Andele mandele mirst

Reitings 213
Reģ: 24.09.2024
Kurus portalus vel var izmantot lai tirgotu labas mantas, tai sk drebes? Andele overpriced un baiga miskaste palikusi.
10.03.2025 12:38 |

Reitings 21292
Reģ: 21.09.2023
Ne tikai Andele mirst. Cilvēki kopumā ir mainījuši savus iepirkšanās paradumus. Arī daudzi veikali veras ciet, jo nevar vairs pavilkt. Andeles zelta laiki bija pirms kovida un vēl kovida laikā, bet tad daudzi cilvēki mājsēdes laikā apguva bestsecret, aboutyou un diemžēl arī Sheinu. Mani Andelē galvenokārt interesē jaunākās grāmatas uz luxus zīmoli. Pati savas lietas notirgoju ar intensitāti - viena lieta nedēļā. Bet bija laiki, ka uz pakomātu nesu pa trīs paciņām dienā.
13.03.2025 08:26 |

Reitings 2420
Reģ: 31.01.2023
Angelette @ 12.03.2025 23:22
Andele turpina dzīvot. Šodien publicēju preci un vakarā jau nosūtīju klientei.
Shein lēto peldkostīmu pārdevu 30 min laikā, bet Laumas pusgadu nevarēju notirgot.
13.03.2025 08:59 |

Reitings 794
Reģ: 13.02.2024
Gan jau kaut kad vinted pievienos Latviju savam tīklam (Lietuva un Polija tur jau ir) un tad andeles bizness aizies pa burbuli 😂😂😂
Vinted jau ar kļūst par izgāztuvi, feiku tirgoņi sadrukā feikus čekus, feikas autentifikācijas lapeles, saliek 1:1 feikus un roboti nespēj tik dzēst, ko atpazīst kā feiku . Bet pozitīvi ir tas, ka jāmaksā komisija portālam, kad nopērc nevis par katru sludinājumu kā andelē. Tad var arī izgāztuvi pieciest. Bet, jā, agrāk tur bij labāk, bij paypal, bet šod izmeta no paypal sistēmas, pārāk daudz apstrīdētu darījumu bij utt.
Andele man riebjas galvenokārt dēļ tā, ka tur “legāli” drīkst tirgot feikus. Gaidu to dienu, kad nāks Vinted un tā feikus atbalstošā miskaste bankrotēs.
13.03.2025 23:50 |

Reitings 4906
Reģ: 07.09.2023
Merilda @ 12.03.2025 20:46
Tgd ielūkojos Andelē, pārdevēja pārdod Dior karšu maku pa 350 eur, pati pirkusi pa 450 eur. Pierakstījusi sludinājumā - oriģināls, netraucēt mani par oriģinalitāti. Sorry, wtf? Kuram radīsies vēlme pirkt maku Andelē pa 350 eur, kur vēl tāda attieksme no
pārdevējas? Es labāk samaksāju tos +100 eur, esmu droša, ka ir oriģināls, turklāt varu atgriezt, ja man nepatīk.

Pārdevējas ar tādu attieksmi lai iet ieskrieties. Ja prece dārgāka par 100 eiro, vienmēr piedāvāju tikties klātienē pārdevējai ērtākā laikā un vietā. Ir bijušas pāris reizes, kad uz vietas atteicos ņemt, jo bija lētā gala pakaļdarinājums.
Tīri no manas pieredzes - ap 80 % procentiem no pirkšanas /pārdošanas darījumiem ir bijuši veiksmīgi (parasti gan vairāk pērku nekā pārdodu jo kā jau augstāk minēja - pirktspēja tur stipri kritusies). Pagaidām nekādu citu alternatīvu iekš LV neredzu, jo praktiski visās Facebook grupās ir totāls pamirums (vai arī es vienkārši nezinu par aktīvu grupu esamību), ss.com un visi tie mm.lv,pp.lv arī pilnīgs tukšums gan pircēju gan pārdevēju ziņā.
14.03.2025 08:26 |

Reitings 1273
Reģ: 13.12.2023
GlorijaGrevcova @ 13.03.2025 23:50
Gan jau kaut kad vinted pievienos Latviju savam tīklam (Lietuva un Polija tur jau ir) un tad andeles bizness aizies pa burbuli ???
Vinted jau ar kļūst par izgāztuvi, feiku tirgoņi sadrukā feikus čekus, feikas autentifikācijas lapeles, saliek 1:1 feikus un roboti nespēj tik dzēst, ko atpazīst kā feiku . Bet pozitīvi ir tas, ka jāmaksā komisija portālam, kad nopērc nevis par katru sludinājumu kā andelē. Tad var arī izgāztuvi pieciest. Bet, jā, agrāk tur bij labāk, bij paypal, bet šod izmeta no paypal sistēmas, pārāk daudz apstrīdētu darījumu bij utt.
Andele man riebjas galvenokārt dēļ tā, ka tur “legāli” drīkst tirgot feikus. Gaidu to dienu, kad nāks Vinted un tā feikus atbalstošā miskaste bankrotēs.

Ok bet ko tas mainīs, ja pati raksti, ka arī Vinted notiek tas pats? To tak neviens nevar izkontrolēt. Dārgas lietas labāk pirkt citur, ir izvēle.
Es, savukārt, gaidu, kad Latvijā ienāks ThreadUp. Tur varot aizsūtīt savas lietotās preces, veikals visu izpēta un nosaka savu cenu. Liekas vienkāršāk, nekā mēnesi turēt skapī mantas cerībā, ka kāds nopirks.
Par to, kāpēc Andelē nepērk kvalitatīvas lietas - mans minējums, ka tas vienkārši ir pārāk riskanti. Bet, ja pēc shein lupatu, tu jau zini, ko sagaidīt.
PAPILDINĀJUMS: tikko iegūglēju, vai ThredUp jpr nav ienācis ES. Izrādās, ka Bulgārijā ir līdzīga koncepta vietne -RemixShop- tikai es tagad telefonā nevaru atrast, kā tur uzlikt angļu valodu 😂 Vēlāk papētīšu!
14.03.2025 08:52 |

10 gadi
Reitings 5055
Reģ: 25.05.2009
Diabolus @ 14.03.2025 08:52

Ok bet ko tas mainīs, ja pati raksti, ka arī Vinted notiek tas pats? To tak neviens nevar izkontrolēt. Dārgas lietas labāk pirkt citur, ir izvēle.
Es, savukārt, gaidu, kad Latvijā ienāks ThreadUp. Tur varot aizsūtīt savas lietotās preces, veikals visu izpēta un nosaka savu cenu. Liekas vienkāršāk, nekā mēnesi turēt skapī mantas cerībā, ka kāds nopirks.
Par to, kāpēc Andelē nepērk kvalitatīvas lietas - mans minējums, ka tas vienkārši ir pārāk riskanti. Bet, ja pēc shein lupatu, tu jau zini, ko sagaidīt.
PAPILDINĀJUMS: tikko iegūglēju, vai ThredUp jpr nav ienācis ES. Izrādās, ka Bulgārijā ir līdzīga koncepta vietne -RemixShop- tikai es tagad telefonā nevaru atrast, kā tur uzlikt angļu valodu ? Vēlāk papētīšu!

Thredup tikko pārdeva savu Eiropas biznesu tam Remix un tagad būs pieejams tikai ASV. Kopumā ThredUp ideja izklausās baigi labā- aizsūti drēbes, viņi visu safočē, saliek online un tu tikai gaidi, kad kāds nopirks tavu lietu, bet ja palasa internetā atsauksmes (piem redditā ir vesela ThredUp grupa), tad tur ir uzreiz skaidrs, ka jāsūta tikai lietas, ko tu esi gatavs ziedot un neko diži neceri nenopelnīt. Visnmaz ASV lapā viņi ņem $14.99 par ‘apstrādi’ un plusā arī % no pārdotās summas. Bieži vien tur ir pieejami 50% off kuponi, kas tev kā pircējam ir jauki, bet kā pārdevējam vēl samazina tavu izmaksu. Piem. par Zara topiņu, kas pārdodas pa $9.99, tu saņem $0.35, ja pircējs izmanto to 50% kuponu, tad tu kā pārdevējs saņem tikai $0.18 centus. Un beigās viņi no visas tavas sapelnītās naudas vēl atvelk to $14.99 apstrādes maksu. Tā kā varat aptuveni parēķināt cik Zara topiņi ir jāpārdod, lai tur sāktu kaut ko nopelnīt 😄
14.03.2025 09:29 |

Reitings 1273
Reģ: 13.12.2023
cory @ 14.03.2025 09:29

Thredup tikko pārdeva savu Eiropas biznesu tam Remix un tagad būs pieejams tikai ASV. Kopumā ThredUp ideja izklausās baigi labā- aizsūti drēbes, viņi visu safočē, saliek online un tu tikai gaidi, kad kāds nopirks tavu lietu, bet ja palasa internetā atsauksmes (piem redditā ir vesela ThredUp grupa), tad tur ir uzreiz skaidrs, ka jāsūta tikai lietas, ko tu esi gatavs ziedot un neko diži neceri nenopelnīt. Visnmaz ASV lapā viņi ņem $14.99 par ‘apstrādi’ un plusā arī % no pārdotās summas. Bieži vien tur ir pieejami 50% off kuponi, kas tev kā pircējam ir jauki, bet kā pārdevējam vēl samazina tavu izmaksu. Piem. par Zara topiņu, kas pārdodas pa $9.99, tu saņem $0.35, ja pircējs izmanto to 50% kuponu, tad tu kā pārdevējs saņem tikai $0.18 centus. Un beigās viņi no visas tavas sapelnītās naudas vēl atvelk to $14.99 apstrādes maksu. Tā kā varat aptuveni parēķināt cik Zara topiņi ir jāpārdod, lai tur sāktu kaut ko nopelnīt ?

Būtu jauki, ja Remix lapa būtu saprotamā valodā 😂 Lai nu kā, nopelnīt neceru, drīzāk piesaista doma, ka šādi pastāv lielāka iespēja, ka man nederīgajām mantām būs jauna dzīve. Es, piem, uz humpalu veikaliem vairs neeju, jo nepatīk tā atmosfēra un smaka, un tur arī neviens neko nepārbauda. Vēl pirkšanai varu ieteikt Think2.eu, pagaidām paši preces nepieņem.
14.03.2025 09:48 |

Patīk
Reitings 3472
Reģ: 03.11.2023
cory @ 14.03.2025 09:29

Thredup tikko pārdeva savu Eiropas biznesu tam Remix un tagad būs pieejams tikai ASV. Kopumā ThredUp ideja izklausās baigi labā- aizsūti drēbes, viņi visu safočē, saliek online un tu tikai gaidi, kad kāds nopirks tavu lietu, bet ja palasa internetā atsauksmes (piem redditā ir vesela ThredUp grupa), tad tur ir uzreiz skaidrs, ka jāsūta tikai lietas, ko tu esi gatavs ziedot un neko diži neceri nenopelnīt. Visnmaz ASV lapā viņi ņem $14.99 par ‘apstrādi’ un plusā arī % no pārdotās summas. Bieži vien tur ir pieejami 50% off kuponi, kas tev kā pircējam ir jauki, bet kā pārdevējam vēl samazina tavu izmaksu. Piem. par Zara topiņu, kas pārdodas pa $9.99, tu saņem $0.35, ja pircējs izmanto to 50% kuponu, tad tu kā pārdevējs saņem tikai $0.18 centus. Un beigās viņi no visas tavas sapelnītās naudas vēl atvelk to $14.99 apstrādes maksu. Tā kā varat aptuveni parēķināt cik Zara topiņi ir jāpārdod, lai tur sāktu kaut ko nopelnīt ?

Damn, tad jau tiešām labāk noziedot :D
14.03.2025 09:54 |

Patīk
Reitings 3472
Reģ: 03.11.2023
Diabolus @ 14.03.2025 08:52

PAPILDINĀJUMS: tikko iegūglēju, vai ThredUp jpr nav ienācis ES. Izrādās, ka Bulgārijā ir līdzīga koncepta vietne -RemixShop- tikai es tagad telefonā nevaru atrast, kā tur uzlikt angļu valodu ? Vēlāk papētīšu!

Ir ir Andelē pirkt riskanti, tur pir mistiski daudz visādas firmīgās lietas. :D Vai arī, tā firmīgā lieta ir turēta skapī 5 gadus, līdz autore nolemj šķirties un sen jau morāli novecojusi.
Un ir jau arī neglītas Dior saulenes vai dīvaini skandināvu diziani.
14.03.2025 09:57 |

Reitings 1959
Reģ: 23.01.2024
Andele sen ir sevi izsmēlusi. Pārāk ilgi un dārgi notiek tirgošanās, arī neko sakarīgu izmēros un kvalitātē nav izdevies atrast jau sen.
Andeli priekš sevis pilnībā aizstāju ar ebay, kur oriģinālas drēbes no labas kvalitātes zīmoliem (Banana Republic, Ralph Lauren, Tommy Hilfiger u.c.), turklāt jaunas, ar visu piegādi no ASV sanāk daudz lētāk, nekā pērkot no-name jaunas drēbes Zalando ar sliktu kvalitāti (ir sanācis vairākas reizes vilties). Pie tam ebay pērkot jaunas drēbes ar visu piegādi sanāca lētāk nekā, ja to pašu pirktu klātienē tirdzniecības centrā Rīgā (tas pats Tommy Hilfiger, - izdevās ietaupīt EUR 40 tikai vienu T-kreklu pērkot, un ne no vecas kolekcijas, bet aktuālās).
14.03.2025 11:35 |

Reitings 1117
Reģ: 31.03.2023
Gaby Moreno @ 14.03.2025 08:26

Pārdevējas ar tādu attieksmi lai iet ieskrieties. Ja prece dārgāka par 100 eiro, vienmēr piedāvāju tikties klātienē pārdevējai ērtākā laikā un vietā. Ir bijušas pāris reizes, kad uz vietas atteicos ņemt, jo bija lētā gala pakaļdarinājums.
Tīri no manas pieredzes - ap 80 % procentiem no pirkšanas /pārdošanas darījumiem ir bijuši veiksmīgi (parasti gan vairāk pērku nekā pārdodu jo kā jau augstāk minēja - pirktspēja tur stipri kritusies). Pagaidām nekādu citu alternatīvu iekš LV neredzu, jo praktiski visās Facebook grupās ir totāls pamirums (vai arī es vienkārši nezinu par aktīvu grupu esamību), ss.com un visi tie mm.lv,pp.lv arī pilnīgs tukšums gan pircēju gan pārdevēju ziņā.

Man otrādi ir bijis, man bija smaržas, kuras saņēmu dāvanā, čeka man nebija, tāpēc pārdevu jau tā ievērojami lētāk. Arī pierakstīju jau sludinājumā, ka čeka nav, esmu gatava uz vietas tikties, lai var apskatīt iepakojumu, pārliecināties, ka oriģināls. Viena pēc otras rakstīja, lai čeku nosūta, saku, ka nav un tad bija pārmetumi, ka es stulba, šādi neko nenotirgošu, lai atdodu pa sviestmaizi :D jeibogu.
Vispār Andelē tirgoju vai pērku tikai jaunas vai tiešām vienu reizi uzvilktas vai lietotas. Jo man reāli negribas saskarties ar kaut kādām stulbām situācijām par to, ka kāds nav korekti novērtējis mantu stāvokli vai to cenu. No abām pusēm. Un vispār man šķiet, ka sākumā arī tāds praktiski bija tas andeles vaibs, visādas pērles, neatceros, ka tirgoja tik ļoti nolietotas mantas pa divīti vai grib pirkt visu pa kapeikām tad vēl kaulējās par sūtīšanām :D
14.03.2025 11:49 |

10 gadi
Reitings 184
Reģ: 28.01.2013
Es andelē trigojos vairākus gadus, ir kas aiziet ātri, ir kas jāpagaida. Interese pēc paskatijos - esmu nopelnijusi pa šiem gadiem 3 010,1eiro, bet cik iztērejusi uz slidinājumiem un pacelšanām neviens nesaka😀 un netiek arī uzskaitīts cik eiro iztērējusi tur iepērkoties. Nekāds baigās brendu lietas gan netirgoju, tādas standarta vietās pirktās. Labi pērk arī dārza lietas, istabas augus. Vispār labāk pērk pilmenesī😀to arī pat Andeles radītajā vienā intervijā teica
14.03.2025 20:28 |

Reitings 2420
Reģ: 31.01.2023
Sakta @ 14.03.2025 20:28
Es andelē trigojos vairākus gadus, ir kas aiziet ātri, ir kas jāpagaida. Interese pēc paskatijos - esmu nopelnijusi pa šiem gadiem 3 010,1eiro, bet cik iztērejusi uz slidinājumiem un pacelšanām neviens nesaka? un netiek arī uzskaitīts cik eiro iztērējusi tur iepērkoties. Nekāds baigās brendu lietas gan netirgoju, tādas standarta vietās pirktās. Labi pērk arī dārza lietas, istabas augus. Vispār labāk pērk pilmenesī?to arī pat Andeles radītajā vienā intervijā teica
Ja papildini maciņu Andelē, visas summas tur ir redzamas.
14.03.2025 20:40 |

10 gadi
Reitings 4608
Reģ: 29.01.2009
Kāda šodien bija Ķīpsalā? Tas pasākums arī nemirst?
Dalības maksa jau 30 EUR 😱
16.03.2025 00:22 |

Reitings 213
IceCream @ 16.03.2025 00:22
Kāda šodien bija Ķīpsalā? Tas pasākums arī nemirst?
Dalības maksa jau 30 EUR ?

Soreiz nebiju jo cena pacelta 30€!!! Pirms pusgada nopelniju ap 90 € minus 25 par dalibu- reali 65€… meitenes kaulejas par loti labam lietam, pardevu 3-4€ viskautko, bet tie 60€ nav tas stiepsanas verti, sogad vnk iemetisu ziedojumu kaste, lai kads papriecajas
17.03.2025 07:20 |

Reitings 213
Bagaznieku tirgus Daugmale, 14.09.2025, pieteiksanas facebook.
Daliba tikai 2€
Boikots dargajai andelei kur pelna tikai rikotaji
05.09.2025 18:44 |

Autorizēts lietotājs10 gadiModerators
Reitings 1373
Liekat bezmaksas zip.lv drēbes mēbeles utt. bezmaksas. Rur gan jāpieliek lauki, bet to caur mani var izdarīt. Pasaki ko vajag un ja būs laba ideja - ieviesīs
09.09.2025 18:50 |

Reitings 12
Reģ: 20.03.2021
depop daudz labāks, un ja grib, var ārpus Latvijas izsūtīt :)
09.09.2025 19:09 |

Autorizēts lietotājs10 gadiModerators
Reitings 1373
baddie @ 09.09.2025 19:09
depop daudz labāks, un ja grib, var ārpus Latvijas izsūtīt :)

Tehniski, protams, ka labāks, bet piestrādājot to var un vajag labot. Kā reiz drīzumā tas būs man jādara tuvāko pusgadu. Tā kā paldies, kas sāks likt savus sludinājumus ZIP..lv. Es jau redzu, ka jāsāk ar izmēriem. 📅 Ļoti daudz darba
09.09.2025 19:46 |

Reitings 21292
Reģ: 21.09.2023
Nemirst gan tomēr. Tagad -pilnmēness laikā notirgoju 7 lietas 3 dienās. Kaut kāds trakums! Sen nebiju tik bieži pakomātus apmeklējusi.
10.09.2025 20:41 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits