Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Medicīna - RSU vai LU?

Reitings 5
Reģ: 28.07.2025
Gribētu dzirdēt viedokļus, kā programma katrā no universitātēm atšķiras. Vai tiešām šīs atšķirības ir tik būtiskas un medicīnu tikai “pa nopietno” iespējams studēt RSU?
10.08.2025 00:40 |

Reitings 103
Reģ: 16.07.2024
kivi49 @ 10.08.2025 00:40
Gribētu dzirdēt viedokļus, kā programma katrā no universitātēm atšķiras. Vai tiešām šīs atšķirības ir tik būtiskas un medicīnu tikai “pa nopietno” iespējams studēt RSU?

Nu man zināmi profesionāļi teica, ka LU ir vismaz 4 gadus priekšā RSU modernizācijā. Pazīstu vairākus mācībspēkus tur. No RSU daudzi pāriet tieši uz rezidentūru LU, esot sakārtotāki procesi. Bet LU uz ārstiem ir lielākais konkurss valstī un uzņem tikai 100 studentus. Ļoti grūti tikt iekšā.
10.08.2025 08:32 |

Reitings 663
Reģ: 09.06.2023
Man RSU beidzējs teica, ka studējot LU medicīnu nav viegli strādāt ārzemēs, RSU atzīst labāk. Mācību kvalitāte tiek augstāk vērtēta RSU. Uz LU kādu laiku atpakaļ gāja tie, kuri netika RSU vai gluži vienkārši nevarēja pavilkt.
10.08.2025 19:24 |

Reitings 150
Reģ: 24.09.2024
Matilde23 @ 10.08.2025 08:32

Nu man zināmi profesionāļi teica, ka LU ir vismaz 4 gadus priekšā RSU modernizācijā. Pazīstu vairākus mācībspēkus tur. No RSU daudzi pāriet tieši uz rezidentūru LU, esot sakārtotāki procesi. Bet LU uz ārstiem ir lielākais konkurss valstī un uzņem tikai 100 studentus. Ļoti grūti tikt iekšā.

Man liekas ka lu un rsu ir kopejs konkurss, nevis atseviski, arsti labak rsu, rezidentura Lu
11.08.2025 23:07 |

Reitings 103
Kirbitis @ 11.08.2025 23:07

Man liekas ka lu un rsu ir kopejs konkurss, nevis atseviski, arsti labak rsu, rezidentura Lu

Atsevišķi konkursi. Nekas pilnīgi nav kopīgs. Pati esmu beigusi RSU, bet šodienā ietu uz LU.
Kaut gan, ietu tur, kur tiktu, ja ārsta profesija interesē. Abas Universitātes cienījamas.
12.08.2025 08:05 |

Reitings 136
Reģ: 07.07.2020
Es notekti par RSU.Ir divas paziņas MF LU,viena māszinības un otrā ārstniecība.Abas sūdzas kā tajā LU mūžīgās problēmas ar grafiķiem, praksēm un to ka pārāk daudz notiek attālināti.Māsas mācās pēc ārsta programmas, daudzi kursi copy-paste no ārstniecības programmas, tajā pašā brīdī ārstniecības studenti pa 3500€ gadā studē no mājas pašmācība ceļa ar video ierakstiem,jo ir pasniedzēji kuri pat negrib online pieslēgšanu taisīt.LU arī regulāras rotācijas un visādi fokusi,lai cilvēks izkristu no budžeta un maksātu LU.
21.08.2025 11:45 |

Reitings 32
Reģ: 07.08.2023
Domāju, ka uz šo jautājumu vislabāk var atbildēt tikai un vienīgi tie, kas paši ir studējuši ārstneicību, nevis cilvēki, kuriem “paziņu paziņas drauga kolēģa meita” kaut ko teica.
Pati absolvēju LU MF pavisam nesen, tā ir mana Alma Mater un nekad neizvēlētos RSU. Jā, LU ir problēmas ar grafikiem, tas krīt uz nerva. Bet kopumā - uzskatu, ja cilvēks vēlas kļūt par labu ārstu, viņš par tādu kļūs, jo atkarīgs viss ir tikai un vienīgi no Tevis, no tā cik Tu mācies, cik ieguldi ārpus uni - voluntēšana, strādāšana, zinātniskā darbība. Muļķīgi apgalvot, ka Tu busi sliktāks ārsts tikai dēļ uni, ko izvēlies. Viss ir atkarīgs tikai no Tevis, ja sagaidi, ka uni ar zelta karotīti ielies zināšanas - tā nebūs. Ne LU, ne RSU. Konkrētāk par lietām, kas man patika un kas nepatika LU MF varu pastāstīt DM. :) Un pirmo reizi dzīvē dzirdu, ka LU MF izglītība “sliktāk kotējas” ārzemes nekā RSU. Tas tā nav, vismaz manā, manu kolēģu pieredzē. Labus, gudrus un apņēmīgus ārstus atzīs jebkur - viss ir atkarīgs TIKAI un vienīgi no paša. 🙏🏼
21.08.2025 18:20 |

Reitings 103
Meitenearziediem @ 21.08.2025 18:20
Domāju, ka uz šo jautājumu vislabāk var atbildēt tikai un vienīgi tie, kas paši ir studējuši ārstneicību, nevis cilvēki, kuriem “paziņu paziņas drauga kolēģa meita” kaut ko teica.
Pati absolvēju LU MF pavisam nesen, tā ir mana Alma Mater un nekad neizvēlētos RSU. Jā, LU ir problēmas ar grafikiem, tas krīt uz nerva. Bet kopumā - uzskatu, ja cilvēks vēlas kļūt par labu ārstu, viņš par tādu kļūs, jo atkarīgs viss ir tikai un vienīgi no Tevis, no tā cik Tu mācies, cik ieguldi ārpus uni - voluntēšana, strādāšana, zinātniskā darbība. Muļķīgi apgalvot, ka Tu busi sliktāks ārsts tikai dēļ uni, ko izvēlies. Viss ir atkarīgs tikai no Tevis, ja sagaidi, ka uni ar zelta karotīti ielies zināšanas - tā nebūs. Ne LU, ne RSU. Konkrētāk par lietām, kas man patika un kas nepatika LU MF varu pastāstīt DM. :) Un pirmo reizi dzīvē dzirdu, ka LU MF izglītība “sliktāk kotējas” ārzemes nekā RSU. Tas tā nav, vismaz manā, manu kolēģu pieredzē. Labus, gudrus un apņēmīgus ārstus atzīs jebkur - viss ir atkarīgs TIKAI un vienīgi no paša. ??

Precīzi! Piekrītu!
21.08.2025 18:35 |

Reitings 663
Pati absolvēju LU MF pavisam nesen, tā ir mana Alma Mater un nekad neizvēlētos RSU. Jā, LU ir problēmas ar grafikiem, tas krīt uz nerva. Bet kopumā - uzskatu, ja cilvēks vēlas kļūt par labu ārstu, viņš par tādu kļūs, jo atkarīgs viss ir tikai un vienīgi no Tevis, no tā cik Tu mācies, cik ieguldi ārpus uni - voluntēšana, strādāšana, zinātniskā darbība. Muļķīgi apgalvot, ka Tu busi sliktāks ārsts tikai dēļ uni, ko izvēlies. Viss ir atkarīgs tikai no Tevis, ja sagaidi, ka uni ar zelta karotīti ielies zināšanas - tā nebūs. Ne LU, ne RSU. Konkrētāk par lietām, kas man patika un kas nepatika LU MF varu pastāstīt DM. :) Un pirmo reizi dzīvē dzirdu, ka LU MF izglītība “sliktāk kotējas” ārzemes nekā RSU. Tas tā nav, vismaz manā, manu kolēģu pieredzē. Labus, gudrus un apņēmīgus ārstus atzīs jebkur - viss ir atkarīgs TIKAI un vienīgi no paša. ??

To, ka sliktāk kotējas LU dzirdu ne pirmo reizi. Manuprāt, medicīna ir tieši tas gadījums, kad universitātes izvēle ir ļoti svarīga. Medicīna nav gluži tas, ko var iemācīties vienatnē vai no sērijas nu kaut kā jau sanāks, ja ir tāda attieksme sākumā vai arī tieksme meklēt “kur vieglāk”, tad labāk neiet uz medicīnu. Par LU miljons reizes esmu dzirdējusi, ka iet tāpēc, ka vieglāk vai nepavelk RSU. Tas, ka sadalās divas nometnes, vieni, kas studē LU, saka, ka neizvēlētos RSU un otrādi, ir pierasta lieta 😃 Taču personīgi es, par RSU.
21.08.2025 19:25 |

Reitings 136

LU labāk tikai ka kvalitāte ir zemak un par naudu izvilks? LU cilvēki pat 4 gadus nevar nokārtot histoloģiju pie Markova un par šādiem stāstiem esmu dzirdējusi ļoti daudz, ka cilvēki velk parādus no pirmajiem kursiem un beigās par naudu viss tiek “uzvilkts” uz četrinieku, un diplomus saņems visi. Tie kas nevar RSU nokartot no 2 reizes eksamenu vienkarši nevar iet talak un pārnāk uz LU.
21.08.2025 21:21 |

Reitings 663
MelissaX @ 21.08.2025 21:21

LU labāk tikai ka kvalitāte ir zemak un par naudu izvilks? LU cilvēki pat 4 gadus nevar nokārtot histoloģiju pie Markova un par šādiem stāstiem esmu dzirdējusi ļoti daudz, ka cilvēki velk parādus no pirmajiem kursiem un beigās par naudu viss tiek “uzvilkts” uz četrinieku, un diplomus saņems visi. Tie kas nevar RSU nokartot no 2 reizes eksamenu vienkarši nevar iet talak un pārnāk uz LU.

Tāpēc LU ir “labāk”, īpaši priekš meitenītēm, kurām gribas būt ārstēm, bet RSU pavilkt nevar 😃 Skarbā realitāte. Nesaku, ka visi LU beidzēji ārsti ir apšaubāmi, bet tāda tendence ir novērota, īpaši pēdējos gados
21.08.2025 22:18 |

Reitings 136
Elizabeteeee @ 21.08.2025 22:18

Tāpēc LU ir “labāk”, īpaši priekš meitenītēm, kurām gribas būt ārstēm, bet RSU pavilkt nevar ? Skarbā realitāte. Nesaku, ka visi LU beidzēji ārsti ir apšaubāmi, bet tāda tendence ir novērota, īpaši pēdējos gados

Jā, smieklīgi kad 5 mācību gadā mācekļiem no LU karājas piemēram tā paša histoloģija (būtībā tas ir 2/3 semestra priekšmets),kuru cilvēks 4 gadus nevar izvilkt uz 4,un jā būtu tāds 1 vai 2 studenti ok varētu aizvērt acis,bet būtībā tādi tur ap 1/3 no visa kursa katru gadu, kuriem parādi pa gaisu lido un jau tika 5 kursa ārstniecības fakultāte.
21.08.2025 23:32 |

Reitings 599
Reģ: 01.03.2016
Elizabeteeee @ 21.08.2025 22:18

Tāpēc LU ir “labāk”, īpaši priekš meitenītēm, kurām gribas būt ārstēm, bet RSU pavilkt nevar ? Skarbā realitāte. Nesaku, ka visi LU beidzēji ārsti ir apšaubāmi, bet tāda tendence ir novērota, īpaši pēdējos gados
Pazīstu pietiekami daudz gan RSU, gan LU beidzējus un tas, ka LU kotētos zemāk varbūt bija gadus 10 atpakaļ, tagad tur ir pavisam cits līmenis. LU nokārtot eksāmenus, ieskaites ir daudz grūtāk, jo praktiski visur ir mutiski biļešu jautājumi, kamēr RSU testi. Pēdējos gados zinus pietiekami daudz cilvēkus, kas nepavilka LU, pārgāja uz RSU un viss kā pa sviestu, smuki pabeidza.
21.08.2025 23:34 |

Reitings 599
Reģ: 01.03.2016
MelissaX @ 21.08.2025 23:32

Jā, smieklīgi kad 5 mācību gadā mācekļiem no LU karājas piemēram tā paša histoloģija (būtībā tas ir 2/3 semestra priekšmets),kuru cilvēks 4 gadus nevar izvilkt uz 4,un jā būtu tāds 1 vai 2 studenti ok varētu aizvērt acis,bet būt būtībā tādi tur ap 1/3 no visa kursa katru gadu, kuriem parādi pa gaisu lido un jau tika 5 kursa ārstniecības fakultāte.
Šķiet, ka no pagājušā gada tur nedrīkstot būt neviens parāds sākot ar 5.kursu.
21.08.2025 23:35 |

Reitings 32
Reģ: 07.08.2023
Nesaprotu, kāpēc RSU kolēģi vienmēr tik pasīvi agresīvi atbild, kad paceļas jautajums, kur labāk iet. LU vai RSU. Es nekur pat neminēju, ka no vienas vai otras uni nāk vājāki vai dumjāki speciālisti, bet no Elizabetes nāk komentāri iz sērijas “no LU nāk apšaubāmi speciālisti” Vai Tu visus šos speciālistus esi satikusi? Nevajag ģeneralizēt. + manuprāt, nav īsti sapratnes par to, kā medicīna strāda reālajā, praktizējoša dzīvē. Vai tiešām kāds domā - teiksim, ir super ārsts,pieredzējis, iejūtīgs, daudz sasniedzis. Aizbrauc uz ārzemēm. Viņš izstāsta visu, ko ir sasniedzis, a viņam paskatās diplomā - uuuj, Tu esi beidzis LU/RSU. Nebūs. Neņemsim Tevi darbā. Nu reālajā dzīve tā nenotiek, un savas atestāta atzīmes Tu paskatīsies vienu reizi - pie stāšanās rezidentūrā. Un atkal - es nekur neteicu, ka par ārstu var izmācīties, lasot anatomijas atlantu Daugavas krastā vnk. Protams, ka nē. Bet augstskola sniedz Tev iespējas un vidi, kur attīstīties un mācīties-Neviens ar karotīti neko neielies, ja pats nebūsi motivēts un gatavs ieguldīt, tad arī no labākās universitātes nebūs jēgas. Galu galā, ārstu dara par ārstu nevis diploms, bet gan zināšanas, attieksme un darbs ar sevi.Nu ja nesaproti, kā strādā piramidiālie ceļi - nesapratīsi ne LU, ne RSU. Mūsdienās ir ārkārtīgi daudz papildus mācību līdzekli, kas bieži vien pat ir labāki, nekā jebkura uni piedāvās. Līdz ar to, pietiek iedalīt kolēģus pēc kaut kādām kastām kā Indijā :D
Un es nemaz nekomentēšu par tekstu, ka LU viss viegli, un tikai dumjās meitenītes iet uz LU :D nu kā cilvēks, kurš ir medicīnā, ko tādu var pateikt, tā izteikties par saviem kolēģiem..Un ja cilvēks domā, ka kolēģi jānoliek, nevis jāciena, tad tas vairāk parāda viņa paša līmeni, nevis otra. LU vai RSU - tā ir tikai bāze, tas parāda ceļu, kur Tu sāc, nevis ceļu, kur Tu nonāksi.🙏🏼
22.08.2025 10:13 |

Reitings 46
Reģ: 10.03.2023
Es neliktu lielas cerības uz Latvijas Universitāti.Manā skolā mācījās pilnīgs sliņķis,ķīmiju un bioloģiju knapi vilka.12 klasē kaut kā nokārtoja bioloģijas eksāmenu uz 38%,kas vispār nav normāli,lai tiktu medicīnā. Nu, visur medicīnas fakultātē uzņemšana izgāzās,un tikai par maksu tika Latvijas Universitātē ārstniecība.Cik esmu dzirdējusi,Stradiņos maksas vietas sākas no kādiem 55% par visiem 4 eksāmeniem,bet LU,kā izrādās,ar 38% bioloģija mierīgi var tikt iekšā.
22.08.2025 12:23 |

Reitings 103
AnnaRef @ 22.08.2025 12:23
Es neliktu lielas cerības uz Latvijas Universitāti.Manā skolā mācījās pilnīgs sliņķis,ķīmiju un bioloģiju knapi vilka.12 klasē kaut kā nokārtoja bioloģijas eksāmenu uz 38%,kas vispār nav normāli,lai tiktu medicīnā. Nu, visur medicīnas fakultātē uzņemšana izgāzās,un tikai par maksu tika Latvijas Universitātē ārstniecība.Cik esmu dzirdējusi,Stradiņos maksas vietas sākas no kādiem 55% par visiem 4 eksāmeniem,bet LU,kā izrādās,ar 38% bioloģija mierīgi var tikt iekšā.

Manā plašajā un garajā medicīnas pieredzē novērojumi rāda, ka gan no RSU, gan LU var iznākt gan profesionāļi, gan ne tik ļoti. Zinu, ka jaunietis, kurš staigāja pa olimpiādēm, netika ar saviem rezultātiem LU, bet tika pie beigām maksas grupā RSU. Tie galīgi nav rādītāji. Kad mans bērns stājās ārstos, pirms tam uzrunāju vairākus profesorus- mācībspēkus no katras Universitātes, kur lai labāk iet. Atbilde bija, ka abas labas. Vairāk gan viedokļi bija, ka LU labāka rezidentūra, bet pamati abos labi, vēl atzīmēja, ka LU nodrošina modernākus apstākļus. Bet praktizējas jau jaunie ārsti gan no RSU, gan no LU visās klīnikās, kur strādā mūsu pašu profesionāļi. Un vēlreiz atkārtošos, ka ļoooti daudz ir atkarīgs no cilvēka- Tev interesē un gribi būt ārsts, vai nu kādam ārstu dinastija likusi iet mācīties bērnam tālāk utt… tad Tu vari mācīties vienalga kurā pasaules universitāte. Ja neinteresē, nu nebūs. Es patiešām novēlu jebkuram jaunietim tikt ārstos, kuram tas interesē vai LU, vai RSU. Abas ir labas. Nu nopietni :)!
22.08.2025 13:17 |

Reitings 663
Meitenearziediem @ 22.08.2025 10:13
Nesaprotu, kāpēc RSU kolēģi vienmēr tik pasīvi agresīvi atbild, kad paceļas jautajums, kur labāk iet. LU vai RSU. Es nekur pat neminēju, ka no vienas vai otras uni nāk vājāki vai dumjāki speciālisti, bet no Elizabetes nāk komentāri iz sērijas “no LU nāk apšaubāmi speciālisti” Vai Tu visus šos speciālistus esi satikusi? Nevajag ģeneralizēt. + manuprāt, nav īsti sapratnes par to, kā medicīna strāda reālajā, praktizējoša dzīvē. Vai tiešām kāds domā - teiksim, ir super ārsts,pieredzējis, iejūtīgs, daudz sasniedzis. Aizbrauc uz ārzemēm. Viņš izstāsta visu, ko ir sasniedzis, a viņam paskatās diplomā - uuuj, Tu esi beidzis LU/RSU. Nebūs. Neņemsim Tevi darbā. Nu reālajā dzīve tā nenotiek, un savas atestāta atzīmes Tu paskatīsies vienu reizi - pie stāšanās rezidentūrā. Un atkal - es nekur neteicu, ka par ārstu var izmācīties, lasot anatomijas atlantu Daugavas krastā vnk. Protams, ka nē. Bet augstskola sniedz Tev iespējas un vidi, kur attīstīties un mācīties-Neviens ar karotīti neko neielies, ja pats nebūsi motivēts un gatavs ieguldīt, tad arī no labākās universitātes nebūs jēgas. Galu galā, ārstu dara par ārstu nevis diploms, bet gan zināšanas, attieksme un darbs ar sevi.Nu ja nesaproti, kā strādā piramidiālie ceļi - nesapratīsi ne LU, ne RSU. Mūsdienās ir ārkārtīgi daudz papildus mācību līdzekli, kas bieži vien pat ir labāki, nekā jebkura uni piedāvās. Līdz ar to, pietiek iedalīt kolēģus pēc kaut kādām kastām kā Indijā :D
Un es nemaz nekomentēšu par tekstu, ka LU viss viegli, un tikai dumjās meitenītes iet uz LU :D nu kā cilvēks, kurš ir medicīnā, ko tādu var pateikt, tā izteikties par saviem kolēģiem..Un ja cilvēks domā, ka kolēģi jānoliek, nevis jāciena, tad tas vairāk parāda viņa paša līmeni, nevis otra. LU vai RSU - tā ir tikai bāze, tas parāda ceļu, kur Tu sāc, nevis ceļu, kur Tu nonāksi.??

Pēc komentāra noprotu, ka manu komentāru par LU uztvēri personīgi, bet es viedokli neizteicu, lai aizvainotu kādu 🙂
Tiem, kas iet studēt jebkurā ar medicīnu saistītā jomā, tiem jāsaprot, ka viegli nebūs, būs daudz jāmācās un jāieguldās. Es pavisam noteikti negribu apgalvot, ka jebkurš ārsts, kurš pabeidzis LU ir zemāk vērtējams. Iespējams tu esi tas cilvēks, kuram nebija nekādu problēmu vai, kura bija motivēta tiešām mācīties un palīdzēt cilvēkiem, bet ir tā otra daļa. Pilnīgi loģiski, ka cilvēki izdara secinājumus un iesaka to, kur uzskata, ka būs stingrāka kontrole, jo kurš grib iet pie ārsta, kurš knap velk studijas? Teorētiskā puse medicīnā ir nenormāli svarīga.
22.08.2025 18:06 |

Reitings 103
Elizabeteeee @ 22.08.2025 18:06

Pēc komentāra noprotu, ka manu komentāru par LU uztvēri personīgi, bet es viedokli neizteicu, lai aizvainotu kādu ?
Tiem, kas iet studēt jebkurā ar medicīnu saistītā jomā, tiem jāsaprot, ka viegli nebūs, būs daudz jāmācās un jāieguldās. Es pavisam noteikti negribu apgalvot, ka jebkurš ārsts, kurš pabeidzis LU ir zemāk vērtējams. Iespējams tu esi tas cilvēks, kuram nebija nekādu problēmu vai, kura bija motivēta tiešām mācīties un palīdzēt cilvēkiem, bet ir tā otra daļa. Pilnīgi loģiski, ka cilvēki izdara secinājumus un iesaka to, kur uzskata, ka būs stingrāka kontrole, jo kurš grib iet pie ārsta, kurš knap velk studijas? Teorētiskā puse medicīnā ir nenormāli svarīga.

Jūs, kad ejat pie ārsta, jautājiet, vai beidzis RSU vai LU, tad pēc tā spriežat, vai labs speciālists? Abas Universitātes ir perfektas, kur ŠODIEN iegūt ārsta grādu. Agrāk bija nedaudz savādāk, bet tagad jau ir citi laiki. Es šodien ietu labāk uz LU, bet, ja netiktu, tad noteikti arī nesmādētu RSU. Šeit nav universitātē vaina, bet gan no cilvēka- ja gribēsi, būsi labs speciālists, neskatoties, kuru universitāti beidzis. Es esmu par abām universitātēm, kur iegūt ārsta grādu. Un to saka arī profesionālie mediķi un mācībspēki šodien.
22.08.2025 19:42 |

Reitings 1227
Reģ: 13.12.2023
Elizabeteeee @ 21.08.2025 19:25

To, ka sliktāk kotējas LU dzirdu ne pirmo reizi. Manuprāt, medicīna ir tieši tas gadījums, kad universitātes izvēle ir ļoti svarīga. Medicīna nav gluži tas, ko var iemācīties vienatnē vai no sērijas nu kaut kā jau sanāks, ja ir tāda attieksme sākumā vai arī tieksme meklēt “kur vieglāk”, tad labāk neiet uz medicīnu. Par LU miljons reizes esmu dzirdējusi, ka iet tāpēc, ka vieglāk vai nepavelk RSU. Tas, ka sadalās divas nometnes, vieni, kas studē LU, saka, ka neizvēlētos RSU un otrādi, ir pierasta lieta ? Taču personīgi es, par RSU.

Pirmkārt, nevienā no šīm abām universitātēm nav zems medicīnas studiju līmenis, tieši pretēji - tās ir pat guvušas starptautisku atzinību. Un ārvalstīs neviens neskatīsies šķībi ne uz vienas, ne otras uni diplomu. Tā ka nezinu, no kurienes tev tāda informācija. Otrkārt, med studijas tāpat nebūs vieglas, bet, ja, piemēram, vienā būtu par 1% vieglāk, tad neredzu iemeslu iet grūtāko ceļu. Realitātē abas nometnes primitīvi aizstāv savu alma mater cilti, bet tie, kas maina universitātes, ir izbesījuši pasniedzējus un baidās no sekām
22.08.2025 20:21 |

Reitings 663
Diabolus @ 22.08.2025 20:21

Pirmkārt, nevienā no šīm abām universitātēm nav zems medicīnas studiju līmenis, tieši pretēji - tās ir pat guvušas starptautisku atzinību. Un ārvalstīs neviens neskatīsies šķībi ne uz vienas, ne otras uni diplomu. Tā ka nezinu, no kurienes tev tāda informācija. Otrkārt, med studijas tāpat nebūs vieglas, bet, ja, piemēram, vienā būtu par 1% vieglāk, tad neredzu iemeslu iet grūtāko ceļu. Realitātē abas nometnes primitīvi aizstāv savu alma mater cilti, bet tie, kas maina universitātes, ir izbesījuši pasniedzējus un baidās no sekām

Formāli abas ir vienādas, taisnība, taču praksē ārvalstīs vairāk iespēju ar RSU izglītību.
23.08.2025 19:49 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits