Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Vārda došana mazulim.

Reitings 10
Reģ: 09.09.2024
Sveikas.
Tā kā lēnām tuvojas tikšanās ar mūsu pirmo mazuli, vēlos jautāt jau pieredzējušām mammām, kā Jums bija ar vārda došanu?
Pagaidām mums ir tikai varianti, neviens īsti sirdī nav iekritis, daudzi saka, ka piedzims, tad uzreiz būs skaidrs kā nosaukt bērniņu. Bet ja nu nē? Vai bētna vārdam jābūt skaidri zināmam viņam piedzimstot, vai reģistrējot dziimsarakstu nodaļā?
25.02.2025 19:20 |

Reitings 14122
Reģ: 06.07.2022
Bērna vārdu var domāt teju mēnesi pēc piedzimšanas, vismaz tā atceros - ka nav obligāti mesties reģistrēt pirmajā nedēļā.
Kas man būtu svarīgi - lai starp vārda un dzimšanas dienām būtu vairāki mēneši starpā, vislabāk lai iekrīt divos dažādos gadalaikos :) Tas vnk ir foršāk cilvēka dzīvei svētku kontekstā. Imho, tie cilvēki, kuriem dzimene un vārdene iekrīt tuvu, kaut kādā ziņā ir apdalīti. Apdalīti ir arī tie, kuriem vārda diena ir nacionāla mēroga svētkos. Man, piemēram, ļoti patīk vīrieša vārds Kalvis, bet nu kurš gan Kalvjus atceras pa gada nogales tusiņiem :) Līgām un Ievām vispār svētki ir praktiski nožurkoti, Jāņus gan sumina.
25.02.2025 19:26 |

Reitings 10
Reģ: 09.09.2024
EmilijaArm @ 25.02.2025 19:26
Bērna vārdu var domāt teju mēnesi pēc piedzimšanas, vismaz tā atceros - ka nav obligāti mesties reģistrēt pirmajā nedēļā.
Kas man būtu svarīgi - lai starp vārda un dzimšanas dienām būtu vairāki mēneši starpā, vislabāk lai iekrīt divos dažādos gadalaikos :) Tas vnk ir foršāk cilvēka dzīvei svētku kontekstā. Imho, tie cilvēki, kuriem dzimene un vārdene iekrīt tuvu, kaut kādā ziņā ir apdalīti. Apdalīti ir arī tie, kuriem vārda diena ir nacionāla mēroga svētkos. Man, piemēram, ļoti patīk vīrieša vārds Kalvis, bet nu kurš gan Kalvjus atceras pa gada nogales tusiņiem :) Līgām un Ievām vispār svētki ir praktiski nožurkoti, Jāņus gan sumina.

Paldies, man pašai ar likās, ka vārdiņš jādod likuma noteiktajā laikā- līdz jāreģistrē bērna dzimšana dzimsarakdtu nodaļā, bet precīzu info atrast nevarēju.
Piekritīšu, arī man pašai vārda diena jūlijā, dzimšanas deina augustā, nav slikti, jo vasara, bet knapi mēnesis starp abām dienām. :D
25.02.2025 19:29 |

Autorizēts lietotājsModerators
Reitings 5828
Reģ: 13.11.2016
Ieteiktu arī padomāt, cik ērti vārds ir lietojams ikdienā. Tādā ziņā labi ir daudzi ne pārāk gari latviešu vārdi.
Tāpat ieteiktu paskatīties pēdējo laiku jaundzimušo vārdu topu. Daļa cilvēku saliek vispopulārākos bērnu vārdus, nepaskatoties, cik tie populāri. Ja zinātu, iespējams, liktu citus.
25.02.2025 20:47 |

Patīk
Reitings 2599
Reģ: 03.11.2023
Man šķiet, galvenais jāuzmanās ar amerikāņu vārdu atvasinājumiem, kas tagad ļoti populāri. Tīņa vecumā bērnam var būt dīvaini dzīvot ar tādu vārdu.
Ir forši aizņemtie vārdi, bet nu, ir arī dīvainie.
25.02.2025 21:00 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits