Latvian pagan @ 17.05.2024 13:46Katram cilvēka ir tiesības ticēt jebkam. Katram cilvēkam ir tiesības izvēlēties kam ticēt, bet kam neticēt. Ticības brīvība ir svēta un neaizskarama. Bet vai mūsdienu Latvijā ir ticības brīvība? No sākta gala baltu tautas bija pagāni jeb daudzdievji. Baltu tautām bija savi Dievi un savas Dievietes. Tā bija pirms Vatikāns ar Romas pāvesta Inocenta Trešā rīkojumu nolēma veikt krusta karu pret baltu tautām. Tas izvērtās īstā baltu tautu genocīdā. Bet ko gan var gribēt no Vatikāna? Bībele ir pati asiņainākā grāmata uz Zemes. Ļaunums, kas nāk no Bībeles, ir neaptverams. Senāk tagadējās Palestīnas un Izraēlas teritorijā dzīvoja septiņas tautas – kānaānieši, hetieši, amorieši, ferisieši, chīvieši jebusieši – līdz brīdim, kad ebreju cilts Dievs Jahve ebrejiem apsolīja piena un medus upes. Mozus otrā grāmata (saukta EXODUS) 3. nodaļa 8. rindkopa: «Es esmu nolaidies, lai viņus izglābtu no ēģiptiešu rokām un tos izvestu no šīs zemes uz labu un plašu zemi, kur piens un medus tek, kānaāniešu, hetiešu, amoriešu, ferisiešu, chīviešu un jebusiešu zemi.».
Latvian pagan @ 17.05.2024 13:49Kas ir ticības brīvība? Vai mūsdienu Eiropā ir ticības brīvība? Vai mūsdienu Latvijā ir ticības brīvība? Eiropas Cilvēktiesību Konvencijas 1. sadaļas «Tiesības un brīvības» 9. panta «Domu, pārliecības un ticības brīvība» 1. daļā ir teikts, ka ikvienam cilvēkam ir tiesības uz domu, pārliecības un ticības brīvību; šīs tiesības ietver arī brīvību mainīt savu reliģisko piederību vai ticību un nodoties savai reliģijai vai pārliecībai, kā vienatnē tā kopā ar citiem, publiski vai privāti, pielūdzot, izpildot reliģiskas vai rituālas ceremonijas, ievērojot paražas un sludinot mācību. Savukārt, Eiropas Cilvēktiesību Konvencijas 1. sadaļas «Tiesības un brīvības» 9. panta «Domu, pārliecības un ticības brīvība» 2. daļā ir teikts, ka brīvību nodoties savai ticībai vai pārliecībai var ierobežot tikai likumā paredzētajā kārtībā un tiktāl, cik tas ir nepieciešams demokrātiskā sabiedrībā, lai nodrošinātu sabiedrisko drošību, sabiedrisko kārtību, sabiedrības veselību vai tikumību, vai aizsargātu citu cilvēku tiesības un brīvības. Latvijas Republikas Satversmes 8. nodaļas «Cilvēka pamattiesības» 99. pantā ir teikts, ka ikvienam ir tiesības uz domas, apziņas un reliģiskās pārliecības brīvību. Baznīca ir atdalīta no valsts. Bet Latvijas Republikas Satversmes 8. nodaļas «Cilvēka pamattiesības» 100. pantā ir teikts, ka ikvienam ir tiesības uz vārda brīvību, kas ietver tiesības brīvi iegūt, paturēt un izplatīt informāciju, paust savus uzskatus. Cenzūra ir aizliegta.
Latvian pagan @ 17.05.2024 14:05Ticības brīvība ir svēta. Kopš tālās senatnes Baltu tautas bija daudzdievji (politeisti) un pagāni. Mūsu senčiem bija kupls Dievu panteons, sava pasaules uztveres koncepcija un liels pagānisko rituālu kopums visiem dzīves gadījumiem. Diemžēl 12. gs. vidū varmācīgie krustneši un liekulīgie kristīgie misionāri iebruka Baltu tautu zemēs. Vatikāns un Vatikāna vasaļi iebruka mūsu senču zemēs. Kristīgie iekarotāji postīja mūsu senču zemi, apgānīja pagāniskās svētvietas, zaimoja senos Dievus un senās Dievietes, slepkavoja mūsu senčus. Vatikāns un Vatikāna vasaļi rīkojās zemiski, ciniski, amorāli un nepiedodami. Mūsu senči pret okupantiem cīnījās veselu gadsimtu līdz 13. gadsimta vidum. Pat ar milzīgu pārspēku Vatikāns nespēja iekarot – okupēt un anektēt – Baltu tautu zemes vesela gadsimta garumā. Mūsu senči bija drosmīgi karotāji, kas spēja aizstāvēt savu brīvību, cieņu un godu, kā arī godāt senos Dievus un senās Dievietes. Kristietība ir okupantu, vergturu un apspiedēju vardarbīgi ievazāta reliģija. Kristietība mūsu zemē ienāca kopā ar jūdaismu. Tā ilga 700 verdzības gadi. Kristīgās baznīcas kundzība bija liekulīga, garīgi kropla, pretīga, zemiska un necilvēcīga. Kristīgā baznīca iznīcināja sentēvu pagānisko ticību. Tā mūsu senču pamatticības daļa, kuru nespēja apklusināt dažādu okupācijas varu piekoptā cenzūra un īstenotās represijas, saglabājās līdz mūsdienām dievturības veidolā.
Tad nu mums mūsu miesīgie tēvi ir bijuši par pārmācītājiem, un mēs tos esam bijušies. Vai tad lai mēs daudz vairāk nepaklausītu garu Tēvam, lai dzīvotu? 10Jo tie gan īsu laiku mūs ir pārmācījuši, kā tas viņiem šķita pareizi esam, bet Viņš - lai nāktu tas mums par labu, lai mēs kļūtu Viņa svētuma dalībnieki. 11Bet katra pārmācība tai acumirklī neliekas mums par prieku, bet par bēdām, tomēr vēlāk, tanī vingrinātiem, dod taisnības miera augli. 12Tāpēc paceliet gurdenās rokas un nespēcīgos ceļus 13un staigājiet taisnas tekas savām kājām, lai tizlais nekluptu, bet gan tiktu dziedināts. 14Dzenieties pēc miera ar visiem un pēc svētas dzīves, bez kā neviens neredzēs To Kungu, 15pielūkodami, ka neviens nezaudētu Dieva žēlastību, lai nekāda rūgta sakne, augstu izaugusi, jums nekaitētu un daudzi ar to netiktu apgānīti, 16lai neviens nebūtu netikls un zemisks kā Ēsavs, kas savu pirmdzimtību ir pārdevis par vienu ēdienu.
4Priecājaties Kungā; es atkārtoti saku: priecājieties!
5Jūsu laipnība lai ir zināma visiem cilvēkiem; Kungs ir tuvu,
6Neraizējieties ne par ko, bet jūsu lūgšanas un aizlūgumi lai nāk Dieva priekšā; visā pateicībā izsakiet savu vēlēšanos Viņam!
7Un Dieva miers, kas pārspēj visu saprašanu, lai pasarga jūsu sirdis un jūsu domas Jēzū Kristū!
8Beidzot, brāļi, kas ir patiess, kas godājams, kas taisnīgs, kas svēts, kas patīkams, kam laba slava, kas tikumīgs, kas cildināms, to domājiet!
9Un ko jūs mācījāties, un ko saņēmāt, un ko dzirdējāt, un ko pie manis redzējāt, to dariet! Un Dieva miers būs ar jums.
Grūti ir nodarboties ar pretkara aģitāciju un pagānisma praktizēšanu, kad tam netiek piešķirti it nekādi līdzekļi, Visu, ko es daru, esmu veicis bez naudas. Ziedojumus man arī nevajag. Neesmu ubags vai melnsvārcis. Vienkārši man tagad ir grūts posms dzīvē, jo es studēju. Pēcāk man viss būs labi. Finanses sakārtosies. Varēšu savam hobijam veltīt vairāk personīgās naudas.Jupiter @ 17.05.2024 13:52Ko tu murgo? Kur ir tās tēmas? Tev nav pilnīgs delīrijs jau sācies?
8 Tā Kunga eņģelis apmetas ap tiem, kas Viņu bīstas, un tos izglābj.
9 Baudiet un redziet, cik Tas Kungs ir labs. Svētīgs tas cilvēks, kas pie Viņa tveras un uz Viņu paļaujas!
10 Bīstieties To Kungu, jūs Viņa svētie, jo, kas Viņu bīstas, tie nepazīst trūkuma.
11 Jauniem lauvām jācieš trūkums un bads, bet, kas To Kungu meklē, tiem netrūkst nekāda labuma.
12 Nāciet šurp, jūs bērni, un uzklausiet mani! Es jūs mācīšu To Kungu bīties.
13 Kas ir tas vīrs, kas mīl dzīvi un ilgojas pēc gara mūža, lai redzētu labas dienas?
14 Tas lai sargā savu mēli no ļauna un savas lūpas, ka tās nerunā viltīgus vārdus!
15 Novērsies no ļauna un dari labu! Meklē mieru un dzenies pēc tā!
Jūs varat mēģināt aizbēgt no realitātes, bet, agri vai vēlu, Jums tāpat to nāksies pieņemt. Šo pasauli un cilvēkus radīja viens vienīgs Dievs (kā tas aprakstīts bībelē) un nevis kaut kādi pērkoni, laimas vai temīdas. Tie visi ir sātana atvasinājumi un aktīvi iestājas par kara turpināšanos, kā arī nebeidzamu asins izliešanu, jo tie nebalstās ne uz kādiem morāles principiem.
VivaD @ 17.05.2024 14:46
Ei, šķīstais kristieti, tu šeit no iepriekšējā profila nelielījies, ka piestaigā pie prostitūtām? Kā Dievs uz to skatās?