Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Svars

10 gadi
Reitings 361
Reģ: 06.03.2011
Labdien! Vēlos nomest svaru. Šobrīd sveru 59kg bija 57kg. 2x nedēļā eju uz sporta nodarbībām, domāju ko un cik daudz ēdu.
Sēdošs darbs.
Vēlos nomest svaru savai labsajūtai.
Februāra sākuma sāku piedomāt pie svara.
Un man sāk parādīties izmisums jo nesanāk kā gribas. Vēlos svaru uz 55 56kg.
Varbūt ir ieteikumi?
Paldies
19.02.2025 14:46 |

Reitings 658
Reģ: 01.01.2024
Jā, ir! Stājies Kurusovas pulciņā...
19.02.2025 14:49 |

Patīk
Reitings 2788
Reģ: 03.11.2023
Skaiti līdzi kalorijas, tas arī viss. Cik gara tu esi?
19.02.2025 15:22 |

10 gadi
Reitings 361
Reģ: 06.03.2011
1.63
19.02.2025 15:24 |

Patīk
Reitings 2788
Reģ: 03.11.2023
meitene12 @ 19.02.2025 15:24
1.63

Skaties kaloriju skaitu vai vienkārši piedomā, lai būtu veselīgi?
Jo nu, reāli, svars kritīsies pie kaloriju deficīta, tas arī viss.
19.02.2025 16:04 |

Reitings 1584
Reģ: 19.01.2024
Izlasi grāmatu Glikozes revolūcija vai Glucose Goddess IG un YT. 100%
Zinātniski izskaidrots, pamatots, kas un kā organismā notiek, no kā tad tie liekie kg rodas, kas rada nepārtrauktu velmi ēst un našķoties, kā izvairīties no glikozes lēcieniem, kas tad arī ir iemesls daudzām problēmām. No bioloģijas stundām vidusskolā jau sen elementāras lietas ir aizmirstas..
Man strādā, ir gan kg aizgājuši nebūtībā, gan jauns skats uz veselīgu ēšanas režīmu un pats galvenais - ledusskapis vairs nevirinās :D
19.02.2025 16:19 |

Reitings 377
Reģ: 07.12.2024
lauku bāba @ 19.02.2025 16:19
Izlasi grāmatu Glikozes revolūcija vai Glucose Goddess IG un YT. 100%
Zinātniski izskaidrots, pamatots, kas un kā organismā notiek, no kā tad tie liekie kg rodas, kas rada nepārtrauktu velmi ēst un našķoties, kā izvairīties no glikozes lēcieniem, kas tad arī ir iemesls daudzām problēmām. No bioloģijas stundām vidusskolā jau sen elementāras lietas ir aizmirstas..
Man strādā, ir gan kg aizgājuši nebūtībā, gan jauns skats uz veselīgu ēšanas režīmu un pats galvenais - ledusskapis vairs nevirinās :D

Patiesībā tā grāmata absolūti nav par svara zaudēšanu! Tā ir grāmata par tiem, kam ir problēmas ar cukuru. Un lielākā daļa to "ieteikumu" normālam, veselam cilvēkam ne tikai nedarbojas, bet ir pat kaitīga. Un, jā, grāmatas autore nav ārsts un par cilvēka organismu spriež kā par ķīmisku "mehānismu" bez izpratnes par to, kā katrs no mums atšķiras pat ar savu ikdienas ritmu, vecumu, vielmaiņas ātrumu utt utt. Tā grāmata varbūt palīdz kaut ko saprast tiem, kas pirms tam ēda tiešām slikti. Nu tā, ka tiešām. Bet tiem, kas kaut ko saprot no uztura, tā grāmata neatklās pilnīgi neko jaunu un noderīgu. Pie tam grāmatā ir dažas pilnīgas aplamības, piemēram, ka kalorijas mēs neskaitīsim. Ja gribam nomest svaru ilgtermiņā, skaitīsim gan. Pasaulē nav izdomāts pilnīgi nekas cits kā kaloriju skaitīšana un kaloriju deficīts, lai samazinātu svaru.
19.02.2025 20:47 |

Reitings 377
Reģ: 07.12.2024
meitene12 @ 19.02.2025 14:46
Labdien! Vēlos nomest svaru. Šobrīd sveru 59kg bija 57kg. 2x nedēļā eju uz sporta nodarbībām, domāju ko un cik daudz ēdu.
Sēdošs darbs.
Varbūt ir ieteikumi?
Paldies

Tas ir ļoti maz, kas ir jānomet. Plus jāņem vērā, ka, ja mazāk svara jānomet, jo ilgāku laiku bieži vien tas prasa. Plus, ja tu jau ej uz sporta zāli, var gadīties, ka svars pieaug pat vēl (nevis samazinās). Kilogrami/ cipari uz svariem nenozīmē neko. Svarīgi ir apkārtmēri. Tiem būtu jāsamazinās, ja pareizi ēd un sporto.
19.02.2025 20:48 |

10 gadi
Reitings 4440
Reģ: 30.09.2013
meitene12 @ 19.02.2025 14:46
Sēdošs darbs.
Varbūt ir ieteikumi?
Paldies

Kaloriju deficīrs.. uzenm mazāk nekā patērē.. ja vienīgais mērķis ir nomest svaru (muskuļmasa neintersē) tad ieteiktu nevis iet uz sporta klubu bet veikt kardio slodzi (ok, to var arī sporta klubā bet dīzu jēgu neredzu jo var arī brīvā dabā).. vēlams ik dienu kaut 45min..
Bet visa pamats uzturs .. vari pat kalorijas neskaitīt jo tāpat neviens precizi nepateiks cik tam jabit jo nez cik ikdien areali pateree un kada vielmainja..
sac ar kautkur 1600 un ja svars nekrit pec 2 nedelam samazini pa ~150kcal .. ja atkal nekrit ve samazini pa ~150kcal.. līdz sāk krist
Ja interesē varu sastādīt uztura plānu
19.02.2025 21:42 |

Reitings 1584
Reģ: 19.01.2024
Rora @ 19.02.2025 20:47

Patiesībā tā grāmata absolūti nav par svara zaudēšanu! Tā ir grāmata par tiem, kam ir problēmas ar cukuru. Un lielākā daļa to "ieteikumu" normālam, veselam cilvēkam ne tikai nedarbojas, bet ir pat kaitīga. Un, jā, grāmatas autore nav ārsts un par cilvēka organismu spriež kā par ķīmisku "mehānismu" bez izpratnes par to, kā katrs no mums atšķiras pat ar savu ikdienas ritmu, vecumu, vielmaiņas ātrumu utt utt. Tā grāmata varbūt palīdz kaut ko saprast tiem, kas pirms tam ēda tiešām slikti. Nu tā, ka tiešām. Bet tiem, kas kaut ko saprot no uztura, tā grāmata neatklās pilnīgi neko jaunu un noderīgu. Pie tam grāmatā ir dažas pilnīgas aplamības, piemēram, ka kalorijas mēs neskaitīsim. Ja gribam nomest svaru ilgtermiņā, skaitīsim gan. Pasaulē nav izdomāts pilnīgi nekas cits kā kaloriju skaitīšana un kaloriju deficīts, lai samazinātu svaru.

OK, negribu te strīdēties,
bet kas ir "kaitīgie" gramatas ieteikumi- ēst vairāk zaļumus un dārzeņus, ogļhidrātus un cukurus ēst pēdējos, lai tie lēnāk uzsūcas, pēc ēšanas izkustēties?? Veselam cilvēkam bez cukura problēmām noteikti kaitīgi ieteikumi :D
Un par kaloriju neskaitīšanu - tur tomēr katra veselais saprāts ieslēdzas. Domāju, ka neviens neapšauba to, ka vienas un tās pašas kalorijas picas šķēlē un avokado tomer nav viens un tas pats.
20.02.2025 07:14 |

Reitings 6118
Reģ: 23.08.2022
atvaino, bet tāda baža par 2 kg šķiet jocīga.
ja rēķina, ka +/- 1 kg ir svars, kas brīvi var staigāt un ir normāli (atkarībā no cikla, miega, stresa menedžementa, un no tā, kas un cik iepriekšējā dienā ēsts utt.)
tad ja tā padomā, cik tad faktiski ir tas svars, ko tu vēlies nomest? 1 kg?
ļoti ļoti šaubos, ka no 1-2 kg tev izteikti mainīsies labsajūta. nu varbūt tik daudz, ka uz svariem redzēsi sev tīkamu ciparu :D sen jau runā par to, ka pēc svariem labāk nevadīties , labāk pēc cm.
plus vēl jautājums, ja tu ej uz sporta zāli 2x nedēļā, tad ko tu tur dari? ja tu trenējies ar kādiem svariem, ne tikai taisi kardio, tad arī pieaug muskuļu masa (svars), protams, ne jau pa 1kg pāris nedēļās, bet anyway. tad vēl atrēķinot to, sanāk, ka faktiski svars, kuru vēlies nomest ir zem 1kg.
ieteiktu nedzīt sevi stresā ar "ideālo svaru", bet vadīties pēc pašsajūtas, ķermeņa proporcijām, tvirtuma, apkārtmēriem utml. jo nereti, lai uzlabotu pašsajūtu un izskatu ir tieši nepieciešams uzņemt muskuļu masu un samazināt tauku % (kas šajā gadījumā tev nozīmētu tieši pretēji - pieņemties svarā, jo muskuļi ir smagāki par taukiem).
20.02.2025 07:49 |

Reitings 137
Reģ: 28.01.2025
Tātad no februāra sākuma (nav teikts ka no pirma februāra) cilvēks sāka nomest lieko svaru.
Un šī iemesla dēļ domā par to ko ēd un divas reizes nedēļā ierodas sporta zālē....
Tātad kādas 4-5 reizes bija sporta zālē.
Un parādījās izmisums. Par ko tieši ir izmisums?
20.02.2025 08:56 |

10 gadi
Reitings 4440
be.beta @ 20.02.2025 07:49
atvaino, bet tāda baža par 2 kg šķiet jocīga.
ja rēķina, ka +/- 1 kg ir svars, kas brīvi var staigāt un ir normāli (atkarībā no cikla, miega, stresa menedžementa, un no tā, kas un cik iepriekšējā dienā ēsts utt.)
tad ja tā padomā, cik tad faktiski ir tas svars, ko tu vēlies nomest? 1 kg?
ļoti ļoti šaubos, ka no 1-2 kg tev izteikti mainīsies labsajūta. nu varbūt tik daudz, ka uz svariem redzēsi sev tīkamu ciparu :D sen jau runā par to, ka pēc svariem labāk nevadīties , labāk pēc cm.
plus vēl jautājums, ja tu ej uz sporta zāli 2x nedēļā, tad ko tu tur dari? ja tu trenējies ar kādiem svariem, ne tikai taisi kardio, tad arī pieaug muskuļu masa (svars), protams, ne jau pa 1kg pāris nedēļās, bet anyway. tad vēl atrēķinot to, sanāk, ka faktiski svars, kuru vēlies nomest ir zem 1kg.
ieteiktu nedzīt sevi stresā ar "ideālo svaru", bet vadīties pēc pašsajūtas, ķermeņa proporcijām, tvirtuma, apkārtmēriem utml. jo nereti, lai uzlabotu pašsajūtu un izskatu ir tieši nepieciešams uzņemt muskuļu masu un samazināt tauku % (kas šajā gadījumā tev nozīmētu tieši pretēji - pieņemties svarā, jo muskuļi ir smagāki par taukiem).

Kopējā doma ir pareiza
Vienīgi nianse ka te par kautkādas muskuļmasas iegūšanu nevar būt runa ja trenējas vien 2x nedēļā kas ir pa maz, turklāt ļoti apšaubu ka pareizi to dara ... otra lieta pat ja pieņemtu ka trenējas pareizi un pietiekami bez šim mērķim pareiiz sabalansēta uztura nēkā īsti no muskuļmasas neaugs.. ar šo domāju galvenokārt olbaltumvielu apjomu ikdienas uzturā.. un spriežot pēc tekstiem pilnībā pieņemu arī uzturs tur visticamāk nav apzināts cik ko utt
Lai iegūtu muskuļmasu jātrenējas 3-4x nedēļā.. turklāt sistemātiski un tehnsiki pareizi... jāsaprot ko un kā tren;et.. cik trenēt.. uttt.. + uzturā jāuzņem ap 2g obv uz katru liesās masas kg.. topika autorei tas būtu 100-120g obv dienā
20.02.2025 08:59 |

Reitings 397
Reģ: 13.02.2024
kabans @ 19.02.2025 21:42

Kaloriju deficīrs.. uzenm mazāk nekā patērē.. ja vienīgais mērķis ir nomest svaru (muskuļmasa neintersē) tad ieteiktu nevis iet uz sporta klubu bet veikt kardio slodzi (ok, to var arī sporta klubā bet dīzu jēgu neredzu jo var arī brīvā dabā).. vēlams ik dienu kaut 45min..
Bet visa pamats uzturs .. vari pat kalorijas neskaitīt jo tāpat neviens precizi nepateiks cik tam jabit jo nez cik ikdien areali pateree un kada vielmainja..
sac ar kautkur 1600 un ja svars nekrit pec 2 nedelam samazini pa ~150kcal .. ja atkal nekrit ve samazini pa ~150kcal.. līdz sāk krist
Ja interesē varu sastādīt uztura plānu

“3tk pelnošais” atkal ubago forumā.
20.02.2025 09:00 |

10 gadi
Reitings 1104
Reģ: 23.04.2014
Es arī esmu tievēšanas procesā un man arī ir tie pēdējie liekie kg un tie nāk nost ļoti grūti. Pacietību un tikai pacietību, nepadodies! Ir pagājis mazs laiks,lai dabūtu mīnusu. Vismaz man ir tā, ka tikai pēc 3 nedēļām kaut kas sāk kustēties no vietas pie nosacījuma,ka tiek ievērots kaloriju deficīts. Nekādu čītmīlu, tas nolīdzinās visas nedēļas pūles. Esi godīga pret sevi: vai tiešām esi deficītā?
Man pat mērkis ir smieklīgs uz šo mēnesi- 1kg,jo tiešām ļoti lēni iet nost, jo jāņem vērā,ka muskuļi smagāki un tie arī aug.
Kādam liekas,ka tie 2 kg neko nemainam, bet maina gan.
Un iesaku ikdienā tomēr būt aktīvai.Ja vēlies tikai ciparu samazināt, tad stunda kājām iešana dienā ir daudz vērtīgāka par 2 treniņiem nedēļā.
20.02.2025 09:14 |

10 gadi
Reitings 4440
Standby @ 20.02.2025 09:14
Es arī esmu tievēšanas procesā un man arī ir tie pēdējie liekie kg un tie nāk nost ļoti grūti. Pacietību un tikai pacietību, nepadodies! Ir pagājis mazs laiks,lai dabūtu mīnusu. Vismaz man ir tā, ka tikai pēc 3 nedēļām kaut kas sāk kustēties no vietas pie nosacījuma,ka tiek ievērots kaloriju deficīts. Nekādu čītmīlu, tas nolīdzinās visas nedēļas pūles. Esi godīga pret sevi: vai tiešām esi deficītā?
Man pat mērkis ir smieklīgs uz šo mēnesi- 1kg,jo tiešām ļoti lēni iet nost, jo jāņem vērā,ka muskuļi smagāki un tie arī aug.
Kādam liekas,ka tie 2 kg neko nemainam, bet maina gan.
Un iesaku ikdienā tomēr būt aktīvai.Ja vēlies tikai ciparu samazināt, tad stunda kājām iešana dienā ir daudz vērtīgāka par 2 treniņiem nedēļā.

1 cheat ēdienreeze nedēļā neko nenodarīs.. un tā ir pat vēlama
20.02.2025 09:19 |

10 gadi
Reitings 4440
Par muskuļmasas augšanu.. pieņemot ka visu dara pareizi.. treniņš+uzturs .. tad iesācējiem ir vēl iespējami šie abi procesi vienlaikus... nomest lieko un audzet muscle.. tādiem kas trenējas jau 1gads + tas vairs nav iespējams.. tieši esot uz kaloriju deficīta minimāli zaudē muskuļmasu .. ne velti tad ir šīs divas fāzes .. bulking/cutting .. jeb latviskoti audzēšana/liesēšana
Bet ar šo galvu dom;aju nav jājauc jo pie;nemu te absolūts vairms nav tik nopietni sportotāji ka tikusi lidz ''sadam l;imenim
20.02.2025 09:23 |

10 gadi
Reitings 1104
kabans @ 20.02.2025 09:19

1 cheat ēdienreeze nedēļā neko nenodarīs.. un tā ir pat vēlama

Iekļaujoties kcal deficītā? Nu tad jā, var burgeri nolocīt pusdienās, bet parasti tas nozīmē pārsniegt dienas normu ,jo hei heeei piektdienaaaa :D
Kāpēc man tas nestrādā, es nesaprotu. Praksē ir tā, ka atliek vienu dienu paēst uz 2tk, tā kilo klāt. Jā,jā, ūdens aizture no ogļhidrātiem,es zinu, bet cilvēkam , kam svarīgi motivācijai redzēt mīnusu, neieteiktu taisīt chītmīlus sākumā vismaz.
20.02.2025 09:45 |

10 gadi
Reitings 4440
Standby @ 20.02.2025 09:45

Iekļaujoties kcal deficītā? Nu tad jā, var burgeri nolocīt pusdienās, bet parasti tas nozīmē pārsniegt dienas normu ,jo hei heeei piektdienaaaa :D
Kāpēc man tas nestrādā, es nesaprotu. Praksē ir tā, ka atliek vienu dienu paēst uz 2tk, tā kilo klāt. Jā,jā, ūdens aizture no ogļhidrātiem,es zinu, bet cilvēkam , kam svarīgi motivācijai redzēt mīnusu, neieteiktu taisīt chītmīlus sākumā vismaz.

Pat ja tajā dienā bik pārsniedz kcal vēlamo apjomu
Un sākumā tieši parasti visātrāk redz šo svara kritumu.. kas gan nav saistīts ar tauku apjomu
20.02.2025 09:49 |

10 gadi
Reitings 1104
Ja ir liels liekais svars, tad jā, ātri noies ūdens, bet pēdējie 3 ir visgrūtāk dabūjamie nost. Kāpēc tā? Izskaidro kā treneris. Jo vairs nav ūdens,ko nolaist? Jo tauki tieši sadeg vislēnāk?
20.02.2025 09:53 |

10 gadi
Reitings 4440
Standby @ 20.02.2025 09:53
Ja ir liels liekais svars, tad jā, ātri noies ūdens, bet pēdējie 3 ir visgrūtāk dabūjamie nost. Kāpēc tā? Izskaidro kā treneris. Jo vairs nav ūdens,ko nolaist? Jo tauki tieši sadeg vislēnāk?

Te neiet runa par ūdens aizturi vai tamlīdzīgi.. pirmie pāris kg ir kunģa un zarnu saturs kas asamazinās ja sāk daudz mazāk ēst..
Ja runājam par tiešu tauku apjomu ne ūdeni vai zarnu saturu.. tad tā tas ir ka pēdējie tauku kg iet lēnāk nost .. tas ir jebkurā jomā.. jo augtsāks sniegums jo aizvien grūtāk un lēnāk turpināt progresēt.. l;idz ssaniegts max..
20.02.2025 09:57 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!