Minelūše @ 07.04.2025 11:56Žēl, ka neviens nav padomājis par to, ka tā vietā lai bērnus grūstu skolā pārāk agrā vecumā, drīzāk varētu noīsināt vidusskolas galu. 12. klase lielos vilcienos ir lieka.
cik labi, ka tu manā vietā atceries, ko es atceros.Džinga @ 07.04.2025 19:14
Es pieļauju, ka tu pati nemaz neatceries savu reālo sešgadnieka stresa līmeni tajā laikā :D
LindaP @ 09.04.2025 07:06Varbūt to kārto ar pedagoģisko komisiju? Ja audzinātājas uzraksta labu novērtējumu, psiholoģiskajā testā atzīst ka ir gatavs skolai, kāpēc ne. Ir jau izņēmumi.
Zinu puisi, kurš skolu sāka 5 gados, bet viņš varētu arī ar 4 gadiem sākt. Skolā iet ļoti labi.
Monroe @ 09.04.2025 20:10Es sāku skolu īsi pēc man vasarā palika 6. Un 12.klases izlaidumā man bija vēl 17 gadi. Neatceros problēmas ne ar klasesbiedriem, ne mācībām. Pieļauju, ka šis ir ļoti atkarīgs no bērna personības, pacietības līmeņa, kopējā emocionālā stāvokļa un intelekta. Vienam viss būs lieliski kaut nepilnos 6 gados, citam būs problēmas iejusties teju 8 gados. Nav vienas receptes.
Pecizēšu, 6 gadi un pusotra nedēļa :) Bet tāpēc jau minēju, ka nav vienas receptes, bērni ir dažādi un neviens svešu bērnu nenovērtēs - var vai nevar sākt skolas gaitas agrāk par standarta 7iem gadiem.cacaolatte @ 09.04.2025 20:18
5, 6 un 7 gadi ir liela starpība. Pat pusgadiem tādā vecumā ir nozīme.
Tāpēc tavi 6 gadi tomēr ir tuvāk 7, nekā 5 un 7.