Jupiter @ 10.01.2026 10:54Viņi te negrib ne palikt ne dzīvot. Neviens negrib. Sliktākajā gadījumā viņi izvāksies uz vāciju pie pirmās iespējas. Un ja latvieši paši neatražojas, kādam šeit būs jādzīvo jebkurā gadījumā.
Mrs.True @ 13.01.2026 08:05
No kurienes viņiem rasties, ja ES pilsoņi vairs brīvi netiek iekšā strādāt un studēt?
Izņemot vienīgi 3.valstu pilsoņus, kuri pārpludinājuši universitātes, kur iepriekš studēja ES studenti.

Krišjānis Kariņš @ 13.01.2026 09:37
Vācijā jau tagad ir lielas ekonomiskas problēmas, un veras ciet viena ražotne pēc otras. Bezdarbs aug un prognozēts vēl augstāks pieaugums, īpaši imigrantu vidū. Vācija drīz vairs nebūs pievilcīgs mērķis nevienam, un pat daudzi tur esošie meklēs citas valstis dzīvei.
Vispār mani pārsteidza Latvijas neticamais stulbums šajā jautājumā. Latvija imigrantus sāka lielā daudzumā ievest tikai pēc tam, kad rietumos un tepat Zviedrijā jau bija sākušās lielas problēmas ar viņiem. Un tad beidzot mūsējie izdomāja - jā, mums arī to vajag!
Law9 @ 13.01.2026 10:06
Vācijas galvenā ekonomikas problēma ir ekofašisms, neskatot tās lietas kopsakarībās.
Piemēram, tipisks zemās pierītes ekofašists baidās no atomenerģijas, kaut arī patiesībā tā ir klimatam superdraudzīga un nepieciešama. Visu elektrību ar vēju un sauli nevar nodrošināt, kā to iedomājas daži, kam tās zemās pierītes.
Tāpat arī līdz šim plānotā pilnīgā pāreja uz elektroauto ir izrādījusies ūdens liešana uz Ķīnas ekonomikas dzirnavām.
Vācija, protams, joprojām ir liela, spēcīga un bagāta valsts, bet problēmas acīmredzami samilzt.
Krišjānis Kariņš @ 13.01.2026 09:57
"Tevi" ir jāraksta ar lielo burtu.LabaDabaDa @ 11.01.2026 20:36Nav tāda vārda "āzietis". Āzijas iedzīvotājus latviski sauc par "aziātiem".
Pirms satraukties par rasēm, ieteiktu apgūt mūsu skaisto dzimto valodu kaut vai pamatskolas līmenī. Lai indietim pie kases nav tevi jālabo. :D
Ieteikums, vēršoties pie kādas personas, uzrunājot to, apliecinot tai cieņu – kaut gan tas ir iepriekš nezināms un svešs cilvēks – ir rakstīt šos vietniekvārdus ar lielo sākumburtu.(Skujiņa, V. Latviešu valoda lietišķajos rakstos. Rīga : Zvaigzne ABC, 1999, 78. lpp.).
Grurata @ 13.01.2026 05:42Beidzot aktuāla tēma forumā! Man ir sakāms ļoti daudz par šo. Viņi, kā jau ziņās varēja lasīt ,var atvilkt uz šejieni līdzi savus piederīgos- māsas, brāļus ,draugus, paziņas un tad šeit veidot savas ģimenes lielos apmēros un skaitļos, ar laiku viņi šeit nostiprināsies uz palikšanu, DZIĻI iesakņosies ar saknēm pie mums kā invazīva suga. , ja kāds vēl nezin kas ir invazīva suga tad šeit skaidrojums.
Jo vairāk viņi te brauks, jo sliktāk mums paliks. Viņi, kā saka var savairoties kā žurkas, un aizvērs mums mutes ciet. Jo viesmīlīgāki mēs būsim pret viņiem, jo vairāk viņi šeit uzkundzēsies un pieprasīs savus likumus.✊ ?
Krišjānis Kariņš @ 13.01.2026 11:54Nekas tā neliecina par redzesloka šaurību, kā jebkura šāda jautājuma tūlītēja saistīšana ar Šleseru.
Džinga @ 13.01.2026 13:55
Neredzu īsti nekādu pamatojumu tam, ko tu apgalvo. Viņa partijas cilvēki regulāri "cilā" visas tēmas, kas vis aktīvāk šķeļ sabiedrību un uzkurina soctīklus.
PS. Es nesaku, ka tikai viņš runā par imigrantiem un visām citām karstajām tēmām, es vispārīgi teicu, lai cilvēki pārbauda avotus, jociņš par Šleseru bija tāpat vien.
Ar redzes loka šaurību tam nav pilnīgi nekāda sakara.
Džinga @ 13.01.2026 13:55
Neredzu īsti nekādu pamatojumu tam, ko tu apgalvo. Viņa partijas cilvēki regulāri "cilā" visas tēmas, kas vis aktīvāk šķeļ sabiedrību un uzkurina soctīklus.
PS. Es nesaku, ka tikai viņš runā par imigrantiem un visām citām karstajām tēmām, es vispārīgi teicu, lai cilvēki pārbauda avotus, jociņš par Šleseru bija tāpat vien.
Ar redzes loka šaurību tam nav pilnīgi nekāda sakara.
Nu un ko, Tavuprāt, mēs, parastie mirstīgie, varam izdarīt? Pirmkārt, šos visus jautājumus ietekmē un regulē valdība,