Māka skaisti apģērbties

Reitings 669
Reģ: 05.08.2024
Kā izkopt savu stilu? Neesmu apmierināta ar to, kā ģērbjos. Cenšos iedvesmoties no internetā redzētā, meklēju līdzīgus apģērbus, iedomājos kā izskatīsies, bet realitātē neizskatās labi. Vai pērku ierastās lietas, kurās ģērbjos ik dienas.
Nauda it kā būtu, bet kaut kā neprotu atrast skaistu apģērbu. Ja nopērku, tad nepieiet nevieni no esošajiem apaviem, piemēram.
Piemēram, to pašu somu - Gribu atrast labu, skaistu, ērtu somu ikdienai, bet veikalos nekas nepatīk. Vajadzīga ietilpīga, bet ne sportiska...
Vienmēr attopos, ka esmu saģērbusies par sportisku.
Man ir 30+ gadi un negribu izskatīties kā 20 gadīga meitene kedās, džinsās un t-kreklā. Protams, ir kleitas, svārki, papēžu apavi, nav tā, ka nekā nav un nekad neizskatos skaisti, bet ikdienā tomēr nejūtos tā, kā gribētos izskatīties. Žaketē un buktētajās biksēs es arī neplānoju būt, bet ir taču pa vidu kaut kas.
Virsjakas arī - kāda ir normāla rudens, ziemas virsdrēbe, kas pieiet gan papēžiem, gan, teiksim, bezpapēžu apaviem un NAV mētelis klasiskais?
Tie paši džinsi, piemēram. Man ir vairāki džinsi, bet nevieni nav tādi, kas liktu labi izskatīties un būtu pievelkami pie papēžiem, piemēram. Vai arī nopērkot atgādina džegingus un izskatās, kā "retrūzēs" ieģērbusies. Tagadējā mode par platajām kļošenēm man nepatīk. Kāds ir viduceļš?
Parunājam par šo? Kā jūs iepērkaties un uz ko parasti skatāties veikalos? Vai pērkat komplektus? Cik bieži nopērkat sev jaunu apģērbu?
05.08.2024 14:30 |

Reitings 669
Man, piemērram, problēma ir topi. Piemēram, garroči. Kaut kas starp džemperi un blūzi - kur tādus iegādāties, lai neizskatās lēti, kā sapirkti TEMU un nav sportiska tipa? Uz kādiem man jāskatās, lai uzvilktu gan pie svārkiem, gan biksēm, piemēram?
05.08.2024 16:11 |

10 gadi
Reitings 1031
Reģ: 23.04.2014
Skaties uz rievota auduma topiem. Tādi atrodami visur man liekas. Gludajiem nav tekstūras, izskatās bieži vien par vienkāršu.
Sāc ar aktuālo bāzi kopumā. Ja bāze būs novecojusi, nekas nesanāks, diemžēl.
Džinsas taisnās nevis kļoša būs aktuālas vēl ilgi, tas tāds makro trends.
05.08.2024 16:23 |

Reitings 669
Standby @ 05.08.2024 16:23
Skaties uz rievota auduma topiem. Tādi atrodami visur man liekas. Gludajiem nav tekstūras, izskatās bieži vien par vienkāršu.
Sāc ar aktuālo bāzi kopumā. Ja bāze būs novecojusi, nekas nesanāks, diemžēl.
Džinsas taisnās nevis kļoša būs aktuālas vēl ilgi, tas tāds makro trends.

Kuras skaitās taisnās? kāds ir angliskais nosaukums?
05.08.2024 16:34 |

Reitings 164
Reģ: 18.07.2023
Varbūt pameklē Instagram, Pinterest u.c. apģērbu idejas no influencerēm ar līdzīgu auguma tipu tavējam? Es, piemēram, esmu īsa un ar smilšu pulksteņa figūru, un tāpēc man visa tā platā un oversized mode nekad nav piestāvējusi. Līdz ar to man sanāk iet pret straumi un pirkt lietas, kas tagad nav sevišķi aktuālas, bet man piestāv (vairāk tāds lietišķais stils ar svārkiem ar augsto jostasvietu, kleitām, platajām biksēm kombinācijā ar papēžiem, džemperīšiem un topiem, kas iederas gan lietišķākos, gan brīvākos salikumos utt.).
Vairumam modeļu interneta veikalu mājaslapās un citur ir viens noteikts auguma tips. Kā uz viņām izskatās mom jeans, tā uz manis tie nekad neizskatīsies. Oversized džemperi uz viņām arī izskatīsies pavisam citādi. Tāda nu ir dzīve :D Vienkārši jāskatās, jāmēra un jāiet ārā no komforta zonas, kamēr atrodi, kāda veida apģērbs tev izskatās labi, ne tik daudz domājot par to, kas šobrīd ir modē.
05.08.2024 16:41 |

Reitings 13689
Reģ: 06.07.2022
Tikai kā atrast tās labās džinsas? - tikai mērot. Džinsas un krūšturus nekad nepērku internetā, tos tikai fiziskos veikalos. Pēc haštagiem "jeans, body type" utt. esmu redzējusi daudzus tiktokus un reelus, kur stilistes izskaidro, kas kurām kājiņām piestāv, kas ne. Kas kuram vēderam der, kas ne. Šitam visam Tev jāpaņem vesels vakars un jāsērfo, un tad ar uzzināto informāciju jāiet uz bodi.
05.08.2024 16:58 |

Patīk
Reitings 2107
Reģ: 03.11.2023
Buža @ 05.08.2024 16:11
Man, piemērram, problēma ir topi. Piemēram, garroči. Kaut kas starp džemperi un blūzi - kur tādus iegādāties, lai neizskatās lēti, kā sapirkti TEMU un nav sportiska tipa? Uz kādiem man jāskatās, lai uzvilktu gan pie svārkiem, gan biksēm, piemēram?

Skims topi un bodiji esot baigi labie, tikai cena liela.
Ņem vērā arī, ka nebūs tā, ka viens apģērbs derēs universāli gandrīz visām kominācijām.
05.08.2024 17:13 |

Reitings 31082
Reģ: 06.11.2022
Pa jokam es laikam ieteiktu Tev valkāt skafandru. Ja negribas ne mēteli, ne žaketi, ne bikses, ne svārkus, ne kleitas, un nekas neizskatās un nekas nepiestāv.
Kaut vai piemērs, ka Tu nevaru atrast somu, kas būtu ietilpīga, bet nebūtu sportiska - hello, nu tā jau ir liešana. Man nesen tieši tādu vajadzēja, es apstaigāju 3 veikalus un dabūju kolosālu melnu Michael Corr ādas tašu. Superietilpīga un pilnīgi klasiska. Un nav jau jāpērk Corr, tādu somu ir kaudzēm.
Vai tās pašas žaketes - velc kopā ar džinsām, nevis buktētām biksēm, un nebūs ne pārāk klasiski, ne pārāk bērnišķīgi. Iespējams, ka tās pašas neveiksmīgās džinsas uzreiz daudz labāk izskatīsies. Izmēģini visu, kas tev ir, visdažādākajās kombinācijās.
Varbūt Tev patiesībā vajag parunāt ar kādu psihologu, lai Tu mazāk uztrauktos par to, ka kādai kolēģei kaut kas tavā apģērbā nav iepaticies? Jo nav jau tādu apģērbu, kas visiem patiks.
05.08.2024 18:17 |

Reitings 23317
Reģ: 16.04.2023
Buža @ 05.08.2024 16:34

Kuras skaitās taisnās? kāds ir angliskais nosaukums?

Meklē pēc atslēgas vārdiem straight leg, straight cut utt.
05.08.2024 18:25 |

Reitings 915
Reģ: 11.08.2022
Man šķiet, ka tā jušanās sievišķīgi “nāk no iekšām”. Viena jūtas un izskatās sievišķīgi un sexy t-kreklā un botās, citai svārkos un papēdenēs nav tā sievišķīguma.
05.08.2024 20:00 |

Reitings 1110
Reģ: 13.12.2023
Jupiteram&Co.:
Nu jauki, tagad mēs piekasāmies cilvēkam par to, ka grib izskatīties labi. Kur ir problēma? Tevi tas aizvainoja? 😂
Pilns ar tādām, kuras savās iedomās ir baigi kruti saģērbušās, bet realitātē izskatās pēc blozgām. Acīmredzot autorei ir pietiekami daudz paškritikas. Tas taču pozitīvi.
05.08.2024 20:20 |

Reitings 926
Reģ: 29.05.2023
LabaDabaDa @ 05.08.2024 18:17
Pa jokam es laikam ieteiktu Tev valkāt skafandru. Ja negribas ne mēteli, ne žaketi, ne bikses, ne svārkus, ne kleitas, un nekas neizskatās un nekas nepiestāv.
Kaut vai piemērs, ka Tu nevaru atrast somu, kas būtu ietilpīga, bet nebūtu sportiska - hello, nu tā jau ir liešana. Man nesen tieši tādu vajadzēja, es apstaigāju 3 veikalus un dabūju kolosālu melnu Michael Corr ādas tašu. Superietilpīga un pilnīgi klasiska. Un nav jau jāpērk Corr, tādu somu ir kaudzēm.
Vai tās pašas žaketes - velc kopā ar džinsām, nevis buktētām biksēm, un nebūs ne pārāk klasiski, ne pārāk bērnišķīgi. Iespējams, ka tās pašas neveiksmīgās džinsas uzreiz daudz labāk izskatīsies. Izmēģini visu, kas tev ir, visdažādākajās kombinācijās.
Varbūt Tev patiesībā vajag parunāt ar kādu psihologu, lai Tu mazāk uztrauktos par to, ka kādai kolēģei kaut kas tavā apģērbā nav iepaticies? Jo nav jau tādu apģērbu, kas visiem patiks.

Iekakāšu - tieši tādu arī nopirki? Michael Corr?
05.08.2024 20:34 |

Patīk
Reitings 2107
Merilda @ 05.08.2024 20:34

Iekakāšu - tieši tādu arī nopirki? Michael Corr?

Es ar nesapratu :D
05.08.2024 20:39 |

Reitings 607
Reģ: 13.06.2024
Diabolus @ 05.08.2024 15:01

Kurai vēl tumšākajos atmiņas kaktos iededzināts šis stils??

Es joprojām savos 30+ ģērbjos šādā stilā. 😀 Skinny džinsi, kedas un t-krekli ar grupu nosaukumiem un dažādām apdrukām. Jaunākā mode nekad nav interesējusi. Tieši pretēji - bieži vien iesmīnu par tiem, kuri tai akli skrien pakaļ. Bija modē skinny džinsi un visi staigāja skinny džinsos, tagad skinny džinsi skaitās sliktais tonis un tiek izsmieti, jo tagad visiem jāstaigā kļošenēs vai tajās maisveidīgajās biksēs, kādas tagad visiem tīņiem kājās. Gan jau arī par mani kāds iesmīn, domājot, ka esmu aizkavējusies tīņu gados, taču kaut kā vienalga. Uzskatu, ka cilvēkam jāģērbjas tā, kā cilvēks vēlas ģērbties, nevis akli jāskrien pakaļ kaut kādām modes tendencēm, kuras vienu dienu ir, bet citu dienu jau vairs nebūs aktuālas. Ja tēmas autorei nepatīk tās platās bikses, tad nepatīk un viss. Cilvēkam nav jāvelk mugurā tas, kas nepatīk, tikai tāpēc, ka cita veida bikses it kā vairs nav modē. Tas, ko tēmas autorei varu ieteikt no savas puses, ir iegādāties apģērbu, kurš patīk un kurā jūties komfortabli. Piemēram, melna krāsa ir mana krāsa un, ja uzvelku apģērbu, kurš ir citā krāsā, jūtos nekomfortabli, gluži kā ne savā ādā. Respektīvi, kad izvēlies apģērbu, izvēlies to pēc sajūtām un pēc tā, cik ļoti konkrētais apģērba gabals uzrunā. Ar laiku, iegādājoties to, kas patīk pašai, būsi izveidojusi garderobi no tām lietām, kuras ir patikušas. Un pēc tam, balstoties uz šīm lietām, arī izveidosi savu stilu.
05.08.2024 21:33 |

Reitings 607
Reģ: 13.06.2024
Man, piemēram, reiz, staigājot pa apģērbu veikalu, iepatikās žakete, plēsti skinny džinsi un augstas platformas kurpes. Varētu šķist, ka visi šie apģērba gabali nav sakombinējami kopā, taču es to izdarīju un rezultāts bija lielisks, kā arī pati jutos sievišķīgi, taču tajā pašā laikā arī ne pārāk formāli un garlaicīgi. Vienkārši pērc to, kas pašai patīk un iekrīt acīs, un, tici man, pēc tam varēsi salikt kopā visneiedomājamākās apģērbu kombinācijas, kas arī veidos Tavu unikālo stilu, nevis copy/paste no modes žurnālu lapām.
05.08.2024 21:34 |

Reitings 669
LabaDabaDa @ 05.08.2024 18:17

Ja izlasītu kā nākas, redzētu, ka rakstīju, ka ir gan kleitas, gan papēži, gan svārki, gan labi izskatās, tomēr gribas kaut ko vēl un gribas atrast drēbes, kas patīk labāk. Esmu gana sievišķīga gan pēc figūras, gan izskata, tomēr bieži izvēlos zināmo, ierasto, jo baidos eksperimentēt.
Vispār nemeklējiet zemtekstus par psihoproblēmām manī, bet vairāk par drēbēm.
Es nekur neminēju, ka kolēģes komentārs mani satrauktu, bet minēju par faktu, ka nesanāk, tā kā Pinterestā tie saliktie džemperi. Acīmredzot, man izskatās tā, it kā džemperis būtu aizmirsies biksēs, nevis tur ielocīts apzināti.😀Manuprāt, skaisti saģērbties ir māka, ko neprot visas. Uz ielas ejot redzu, ka nekļūdos.
Par somām gan. Nu nevaru es atrast tādu, kas man patiktu no visām pusēm. Kas ir smuka, tā neder man praktiski. Kas der praktiski, nav smuka. Cena arī nav mazsvarīga. Visi punkti pagaidām neatbilst nevienai, bet es turpinu meklēt, protams. Ar maisiņu vēl nestaigāju pie rokas.
05.08.2024 21:54 |

Patīk
Reitings 2107
ronnie @ 05.08.2024 21:33

Es joprojām savos 30+ ģērbjos šādā stilā. ? Skinny džinsi, kedas un t-krekli ar grupu nosaukumiem un dažādām apdrukām. Jaunākā mode nekad nav interesējusi. Tieši pretēji - bieži vien iesmīnu par tiem, kuri tai akli skrien pakaļ. Bija modē skinny džinsi un visi staigāja skinny džinsos, tagad skinny džinsi skaitās sliktais tonis un tiek izsmieti, jo tagad visiem jāstaigā kļošenēs vai tajās maisveidīgajās biksēs, kādas tagad visiem tīņiem kājās. Gan jau arī par mani kāds iesmīn, domājot, ka esmu aizkavējusies tīņu gados, taču kaut kā vienalga. Uzskatu, ka cilvēkam jāģērbjas tā, kā cilvēks vēlas ģērbties, nevis akli jāskrien pakaļ kaut kādām modes tendencēm, kuras vienu dienu ir, bet citu dienu jau vairs nebūs aktuālas. Ja tēmas autorei nepatīk tās platās bikses, tad nepatīk un viss. Cilvēkam nav jāvelk mugurā tas, kas nepatīk, tikai tāpēc, ka cita veida bikses it kā vairs nav modē. Tas, ko tēmas autorei varu ieteikt no savas puses, ir iegādāties apģērbu, kurš patīk un kurā jūties komfortabli. Piemēram, melna krāsa ir mana krāsa un, ja uzvelku apģērbu, kurš ir citā krāsā, jūtos nekomfortabli, gluži kā ne savā ādā. Respektīvi, kad izvēlies apģērbu, izvēlies to pēc sajūtām un pēc tā, cik ļoti konkrētais apģērba gabals uzrunā. Ar laiku, iegādājoties to, kas patīk pašai, būsi izveidojusi garderobi no tām lietām, kuras ir patikušas. Un pēc tam, balstoties uz šīm lietām, arī izveidosi savu stilu.

Es toties iesmīnu par cilvēkiem, kas saka, ka par citiem iesmīn. :D
05.08.2024 21:56 |

Patīk
Reitings 2107
Buža @ 05.08.2024 21:54

Ja izlasītu kā nākas, redzētu, ka rakstīju, ka ir gan kleitas, gan papēži, gan svārki, gan labi izskatās, tomēr gribas kaut ko vēl un gribas atrast drēbes, kas patīk labāk. Esmu gana sievišķīga gan pēc figūras, gan izskata, tomēr bieži izvēlos zināmo, ierasto, jo baidos eksperimentēt.
Vispār nemeklējiet zemtekstus par psihoproblēmām manī, bet vairāk par drēbēm.
Es nekur neminēju, ka kolēģes komentārs mani satrauktu, bet minēju par faktu, ka nesanāk, tā kā Pinterestā tie saliktie džemperi. Acīmredzot, man izskatās tā, it kā džemperis būtu aizmirsies biksēs, nevis tur ielocīts apzināti.?Manuprāt, skaisti saģērbties ir māka, ko neprot visas. Uz ielas ejot redzu, ka nekļūdos.
Par somām gan. Nu nevaru es atrast tādu, kas man patiktu no visām pusēm. Kas ir smuka, tā neder man praktiski. Kas der praktiski, nav smuka. Cena arī nav mazsvarīga. Visi punkti pagaidām neatbilst nevienai, bet es turpinu meklēt, protams. Ar maisiņu vēl nestaigāju pie rokas.

Es nesaprotu kāpēc te dažas psiholoģes meklē iemeslus un zemtekstus vēlmei izskatīties smuki un stilīgi. :D
05.08.2024 21:58 |

10 gadiPatīk
Reitings 4501
Reģ: 31.10.2010
Man ir 30+ gadi un negribu izskatīties kā 20 gadīga meitene kedās, džinsās un t-kreklā.

Vienmēr attopos, ka esmu saģērbusies par sportisku.

Kas tev teicis, ka sportiskais stils nevar būt skaists? Man arī ir 30+ gadi un visbiežāk es esmu kedās, džinsās, t-kreklā un hūdijos aukstā laikā. Jūtos ideāli. Zinu, ka labi izskatos arī svārkos, augstpapēdenēs un kleitās, bet tā ģērbjos ļoti reti, jo tas nav tas, kas man patīk.
05.08.2024 22:07 |

Reitings 669
Minelūše @ 05.08.2024 22:07

Kas tev teicis, ka sportiskais stils nevar būt skaists? Man arī ir 30+ gadi un visbiežāk es esmu kedās, džinsās, t-kreklā un hūdijos aukstā laikā. Jūtos ideāli. Zinu, ka labi izskatos arī svārkos, augstpapēdenēs un kleitās, bet tā ģērbjos ļoti reti, jo tas nav tas, kas man patīk.

Es pati sportiskajā stilā nejūtos tā, kā gribētu justies. Neviens man neko nav teicis, bet es pati gribu ko pamainīt.
05.08.2024 22:16 |

Reitings 1110
Reģ: 13.12.2023
Džinga @ 05.08.2024 21:58

Es nesaprotu kāpēc te dažas psiholoģes meklē iemeslus un zemtekstus vēlmei izskatīties smuki un stilīgi. :D

Šodien varbūt kaut kādas īpašās mēness fāzes?
Nesaprotami. Cilvēks prasa padomu, jo nepatīk izskatīties pārāk sportiski. Saskrien apbižotas vecenes aizstāvēt savas kedas 😂😂
Jums neviens neprasīja, kāda ir jūsu personīgā gaume. Prasīja, kā jūs izvēlaties apģērbu, kur un kā meklējat. Tagad pieleca??
05.08.2024 22:18 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits