Aiziešana no armijas

Reitings 260
Reģ: 11.02.2024
Čau! Mani pret paša gribu iesauca armijā un tagad esmu dienestā. Ja patvaļīgi aizeju prom, aizbraucot uz citu valsti un sāku jaunu dzīvi. Kas notiks? Kādas tam būs sekas? Thanks.
26.07.2024 15:51 |

Reitings 52
Reģ: 28.07.2024
Latvian pagan @ 30.07.2024 17:11

Es tev neticu. RTU vienkārši cītīgi, konsekventi slēpj savu studentu atbirumu citās studiju programmās. Pats zinu. Cēsu RTU filiāles pārstāvji māk cukuru skolēniem ausīs bērt par stipendijām un budžeta vietām. Stipendijas praktiski tiek vien RTU inženiervidusskolas izcilniekiem, kas ir unikāli bērni, jo ir par pakāpi gudrāki nekā Cēsu Valsts ģimnāzijas vai Cēsu Draudzīgā aicinājuma ģimnāzijas absolventi. Šie bērni regulāri startē starptautiskajās olimpiādēs dabaszinātnēs, un vel iemanās vidusskolas posmā apgūt kādu no universitātes studiju kursiem. Piemēram, augstāko matemātiku vai fiziku. Unikāli, ģeniāli bērni no labām, vidusšķiras ģimenēm. Šo niansi noklusē. Parastam vidusskolas absolventu uz stipendiju RTU necerēt. Un jaunieši pavelkas uz melīgiem solijumiem par budžeta vietu, stipendiju un darbu studiju laikā. RTU attīstības fonds sniedz ļoti ierobežotu prakses vietu skaitu. Ne visi varēs kaut kur strādāt laboratorijā un naudiņu par ko kojas vai dzīvokli apmaksāt. Tā kā RTU pārstāvji ir prot labi mānīties un ir apveltīti ar izteiktu koučinga talantu. Cukurs ausīs. Ja gribās to ķīmiju pabeigt, tad ir LU ar divreiz lielāku absolventu skaitu pie tā paša budžeta vietu skaita. Ja negribās mocīties ir dabaszinātnes: bioloģija, ģeogrāfija utml.. Diemžēl es šīs atziņas sapratu pašam ejot akadēmiskās dzīves brikšņiem cauri.

Es nesaprotu, kas tev par problēmu. Tev sasolīja, tev neiedeva, tev meloja.. Ko tieši tu nesaprati pirms studijām? Ka būs jāmācās, ka nevar sarunāt pa draugam atzīmes? Tu domāji, ka, ja esi, kā pats saki, no nabadzīgas ģimenes, tad tev visu pasniegs uz paplātes, ka tev pienākas? Ko tu nesaprati pirms 12.klases pabeigšanas? Ka mūsdienās angļu valodu mācoties no 3. līdz 12.klasei jāzina augstākā līmenī par A?
Cilvēki parasti šādas lietas saprot ātrāk par 12.klases beigām. Citi nobriest lēnāk. Tā kā tev vēl ir iespēja kaut ko mainīt savā dzīvē, esi vēl jauns.
30.07.2024 23:35 |

Reitings 52
Latvian pagan @ 30.07.2024 17:26

Problēma ar armiju. Puisis, kuru iesauca no LU BF obligātajā iesaukumā, paņēma akadēmisko gadu, tā vietā lai daļu bioloģijas studiju kursu docētu viņam attālināti. LUIS e-studiju vide ļauj docēt tos kursus, kuros nav laboratorijas darbu, attālinātā režīmā. Bet šo opciju nedod. Tā ir iespēja laicīgi pabeigt bakalaurus. Nu, vienīgi diplomdarbu sanāks aizstāvēt rudenī, nevis pavasarī. Tas ir sīkums. Ja jaunietis ir no vidusšķiras, tad problēmu ar mitekli Rīgā šādam jaunietim nav un ir iespēja darbu nostrādāt kādā zinātniskajā institūtā, nevis katedrā. Tur var pat pa vasaru darboties.
Zināmā mērā militārais dienests ir izaicinājums tiem, kuru izvēlētā specialitāte ir nenormāli sarežģīta. Tur dienests valsts labā nozīmē izkrišanu.

Nekādas vainas ņemt akadēmisko un pēc gada turpināt. Nav nekas pazaudēts.
30.07.2024 23:37 |

Reitings 52
Latvian pagan @ 30.07.2024 17:18

Krievu valodu nekur neizmanto. Lietot krievu valodu pēc 2022. gada 24. februāra kursa darbā vai diplomdarbā nav labais tonis. Diplomdarbs vispār ir PRIMO bibliotēkā publiski skatāms. Un negribās izskatīties pēc rašista ar to krievu valodu. Tāpat zinātniskie žurnāli un akadēmiskā literatūra ir angliski. Skolēniem to nemāca. Tagad vismaz krievu valodu skolās izņēma no aprites. Tas ir apsveicami. Vismaz citi jaunieši neuzkāps uz maniem grābekļiem un nedabūs maksāt, tad kad maksāt vispār nevajagot. Man to angļu valodu lauku skolā vien no 3. klases mācīja. Krievu valoda zinātnē nav vajadzīga. Un mani 82% CE krievu valodā ir kauna traips. Pats atzīstu to.

Tev tiešām neienāca prātā pirms izvēlēties CE paskatīties, kurās augstskolās varētu stāties un kādas tur ir prasības? Tam nav nepieciešami bagāti vecāki. Nu labi, neienāca. Ņem un mācies tagad angļu valodu, liec CE, vai dari jebko citu, lai uzlabotu dzīves kvalitāti. Neesi dzimis bagātā ģimenē, pašvaldība nedod naudu, vecākiem vajag palīdzību - tā ir lielākajai daļai Latvijas.
Un kāpēc tu piemini to 3.klasi.. manos laikos visās skolās angļu valodu mācīja no 3.klases. Tagad māca no 1.? Katrā ziņā atšķirības lielas nav.
30.07.2024 23:40 |

Reitings 8055
Reģ: 10.01.2023
CallMeAnnika @ 26.07.2024 22:49
Kā izpaužas strādāšana? Kas tieši ir jādara?
gan jau jāskrien, jālec, jānotīra aiz sevis, jāsoļo, jāsaklāj gulta… viss, kas memmīšiem nepatīk.
nevar noteikti piecelties uz rīta rosmi 😁
30.07.2024 23:44 |

Reitings 8055
Reģ: 10.01.2023
Globuss @ 27.07.2024 01:09
Klau, vai tik Tu neesi tas puisis, kas forumā raksta, ka valkā sieviešu apakšveļu, un konsultējas par hig. pakešu lietošanu?
😁😁😁😁
Nu bet zini, arī transpersonām un tiem, kam patīk tas pats dzimums, ir jābūt fiziski stipriem. Nekādu atlaižu
30.07.2024 23:46 |

Reitings 52
Vārdotāja @ 30.07.2024 23:46
????
Nu bet zini, arī transpersonām un tiem, kam patīk tas pats dzimums, ir jābūt fiziski stipriem. Nekādu atlaižu

Noteikti daudzas transpersonas un tie, kam patīk savs dzimums, ir spējīgāki nekā šie, kas identificējas un arī bioloģiski dzimuši kā vīrieši.
30.07.2024 23:49 |

Reitings 962
Reģ: 13.06.2024
Vārdotāja @ 30.07.2024 23:46
????

Personīgi pazīstu vairākas transpersonas un arī homoseksuālus cilvēkus. Tici man, neviens no tiem cilvēkiem neņerkst tā, kā šīs tēmas autors. Viens mans zināms vīrietis, kurš piedzimis kā sieviete, vispār ir tāds vecis, ka nekad mūžā, ja nezinātu, ka viņš ir transpersona, neiedomātos apšaubīt faktu, ka tas nav vīrietis no dzimšanas. Brutāls, muskuļots, spēcīgs, ar kārtīga veča domāšanu un uzvedību. Viņam blakus jūtos daudz drošāk kā jutos, būdama kopā ar dažiem, labiem bāleliņiem, kuri it kā ir vīrieši, taču tajā pašā laikā uzvedība kā kaut kādām bābām. Čīkstuļi, ņuņņas un memmesdēliņi.
31.07.2024 00:17 |

Reitings 455
Reģ: 25.02.2024
Aminoskabe @ 30.07.2024 23:37

Nekādas vainas ņemt akadēmisko un pēc gada turpināt. Nav nekas pazaudēts.

Gads zaudēts. Pietam. Tajā piemērā, kur es minēju RTU. Tev ir kurss fizikālķīmija I. Būs pārtraukums uz gadu, kad tev galvu piebāzīs ar armijas lietām. Kā tu nokārtosi fizikālķīmija II kursu, kurš ir balstīts fizikālķīmija I kursa zināšanās? Tas ir tāpat kā augstāko matemātiku studēt pa semestrim, proti, izlaižot vienu semestri starp šiem kursiem, ja tev ir 3 vai 4 augstākās matemātikas kursi programmā. Man nav izredžu atgriezties RTU. Var pabeigt ķīmiju vien DU. Ja man to ļaus. Jo LU mani neņems kā ķīmiķi. Pat ja man nauda būtu. Lai gan ja es ietu DU un man nebūtu sociāli nelabvēlīga jaunieša biogrāfija, tad es jau sen būtu ķīmijas dabaszinātņu maģistrs. Un pelnītu naudu kā labs ķīmiķis. Te pagaidām esmu bioloģijas bakalaurs, kuram nav naudas. Un kuram vel ilgi būs jāstrādā, lai atgūtu LU zaudēto naudu.
Un ironija. Mācību priekšmetu olimpiādēs es biju vienā līmenī ar Cēsu ģimnāzistiem. Tātad cik vājš ir Cēsu jauniešu zināšanu līmenis ķīmijā, ja ķīmiķiem nederīgs cilvēks ieņem 2. vietu novadā ķīmijas olimpiādē?
31.07.2024 07:45 |

Reitings 455
Aminoskabe @ 30.07.2024 23:40

Tev tiešām neienāca prātā pirms izvēlēties CE paskatīties, kurās augstskolās varētu stāties un kādas tur ir prasības? Tam nav nepieciešami bagāti vecāki. Nu labi, neienāca. Ņem un mācies tagad angļu valodu, liec CE, vai dari jebko citu, lai uzlabotu dzīves kvalitāti. Neesi dzimis bagātā ģimenē, pašvaldība nedod naudu, vecākiem vajag palīdzību - tā ir lielākajai daļai Latvijas.
Un kāpēc tu piemini to 3.klasi.. manos laikos visās skolās angļu valodu mācīja no 3.klases. Tagad māca no 1.? Katrā ziņā atšķirības lielas nav.

RTU es tiku budžetā tāpat. LU BF divus gadus nostudēju kā klausītājs līdz nokārtoju CE angļu valodā un tad studēju kā maksas students. Lai arī tur bija brīvas budžeta vietas.
Es saprotu, ka man angļu valodu ir jāmācās. Lieliski to apzinos, citādi esmu profesionāli nederīgs biologs. Pašlaik man nav tam spēka. Braukāt 3 gadus Cēsis-Rīga autobusā diendienā uz universitāti un studēt pilna laika klātienē ir grūti. Esmu noguris. Par maģistratūru pat nedomāju. Ja mani vel armijā iesauks, es viņiem teikšu visu sejā, ko domāju par dzīvi. Kaut gan tādas varbūtības nav.
Es vienkārši sapratu, ka puiši un meitenes ar mašīnām ir sīkstāki, komunikablāki un gudrāki par mani. Esmu baltā vārna. Parasti sabiedrības padibenes neiegūst izglītību, bet es ieguvu. Skolā to bērniem ir jāmāca, bet visu raudžu koučinga profiņus no nestabiliem, dzīvi neredzējušiem bērnu prātiem ir jātur pa gabalu.
31.07.2024 07:54 |

Reitings 52
Latvian pagan @ 31.07.2024 07:45

Gads zaudēts. Pietam. Tajā piemērā, kur es minēju RTU. Tev ir kurss fizikālķīmija I. Būs pārtraukums uz gadu, kad tev galvu piebāzīs ar armijas lietām. Kā tu nokārtosi fizikālķīmija II kursu, kurš ir balstīts fizikālķīmija I kursa zināšanās? Tas ir tāpat kā augstāko matemātiku studēt pa semestrim, proti, izlaižot vienu semestri starp šiem kursiem, ja tev ir 3 vai 4 augstākās matemātikas kursi programmā. Man nav izredžu atgriezties RTU. Var pabeigt ķīmiju vien DU. Ja man to ļaus. Jo LU mani neņems kā ķīmiķi. Pat ja man nauda būtu. Lai gan ja es ietu DU un man nebūtu sociāli nelabvēlīga jaunieša biogrāfija, tad es jau sen būtu ķīmijas dabaszinātņu maģistrs. Un pelnītu naudu kā labs ķīmiķis. Te pagaidām esmu bioloģijas bakalaurs, kuram nav naudas. Un kuram vel ilgi būs jāstrādā, lai atgūtu LU zaudēto naudu.
Un ironija. Mācību priekšmetu olimpiādēs es biju vienā līmenī ar Cēsu ģimnāzistiem. Tātad cik vājš ir Cēsu jauniešu zināšanu līmenis ķīmijā, ja ķīmiķiem nederīgs cilvēks ieņem 2. vietu novadā ķīmijas olimpiādē?

2.vieta novadā ir nekas, tāpat kā iepriekš tu vispār minēji kaut kādu 30.vietu valstī. :D :D Skolēnam esot ir forši papriecāties par 2.vietu novadā, bet pieminēt to jau labu laiku pēc skolas beigšanas nav normāli.
Viss skaidrs, tu nekur tālu netiki, jo esi nabags, tev nebija bagātu vecāku, kas tev piešķirtu no pašvaldības naudu, tev skola nepateica, ka augstskolā būs jāmācās un tev angļu valodu mācīja sākot ar 3., nevis ar 1.klasi. Visa šī dēļ tava dzīve ir beigusies, neatgriezeniski sabojāta. Tev būs tagad jāstrādā zemu atalgotās vietās visu mūžu, bet skolas olimpiādē tu biji 2.novadā. Tas ir netaisnīgi pret tevi, kā RTU un valsts izturās pret tādiem nabagiem kā tu. Tu neko labot vairs nevari, jo tev angļu valodu sāka mācīt ar 3.klasi.
Kaut kā tā skan katrs tavs komentārs. Tevis paša labā būtu labi izkāpt no visa šī un sākt dzīvot pieaugušo dzīvi, kur pats vari izlemt savu nākotni.
31.07.2024 07:55 |

Reitings 455
Aminoskabe @ 31.07.2024 07:55

2.vieta novadā ir nekas, tāpat kā iepriekš tu vispār minēji kaut kādu 30.vietu valstī. :D :D Skolēnam esot ir forši papriecāties par 2.vietu novadā, bet pieminēt to jau labu laiku pēc skolas beigšanas nav normāli.
Viss skaidrs, tu nekur tālu netiki, jo esi nabags, tev nebija bagātu vecāku, kas tev piešķirtu no pašvaldības naudu, tev skola nepateica, ka augstskolā būs jāmācās un tev angļu valodu mācīja sākot ar 3., nevis ar 1.klasi. Visa šī dēļ tava dzīve ir beigusies, neatgriezeniski sabojāta. Tev būs tagad jāstrādā zemu atalgotās vietās visu mūžu, bet skolas olimpiādē tu biji 2.novadā. Tas ir netaisnīgi pret tevi, kā RTU un valsts izturās pret tādiem nabagiem kā tu. Tu neko labot vairs nevari, jo tev angļu valodu sāka mācīt ar 3.klasi.
Kaut kā tā skan katrs tavs komentārs. Tevis paša labā būtu labi izkāpt no visa šī un sākt dzīvot pieaugušo dzīvi, kur pats vari izlemt savu nākotni.

Ķīmijas un bioloģijas mācību olimpiādes ir dažādas olimpiādes. Man tur makulatūras ar labiem rezultātiem ir daudz.
Esmu Mego, Maximā strādājis studiju laikā. Zinātniskajos institūtos mani studiju laikā neņēma. Bet savas studijas esmu pabeidzis. Kā nekas? Izglītība ir. Vienīgi sakarā ar to, ka man brīvpusdienas nedeva, NĪN atlaidi nedeva, Cēsu novada pašvaldība ir tiesājama.
31.07.2024 07:59 |

Reitings 52
Latvian pagan @ 31.07.2024 07:59

Ķīmijas un bioloģijas mācību olimpiādes ir dažādas olimpiādes. Man tur makulatūras ar labiem rezultātiem ir daudz.
Esmu Mego, Maximā strādājis studiju laikā. Zinātniskajos institūtos mani studiju laikā neņēma. Bet savas studijas esmu pabeidzis. Kā nekas? Izglītība ir. Vienīgi sakarā ar to, ka man brīvpusdienas nedeva, NĪN atlaidi nedeva, Cēsu novada pašvaldība ir tiesājama.

Nevienam neinteresē tavas novada vai valsts olimpiādes. Ja tā būtu vismaz kāda no pirmajām 3 vietām valsts olimpiādē, gan jau to varētu ņemt vērā stājoties studēt. Bet pēc studijām pat 1.vieta valsts olimpiādē nevienam neko nenozīmē. Tāpat kā tas, ka tev angļu valodu sāka mācīt 3.klasē, ka vecāki ir nabagi, ka Cēsis nedeva brīvpusdienas un kas tur vēl.
31.07.2024 08:02 |

Patīk
Reitings 3498
Reģ: 03.11.2023
Latvian pagan @ 31.07.2024 07:45

un cik gadi tev ir zaudēti brutāli čīkstot?
31.07.2024 10:25 |

Reitings 831
Reģ: 28.01.2023
Nu vai tu esi jau aizbēdzis? Jau uz robežas sēdi? Uz kurieni aizbegi arī?😆
31.07.2024 13:23 |

Reitings 260
Nu neesmu ne nīkulis, ne projāmbēdzējs. Pagaidām vēl dienestā, jo nebija jau iespējas tikt uz mājām. Taču tā kā augusta sākumā tāda iespēja būs, domas par valsts pamešanu kļūst aizvien biežākas
31.07.2024 15:11 |

Patīk
Reitings 3498
MR @ 31.07.2024 15:11
Nu neesmu ne nīkulis, ne projāmbēdzējs. Pagaidām vēl dienestā, jo nebija jau iespējas tikt uz mājām. Taču tā kā augusta sākumā tāda iespēja būs, domas par valsts pamešanu kļūst aizvien biežākas

chill vecīt, valsts pamešana 10x vairāk sačakarēs tavu dzīvi kā viens gads turpat
31.07.2024 15:33 |

Reitings 219
Reģ: 05.03.2024
Šis posts ir īsts? Tu tiešām esi armijā? Ādažos? Pastāsti sīkāk, kā tieši tur ir. Vai tiešām pa dienu sanāk sēdēt internetā? Ir kaut kādas atpūtas pauzes? Telefoni visu laiku pie jums?
Par bēgšanu aizmirsti uzreiz, sačakarēsi savu dzīvi ilgtermiņā, jo tāpat vien to neviens neatstās, varēsi pēc tam visu mūžu slapstīties un slēpties kā tāds noziedznieks, kamēr parējie, kas šo pārdzīvos, dzīvos vēsā mierā.
Varbūt tur armijā ir pieejams kāds psiholoģiskais atbalsts? Skaidrs, ka ne visi ir gatavi armijai - ne mentāli, ne fiziski. Bet ja reiz šajā "loterijā" esi laimējis, tad kaut kā tas IR jāiztur. Kaut katru dienu krustiņš jāievelk kalendārā, ka pa dienu tuvāk brīvībai esi.
Lai spēks izturēt un kā jau te teica - gan pieradīsi un nebūs tik traki.
31.07.2024 16:04 |

Patīk
Reitings 3498
Maija Pienene @ 31.07.2024 16:04
Šis posts ir īsts? Tu tiešām esi armijā? Ādažos? Pastāsti sīkāk, kā tieši tur ir. Vai tiešām pa dienu sanāk sēdēt internetā? Ir kaut kādas atpūtas pauzes? Telefoni visu laiku pie jums?
Par bēgšanu aizmirsti uzreiz, sačakarēsi savu dzīvi ilgtermiņā, jo tāpat vien to neviens neatstās, varēsi pēc tam visu mūžu slapstīties un slēpties kā tāds noziedznieks, kamēr parējie, kas šo pārdzīvos, dzīvos vēsā mierā.
Varbūt tur armijā ir pieejams kāds psiholoģiskais atbalsts? Skaidrs, ka ne visi ir gatavi armijai - ne mentāli, ne fiziski. Bet ja reiz šajā "loterijā" esi laimējis, tad kaut kā tas IR jāiztur. Kaut katru dienu krustiņš jāievelk kalendārā, ka pa dienu tuvāk brīvībai esi.
Lai spēks izturēt un kā jau te teica - gan pieradīsi un nebūs tik traki.

Psihologs tiešām ir laba ideja, ja bezmaksas pieejams uz vietas :)
31.07.2024 16:17 |

Reitings 260
Džinga @ 31.07.2024 16:17

Psihologs tiešām ir laba ideja, ja bezmaksas pieejams uz vietas :)
Paldies par ieteikumiem par psihologu. Starp citu, jau tur pabiju ;)
31.07.2024 17:53 |

Patīk
Reitings 3498
MR @ 31.07.2024 17:53
Paldies par ieteikumiem par psihologu. Starp citu, jau tur pabiju ;)

Malacis, ja ir iespēja, tad turpini tik iet
31.07.2024 18:01 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits