Fake apģērbs

Reitings 2067
Reģ: 03.11.2023
Meitenes, jūs pašas vai jūsu paziņas pērkat fake firmīgos apģērbus, somas, saulenes?
Andelē meklēju vienu konkrētu somiņu un izlec tikai "replika", "pakaļdarinājums" , redzēju tikai vienu oriģinālu. Tā ir normāla prakse, staigāt feikos? Man likās, ka tas ir tākā rets izņēmums, bet, uz ielas arī redzu diezgan daudz firmīgu lietu, sākot no Guess, kas varbūt ir lētais gals, līdz pat Celine un tagad domāju, vai puse no tā ir pakaļdarinājums?
Tas nav pārmetums, pērc ko gribi, man vienkārši interesē.
31.10.2024 16:52 |

Reitings 123
Reģ: 24.09.2023
Man ir tikai oriģinālas lietas, labāk iekrāju un nopērku vienu somu par 2-5 tk gadā un tās kalpo mūžīgi (tiešām, man ir 10-15 gadus vecas gan chanel gan louis vuitton somas kuras joprojām ir teicamā stāvoklī un veikalā joprojām tirgojas šie modeļi) nevis pērku fake un jūtos diskomfortā ar to, jo tas izskatās muļķīgi.. pie tam, tiklīdz ir oriģinālas lietas, tad būs žēl savu skapi “atšķaidīt” ar pakaļdarinājumiem. Jau tas vārds fake ir diezgan nepatīkams, cilvēks it kā grib izlikties par to kas nav, bet līdz galam tas jau nav iespējams, jo tad vajag arī fake auto, fake māju un fake remontu, fake privātskolu bērniem un fake dārgus ceļojumus,lai tas izskatītos legit. Tomēr, ja cilvēks var atļauties augstas klases brendus, viņam būs arī attiecīgais dzīvesveids.
31.10.2024 21:47 |

Reitings 354
Reģ: 30.08.2024
Grūti teikt, jo Rīgā ir daudz ļoti turīgu cilvēku…bet, ja staigā novazātās newyorker trenuškās un uz pleca chanel somiņa…nu viss skaidrs. Es tik nesaprotu, kuru tie cilvēki cenšas piemuļķot.
Laikam mani cenšas piemuļķot.
Kas tev tur nebija skaidrs bet kļuva skaidrs, ieraugot ka uz pleca chanel somiņa?
kaut kur dabūja somiņu, nēsā jo somiņā var kaut ko ielikt. It kā pašsaprotami.
31.10.2024 21:50 |

Reitings 354
Man ir tikai oriģinālas lietas, labāk iekrāju un nopērku vienu somu par 2-5 tk gadā un tās kalpo mūžīgi (tiešām, man ir 10-15 gadus vecas gan chanel gan louis vuitton somas
Man ir līdzīga vecuma xviņ zin kāda brenda somas pa 15 eur. Arī kalpo tik ilgi ka nemaz neatceros kad pirku.
Krāt somai?
Nu nu...
31.10.2024 21:53 |

Reitings 123
Bebermans @ 31.10.2024 21:53
Man ir tikai oriģinālas lietas, labāk iekrāju un nopērku vienu somu par 2-5 tk gadā un tās kalpo mūžīgi (tiešām, man ir 10-15 gadus vecas gan chanel gan louis vuitton somas
Man ir līdzīga vecuma xviņ zin kāda brenda somas pa 15 eur. Arī kalpo tik ilgi ka nemaz neatceros kad pirku.
Krāt somai?
Nu nu...

Krāt nenozīmē katru mēnesi nenopirkt desu, bet iemest krājkasē. Naudu krāj un taupa visu sociālo slāņu saprātīgie cilvēki, tas nozīmē arī nenopirkt 10 fake somas, bet par to naudu nopirkt vienu labu somu. Un tas nav tikai par somām, es krāju naudu arī, lai ar to rīkotos gudrāk, uzkrājumus investēju, pērku obligācijas un ļauju naudai radīt naudu.
31.10.2024 22:14 |

Reitings 2067
Bebermans @ 31.10.2024 21:53
Krāt somai?
Nu nu...

nu ej taču prom
31.10.2024 22:15 |

Reitings 2067
cory @ 31.10.2024 20:36

Man patīk Vestiaire Collective (https://www.vestiairecollective.com/). Tur gan bišķīt jāpiešaujās, var pazust uz stundām pētot piedāvājumus un kādā stāvoklī ir lietas, kas tiek pārdotas ? Iesaku arī meklējot lietas, nerakstīt kaut ko super specifisku, kā piem. "Celine CLASSIQUE TRIOMPHE BAG in shiny calfskin" bet vienkārši "Celine" un atfiltrēt somu kategoriju, jo daudzi pārdevēji nenorāda specifiskus nosaukumus.

Paldies, pačekošu! :)
Man Yoox izdevās atrast Furla somiņu ar 50% atlaidi, konkrētu modeli, kuru biju noskatījusi Stockmanā. Drošiven Yoox ir jau zināms, bet ja nu ne - iesaku iemest aci kad būs black friday atlaides.
31.10.2024 22:15 |

Reitings 2067
Lulo9 @ 31.10.2024 21:04
Pērku un par to nekaunos! Pērku, jo patīk dizains, kāpēc man jāsamierinās ar to, ka it kā oriģinālu nopirkt nevaru? Man tak pilnīgi vienalga, ir tas oriģināls vai nē, ja dizains patīk, tad es pērku.
Man ir old money style un ar to izskatās fantastiski gan brendīgie lakati, gan saulenes, gan somas.
Bet man arī ir gaume, izskatos dārgi, ka jūs pašas padomātu, ka man ir viss oriģināls. Bet nekā. :)

Bāc, nu reāli interesanti būtu paskatīties kādu outifta bildi, vai var pateikt, ka feiki vai nē. :D
Man arī interesē tie jautājumi, ko Cory tev uzdeva
31.10.2024 22:18 |

Reitings 568
Reģ: 13.06.2024
Džinga @ 31.10.2024 17:11

klau, piedod, bet es nejautāju vispārīgo viedokli par brendu apģērbu

Klau, piedod, bet tad vajadzēja pierakstīt klāt, ka, komentējot šo tēmu, nedrīkst izteikt savu personīgo viedokli. Piedošanu, ka nezināju, ka šai diskusijai ir kaut kādi konkrēti noteikumi, kuri jāievēro, pirms atļaujies komentēt.
31.10.2024 22:56 |

Reitings 21065
Reģ: 27.11.2018
Kāda jēga izlikties par to, kas neesi? Ko īsti dod šie “feiki”, ja patiesībā nevari atļauties oriģinālus un baudīt ar to saistīto kvalitāti, servisu un luksusa dzīvesveidu? Man pašai patīk kvalitatīvi apģērbi – vērtēju audumus, stilu un ilgmūžību, tāpēc iegādājos mazāk, bet labāk. Man nav saprotama šo “stilistu” virzītā ideja, ka mums vajadzētu sekot katrai modes tendencei, iegādājoties daudz nekvalitatīvas preces, kas tikai bojā planētu un ilgtspējību, un bieži vien nemaz neizskatās labi, tā vietā, lai vienu lietu nēsātu daudz gadus.
Esmu par to, ka jāsakrāj un jāpērk tikai tas, ko varam atļauties, bet vienmēr varam tiekties uz nākamo līmeni. Tie lielie zīmolu logotipi bieži vien izskatās pārspīlēti un komiski, pat ja orģināls, bet “fake” produkts nekad nesniegs patiesu luksusa sajūtu. Izrādīšanās nekad neaizstās to iekšējo sajūtu, kas rodas, kad iegādājies ko vērtīgu un kvalitatīvu sev, jo esi to pelnījis.
31.10.2024 22:57 |

Reitings 1099
Reģ: 13.12.2023
Lulo9 @ 31.10.2024 21:04
Pērku un par to nekaunos! Pērku, jo patīk dizains, kāpēc man jāsamierinās ar to, ka it kā oriģinālu nopirkt nevaru? Man tak pilnīgi vienalga, ir tas oriģināls vai nē, ja dizains patīk, tad es pērku.
Man ir old money style un ar to izskatās fantastiski gan brendīgie lakati, gan saulenes, gan somas.
Bet man arī ir gaume, izskatos dārgi, ka jūs pašas padomātu, ka man ir viss oriģināls. Bet nekā. :)

Tu domā tieši dizainu (iedvesmu) vai 1:1 kopijas ar visiem uzrakstiem? Jo tās ir divas dažādas lietas…
31.10.2024 22:58 |

Reitings 1099
Reģ: 13.12.2023
Vispār uzmanīgi ar brendiem Andelē. Tagad tieši meklēju konkrētas firmas bikses (nē, ne Gucci 😂), un es zinu, kā jāizskatās visām birkām. Un 90% no tā, ko es andelē redzēju, bija feiki! Bet tas bija acīmredzami man, jo man ir oriģināli, vismaz, ja pieņemam, ka firmas veikalā tirgo tikai oriģinālu. Tā ka cilvēks, kurš neko par to nezina, var arī staigāt apkārt laimīgs par savu kruto apģērbu, nemaz nezinot, ka tas ir feiks!
31.10.2024 23:31 |

Reitings 354
MatildeR @ 31.10.2024 22:14

Krāt nenozīmē katru mēnesi nenopirkt desu, bet iemest krājkasē. Naudu krāj un taupa visu sociālo slāņu saprātīgie cilvēki, tas nozīmē arī nenopirkt 10 fake somas, bet par to naudu nopirkt vienu labu somu. Un tas nav tikai par somām, es krāju naudu arī, lai ar to rīkotos gudrāk, uzkrājumus investēju, pērku obligācijas un ļauju naudai radīt naudu.

Ja pērk fake somiņu - tad nepērk 10, bet vienu un nēsā gadus. Un ietaupīto naudu investē obligācijās.
Kamēr tu investē obligācijās, lai kaut kad sanāk somiņai. Lai gan tev jau ir dažas ilgmūžīgas somiņas pa dažiem tūkstošiem, bet redz - nav gana labas - jāpērk vēl.
Man pa 20 eur un laba - nav jāpērk vēl. Un ja nu kas - mierīgi varu nopirkt arī 10 tādas pa 20 eur un nemaz nepamanīšu ka budžetā kaut kādas izmaiņas.
Somas pirkšana un investīcijas obligācijās nekādā veidā nav saistītas. Un investīcijas obligācijās nav krāšana. Vienkārši kaut kur jāliek naudas pārpalikums.
Ir cilvēki, kas pērk somiņu pa 2000 eur. Bet viņi dienā var būt pelna 10 000 eur. Un vienkārši paķer klāt somiņu apmēram kā es Rimi maisiņu pie kases. Un tas ka tur kāds brends - nemaz nepamana. Vienkārši iepatikās. Un nevienam netaisās rādīt kas par cilvēku pats ir. Vienkārši nopērk somiņu lai būtu kur ielikt telefonu. Viss.
31.10.2024 23:58 |

Reitings 354
Diabolus @ 31.10.2024 23:31
Vispār uzmanīgi ar brendiem Andelē. Tagad tieši meklēju konkrētas firmas bikses (nē, ne Gucci ?), un es zinu, kā jāizskatās visām birkām. Un 90% no tā, ko es andelē redzēju, bija feiki! Bet tas bija acīmredzami man, jo man ir oriģināli, vismaz, ja pieņemam, ka firmas veikalā tirgo tikai oriģinālu. Tā ka cilvēks, kurš neko par to nezina, var arī staigāt apkārt laimīgs par savu kruto apģērbu, nemaz nezinot, ka tas ir feiks!

Ja cilvēks ir laimīgs - tad jau veiksmīgs pirkums.
Ja nopērk feiku pa mazu naudu un laimīgs - tad ir labi.
Slikti ir tad ja nopērk feiku pa lielu naudu. Bet ja laimīgs - vienalga labi.
dažiem lai būtu laimīgs jāpērk brenu pa lielu naudu - arī labi.
Un labi ir arī tas ka uz reiz uz citiem pamana ka šie par mazu naudu feiku nopirkuši. Pats sev tad var likties nozīmīgāks un pārāks. Forši.
Es gan ieteiktu somas vietā nopirkt brīvākas bikses ar lielākā kabatām no laba auduma un labi sašūtas. Pat ja feiks. Ja saprot kas ir labs audums un kas ir labs sašuvums, piegriezums - var pirkt arī feikus. Paliks vairāk naudas obligācijām un investīcijām.
01.11.2024 00:11 |

10 gadi
Reitings 3758
Reģ: 25.05.2009
Bebermans @ 31.10.2024 23:58

Ja pērk fake somiņu - tad nepērk 10, bet vienu un nēsā gadus. Un ietaupīto naudu investē obligācijās.
Kamēr tu investē obligācijās, lai kaut kad sanāk somiņai. Lai gan tev jau ir dažas ilgmūžīgas somiņas pa dažiem tūkstošiem, bet redz - nav gana labas - jāpērk vēl.
Man pa 20 eur un laba - nav jāpērk vēl. Un ja nu kas - mierīgi varu nopirkt arī 10 tādas pa 20 eur un nemaz nepamanīšu ka budžetā kaut kādas izmaiņas.
Somas pirkšana un investīcijas obligācijās nekādā veidā nav saistītas. Un investīcijas obligācijās nav krāšana. Vienkārši kaut kur jāliek naudas pārpalikums.
Ir cilvēki, kas pērk somiņu pa 2000 eur. Bet viņi dienā var būt pelna 10 000 eur. Un vienkārši paķer klāt somiņu apmēram kā es Rimi maisiņu pie kases. Un tas ka tur kāds brends - nemaz nepamana. Vienkārši iepatikās. Un nevienam netaisās rādīt kas par cilvēku pats ir. Vienkārši nopērk somiņu lai būtu kur ielikt telefonu. Viss.

Vecīt, vienkārši atslābsti un ej uz citu tēmu. Tu te iebrauci galīgās auzās un šī tēma acīmredzot nav tava specialitāte. Tas, ko MatildeR tev gribēja pateikt ir tas, ka viņa brīvos naudas līdzekļus, kas paliek pāri, investē tālāk. Nevis investē, lai pēc tam nopirktu somu
01.11.2024 00:22 |

Reitings 264
Reģ: 13.02.2024
Vispaar jau skumjaa realitaate ir taada, ka replikas slavee ( a lja - neredzeesiet atshkjiriibu, dizains patiik) un kjeerc, ka origjinaalie ziimoli ir naudas izmeshana, taas, kuraam pikja origjinaaliem nav un nekad nebuus. Liekulju varza. Ja buutu pikjis, juus no galvas liidz kaajaam nokaartos origjinaalajos ziimolos. Viinogas ir skaabas dumikjiiteem.
P.S. Ja par teemu, peerku origjinaalus ziimolus, vai nu jaunus vai pa reizei second hand, bet jaunaa vai mazlietotaa staavoklii. Somas, jostas, kurpes, shalles, saulesbrilles, respektiivi, aksesuaarus un apavus. Tas nav ne Dior, ne Chanel, nu bet taads - Gucci, LV, Versace, Louboutin liimenis. Tas, ko varu atljauties nekraajot un ne uz ko citu netaupot.
01.11.2024 01:07 |

Reitings 295
Reģ: 23.09.2020
Ir paziņas kas perk pat CK, TH, MK, Adidas, Nike pakaļdarinājumus, pat nerunājot par smalko galu. 😅
Man tas liekas nožēlojami.
Piemera: Braukt tramvajā ar Gucci, Chanel somiņu😅
01.11.2024 07:11 |

Reitings 2617
Reģ: 07.09.2023
Bet ziniet, kas ir interesanti? dažas reizes esmu pamanījusi diezgan turīgu dāmu (pazīstu viņas dzīvē) profilus Andelē, no kuru garderobēm tiek tirgotas replikas (parasti ar norādi 1:1, lux kopija). Pie tam, replikas mēdz būt tik augstas kvalitātes, ka bez specifiskas ekspertīzes ir diezgan grūti noteikt, ir vai nav oriģināls. Ka reiz šovasar Turcijā esot, salīdzināju savu īsto LV Neverfull ar repliku (kas maksāja ap 200 eur, kas arī nav lēti)- āda, furnitūra, iespiedumi, sakrītošas šuves - viss kā vajag.
01.11.2024 07:40 |

Reitings 906
Reģ: 29.05.2023
Vilciņš @ 01.11.2024 07:11
Ir paziņas kas perk pat CK, TH, MK, Adidas, Nike pakaļdarinājumus, pat nerunājot par smalko galu. ?
Man tas liekas nožēlojami.
Piemera: Braukt tramvajā ar Gucci, Chanel somiņu?

Protams, it īpaši pēc ceļojumiem uz Turciju - ex Kiviča sieva Madara ceļojumā Turcijā ar Miu Miu krekliņu un Off-White :) Noteikti var pieminēt citus, bet šis pamanīts nesen.
01.11.2024 08:44 |

Reitings 123
Bebermans @ 31.10.2024 23:58

Pēc Jūsu murgiem ko rakstat saprotu kāpēc staigājat somiņās par 20€😁
01.11.2024 09:11 |

Reitings 482
Reģ: 14.05.2024
Džinga @ 31.10.2024 16:52
Meitenes, jūs pašas vai jūsu paziņas pērkat fake firmīgos apģērbus, somas, saulenes?
Andelē meklēju vienu konkrētu somiņu un izlec tikai "replika", "pakaļdarinājums" , redzēju tikai vienu oriģinālu. Tā ir normāla prakse, staigāt feikos? Man likās, ka tas ir tākā rets izņēmums, bet, uz ielas arī redzu diezgan daudz firmīgu lietu, sākot no Guess, kas varbūt ir lētais gals, līdz pat Celine un tagad domāju, vai puse no tā ir pakaļdarinājums?
Tas nav pārmetums, pērc ko gribi, man vienkārši interesē.

Nē, savā ziņā atbalsti šo "melno" tirgu. Ja nevari atļauties oriģinālu, tad nepērc neko. Nopērc ko lētāku, MK ir tik smieklīgi lēts, ka jebkura var tak aiziet un nopirkt, bet vismaz zini to, ka tā ir oriģināla prece. LV ja nesanāk iegādāties, tad, acīmredzot, vēl nav tāds dzīves veids. Nerunājot par to, ka ja ir jākrāj, tad nu arī izskati vajadzību, vai tiešām finansiālais stāvoklis un dzīvesveids atbilst somai.
Es pērku oriģinālas preces, jo man pašai patīk, apzinoties to, ka tā ir oriģināla. Protams, to, ko varu pati atļauties.
Es zinu to, ka ir tādas, kam nauda nav problēma un pērk arī replikas, bet tas ir cits stāsts, tur vairāk ir tā, ka negrib savu dārgo somiņu vai ko citu novalkāt un tādēļ nopērk 1:1.
Kopumā, daudzi iegādājās šādas preces, lai justos labāk, stilīgāk, tādēļ jāizskata, kas par vainu iekša, ja tik ļoti vajag šādu repliku. Man vēl liekās stulbi saģērbties visai cauri ar kaut kādu Guess, lai ir redzams lielais logo.
01.11.2024 09:19 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits