Augstas prasības

Reitings 1466
Reģ: 26.09.2010

Arvien vairāk jūtu, ka manas augstās prasības dažubrīd sāk mani nomākt,piemēram, man ļoti patīk, ka visi trauki ir saskaņoti ar dzīvokļa interjeru, patīk, ka viss ir ļoti tīrs un esmu izvēlīga attiecībā uz ēdienu/pati gatavoju, tiesa/ un dzērieniem. Reizēm ir tā, ka aizejam uz bāru vai rest., bet mani tur neapmierina ēdienkarte vai dzērienkarte un vēlos doties prom...

Tāpat arī šobrīd man nepatīk vannas istabā flīzes, vēlos to remontēt/par saviem līdzekļiem, protams/, bet draugs saka, ka viņu apmierina.

Bieži esmu neapmierināta ar savu augumu, īpaši šodien, kad uzkāpu uz svariem un konstatēju, ka 2 dienu laikā +2kg :-O Man gribās, lai man ir lielāki un izteiktāki muskuļi..

Un vienmēr sevi domās kritizēju - gan savu izskatu, gan rīcību, gan darba spējas, vienmēr liekas, ka varu vairāk un labāk..lai arī sanāk labi.

Turklāt šīs prasības manī bijušas jau krietni sen..Draugam gan pret to nav nekādi iebildumi, jo es vienmēr zinu, ko gribu - neesmu raudulīga, nikna un savas vēlmes izsaku īsi, bet kodolīgi.

Kā ir ar Jums?Kā Jūs tiekat galā ar savām kaprīzēm?Vai tās Jums nesagādā problēmas sadzīvē?

03.01.2011 01:13 |

Reitings 98
Reģ: 28.07.2010
augstas prasības nav nevēlamas līdz brīdim, kad atskārsti, ka pati sāc tās pastiprināti ievērot, tad gan vairs nav labi ;-)
03.01.2011 01:59 |

Reitings 3096
Reģ: 09.06.2009
Piedod, bet Tu esi smags gadījums, tiešām kā Brīī..
03.01.2011 02:05 |

Reitings 23
Reģ: 29.01.2009
Atceros, mums reiz lasīja lekciju psholoģijā - Agrita, tu vienkārši esi sensorais tips, kurš uztver pasauli caur lietām vizuāli, tāpēc tev ir ļoti svarīga apkārtējā vide un tu pamani sīkumus. Viss jau ir kārtībā, tikai nereti gadās arī, ka šiem cilvēkiem ir psiholoģiskas problēmas, iekšēja nedrošība, bailes, iespējams saistīti ar pagātnes notikumiem. Ja jūti, ka tevi prasības nomāc, tur varētu būt arī kas vairāk.
03.01.2011 02:06 |

Reitings 1245
Reģ: 17.04.2009
nedaudz ne pa tēmu, bet nez kā staigā tādās mājās, kur viss ir kā pilī..kur baroka laika stila mēbeles, zeltīti spoguļi, rakstaini dīvāni utml. Nez viņi pie brokastu galda saposušies nāk? Vai avīzi lasa sporta biksēs un čībās? :D un kur tādās mājās vieta televizoram? :D
03.01.2011 02:06 |

Reitings 98
Reģ: 28.07.2010
es ieteiktu neuztrauktiem par lietām, kas būtiski neietekmē Tavu dzīvi, tā, piemēram, Tevis pieminētās flīzes, nieka 2 kg.. kurus tāpat viegli dabūsi nost :-)
03.01.2011 02:07 |

Reitings 1774
Reģ: 30.01.2009
Es daudzām lietām jau esmu atmetusi ar roku, piemēram bērna izmētātajām mantām! :D Zinu, ka nav jēgas kārtot, kamēr bērns neguļ, jo tas ir riņķa dancis!
No citiem neko negaidu, visu daru pati, varbūt tā ir sava veida neuzticēšanās? Nezinu!

Zinu, ka būšu slikta priekšniece (ja vispār būšu), jo, ja arī mājās pieļaujama ir nekārtība, tad darbā man patīk, ka viss ir kārtībā, viss ir perfekti, es nevarētu izturēt, ka kabinetos būtu bardaks, ka dokumenti būtu bardakā! Pati tādās lietās esmu pārāk sīkumaina un perfekcioniste! Tāpēc, iespējams, ka maniem darbiniekiem būtu ļoti grūti, kaut gan, es apzinos šo problēmu, varbūt mainīšos šajā jomā! :D
Tā kā Agrita, galvu augšā! Zinu, kā Tu jūties! Ko Tu uztraucies par savu apskaužamo formu, par to vismazāk, par flīzēm, Okei, ja man nepatiktu, arī gribētu mainīt!! ;
03.01.2011 02:12 |

Reitings 847
Tu saki ka esi atklāta tieša konkrēta tad man tāds viens tiešš, atklāts jautājums - kā Latvijā dzīvojot var pašreiz pelnīt tādu naudu, lai varētu ikdienā staigāt pa restorāniem, ceļot, domāt un taisīt mājai remontus utt.? ņemot vērā, ka es tevi katru dienu redzu cosmo forumā šeit čalojot.. :D
Kāds interesnats perspektīvs bizness varbūt tev ir? :)
jo reālie uzņēmēji kas nodarbojas ar biznesu viņiem patiešām nav laika, viņi raujas savā biznesā bez maz vai 24 h diennaktī..
03.01.2011 02:14 |

Reitings 847
cik sapratu, tev ir "biezais draugs", tad vienīgais pēc loģiskas izpsriežot viņš varētu to visu panest, bet tad kur paliek tie tavi "personīgie līdzekļi"
es jau nelienu otram dvēselē tik tā intereses pēc...
ja nodarbotos ar reālu biznesu diezin vai man būtu laika te ienākt kur vēl pavadīt laiku un apcerēt dažādas diskusijas :D
03.01.2011 02:17 |

Reitings 800
Reģ: 10.10.2010
AgritaR, ja tas Tev traucē dzīvot, tad jāmeklē atbildes sevī. Ja pedantisms būtu Tev raksturā, tad nebūtu problēmu ar to sadzīvot.
Te iederētos teikt- palaid grožus vaļīgāk, bet patiesībā ir diezgan grūti mainīt paradumus. Un vēl grūtāk ir saglabāt balansu, lai neiesēžas otrā grāvī. Patiesībā es labprāt gribētu mazu daļiņu no Tava rakstura stingrības, jo es daļēji apbrīnoju tādus cilvēkus, kas tik smalkās niansēs zina, ko grib no dzīves un neatkāpjas, kamēr nesasniedz. :-P
03.01.2011 02:17 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Lauvina-es ari iedomajos,ka kaut kas nav kartiba iekseji-es domaju par tadu tiesam jau varetu teikt "patalogisku perfektumu",kad ja nagi nav perfekti nolakoti,kurpes nav perfektas pie kleitas utt! :-O
Es loti ceru ,ka tas nav Agritas variants!!! |-) Tad dzive beigas var tiesam beigties klinika,jo sis cilveks mekle to perfekto ari taja otra cilveka-tas var loti traucet attiecibas!! :-(
03.01.2011 02:20 |

Reitings 1466
Reģ: 26.09.2010
Man nav baroka stila mēbeles, bet minimālisms..
Anetī, ne jau visi Latvijā dzīvo slikti, daudziem ir arī labi un mana nodarbošanās saistīta ar drauga biznesu, varu no mājām strādāt..
03.01.2011 02:21 |

Reitings 847
Agrita - nu baroka stila mēbeles nekad neiederēsies piemēram mūsdienīgā daudzdzīvokļu projekta mājā, būs par smagu, un man pašai ar tuvs ir minimālisma stils :)
Un par to nodarbošanos - nu tad jā, tā ir pavisam cita runa, un tas ir mans sapnis īstenībā daļēji ka mans draugs varētu nodarboties ar uzņēmējdarbību (jo man pašai diemžēl nav vadītāja iezīmes) un es varētu sasaistīties ar viņa biznesu kādā no izpildes f-jām.
(l)
bet sākumā jabūt labai nišai...ar ko sākt, idejai.
un ne LV (vismaz turpmākos gadus)
Jo nekad nevar'
etu bīdīt nekādas shēmas, kā app...*** valsti, kā apiet nodokļus utt. lai tiešām būtu reāla peļņa nevis uz nullēm vai sliktākajā gadījumā pa mīnusiem.
03.01.2011 02:27 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Agrita-man bija lidzigi ar to maju,kad taisijam Hawaii majina remontu,kad pabeidzam -peksni likas ,ka kaut kas tomer nesaskan,nav ka vajag!!!Tagad domaju -tie cilveki ,kas ire to majinu nemaz neredz ,neievero visu to!!Vini labi jutas ,ka ir tirs,smuks -ta ,lai var labi justies-nekas parspilets!!!
Tas labi ,ka tev ir minimalisms dzivokli,jo tad ir vieglak tirit!es ari ieveroju so principu!!!Saja lieta viss OK!!Es vairak domaju par tavu arejo izskatu,kurs man liekas, tiesam ir pilnigi normals!!!Ja tu varetu sadzivot ar so jautajumu-dzive tev butu daudz vieglaka!!! :-)
03.01.2011 02:30 |

Reitings 3379
anetī, varbūt daļa LV iedzīvotāju patiešām dzīvo nabadzīgi, bet ir arī liela daļa, kas pelna pietiekami, lai nodrošinātu pamatvajadzības un arī papildvajadzības.
laikam tavs priekšstats veidojies no tavu radu un paziņu loka, bet būtu maldīgi tagad visu vērtēt pēc tādas mērauklas.
es strādāju algotu darbu un varu atļauties visu, ko tu nosauci. ne jau tikai biznesā var pelnīt naudu.
03.01.2011 02:30 |

Reitings 800
Reģ: 10.10.2010
Un vēl ko gribēju piebilst. Manuprāt, lielākajai civilizācijas daļai ir dažādas bērnības traumas bijušas utt, manuprāt, svarīgi ir iemācīties sevi saprast, iepazīt ,kāpēc es tā daru? Tad jau puse smaguma no pleciem ir nost.

Turklāt, Tu esi jauna meitene, kas šobrīd dzīvo vairāk vai mazāk sev. Kad piedzims pirmais bērniņš, tad iespējams materiālās vērtības pašas par sevi noies otrajā plānā. Cik zinu, mātes loma un ģimenes dzīve ļoti izmaina cilvēku. Tā teikt, ko Tu jaunam padarīsi. :-D
03.01.2011 02:31 |

Reitings 227
AgritaR, pret sevi augstas prasības nav slikti. Tas pat ir labi tiekties būt maksimāli atbilstošākai saviem uzskatiem par ideālu. Tikai.. neaizmirsti arī sevi mīlēt! :)
No otras puses, manā paziņu lokā ir meitene, kura arī vienmēr cenšas būt vienkārši perfekta. Bet tas ir kaitinoši, jo viņa vienmēr savu pārākumu uzsvērs, dažkārt pat noniecinot citus - tas gan vairs nav forši. Iegūsi tikai ienaidniekus - jā, viņas vēlme vienmēr būt pārākai un ideālai pat ir radījusi ienaidniekus.
03.01.2011 02:31 |

Reitings 847
tas nav priekštats reālā situācija..lv daudz putniņu/uzņēmēju kas "griež"savu biznesu viss notiek, nauda nāk..tikai viens bet viņiem itin bieži jāpiestaigā pie vid un finanšu policijas :D es jau nesaku ka uzreiz visi tagad bet liela daļa, arī viņiem nav viegli. tapēc jau katrs izvēlas savu ceļu.
03.01.2011 02:33 |

Reitings 4504
Reģ: 21.05.2009
Par to pedantismu - nodzīvoju kopā vairākus gadus ar cilvēku, kurš irpedants (tiesa tāds palika, jo viņš tika iepriekš dzīvojis kopā ar pedantu), un lai gan šis cilvēks ir labs un neko sliktu nevēlēja, es blakus viņam jutos slikti-pa kluso viņš tīrīja aiz manis, tiklīdz es kaut ko ne tur noliku-pārlika un tā viss sīkumos.
Tā negribot šis cilvēks veidoja netīkamu vidi sev apkārt un pat to neapjauta. Tādēļ ar to pedantismu-prātīgi.
03.01.2011 02:36 |

Reitings 847
sun - izklausas, ka strādā valsts struktūrā, vai kāda stabilā lielā privātā uzņēmumā..
bet tā daudziem "maziņiem" iet grūti..protams atkarībā arī kas pa nišu.
03.01.2011 02:36 |

Reitings 2547
arī man pret sevi ir augstas prasības, visam jābūt tīram, kārtīgam, ko nopērku, uz tā nedrīkst parādīties švīkas, saudzēju visu... arī pēc pāris gadu ikdienas lietošanas man tā lieta būs kā jauna!!! Mani tas neapgrūtina, esmu laimīga,ka man tas ir pašsaprotami,ka visam jābūt perfektam...

Par tiem šķīvjiem runājot... kad pašai būs savs miteklis, arī gribētos visu saskaņot, arī šķīvjus, bet kāpēc gan tam uz reiz jābūt kā apgrūtinājumam?

Kamēr dzīvoju pie vecākiem, es tādām lietām nepievēršu uzmanību, jo tā pat viss lielos vilcienos ir saskaņots.
03.01.2011 02:37 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits