cmykk @ 26.03.2025 00:12tāpèc, ka ir pagājuši apaļi 10 gadi pirms čia sēkli pirmā modes viļņa, kad visi meklēja pa veikaliem “ar uguni”, ā, vēl jau bija arī godži ogas! latviešiem ir savas linsēklas, kuras darbojas vēl brīnišķīgāk, bet nu nav tik eksotiski un stilīgi
Nē nav gan runa par eksotiskumu un stilīgumu.
Julies @ 27.03.2025 09:55Nu a kāpēc neuztaisīt pudiņu ar jebkurām ogām, pieņemsim? Veselīguma ziņā jēgas pat vairāk.
Bet nē, Čia, čia, visur pa labi, pa kreisi. ;)) Piekrītu cmykk, ka tas ir trends. Nekas jau slikts nav, jo sēkliņas labas, bet vienkārši smieklīgi, ka jūtams - ja tu pieliec tās čias kaut kur, uzreiz tavu ēdienu novērtē kā prima, ja pieliksi jebkuras citas sēklas, uzreiz nothing special, mazāk modīgi, mazāk novērtēs.
smūtijs @ 27.03.2025 10:07
Kas šis ir par stulbumu? ?
Pats stulbākais bija jau pajautāt kas ir labs čia sēklās, jo to var uzzināt ierakstot google.
tas ir ļoti apsveicami, ka tu neesi stulba un nekad neseko līdzi trendiem. Tad jau laikam tu joprojām matu frizūras nostiprini ar cukurūdeni, meikaps kā 2000 gados un lakatiņš ap kaklu🤣 ko var ņemties, lai tak katrs seko līdzi kam grib un ēd ko grib, skaties pati savā sķīvī un neburkšķi🤣 it kā no tava apvērsuma tagad visi beigs ēst chia sēklasJulies @ 27.03.2025 10:27
Ja nepieleca, tad nodoms bija nevis vienkārši uzzināt, kas ir čia sēklas (domā neesmu garšojusi?), bet gan celt gaismā to, ka ir tieši stulbi tik ļoti sekot trendam! Pirkt un pievienot tās visur, kur vien var tikai, lai būtu "es kā visi citi, jo tas skaitās mega kruti". :)
Julies @ 27.03.2025 10:27
Ja nepieleca, tad nodoms bija nevis vienkārši uzzināt, kas ir čia sēklas (domā neesmu garšojusi?), bet gan celt gaismā to, ka ir tieši stulbi tik ļoti sekot trendam! Pirkt un pievienot tās visur, kur vien var tikai, lai būtu "es kā visi citi, jo tas skaitās mega kruti". :)
Julies @ 27.03.2025 10:27
smūtijs @ 27.03.2025 10:40
Garšošana un uzzināšana, kas tajās tāds labs, ir divas dažādas lietas. Personīgi es jau labu laiku lietoju čia sēklas un vispār pirmā dzirdēšana, ka esot kaut kāds trends ar tām šobrīd.
Pēdējais teikums vispār ir kosmoss.
akul12 @ 27.03.2025 11:34Sajaucot čia sēklas ar jogurtu un banāniem nekā veselīga vairs nav... Tikpat labi vari iet uz saldumu plauktu pēc šokolādes, jo cukurs tādā brūvējumā būs tikpat.
Standby @ 27.03.2025 11:44
Tu tagad jokojies un tēlo muļķīti? Jogurts var būt arī bez piedevām un cukura.
akul12 @ 27.03.2025 11:46
Un banāni arī bez cukura?
Redzot, ka veikalā viena šķirne tīrkultūras un 101 šķirne dažādu garšu jogurtu, tikai pieņemu, ka čia sēklu ēdājās jogurtus izvēlas ar garšiņām.
Džinga @ 27.03.2025 12:21
It's not that deep man. :D Garšo čia sēkas, tās dod kaut kādas uzturvielas. Tas nav kaut kāds veselības frīku ēdiens.
banānos ir fruktoze + šķiedrvielas kas veicina lēnu cukura kāpumu un kritumu, tas neizraisa straujas izmaiņas un līdz ar to nav nepārvarama vēlme ēst visu laiku, kā piemēram šokolāde, kur ļoti strauji kāpj un krīt cukurs un tai brīdī,kad tas strauji krīt, roka sniedzas jau pēc nākamā ātrā cukura. Tas ir okei un tas ir veselīgs princips, kur cukuri kāpj un krīt lēni neizraisot straujas izmaiņas.akul12 @ 27.03.2025 11:46
Un banāni arī bez cukura?
Redzot, ka veikalā viena šķirne tīrkultūras un 101 šķirne dažādu garšu jogurtu, tikai pieņemu, ka čia sēklu ēdājās jogurtus izvēlas ar garšiņām.