nav pieņemami.
11.01.2011 22:41 |

Reitings 16
cherry_cake, sen jau mūs neuztur vecāki, vienīgi pēdējos pāris gadus drauga alga ir kļuvusi ievērojami mazāka. Diemžēl joma, kurā es studēju, krīzes iespaidā ir panīkusi. Domāju, ka arī ar maģistra grādu nevienam nebūšu vajadzīga. Sanāk, ka arī pēc studiju beigām mūsu finansiālajā stāvoklī nekas daudz nemainīsies. Tāpēc arī tāda bezcerība brīžiem pārņem.
11.01.2011 23:33 |

Reitings 454
Reģ: 13.11.2009
ChOcOlAtE, es gan necentrētos uz domu,ka naudas nav un nebūs. Mūsu domām ir fantastisks spēks. Un vēl esmu sapratusi vienu lietu,ka nauda ir ļoti mainīga štelle - vakar viņa nebija, šodien ir un otrādi. Tu nezini,kas būs rīt - varbūt,ka pēc gada pavisam negaidīti dabūsi labi apmaksātu darbu :) Cerība mirst pēdējā, tādēļ nevajag to priekšlaicīgi nosist :D
11.01.2011 23:42 |

Reitings 5
Nu ko varu padalities ar savu pieredzi.
Ar draugu bijam kopa 5 gadus,pirms gada izdomajam appreceties. krize jau bija atnakusi, bet tas taa. Izdomajam septembri-kazas bija oktobra beigas. Sarunajam zagsa dienu, samaksajam nodevas, pasi sagatavojam ielugumus (es) un izsutijam viesiem - bija ap 20gab - omes, vecaki, bralji, braleni. Draugiem pazinojam, ka var apsveikt zagsa bet balle nebus. Zagsa visiem shampis, ta ka besha nepalika ari draugi. radi velak uz musu majam, kur bija viramates klats galds. ljoti skaisti izrotats viss. auto bija vedeeju un vinji ari mus veda. foceja ar prof,fotoaparatu neprofesionalais bralens, bet sanaca labas bildes - tikai spied! smukas bildes no zagsa fotografa. galdam aizgaja ap 100ls, parejie izdevumi ap 200ls. Gredzenus jau ieprieks nopirkam - mana mamma atdeva savas vecas rotaslietas, kuras ie mainijam pret jauniem gredzeniema r piemaksu. tur piemaksajam kadus 50latus. Pukes kaiminiene - floriste 10ls. kleitu draudzene atdeva savu-tada kokteiljtipa-man patika. viram uzvlaks pat dargaks par manu puceshanos. pec zgasa-radi uz mielastu, sveica sirnigi un vakara palaidam lampinjonus un ta vedeji bij sarupejushi mums romantisko parsteigumu Baltvilla. Nu man jau ljoti patika.ario prieks tik mazam un vienkarsam kazam bija pietikams stress un vairak man nemaz nevajadzeja.
bet kopsumma, omites, opisi un vecaki diezgan pieklajigu naudinju sadavinaja, ka pat bijam plusos un pa to izremontejam vannasistabu, ko velak visiem atradijam! Ta ka feini.

Nu gari sanaca. bet varbut kadai noder
12.01.2011 00:17 |

Reitings 5
Nu ko varu padalities ar savu pieredzi.
Ar draugu bijam kopa 5 gadus,pirms gada izdomajam appreceties. krize jau bija atnakusi, bet tas taa. Izdomajam septembri-kazas bija oktobra beigas. Sarunajam zagsa dienu, samaksajam nodevas, pasi sagatavojam ielugumus (es) un izsutijam viesiem - bija ap 20gab - omes, vecaki, bralji, braleni. Draugiem pazinojam, ka var apsveikt zagsa bet balle nebus. Zagsa visiem shampis, ta ka besha nepalika ari draugi. radi velak uz musu majam, kur bija viramates klats galds. ljoti skaisti izrotats viss. auto bija vedeeju un vinji ari mus veda. foceja ar prof,fotoaparatu neprofesionalais bralens, bet sanaca labas bildes - tikai spied! smukas bildes no zagsa fotografa. galdam aizgaja ap 100ls, parejie izdevumi ap 200ls. Gredzenus jau ieprieks nopirkam - mana mamma atdeva savas vecas rotaslietas, kuras ie mainijam pret jauniem gredzeniema r piemaksu. tur piemaksajam kadus 50latus. Pukes kaiminiene - floriste 10ls. kleitu draudzene atdeva savu-tada kokteiljtipa-man patika. viram uzvlaks pat dargaks par manu puceshanos. pec zgasa-radi uz mielastu, sveica sirnigi un vakara palaidam lampinjonus un ta vedeji bij sarupejushi mums romantisko parsteigumu Baltvilla. Nu man jau ljoti patika.ario prieks tik mazam un vienkarsam kazam bija pietikams stress un vairak man nemaz nevajadzeja.
bet kopsumma, omites, opisi un vecaki diezgan pieklajigu naudinju sadavinaja, ka pat bijam plusos un pa to izremontejam vannasistabu, ko velak visiem atradijam! Ta ka feini.

Nu gari sanaca. bet varbut kadai noder
12.01.2011 00:17 |

10 gadi
Reitings 379
Man tikko atrisinājās mūzikas jautājums-tā kā negribam dzīvo mūziku (lai nav svešas acis mūsu svinībās :) ),tad iedomājos par speciāli sastādītām mūzikas izlasēm manām kāzām,bet pašai man ar šo lietu nodarboties nebūtu laika.Tad nu iedomājos,ka par naudu to varētu veikt kāds cits un griezos pie pazīstama cilvēka mūzikas aprindās.Viņš piekrita to veikt...kā dāvanu...šobrīd jūtos patīkami samulsusi :-)
12.01.2011 01:36 |

Reitings 385
Es precējos 2008 gada 12.jūlijā , ar viesu namu un 30 cilv. sanaaca bisku vairāk kā 5000ls
12.01.2011 01:47 |

Reitings 92
Reģ: 18.04.2009
Kazas jau ir tādas, lai tu un tavs virs apliecinātu , ka milat viens otru Dieva priekšā . Tāpēc vēlētos kāzas baznīcā. nelielas, kur viss izmaksātu augstākais 5000 Ls. Māsa pirms viena gada precējas izdeva 7000 Ls, viesa māja vien izmaksāja 3500 ;) kleita 450Ls ;) viesi 29 . Otra māsa precējās pirms 4 gadiem izdeva 1000 Ls, svinēja kafūzī , un bija 19 viesi . Es vēlos kāzas Kāda Latvijas pili :D
12.01.2011 01:59 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits