Modris & viņa olas

Reitings 1024
Reģ: 02.04.2023
Šeit viss par Modri, viņa olām, suņiem & visu pārējo, lai ietekmeļu diskusijā nav jāšķir pāri pa 5 lapām.
15.10.2025 19:22 |

Reitings 90
Reģ: 12.10.2025
smūtijs @ 17.10.2025 14:10

Es ļoti labi visu saprotu, tikai nesaprotu, kāpēc par vienu lietu sabiedrība iet un cīnās, bet pa otru nē.

Viens cilvēks nevar izglābt visu pasauli. Kādam vairāk interesē suņi, citam bērni, citam klimats, citam Stambulas konvencija un vēl sazin kas cits. Ja viens cilvēks interesētos par to visu, komentētu, ietu piketos, viņš nespētu to emocionāli panest un viņam nebūtu laika savai dzīvei, darbam utt. Acīmredzot tie, kuri ir par bērniem kā it kā tu, īstenībā nemaz nav, jo nav gatavi iet un darīt. Tad viņi pārmet citiem, kāpēc tie citi nedara viņu vietā. Reāli, ja tu sāktu par to aktīvi runāt un taisītu piketu, tev pievienotos daudzi, iespējams, arī kāds no šīs diskusijas. Tev nav jāparmet citiem, ka viņi cīnās par citiem jautājumiem, bet gan jāņem iniciatīva savās rokās, ja tev tas tiešām rūp. Man gan liekas, ka šajos pārmetumos neslēpjas rūpes par bērniem, bet vēlme "iekost" dzīvnieku aizstāvēm.
17.10.2025 14:28 |

Reitings 2233
Reģ: 17.06.2024
Forumiete39 @ 17.10.2025 14:28

Viens cilvēks nevar izglābt visu pasauli. Kādam vairāk interesē suņi, citam bērni, citam klimats, citam Stambulas konvencija un vēl sazin kas cits. Ja viens cilvēks interesētos par to visu, komentētu, ietu piketos, viņš nespētu to emocionāli panest un viņam nebūtu laika savai dzīvei, darbam utt. Acīmredzot tie, kuri ir par bērniem kā it kā tu, īstenībā nemaz nav, jo nav gatavi iet un darīt. Tad viņi pārmet citiem, kāpēc tie citi nedara viņu vietā. Reāli, ja tu sāktu par to aktīvi runāt un taisītu piketu, tev pievienotos daudzi, iespējams, arī kāds no šīs diskusijas. Tev nav jāparmet citiem, ka viņi cīnās par citiem jautājumiem, bet gan jāņem iniciatīva savās rokās, ja tev tas tiešām rūp. Man gan liekas, ka šajos pārmetumos neslēpjas rūpes par bērniem, bet vēlme "iekost" dzīvnieku aizstāvēm.

Ko tu izdarīji ārpus šī foruma?
17.10.2025 14:30 |

Reitings 90
smūtijs @ 17.10.2025 14:22

Ieteiktu kādreiz dzīvē ieslēgt smadzenes, tā ir tāda noderīga lieta, palīdzēs arī filtrēt, kas izskatās tev nepadodas.
Tu liec bērna un suņu lietu vienā nozīmīguma plauktā? Nopietni?
Njā, diemžēl dzīvojam sabiedrībā, kur dzīvnieku uzskata un sauc par savu bērnu. Bēdīgi!

Jā, gan bērns, gan suns ir vienlīdz svarīgi (manuprāt, suns nav mazāk svarīgs). Tomēr es no šiem gadījumiem "investējos" suņa gadījumā, jo man tas ir personiski sasāpējies jautājums. Bet tu gan esi vienkārši tukšmuldētāja, kura nepaceļ savu dirsu no dīvāna it kā sev svarīga jautājuma dēļ (bērns), bet noliek citus, kas kaut ko dara citos jautājumos.
17.10.2025 14:30 |

Reitings 90
smūtijs @ 17.10.2025 14:30

Ko tu izdarīji ārpus šī foruma?

Kāpēc tu esi iedomājusies, ka man tev jāatskaitās par to, kas es esmu un ko es daru reālajā dzīvē? Tāpēc, ka tu savā tukšmuldībā un neko nedarīšanā nevari iedomāties, ka citi var par kaut ko iestāties? Nu bet tā ir tava problēma, ka spēj tikai pārmest citiem. Ja tu kaut ko darītu ar to bērna gadījumu, tu neietu te un nerakstītu šo sviestu, ka "kāpēc sabiedrība nerunā par bērnu, bet runā par suni".
17.10.2025 14:32 |

Reitings 2233
Reģ: 17.06.2024
Forumiete39 @ 17.10.2025 14:32

Kāpēc tu esi iedomājusies, ka man tev jāatskaitās par to, kas es esmu un ko es daru reālajā dzīvē? Tāpēc, ka tu savā tukšmuldībā un neko nedarīšanā nevari iedomāties, ka citi var par kaut ko iestāties? Nu bet tā ir tava problēma, ka spēj tikai pārmest citiem. Ja tu kaut ko darītu ar to bērna gadījumu, tu neietu te un nerakstītu šo sviestu, ka "kāpēc sabiedrība nerunā par bērnu, bet runā par suni".

Tātad neko! Paldies par uzmanību! Turpinat vārīties savā sulā!
17.10.2025 14:33 |

Reitings 90
smūtijs @ 17.10.2025 14:33

Tātad neko! Paldies par uzmanību! Turpinat vārīties savā sulā!

Mhm. Dodies prom no šejienes paraudāt kur citur par to, kāpēc neviens tavā vietā neko nedara.
17.10.2025 14:34 |

10 gadi
Reitings 88
Reģ: 22.01.2014
smūtijs @ 17.10.2025 14:22

Ieteiktu kādreiz dzīvē ieslēgt smadzenes, tā ir tāda noderīga lieta, palīdzēs arī filtrēt, kas izskatās tev nepadodas.
Tu liec bērna un suņu lietu vienā nozīmīguma plauktā? Nopietni?
Njā, diemžēl dzīvojam sabiedrībā, kur dzīvnieku uzskata un sauc par savu bērnu. Bēdīgi!

Mums valstī ir vairākas problēmas, kuras ik pa laikam kļūst aktuālas un skaļas. Tu visās tēmās lien iekšā un saki - šī jūsu problēma nav svarīga, jo bērnu vārdarbības problēma ir svarīgāka?
Smūtījs ienāk foruma tēmās, kur invalīdi netiek ārā no mājām, jo nav nobrauktuves kāpņu telpā, un aizrāda, ka viņu problēma nav svarīgāka par x, ko viņi ņemas.
Tad ienāk suņu slepkavu tēmā un norāda, ka ko mēs te ņemamies, vārdarbība pret bērniem ir svarīgāka.
Utt.
Katrai sabiedrības grupai ir aktuālas dažādas problēmas (par vardarbību pret bērniem tev piekrītu, tas ir ļoti svarīgi), bet ir stulbi norādīt, kas ir svarīgi, kas nav un kura tagad ir tā galvenā pasaules problēma. Būs bērnu vārdarbības problēmai virzītājs, būs sekotāji. Es piekrītu tev, ka problēma jāaktualizē. Ja tev nav aktuāla šī sabiedrības un mūsu iekšējo drošības struktūrvienību problēma, tad lūdzu nepiesārņo šo tēmu un runā par savas tēmas aktualitāti atsevišķā tēmā. Piekrītu, ka tava tēma ir aktuāla, bet tā īsti šeit neiederas.
17.10.2025 14:41 |

Reitings 2874
Reģ: 19.05.2022
Kenty @ 17.10.2025 14:23
Un kā Rasmas nožogotā teritorijā ienāca 3 suni? pa gaisu?Modrim ir nožogota teritorija,pa nakti vistas un citi zvēri ir kūti,suņi mājās.Pa dienu visi zvēri ir ārā.Viņa saimniecības olas ir brīvos apstāklos dētās olas.Zini tādu kategoriju?.Olām ir trīs veidi.Sprostos dētās,kūtī dētās un brīvos apstāklos dētās.Neuztraucies visadas parbaudes viņam ir un arī pvd bija,lai atbilstošs marakejums būtu
uzdodot šo jautājumu, Tu parādi savu prāta kapacitāti?
Lai nodrošinātos no klaiņojošiem suņiem, cilvēkiem ir priekš viņiem jābūvē sētas, jātur ciet visi vārti un durvis??? Mans privātīpašums, daru kā gribu!
Ja kāda teritorijā ir atvērti vārti vai nav mehānisks norobežojums, tad modra suņiem ir tiesības tur atrasties?
Jautājums no sērijas- minisvārki ļauj izvarot.
17.10.2025 14:48 |

Reitings 336
Reģ: 15.07.2021
Viesturs Lārmanis savā FB ierkastā tiešām labi ir ieskicējis problēmu. Nevaram bļaut tikai par dzīvnieku tiesībām, nepaceļot jautājumu arī par saimnieka atbildību, šie svaru kausi nav atdalāmi viens no otra. Un gan jau neviens par to pat nerunātu, ja visi mīluļu saimnieki būtu ar veselo saprātu un cieņu pret līdzcilvēkiem. Un ziniet, ja man kaimiņiene uz lūgumu savākt no manas sētas savus suņus, ir atbildējusi, ka "nekas, viņi paši zin ceļu mājās" un tā nebūt nebija pirmā reize, kad šie nemaz ne draudzīgākie suņi mūs apciemo, ir jārunā tikai un vienīgi par stingrāku likumisko atbildību suņu saimniekiem. Es neiešu viņai mācīt cieņu un atbildību pret citiem, ja jau ģimenē tā nav iemācīta. Protams, var saukt pašvaldības policiju un uzreiz norakt labas kaimiņu attiecības, saņemot bezkaunīgo atbildi, tā arī vajadzēja darīt, bet toreiz paliku mēma. Bet kopumā, ikdienā redzot cik daudz ir nepieskatītu dzīvnieku, ir skaidrs, ka bezatbildīgajiem saimniekiem nav likumu no kuriem tie bītos. Tas pat vairs nav, ka "katram var gadīties izbēgt". Voljērs, sēta, suņu skola, cik daudzi ir ieguldījušies tajā visā? Pret bezkauņām un pofigistiem diemžēl var palīdzēt tikai stingrāka likumdošana. P.S. Nosodu lēmumu šos konkrētos suņus nošaut.
17.10.2025 14:48 |

Reitings 1952
Reģ: 25.01.2023
Mathilde @ 17.10.2025 14:48
uzdodot šo jautājumu, Tu parādi savu prāta kapacitāti?
Lai nodrošinātos no klaiņojošiem suņiem, cilvēkiem ir priekš viņiem jābūvē sētas, jātur ciet visi vārti un durvis??? Mans privātīpašums, daru kā gribu!
Ja kāda teritorijā ir atvērti vārti vai nav mehānisks norobežojums, tad modra suņiem ir tiesības tur atrasties?
Jautājums no sērijas- minisvārki ļauj izvarot.
es par to ka Modrim arī ir žogi😂
17.10.2025 16:21 |

Reitings 8700
Reģ: 26.10.2023
Kenty @ 17.10.2025 16:21
es par to ka Modrim arī ir žogi?

Ai, ko tu tur strīdies ar augstas kapacitātes prātu Matildi. Blēt no ķebļa visi gudri. Ne viņa zin kā tas notika, bet gudroties patīk.
17.10.2025 16:34 |

10 gadi
Reitings 13615
Reģ: 30.12.2015
Kenty @ 17.10.2025 07:51
Ršma pati intwevija pateica,ka nekad nav tedzejusi Modra suņu ne savā pagalmā,ne pagastā.Tad ir vai nav patstāvīgi klaiņojoši suņi.Toyies viņu alabaji gan staigājuši brīvi un nepieskatiti
kā viņa var nekad tos suņus neredzēt, ja viņa seko gan Modrim instagram, gan viņas meita ar tiem pašiem suņiem ir bildējusies? pēkšņi amnēzija iestājās? :D tur ir skaidrs, ka visi ir sapinušies melos un mēģina piesegt savu pakaļu, kā nu māk - vienīgi nesakoordinēja atbildes, tāpēc arī tas izskatās nožēlojami :D
17.10.2025 17:42 |

Reitings 3703
Reģ: 11.04.2023
maijpukjiite @ 17.10.2025 17:42
kā viņa var nekad tos suņus neredzēt, ja viņa seko gan Modrim instagram, gan viņas meita ar tiem pašiem suņiem ir bildējusies? pēkšņi amnēzija iestājās? :D tur ir skaidrs, ka visi ir sapinušies melos un mēģina piesegt savu pakaļu, kā nu māk - vienīgi nesakoordinēja atbildes, tāpēc arī tas izskatās nožēlojami :D

Sekot instagram neko nenozīme, jo seko simtiem profilu, mierīgi var paslīdēt garām Modris... un noteikti māte ir lietas kursā par katru meitas soli, pie kura pakša bildējusies.
17.10.2025 17:46 |

Reitings 2874
Reģ: 19.05.2022
Kenty @ 17.10.2025 16:21
es par to ka Modrim arī ir žogi?

žogi???? bet vistas nokož, kuce sagrūsnē 5 mēn laikā divas!!!! reizes un suņi regulāri klaiņo.
Kas par brendu žogiem, nezini?
17.10.2025 18:28 |

Reitings 1952
maijpukjiite @ 17.10.2025 17:42
Tas bija par klaiņošanu😁.Beigās vispar nav redzējusi nekad .Modris palidzejis ar iestigušu auto,nummurs viņai bija.Šāvejs bija Modra saimniecībā glaudijusi suņus,Ģimene taisijusi fotosesijas,nepilns kilometrs starpā starp mājām.Pieļauja ,ka pati Rasma varbūt nepiefiksēja,bet meita arī pateica ka nezin!Šavējs esot saimniecibā pie Modra,raidot 4 šavienus!Neatpazina nevienu suni.Nu stulbums ,farss un bezpridels,Un nesodamības sajūta,ka piesegs.Tāpat ir jautājums kāpēc.Kāds īstais motīvs un kuram no visiem bija īstais motīvs Modri sagraut.Sitot pa vājo vietu ,pa dzīvniekiem.Tā nav nejaušiba un to neviens man neiestāstīs,ka tā ir nejaušība.Pie tam pirmas dienas tak var redzēt ka neko nav saskaņojusi katram sava versija.Tik šāvejs vienīgais klusē
17.10.2025 18:33 |

Reitings 1952
Mathilde @ 17.10.2025 18:28

žogi???? bet vistas nokož, kuce sagrūsnē 5 mēn laikā divas!!!! reizes un suņi regulāri klaiņo.
Un Rasmas nožogotā teritorijā iedzen stirnu😂
17.10.2025 18:37 |

Reitings 1952

Tu nesaprati?viņa suņi nav klaiņotāji!Vienīgais kurš redzēts pagastā bija mazais Čipilipi kopā ar Modri lerpatojam uz veikalu
17.10.2025 18:39 |

Reitings 1952

Paprasi Rasmai viņas žogu brendu,ka suns un kucēni iedzina stirnu iekšā😂
17.10.2025 18:49 |

Reitings 8700
Reģ: 26.10.2023
Kenty @ 17.10.2025 18:33
Tas bija par klaiņošanu?.Beigās vispar nav redzējusi nekad .Modris palidzejis ar iestigušu auto,nummurs viņai bija.Šāvejs bija Modra saimniecībā glaudijusi suņus,Ģimene taisijusi fotosesijas,nepilns kilometrs starpā starp mājām.Pieļauja ,ka pati Rasma varbūt nepiefiksēja,bet meita arī pateica ka nezin!Šavējs esot saimniecibā pie Modra,raidot 4 šavienus!Neatpazina nevienu suni.Nu stulbums ,farss un bezpridels,Un nesodamības sajūta,ka piesegs.Tāpat ir jautājums kāpēc.Kāds īstais motīvs un kuram no visiem bija īstais motīvs Modri sagraut.Sitot pa vājo vietu ,pa dzīvniekiem.Tā nav nejaušiba un to neviens man neiestāstīs,ka tā ir nejaušība.Pie tam pirmas dienas tak var redzēt ka neko nav saskaņojusi katram sava versija.Tik šāvejs vienīgais klusē

Bet ko tas dunduks Gatis var pateikt? Tāpat kā tas mednieks Saldus pusē, kās šāva no a/m. To veco duraku tagad pametīs zem tanka. Rasma balta un pūkaina, noķērusi šoka bikses, policija arī neko, pofig, ka melo kā truši, ausis kustinādami. Noņemt licenci uz medībām tādam tukšpaurim uz mūžu. Ja pats nejēdz loģiski izspriest kā rīkoties tādā situācijā.
17.10.2025 19:19 |

10 gadi
Reitings 88
Reģ: 22.01.2014

Tu man parādi, cik Latvijas lauku sētām apkārt ir žogi. Izkāp no kaut kāda savām iedomām, žogi ir maziem zemes pleķiem ap 2500-5000 kvm vai biezajiem. Lauku sētās neviens nav tāds buržujs, lai spētu uzsliet žogu ap visu savu zemesgabalu. Citā realitātē dzīvo.
17.10.2025 20:09 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!