Apnikusi dzīve, vēlos veikt pašnāvību

Reitings 11
Reģ: 06.10.2024
Man ir 30+ gadu, bet dzīvē ir bijušas tikai 1 attiecības, kuru laikā aprecējos un protams, ka izšķīros. Pirmās attiecības man izveidojās tikai 24 gados. Pirms tam gadus 10 visi mēģinājumi neveiksmīgi. Laulība aptuveni 5 gadi, piedzima bērns. Sīki nevēlos stāstīt laulības izjukšanas iemeslus, bet nu katrs devāmies uz savu pusi. Un tā jau 3 gadus viss turpinās un nekas nemainās. Neesmu bijis attiecībās vai uz randiņu.
Randiņā ar sievieti neesmu bijis kopš laulības šķiršanas. Jo? Jo vienkārši nav ar ko. Vienam iet?
Bijušai sievai arī viss vienmēr slikti. Kad viņa man zvana vai raksta, man trīc rokas. Nevēlos ar viņu runāt un komunicēt. Nekas viņai neder ko es daru, vai saku. Neko nenovērtē, ko bērna labā daru. Piebilde - par bērnu ļoti rūpējos un gādāju un nodrošinu visu, ko bērnam atbilstoši vecumam vajag. Visu! Pārtiku, apģērbu, pulciņus, atpūtu. Bet viņai viss slikti. Paldies nepateiks nekad. Visu laiku man pārmet, brauc augumā. Kad ar viņu jātiekas, es vēlos izvairīties, darīt jebko lai tas nebūtu jādara. Jo vienkārši man sākas panikas lēkme par to iedomājoties. Sirds sitas, sāk sāpēt galva, šķebina dūša. Kad beidzu runāt pa telefonu, gribas to izmest pa logu ārā. Pildu 110% (ar uzviju..), šķiršanās vienošanos, bet ar to vienalga nekad nav gana un labi. Sūc un prasa tik. Kad mēģinu ko teikt, prasīt uzreiz draud ka atņems man bērna tiesības, apgādību, aizbildniecību utt., jeb visu ko var. Visas idejas tikai pa viņas prātam. Jāpērk, jānodrošina tikai tas ko viņa izdomājusi. Šeit es bezspēcīgs ar viņu.
Meklēt palīdzību?
a kāda jēga? Skalbes man neatbild, bet atbild tikai pēc nedēļas, kad uzrakstu otru reizi.
Terapija? Acu kustību terapija nebija man. Pilnīgas muļķības. Psihiatrs? Esmu dzēris un joprojām lietoju antidepresantus. Nelīdz. Adaptol, Mirtazen, Zoloft, Valdoxan, Elanzapine un vēl. Lietoju vairākus gadus, efekts 0.
06.10.2024 19:46 |

Reitings 3232
Reģ: 05.09.2023
Krišjānis Kariņš @ 15.10.2024 12:11

Acīmredzami. Viņa taču tikko vienu 30 gadnieku nodirsa un vēl pieminēja - dabiskā atlase, labi vien ir. Tagad izrādās, ka pret 30 gadniekiem jābūt ļoti iejūtīgam, jo bērnības traumas var vilkties pakaļ dekādēm ilgi.

Šausmīga nu gan tā bērnības trauma, kuru ir piedzīvojis teju katrs skolas gados. Cits vairāk, cits mazāk.
15.10.2024 16:01 |

Reitings 579
Reģ: 13.06.2024
SarmaD @ 15.10.2024 16:01

Šausmīga nu gan tā bērnības trauma, kuru ir piedzīvojis teju katrs skolas gados. Cits vairāk, cits mazāk.

Ā, teju katrs skolas laikā ir uz ielas ticis piekauts, iegrūzts mājas sienā un pa seju dabūjis vairākus spēcīgus sitienus, un pēc tam vēl vajāts? Tiešām? Pastāsti, tev arī tā ir bijis? Vai kādam tev pazīstamajam? Jo izskatās, ka tu esi tāda speciāliste bērnības traumās un tik labi pārzini to, cik viegli tās ir pārdzīvot, ka gribētos dzirdēt tavu īpašo viedokli, jo redzu, ka vēl nespēj rimties. Bet, jā, tas vispār ir smieklīgi, ka cilvēki, kuri paši nekad neko tādu nav piedzīvojuši, ir tie lielākie traumu speciālisti. 😀
15.10.2024 16:07 |

Reitings 579
Jāpiebilst, ka ja tu būtu spējīga arī lasīt, ne tikai bārstīties ar "gudriem" izteikumiem, būtu pamanījusi, ka rakstīju, ka strādāju pie tā, kas ar mani reiz noticis un šobrīd mana pagātne man vairs netraucē un nekādā mērā neietekmē manu dzīvi. Tā vietā tu pieķēries pavisam citam komentāram un, acīmredzot, nespēdama saprast konkrētā komentāra domu, atkal sāki pārmest, ka joprojām neesmu tikusi pāri traumām. Protams, visiem gadās, taču nevajag tik atklāti izrādīt savu neprasmi uztvert komentāru domu.
15.10.2024 16:10 |

Reitings 669
Reģ: 05.08.2024
ronnie @ 15.10.2024 16:07

Ā, teju katrs skolas laikā ir uz ielas ticis piekauts, iegrūzts mājas sienā un pa seju dabūjis vairākus spēcīgus sitienus, un pēc tam vēl vajāts? Tiešām? Pastāsti, tev arī tā ir bijis? Vai kādam tev pazīstamajam? Jo izskatās, ka tu esi tāda speciāliste bērnības traumās un tik labi pārzini to, cik viegli tās ir pārdzīvot, ka gribētos dzirdēt tavu īpašo viedokli, jo redzu, ka vēl nespēj rimties. Bet, jā, tas vispār ir smieklīgi, ka cilvēki, kuri paši nekad neko tādu nav piedzīvojuši, ir tie lielākie traumu speciālisti. ?

Tu būtu ļoti pārsteigta par to, cik daudziem tā ir noticis..
15.10.2024 16:28 |

Reitings 669
nevajag tik atklāti izrādīt savu neprasmi uztvert komentāru domu.

Nevajag tik atklāti izrādīt to, ka tu neproti uztvert anonīma foruma komentārus. Tu visu tver personīgi un tad sāc drukāt un taisnoties, raksti gari un plaši, daudz liekvārdības un nevienam nevajadzīgas, neintersējošas informācijas.
15.10.2024 16:30 |

Reitings 648
Reģ: 04.09.2024

Ā, teju katrs skolas laikā ir uz ielas ticis piekauts, iegrūzts mājas sienā un pa seju dabūjis vairākus spēcīgus sitienus, un pēc tam vēl vajāts? Tiešām? Pastāsti, tev arī tā ir bijis? Vai kādam tev pazīstamajam? Jo izskatās, ka tu esi tāda speciāliste bērnības traumās un tik labi pārzini to, cik viegli tās ir pārdzīvot, ka gribētos dzirdēt tavu īpašo viedokli, jo redzu, ka vēl nespēj rimties. Bet, jā, tas vispār ir smieklīgi, ka cilvēki, kuri paši nekad neko tādu nav piedzīvojuši, ir tie lielākie traumu speciālisti. ?

Citēju tevi pašu: "Tipiska manipulācija un vēlme paspēlēt uz citu jūtām."
15.10.2024 16:43 |

Reitings 579
Man ir tikai viens jautājums jums visām: jums tiešām neapnīk? Nu cik var kā tādas harpijas barā visu laiku mesties virsū vienam cilvēkam? Ja tā pavisam godīgi, kāda jums vispār daļa gar kaut kādām manām traumām vai jebko citu, kas ar mani dzīvē noticis? Es par šo tēmu runāju tikai vienā diskusijā un šajā vispār nebūtu par to runājusi, ja jūs pašas pirmās nebūtu šajā diskusijā sākušas vilkt iekšā manus komentārus no pavisam citas, ar šo diskusiju nesaistītas, tēmas? Kādu aizskāra manis teiktais par autoru? Da šeit jau pirms mana komentāra n-tie cilvēki viņam veltīja vēl aizskarošākus komentārus, kuru dēļ autors pateica, ka izdarīšot pašnāvību. Kāpēc jūs nemetaties virsū tiem komentētājiem, ka tie nabaga autoru noveduši līdz pašnāvībai? Nē, tā vietā jau trīs lappušu garumā ķidājat visu, ko esmu kaut kad kaut kur rakstījusi, teikusi. Tiešām neapnīk?
15.10.2024 17:06 |

Reitings 186
Reģ: 20.02.2024
ronnie @ 15.10.2024 17:06
Man ir tikai viens jautājums jums visām: jums tiešām neapnīk? Nu cik var kā tādas harpijas barā visu laiku mesties virsū vienam cilvēkam? Ja tā pavisam godīgi, kāda jums vispār daļa gar kaut kādām manām traumām vai jebko citu, kas ar mani dzīvē noticis? Es par šo tēmu runāju tikai vienā diskusijā un šajā vispār nebūtu par to runājusi, ja jūs pašas pirmās nebūtu šajā diskusijā sākušas vilkt iekšā manus komentārus no pavisam citas, ar šo diskusiju nesaistītas, tēmas? Kādu aizskāra manis teiktais par autoru? Da šeit jau pirms mana komentāra n-tie cilvēki viņam veltīja vēl aizskarošākus komentārus, kuru dēļ autors pateica, ka izdarīšot pašnāvību. Kāpēc jūs nemetaties virsū tiem komentētājiem, ka tie nabaga autoru noveduši līdz pašnāvībai? Nē, tā vietā jau trīs lappušu garumā ķidājat visu, ko esmu kaut kad kaut kur rakstījusi, teikusi. Tiešām neapnīk?

Autoram entie cilvēki veltīja aizskarošus komentārus? 🤔 Tu taču tikko rakstīji, ka autoru atbalstīja un deva ļoti labus padomus. Tikai viņš pamuļķis nevis izteica dziļu pateicību, bet aizbēga no tēmas.
15.10.2024 18:07 |

Reitings 669
ronnie @ 15.10.2024 17:06

Mums visām, mums visām... te bija labs koments par to VISI. Ja tev liekas, ka Visi ir idioti un tu vienīgais gudrs, tad visdrīzāk, ka idiots esi tieši tu.
Ja visu laiku tevi apbižo un nevienam neapnīk, varbūt tā varētu būt viela pārdomām?
15.10.2024 18:21 |

Reitings 55429
Reģ: 20.07.2021
Krišjānis Kariņš @ 15.10.2024 18:07

Autoram entie cilvēki veltīja aizskarošus komentārus? ? Tu taču tikko rakstīji, ka autoru atbalstīja un deva ļoti labus padomus. Tikai viņš pamuļķis nevis izteica dziļu pateicību, bet aizbēga no tēmas.

Autors ir IG kā Edijs396,399,393,397,4339. 4339 ir privāts konts, pārējie tukši.
15.10.2024 19:22 |

Reitings 3232
Reģ: 05.09.2023

Nabadzīte. Diez kā dzīvot tiem, kuri ir tikuši tarinēti šajā dzīvē vel smagāk?
Otrkārt, mums katram savi sūdi no pagātnes. Katram. Tev, man, kaimiņu Ilzei un katram no šeit esošajiem drausmīgajiem cilvēkiem, kuri tevi te šajā tēmā apbižo un nav iejūtīgi. Atšķirība starp citiem un tevi ir tāda, ka tu nespēj nošķirt savu dzīvi no interneta vides. Tev viss šeit ir dziļi personisks un iztrigerē tavus punktus, kuri acīmredzami joprojām tevi tramda. Man ir žēl, ka tev ir tā noticis, tomēr es neizjūtu sirdi plosošu empātiju, ja tikmēr šajā pasaulē eksistē sievietes, kuras ir izdzīvojušas daudz vairāk ļaunuma šajā pasaulē.
Pieaudz, izzini sevi, audzini sevī pašpārliecību un turpini dzīvot, nevis klārē visiem savas traumas un uz katru komentāru atbildi ar daudz tukšiem vārdiem.
15.10.2024 19:27 |

Reitings 30815
Reģ: 06.11.2022
Es tomēr ieteiktu piezvanīt uz tām pašām Skalbēm, uz Diennakts krīzes tālruni. Tur gan jau nebūs nedēļu jāgaida uz atbildi. Tieši šodien lasīju soctīklos par sievieti, kas depresijas periodos zvanījusi uz Skalbēm katru nedēļu - lai gan, protams, viņai bija grūti uz to saņemties, nekas patīkams jau tas nav.
Vai ir mēģinātas kaut kādas klasiskas pašpalīdzības tehnikas? Kaut vai tā pati pateicību rakstīšana? Nodarbošanās ar sportu? Meditācijas? Googlē var atrast kalniem lietu, ko vismaz izmēģināt garastāvokļa pacelšanai un savas perspektīvas izmainīšanai.
Iespējams, tev pietrūkst mērķa dzīvē. Vai jēgas, sauc kā gribi. Kāpēc tu vispār dzīvo? Tikai tāpēc, ka bail nomirt? Vai tāpēc, ka, piemēram, gribi uzaudzināt meitiņu? Vai kāda cita mērķa dēļ? Bet mērķim jābūt kaut kam, ko tu pats dari, nevis ko kāds cits tev varētu iedod. Uzkāpt kalnos, noskriet maratonu, izlasīt visus Raiņa Kopotos rakstus utt.
Par draugiem - varbūt jāsāk ar to, ka pašam jākļūst par draugu. Varbūt tu vari palīdzēt citiem cilvēkiem? Lai cik slikti nebūtu, vienmēr būs cilvēki, kam iet vēl sliktāk.
Pašnāvību nevajag. Bērnam tas būs drausmīgs trieciens.
15.10.2024 20:31 |

Reitings 772
Reģ: 28.01.2023

oi nu tikai nevajag. Mani arī skolas laika apsaukaja, sita, grūstija, meta mantas ārā pa logu, atņema manas mantas, kad atnācu uz skolu no ilgstošas slimošanas, ņēma un sita pa vēderu, jā tas viss ir bijis arī manā dzīvē,bet es par to šobrīd nepārdzīvoju, jo esmu tagad labāka nekā mani pāridaritāji, ar labu profesiju, darbu, atalgojumu un dzīves kvalitāti, vismaz nestrādāju topā par 500 euro kā tās čikses.
Nevajag tagad izdomāt ka esi tāda vienīgā un nabadzīte. Viss ir tevī pašā. Nodirst tagad autoru par to ka viņam nav mugurkaula ir galīgi nesmuki, jo tev pašai tāda nav
15.10.2024 20:58 |

Reitings 2669
Reģ: 11.10.2022
vispar cik atceros,kad man viena radiniece dzera recepsu nervu zales un viena no blaknem bija domas par pasnavibu un bija ari pasnavibas meginajums.Ta ka varbut visa vaina ir tajas zales.
15.10.2024 21:15 |

Reitings 2039
Reģ: 03.11.2023
debestinaa @ 15.10.2024 20:58
oi nu tikai nevajag. Mani arī skolas laika apsaukaja, sita, grūstija, meta mantas ārā pa logu, atņema manas mantas, kad atnācu uz skolu no ilgstošas slimošanas, ņēma un sita pa vēderu, jā tas viss ir bijis arī manā dzīvē,bet es par to šobrīd nepārdzīvoju, jo esmu tagad labāka nekā mani pāridaritāji, ar labu profesiju, darbu, atalgojumu un dzīves kvalitāti, vismaz nestrādāju topā par 500 euro kā tās čikses.
Nevajag tagad izdomāt ka esi tāda vienīgā un nabadzīte. Viss ir tevī pašā. Nodirst tagad autoru par to ka viņam nav mugurkaula ir galīgi nesmuki, jo tev pašai tāda nav

Tas gan, mums katram ir izvēle kā dzīvot ar tām pagātnes pieredzēm, tu vari ļaut tam gruzdēt un pie iespējas izgāzt uz kādu citu, vai vari laist vaļā un dzīvot tālāk. Man arī bērnībā negāja labi, es jūtu, ka kaut kāds aizvainojums vēl ir pret tiem cilvēkiem, bet tas nav nekas vērā ņemams.
Bet nu, protams, tas viss neattiecas uz kādu tiešām traumatisku pieredzi, ar kuru nevar pats tā vienkārši tikt galā.
Katrā ziņā nav tā, ka tikai retais piedzīvojis kārtīgu apcelšanu bērnībā
15.10.2024 21:23 |

Reitings 30815
Reģ: 06.11.2022
debestinaa @ 15.10.2024 20:58

Nesapratu. Ja jau "viss ir tevī pašā", tad jau arī autoram derētu savākties, ne? Pašam? Un kāpēc ronnnie nav mugurkaula? Tāpēc, ka viņa nepiekrīt tev un autoram, vai? :D
15.10.2024 21:24 |

Reitings 579

Autoram entie cilvēki veltīja aizskarošus komentārus? ? Tu taču tikko rakstīji, ka autoru atbalstīja un deva ļoti labus padomus. Tikai viņš pamuļķis nevis izteica dziļu pateicību, bet aizbēga no tēmas.

Nu, ja tu būtu izlasījusi visu diskusiju, tad redzētu, ka te viedokļi dalījās: bija gan tiešām labi, vērā ņemami ieteikumi, gan arī aizskaroši komentāri. Un, neskatoties uz to, ka labajos komentāros autoram tika sniegti noderīgi padomi, viņš izlēma uzklausīt tikai sliktos un pateica, ka dēļ komentāriem pieliks punktu savai dzīvei. Kad es rakstīju svau komentāru, viņš forumā nebija bijis jau pāris dienas, tā ka ne jau mana komentāra dēļ viņš izdomāja izdarīt pašnāvību. Tāpēc arī teicu, ka, ja tik ļoti gribas aizstāvēt autoru, metaties virsū tiem, kuri rakstīja sliktus komentārus vēl pirms manis.
15.10.2024 21:26 |

Reitings 579
LabaDabaDa @ 15.10.2024 21:24

Nesapratu. Ja jau "viss ir tevī pašā", tad jau arī autoram derētu savākties, ne? Pašam? Un kāpēc ronnnie nav mugurkaula? Tāpēc, ka viņa nepiekrīt tev un autoram, vai? :D

Tā izklausās. 😀 Es jau iepriekš šajā pašā diskusijā minēju, ka tās ir divas pilnīgi dažādas situācijas - autors, kuram mugurkauls nav 30+ gadu vecumā vai es, kurai mugurkauls nebija 16 gadu vecumā. Tāpat es citos komentāros minēju to, ka strādāju ar savām traumām. Ne tikai bērnības traumām, bet arī citām, jo ar mani dzīvē ir notikušas daudz sliktas lietas, esmu zaudējusi vistuvākos cilvēkus, kā dēļ esmu bijusi ieslīgusi atkarībās, jā, arī domās par pašnāvību utt.. Šim darbam ar sevi ir vērā ņemams progress. Jā, gluži kā minēja Džinga, aizvainojums vēl ir palicis iekšā un es tiem cilvēkiem nekad nepiedošu to, kas notika, taču nav tā, ka es tagad staigātu apkārt pa pasauli ar mūžīgu aizvainojumu pret cilvēci vai ka man tagad, savos 33 gados, trūktu mugurkaula. Tas ir bijis smags darbs, lai šo mugurkaulu uzaudzētu, taču man tas ir daudz maz izdevies. Reālajā dzīvē sev uz galvas nevienam vairs neļauju kāpt un arī ikdienā mani vairs nemoka manas pagātnes traumas, taču kāpēc gan man slēpt to, kas reiz ar mani noticis? Šī iemesla dēļ toreiz tajā diskusijā arī padalījos ar to, kam dzīvē esmu izgājusi cauri, jo neuzskatu, ka man no tā būtu jākaunas. Pagātne ir pagātne, lai cik, atvainojos, sūdīga tā nebūtu bijusi. Taču neuzskatu, ka tā viena diskusija, kurā par šīm lietām runāju, tagad ir jāvelk līdzi citās diskusijās un katru reizi, kad uzrakstu kādu komentāru, jābāž man acīs tas, ko esmu teikusi iepriekš. Par to arī no manas puses viss šis tracis.
15.10.2024 21:34 |

Reitings 122
Reģ: 18.09.2024
Krišjānis Kariņš @ 15.10.2024 12:11

Acīmredzami. Viņa taču tikko vienu 30 gadnieku nodirsa un vēl pieminēja - dabiskā atlase, labi vien ir. Tagad izrādās, ka pret 30 gadniekiem jābūt ļoti iejūtīgam, jo bērnības traumas var vilkties pakaļ dekādēm ilgi.

Nu ronnie nedraudēja, ka taisīs pašnāvību. Šeit čalis ierakstīja, noraidīja visus ieteikumus un pateica, ka iet taisīt pašnāvību - tā ir manipulēšana, pateicoties šai uzvedībai bija uzbraucieni no foruma.
15.10.2024 23:04 |

Reitings 122
Reģ: 18.09.2024

Viņam bija sakarīgi ieteikumi, bet jau sākuma tekstā un pēc tam atbildot bija skaidrs, ka viņš nav nobriedis kaut ko darīt, lai uzlabotu situāciju, nav neko pats meklējis internetā par terapijas veidiem. Paraudot viņam līdzi nekas nemainītos, diskusija beigtos uz tās pašas nots - viņš saprastu, cik viņam smagi un teiktu, ka iet taisīt pašnāvību.
15.10.2024 23:18 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits