Pīpmaņi

10 gadi
Reitings 376
Reģ: 16.05.2014
Kā lai tiek galā ar pīpmaņiem, kuri smēķē pie loga un ne par kapeiku nevēlās saprast, ka viņi nav vienīgie karaļi, kas dzīvo šajā mājā un, ka jāciena ir citi iedzīvotāji?
Dzīvojam ģimene (nepīpmaņi) savā privātajā dzīvoklī. Blakus dzīvoklī dzīvo īrnieki pīpmaņi, kuri ik pa 30-40min pīpē. Protams tā smirdoņa gāžās iekšā manā dzīvojamajā platībā. Divi zemāk dzīvojošie kaimiņi arī pīpē, ar viņiem ir runāts un tur viss kārtībā, cilvēcīgi saprot un viņiem nav problēma pīpēt iet ārā, paldies viņiem! Bet šitie smerdeļi tēlo no sevis kaut kādus gaiļus, sūta d*rst, saka ja nepatīk, lai taisot savus logus ciet, viņiem traucējot smaka, kad kāds zivi gatavo... piedodiet atvainojiet ēdienu smaržas nav veselībai kaitīgas atšķirībā no cigarešu dūmiem. Man pašai ir astma un ir arī mazs bērns, kuram tā smirdoņa ir jāelpo. Un nevaru es vasaras laikā, kad tā jau dzīvoklī nav zemāk par 26-28° vēl logus turēt ciet. Vaitad man nav tiesības uz svaigi gaisu???
Zinu, ka likums atļauj pie loga pīpēt, bet aizliedz uz balkoniem un lodžijām, bet vai to nevar traktēt, piemēram par kaitniecību cilvēka veselībai? Ir video ieraksti par to kā pīpē, par to, kā cenšamies runāt, skaidrot, bet tie tik pasūta d*rst un aizver durvis.
Ir iesaistījies arī mājas pārvaldnieks, bet tiem viss vienalga, sēž kā tītari sūdu čupas galā. Īres līgumā viņiem ir punkts, ka nedrīkst dzīvoklī pīpēt. Kad mājas pārvaldnieks manas sūdzības nodeva dzīvokļa īpašniecei tad viņa piedraudēja, ka izmetīs viņus ārā, bet tas darbojās uz mēnesi tikai. Mēnesi kā mīlīši čāpoja ārā pīpēt, bet pēc tam atkal visam nikolaju uzlika.
Visi pīpmaņi, kuri neciena apkārt dzīvojošos un teiks aizver savus logus, paciet utt. Varat nemaz nerakstīt un neizteikties. Nesmēķējošam cilvēkam ir tiesības uz svaigu gaisu savā dzīvojamajā platībā!!!
25.07.2024 10:04 |

Reitings 965
Reģ: 13.06.2024
Džinga @ 26.07.2024 00:34

Jā, tas visur traucēs, jo tā ir faking smēķēšana, kas ir kaitīga, smirdīga, nevajadzīga lieta. :D Es saprastu čīkstienu, ja visiem traucētu, ka tu skaties telefonā vai dzer fantu, bet smēķēšana ir kaut kas cits tomēr.
Džīzas, klasiskais smēķētājs izklausās pēc baigā egoista vispār, jāļauj smirdēt, kur gribu, un ja kaut kas nepatīk ej dirst. Nu es sākšu zāli visur kurīt vai pūst dezodorantu autobusā, un ejiet dirst visi, kam nepatīk. :D

Nu, bet dari tā, aizliegts taču tas nav. Ā, nu par zāli gan vienīgi uzreiz nostučīs policijai, jo latvieši mīl sūdzēties. 😀 Bet, jā, pa lielam tā arī ir. Kamēr es nepārkāpju likumu, tikmēr es likuma ietvaros varu darīt, ko gribu, lai arī cik egoistiski tas neizklausītos, jo īpaši, ja atrodos savā privātīpašumā. "Saskaņā ar Tabakas izstrādājumu, tabakas aizstājējproduktu, augu smēķēšanas produktu, elektronisko smēķēšanas ierīču un to šķidrumu aprites likuma 10.panta otro daļu, smēķēt ir aizliegts: uz daudzdzīvokļu dzīvojamo māju balkoniem un lodžijām, ja kāds no mājas iedzīvotājiem pret to pamatoti iebilst." Agrāk dzīvoju mājā, kurā visi apkārtējie kaimiņi smēķēja uz balkoniem un neviens ne par vienu nesūdzējās, tā ka, kamēr neviens nesāk sūdzēties, smēķēšana uz balkona kā tāda nav aizliegta. Bet, nu, labi. Var arī uz tā balkona nesmēķēt. Taču smēķēšana pie loga nav aizliegta un uz to neattiecas nekādi likumi, līdz ar to, pie loga smēķējot, nekādi likumi pārkāpti netiek. Cigarešu iegāde un lietošana arī ir likumīga, tā ka nezinu pie kā te kāds vēl var mēģināt piesieties. Tie kaimiņi nedara neko aizliegtu, kā arī likumu nepārkāpj. Bet, par laimi, vasara lēnām tuvojas uz beigām. Drīz jau tie, kuriem tā traucē briesmīgie smēķētāji, varēs vērt ciet savu dzīvokļu logus, jo tuvosies rudens un ziema. Tad arī dūmu smakas vairs netraucēs. 🥳
26.07.2024 01:07 |

10 gadi
Reitings 376
ronnie @ 26.07.2024 01:07

Nu, bet dari tā, aizliegts taču tas nav. Ā, nu par zāli gan vienīgi uzreiz nostučīs policijai, jo latvieši mīl sūdzēties. ? Bet, jā, pa lielam tā arī ir. Kamēr es nepārkāpju likumu, tikmēr es likuma ietvaros varu darīt, ko gribu, lai arī cik egoistiski tas neizklausītos, jo īpaši, ja atrodos savā privātīpašumā. "Saskaņā ar Tabakas izstrādājumu, tabakas aizstājējproduktu, augu smēķēšanas produktu, elektronisko smēķēšanas ierīču un to šķidrumu aprites likuma 10.panta otro daļu, smēķēt ir aizliegts: uz daudzdzīvokļu dzīvojamo māju balkoniem un lodžijām, ja kāds no mājas iedzīvotājiem pret to pamatoti iebilst." Agrāk dzīvoju mājā, kurā visi apkārtējie kaimiņi smēķēja uz balkoniem un neviens ne par vienu nesūdzējās, tā ka, kamēr neviens nesāk sūdzēties, smēķēšana uz balkona kā tāda nav aizliegta. Bet, nu, labi. Var arī uz tā balkona nesmēķēt. Taču smēķēšana pie loga nav aizliegta un uz to neattiecas nekādi likumi, līdz ar to, pie loga smēķējot, nekādi likumi pārkāpti netiek. Cigarešu iegāde un lietošana arī ir likumīga, tā ka nezinu pie kā te kāds vēl var mēģināt piesieties. Tie kaimiņi nedara neko aizliegtu, kā arī likumu nepārkāpj. Bet, par laimi, vasara lēnām tuvojas uz beigām. Drīz jau tie, kuriem tā traucē briesmīgie smēķētāji, varēs vērt ciet savu dzīvokļu logus, jo tuvosies rudens un ziema. Tad arī dūmu smakas vairs netraucēs. ?
pīpē kaut kamēr paliec zili zaļa, pilnīgi pie vienas vietas. Tik organizē, ka tā Tava smirdoņa, kas ir veselībai kaitīga nenonāk cita privātajā telpā.
Citādāk tad es arī varu pa logu laist Tev asaru gāzi logos, mans logs, ko gribu to daru un ej dirst ja?
26.07.2024 07:59 |

10 gadi
Reitings 376
debestinaa @ 25.07.2024 20:01
?labāk čakaret savus nervus un stresot un cepties nto laiku ilgi. Es jau sen labāk būtu nopirkusi kondišku ar ventilāciju+ vasarā nebūs karsts, kā saož dūmus aizvērt logus ciet. Var jau iet un brēkt pa visu pagastu, bet diemžēl jāsaprot, ka cilvēki ir dažādi, varbut lejā dzīvojošiem kaimiņiem kaitina autores sīcis kas skraida pa dzīvokli(lejā dzivojišiem to var dzirdēt nenormāli). Un jā jā kondiškām arī ir savi mīnusi, bet var salikt režīmus saudzējošos, sava miera dēļ es labāk izvēlos tādu variantu nekā lamāties ar lohiem?
Autore kaimiņiem pateikusi, tie ir stulbi skaidrs, padarīt neko nevar, likums ir likums, ja dzīvokļa izirētaju viss apmierina, neko nevar padarīt. Arī policija bezspecīga ja smēķē no dzīvokļa.
nesatraucies, mans bērns vairs nav tajā vecumā, kad skrien un bļauj, kā nekontrolējams dzīvnieks. Un lejas kaimiņi ir tie ar kuriem cilvēcīgi var sarunāt un, kuri saprot, ka viņu dūmi neapstājās pie viņu deguniem.
26.07.2024 08:02 |

Reitings 3512
Reģ: 05.09.2023
Laiks tā kā pieaugt un saprast, ka pasaulei nav jāpakārtojas mūsu iegribām un vēlmēm.
26.07.2024 09:25 |

Reitings 1273
Reģ: 13.12.2023
Ignorējot visas, kuras mucā augušas un caur spundi barotas… 😂
Tu nedzīvo ar bērna tēvu? Vai nav neviens vīrietis, kurš varētu kaut kā stingrāk parunāt ar tiem deģenerātiem? Un katrā ziņā es mēģinātu sazināties ar īpašnieci, viņa noteikti nebūs priecīga par to, ka būs jāremontē viss dzīvoklis. To smaku ar parastu tīrīšanu nekad nevarēs dabūt laukā.
26.07.2024 10:09 |

Reitings 831
Reģ: 28.01.2023
Diabolus @ 26.07.2024 10:09
Ignorējot visas, kuras mucā augušas un caur spundi barotas… ?
Tu nedzīvo ar bērna tēvu? Vai nav neviens vīrietis, kurš varētu kaut kā stingrāk parunāt ar tiem deģenerātiem? Un katrā ziņā es mēģinātu sazināties ar īpašnieci, viņa noteikti nebūs priecīga par to, ka būs jāremontē viss dzīvoklis. To smaku ar parastu tīrīšanu nekad nevarēs dabūt laukā.
nu gan naiva domājot ka nu vecis parunās stingri, un viss, pîpētāji vairs nepīpēs😂
26.07.2024 10:26 |

Reitings 1273
Reģ: 13.12.2023
debestinaa @ 26.07.2024 10:26
nu gan naiva domājot ka nu vecis parunās stingri, un viss, pîpētāji vairs nepīpēs?

Nez, pēc tam, kad manējais aiziet ar kaimiņiem parunāties, traucējošās darbības vairs netiek atkārtotas. Var mēģināt. Protams, ne katrs ir tik harizmātisks un spēj atrast pareizos vārdus.
26.07.2024 10:51 |

Reitings 3512
Diabolus @ 26.07.2024 10:51

Nez, pēc tam, kad manējais aiziet ar kaimiņiem parunāties, traucējošās darbības vairs netiek atkārtotas. Var mēģināt. Protams, ne katrs ir tik harizmātisks un spēj atrast pareizos vārdus.

Harizmātisks 🤣
26.07.2024 10:59 |

Patīk
Reitings 3497
Reģ: 03.11.2023
SarmaD @ 26.07.2024 09:25
Laiks tā kā pieaugt un saprast, ka pasaulei nav jāpakārtojas mūsu iegribām un vēlmēm.

Man drīzāk liekas, ka pieaugšana ir izpratne, ka mēs dzīvojam sabiedrībā un nevar darīt visas huiņas, ko sirds kāro. :) Ja neesi dziļi laukos.
Trīsgadniekam es piedotu "daru ko gribu, ja nepatīk ej ieskrieties" attieksmi, bet pieaugušā vecumā tas jau ir smieklīgi un bēdīgi.
26.07.2024 11:51 |

Reitings 8712
Reģ: 26.10.2023
Es domāju, ka tur ir pilnīgs bezceris runāt un skaidroties ar īres kaimiņiem. Vienīgā iespēja, manuprāt, ir regulāri sniegt rakstveida pretenzijas izīrētājam. Varbūt, ka apnīk patstāvīgās sūdzības un izsper viņus ārā. Man ir savādāka situācija, kaimiņš ir īpašnieks. Neko tur nevar izdarīt, viņam kompis pie loga, sēž spēlē tančikus vai kādas tur savas spēlītes, aliņo, smēķē un protams skaļi pauž emocijas par spēles gaitu😁
26.07.2024 12:09 |

Patīk
Reitings 3497
Ģertrūde @ 26.07.2024 12:09
Es domāju, ka tur ir pilnīgs bezceris runāt un skaidroties ar īres kaimiņiem. Vienīgā iespēja, manuprāt, ir regulāri sniegt rakstveida pretenzijas izīrētājam. Varbūt, ka apnīk patstāvīgās sūdzības un izsper viņus ārā. Man ir savādāka situācija, kaimiņš ir īpašnieks. Neko tur nevar izdarīt, viņam kompis pie loga, sēž spēlē tančikus vai kādas tur savas spēlītes, aliņo, smēķē un protams skaļi pauž emocijas par spēles gaitu?

Man jau arī liekas, ka var vienkārši turpināt bakstīt to īpašnieku pārstāvi. Tas liekas pat vieglāk, kā runāt pa tiešo ar īpašniekiem, jo pārstāvim reāli tas ir darbs, apsekot un uzturēt visu kārtībā.
26.07.2024 12:14 |

Reitings 3512
Džinga @ 26.07.2024 11:51

Man drīzāk liekas, ka pieaugšana ir izpratne, ka mēs dzīvojam sabiedrībā un nevar darīt visas huiņas, ko sirds kāro. :) Ja neesi dziļi laukos.
Trīsgadniekam es piedotu "daru ko gribu, ja nepatīk ej ieskrieties" attieksmi, bet pieaugušā vecumā tas jau ir smieklīgi un bēdīgi.

Ko lai saku, jāsāk pašam pīpēt 😀
26.07.2024 13:08 |

Patīk
Reitings 3497
SarmaD @ 26.07.2024 13:08

Ko lai saku, jāsāk pašam pīpēt ?

Kāds sakars 😁
26.07.2024 13:19 |

Reitings 3512
Džinga @ 26.07.2024 13:19

Kāds sakars ?

Tad netraucēs.
26.07.2024 14:29 |

Reitings 965
Reģ: 13.06.2024
Bea_ @ 26.07.2024 07:59
pīpē kaut kamēr paliec zili zaļa, pilnīgi pie vienas vietas. Tik organizē, ka tā Tava smirdoņa, kas ir veselībai kaitīga nenonāk cita privātajā telpā.
Citādāk tad es arī varu pa logu laist Tev asaru gāzi logos, mans logs, ko gribu to daru un ej dirst ja?

Droši, sāc jau tagad laist viņiem asaru gāzi logos. Pēc tam, kad atbrauktu policija, būtu interesanti uzzināt, kuram pirmajam sastādītu protokolu - personai, kura savā dzīvoklī, nepārkāpjot likumu, smēķē pie loga vai personai, kura citu logos pūš iekšā asaru gāzi. Bet uz priekšu! 😀
26.07.2024 15:30 |

Reitings 831
Reģ: 28.01.2023
Viņi zina likumu un to arī izmanto un izmantos.
Ja manus kaimiņus visu laiku arī kaut kas neapmierinātu kā te dažas izteicās, es laikam arī mīkstu mestu, jo nekad nekas nav labi😂 man dažreiz patīk klausīties ļoti skaļi mūziku, esam arī remontus taisījuši svētdienās un darba dienu vakaros, jā apzinos, ka tas kādsm traucē, ka svētdienā kāds grauj nost sienu, bet neko padarīt, pilnīgi vienalga. Apakšējos stāvus laikam arī kaitina, kad es pa balkonu izpurinu segas, spilvenus, paklājus un viņiem tur kaut kas lido😂 trakums
26.07.2024 15:44 |

Patīk
Reitings 3497
debestinaa @ 26.07.2024 15:44
Viņi zina likumu un to arī izmanto un izmantos.
Ja manus kaimiņus visu laiku arī kaut kas neapmierinātu kā te dažas izteicās, es laikam arī mīkstu mestu, jo nekad nekas nav labi? man dažreiz patīk klausīties ļoti skaļi mūziku, esam arī remontus taisījuši svētdienās un darba dienu vakaros, jā apzinos, ka tas kādsm traucē, ka svētdienā kāds grauj nost sienu, bet neko padarīt, pilnīgi vienalga. Apakšējos stāvus laikam arī kaitina, kad es pa balkonu izpurinu segas, spilvenus, paklājus un viņiem tur kaut kas lido? trakums

Man līdzīga attieksme pret šo visu. :D
Tikai besī, ka pīpētāji to dara vairākas rezies dienā un vēl uzsver, ka ir atļauts taču, kamēr es patraucēju retu reizi. Man grūti aptvert to egoismu.
Būtu atļauts arī purināt tās segas 3x dienā un remontēt kaut visu darba laiku.
26.07.2024 16:23 |

Reitings 52
Reģ: 28.07.2023
Nu tā ir dzīvokļu burvība – visi dzīvo kā viena liela saime 😊.
Man kaut kā neticas ka tad, ja ar cilvēkiem pieklājīgi parunā, palūdz, lai nesmēķē, jo tas sagādā veselības roblēmas utml., tad viņi bliež pretī rupjības un nolamā no augšas līdz apakšai. Man ticamāk šķiet, ka šeit jau sākotnēji komunikācija aizgājusi šķībi, vai arī komunikācijas nemaz nav bijis – uzreiz sākts filmēt un sūdzēties policijai vai pārvaldniekam.
Ir labs teiciens “kā sauc, tā atsaucas” 😉.
No apraksta saprotu, ka tie smēķētāji dzīvo blakus dzīvoklī. Dūmi taču uz sāniem nemaz tā neiet, pārsvarā ceļas augšā. Bet nu neesmu dūmu eksperts, varbūt vienmēr vējš uz vienu pusi.
Katrā ziņā, situācijā, kāda tā ir izveidojusies, neko mainīt nevar. Atliek tikai kādam no iesaistītajiem nomainīt dzīvesvietu.
26.07.2024 17:10 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits