AiKaaaSaaap @ 06.02.2025 14:48Nu, piemēram, es esmu izvēlējusies salaulāties ar savu vīru nevis visu viņa vai manu ģimeni. Es dzīvoju ar vīru, ģimeni veidoju ar viņu. Ir jauki ik pa laikam pabūt kopā ar radiem, bet pārējie cilvēki ir tikai piedeva, ar kuriem ar cieņu un viss.
Nav te Ziemassvētku kino filma par milzu ģimeni un visiem ar laimi pielietām sejām.
Jauki ja tādas ģimenes ir, bet es dzīvoju realitātē. ?
Ancite32 @ 04.02.2025 11:25Man ir pretēja situācija, tikai tā nesāgādā lielas problēmas, bet šādus novērojumus esmu veikusi. Mana ģimene ir neliela, bet man neprasās ar viņiem bieži tikties. Drauga ģimene ir lielāka un viņi bieži tiekas. Reizēm liekas, ka es drauga ģimeni redzu vairāk kā savējos. Tas vairāk ir piespiedu brīvprātīgā kārtā, jo visu laiku atteikt nevaru, nav tā, ka cilvēki nepatīk, man vienkārši neprasās komunikācija. Esmu pieklājīga, bet atturīga pret viņiem, bet tas nav nekas personisks pret kādu. Tāpēc mans ieteikums ir cienīt katra robežas un neuzspiest čupošanos.
Tonya @ 06.02.2025 15:22
Man principā arī ir šādi. Piekrītu - cienīt katra robežas un neuzspiest čupošanos (!!!)
Man arī diemžēl uzspiež ik pa laikam piespiedu kārtā tikties, komunicēt. Daudzie svētki ar visu baru kopā. Bieža viesošanās, bez iepriekšējas saskaņošanas utt. Dusmojos un nedusmojos. Viņiem tas tā ierasts, manā ģimenē tā nav.
Ar gadiem gan draugs mani saprot ar vien vairāk un esam atraduši kompromisus.
Tici man - grūtāk ir tiem, kuri nevēlas un nav pieraduši pie lielas komunikācijas. Var būt arī labās attiecībās bez kaut kāda īpaša komunikācijas modeļa.
Lenova @ 07.02.2025 02:17Vīram pašam nav visai labas attiecības ar ģimeni. Man tas šķita ļoti nesaprotami, jo es par savējiem ietu un kristu jebkurā diennakts laikā.
Sākumā centos iesaistīties un saliedēt vīru ar viņa paša tuvajiem, bet sapratu, ka vīratēva alkoholisms un egoisms jau sen ir sagrāvis to ģimeni.
Viņam pašam tuvāki ir daži attālāki radi - brālēni, māsīcas, īpaši viena māsīca, kuru uzskata par māsu. Bet man ar viņu kontakts neizveidojās un es sapratu, ka nav vērts pūlēties, ja otra puse negrib izveidot draudzīgas attiecības. Vīru gan mudinu, lai satiekas, bet pēdējā gada laikā vairāk par saskriešanos veikalā nav sanācis. Te nu bija "man kā māsa".
Džinga @ 06.02.2025 18:38
Saprotu arī tavu skatījumu, man arī traucētu, ja gāztos iekšā dzīvoklī un visu laiku gribētu tikties. Šis nav tas gadījums, 10 gadu laikā neesmu ne reizi bijusi uz kafejnīcu ar kādu no viņiem atsevišķi, visas tikšanās ir viņu mājās, lielajos radu tusiņos. Es tiešām reti uzbāžos, vienreiz gadā varbūt, jo parasti pēc tam aplaužos un vairs negribas kādu laiku. :D
Sapratu arī, ka tās situācijas katram ir detalizētas atšķirīgi un diezgan gari sanāk skaidroties, lai nodotu info pareizi. Katrā ziņā pēc šīs diskusijas sapratu, ka tiešām vīra radus nav jāuztver kā savus radus un viņiem nav jācenšas mani kaut kā iesaistīt ģimenē. Man vienkārši jāmet mieru un jākoncentrējas uz savu ģimeni, saviem draugiem. :)
mrthkjj @ 07.02.2025 10:35
tas noteikti ir prātīgāk! Un netver to situāciju tik personīgi, viss būs labi.
Jā, manējais pats arī nav super tuvās attiecībās ar savu ģimeni. Man sākumā likās pilnīgi dīvaini, kā var nesazvanīties ar vecākiem, lai vienkārši paurnātu kā iet, kādi jaunumi. Viņš aizbrauc ciemos ik pa pāris mēnešiem, tad papļāpā, tas arī viss.