Kāzu svinības/izmaksas/koncepti

Reitings 19
Reģ: 28.04.2023
Sveikas Dievietes!
Varbūt kāda var padalīties ar savu kāzu pieredzi?
Kur svinējāt, cik cilvēki un kādas bija izmaksas? Varbūt kāda ir svinējusi kāzas Abgunstes muižā/ Liepu Laipās vai kādā citā jaukā vietiņā- cik izmaksāja šīs vietas?
Saprotams, ka precīzu info var iegūt uzrakstot muižai, bet oficiāli kāzu plānošana vēl nav sākusies, tādēļ sākumā vēlējos dzirdēt vai šeit kāda varbūt ir svinējusi kāzas šajās vietās.
Būtu interesanti palasīt arī stāstus par dažādiem kāzu konceptiem.
Jau iepriekš pateicos par atbildēm un pieredzes stāstiem :)
26.04.2024 13:18 |

10 gadi
Reitings 4288
Reģ: 25.05.2009
Dāmas, tīri intereses pēc gribēju pajautāt, vai kāda ir interesējusies par to, cik izmaksā populārie dekoratori kāzām? Visvairāk interesē Feja aka Baiba Prindule. Man ļoti patika kā Peineriem bija izdekorēta ceremonijas vieta un cik nopratu tas bija viņas darbs.
27.04.2024 19:49 |

Reitings 22545
Reģ: 27.11.2018
Manā pasaulē cilvēki vēlas, lai viņu tuvinieki un draugi justos īpaši un svinētu kopā ar viņiem, tāpēc viņi tērē naudu, lai nodrošinātu labu pārtiku, izklaides utt svinībām, kā arī tādā veidā savā īpašajā dienā arī izsaka pateicību par viņu atbalstu un klātbūtni.
27.04.2024 19:58 |

Patīk
Reitings 2905
Reģ: 03.11.2023
cory @ 27.04.2024 19:49
Dāmas, tīri intereses pēc gribēju pajautāt, vai kāda ir interesējusies par to, cik izmaksā populārie dekoratori kāzām? Visvairāk interesē Feja aka Baiba Prindule. Man ļoti patika kā Peineriem bija izdekorēta ceremonijas vieta un cik nopratu tas bija viņas darbs.

Daaaudz, ziedi ir ļoti dārgi, tādām vidēji lielām kāzām kopā ar darbu mierīgi var aiziet 4k par dekoriem vien. :( Un tādu summu es vēl pirms diviem gadiem dzirdēju
27.04.2024 22:01 |

Reitings 141
Reģ: 31.10.2022
Džinga @ 27.04.2024 22:01

Daaaudz, ziedi ir ļoti dārgi, tādām vidēji lielām kāzām kopā ar darbu mierīgi var aiziet 4k par dekoriem vien. :( Un tādu summu es vēl pirms diviem gadiem dzirdēju

Pfff, par Amazonu vai Shein neesi dzirdējusi? Lieliski mākslīgo ziedu komplekti, kur var perfekti izdekorēt telpas, var tak atsauksmēs redzēt, cik labi rezultātā izdekorēts. Vājprāts maksāt 4tk. 😁
27.04.2024 23:09 |

Reitings 52
Reģ: 11.03.2021
2022. gadā kāzas ~50 cilvēku lokā svinējām "Liepu laipās", viesu nama izmaksas bija ~2200, ēdināšana aptuveni tikpat, bārs ~1100. Kopējās svinību izmaksas 10-12k.
27.04.2024 23:35 |

10 gadi
Reitings 3453
Reģ: 29.01.2009
Upene36 @ 27.04.2024 23:09

Pfff, par Amazonu vai Shein neesi dzirdējusi? Lieliski mākslīgo ziedu komplekti, kur var perfekti izdekorēt telpas, var tak atsauksmēs redzēt, cik labi rezultātā izdekorēts. Vājprāts maksāt 4tk. ?

Man liekas, ka visi saprata, ka uzskati, ka jebkas, kad maksā kko vairāk pa 100eur ir s* un, ka neviens tuvākais nav pelnījis tevis uzsauktu “karbonādi” (būšu skarba). Un jebkurš, kurš negrib savu laiku tērēt rokoties pa ali vai pirms kāzām n-to laiku pap** ar lētu dekorāciju taisīšanu ir mulkis.
Bet nu vajadzētu pienemt, ka cilvēki tomēr ir dažādi. Nu nepelna visi maz un tā, lai 15k kāzas būtu lekšana pāri savai pakalai. Tāpat ir cilvēki, kas neuzskata, ka uzsaukt saviem tuvåkajiem (arī draugiem) labas vakarinas, dzīvo mūziku un palikšanu ir kkāda izrādīšanās.
28.04.2024 02:23 |

10 gadi
Reitings 4288
Reģ: 25.05.2009

Pfff, par Amazonu vai Shein neesi dzirdējusi? Lieliski mākslīgo ziedu komplekti, kur var perfekti izdekorēt telpas, var tak atsauksmēs redzēt, cik labi rezultātā izdekorēts. Vājprāts maksāt 4tk. ?

Laiks ir nauda un ja to var atļauties, tad neredzu nekādu problēmu. Es, piemēram, izvēlos vairāk samaksāt kāzu dekoratoram, nekā pati čakarējos ar telpu dekorēšanu līdz 3-4 naktī pirmskāzu dienā un vēl pēc tam ar tā visa novākšanu pēckāzu dienā. To laiku labāk izmantoju, lai pati būtu izgulējusies un labā noskaņojumā pirms kāzām un pēckāzu dienu varu pavadīt ar viesiem.
28.04.2024 02:45 |

Reitings 3512
Reģ: 05.09.2023
Dekorācijas no shein, kleitu no bohoo un gredzenus no temu. Ko īstai mīlestībai vairāk vajag? 😀
28.04.2024 06:22 |

Patīk
Reitings 2905

Izklausās neeereāli skaisti 😀
Ja nevar atļauties deko par 4k, tad ir visas iespējas taisīt mazākas kāzas vai nedekorēt vispār.
Tu pa dzīvi arī visos jautājumos uzspied citiem savu viedokli?
28.04.2024 08:45 |

Reitings 1205
Reģ: 13.12.2023

Ieskats Upene36 sapņu kāzās
28.04.2024 09:20 |

Reitings 3512
Diabolus @ 28.04.2024 09:20

Ieskats Upene36 sapņu kāzās

Kā es smējos! Paldies, man šodien šis bija vajadzīgs. 🤣🤣
28.04.2024 11:08 |

Reitings 141
Džinga @ 28.04.2024 08:45

Izklausās neeereāli skaisti ?
Ja nevar atļauties deko par 4k, tad ir visas iespējas taisīt mazākas kāzas vai nedekorēt vispār.
Tu pa dzīvi arī visos jautājumos uzspied citiem savu viedokli?

Tu smejies? :D Ar ko tad tās dekorācijas par 4tk atšķiras no Shein, Amazon, Aliexpress piedāvājuma! Vispār ne ar ko! Tu domā, ka tie dekorātori, stilisti, floristi paši izdzemdē dekorus, vai kā? Tu domā, ka katru mākslīgo dekoru taisa ar rociņām pašas? :D Ak Dievs, kā var būt tik tupai?
Viņas kvantumos pasūta tos pašus dekorus, sevi pašpasludina par floristiem un dekorātoriem, un nopleš no tādām aitām tos 4tk! :D
28.04.2024 20:08 |

Reitings 3512
Upene36 @ 28.04.2024 20:08

Tu smejies? :D Ar ko tad tās dekorācijas par 4tk atšķiras no Shein, Amazon, Aliexpress piedāvājuma! Vispār ne ar ko! Tu domā, ka tie dekorātori, stilisti, floristi paši izdzemdē dekorus, vai kā? Tu domā, ka katru mākslīgo dekoru taisa ar rociņām pašas? :D Ak Dievs, kā var būt tik tupai?
Viņas kvantumos pasūta tos pašus dekorus, sevi pašpasludina par floristiem un dekorātoriem, un nopleš no tādām aitām tos 4tk! :D

Tākš, tagad tā lai tev būtu skaidrs. Ne visi dekoratori piedāvā feiko ziedu dekorus un ne visi jaunie pāri tādus grib. Pārsvarā cilvēki izvēlas svaigos ziedus, kuri tomēr ir jāsaliek kompozīcijā. Un tādā jēdzīgā, nevis uz bui dui. Tas, kā zināms, aizņem laiku. Es tiešām samaksāju labāk dekoratoram (par 4k es vel padomātu, pilnīgi normālus dekoratorus var dabūt par 2k arī), nekā tērētu savu pirmskāzu dienu lai testos dekorēt viesu māju un/vai ceremonijas vietu. Nevajag domāt, ka dekoratori uzstutē vienu sūdiņu un lieta darīta. Es zinu kā noritēja mana kāzu dekorēšana, meitenes tiešām pērās tur. Tas viss ir darbs, tā visa ir fantāzija un iztēles ieguldījums, lai rezultāts būtu skaists. Nevajag arī domāt ka dekoratori pa piecīti nopērk dīvānu. Tam ir jāatpelnās. Arī jābūt vietai kur visus tos pričendāļus uzglabāt.
28.04.2024 20:46 |

Reitings 14
Reģ: 27.04.2024
Es ļoti piekrītu tam, ka dekorātoru darbs nav vienkārši tāpat sev iedots amata apzīmējums. Dekoratori tiešām dara lielu darbu. Ved sarunas ar jauno pāri, cenšoties saprast tematiku un ko var piedāvāt, liek kopā aptuveno taisot maketu (vismaz man tā bija), dodas ar jauno pāri izrunāt kompozīciju uz viesu māju. Iegādā ziedus, sveces, visus pārējos sīkumus, lai viss būtu skaisti. Manai dekoratoru firmai ir meitenes kuras dara pēc norādījumiem, tad ir floriste, kurai konkrēti atbildāmais darbiņš ir ziedi un to kompozīcijas, tad ir vīriešspēks, kurš sabīda galdus, uzkabina lampiņas uz grieztiem, smagās dekorācijas iekabina sienās vai pārvieto kur nepieciešams. Tas viss ir darbs un prasa komandas spēku. Tas viss ko jūs redzat kāzu bildēs netop stundas laikā. Tas ir ilgstošs plānojums, kuru īstenošanas laiks tiek dots dienu pirms. Visa dekorāciju pārvešana no punkta A uz punktu B arī nenotiek ar vienu knipi.
Nezinu kapēc cilvēkiem brīžiem ir problēmas mazliet apdomāt ko katrs darbs patiesībā no cilvēka prasa un to novērtēt.
28.04.2024 21:04 |

10 gadi
Reitings 1133
Reģ: 23.04.2014
Pēdējos piecos gados neviens no paziņām nav precējies, tagad ja nu vienīgi pa otro apli (melnais humors, ceru, ka nē) vai savi bērni pēc gadiem 15 un es ļoti ceru, ka viņi savus radus un draugus nedēvēs par “baru, kas jābaro”. Tie ir mīļi jaunajam pārim cilvēki parasti un es atceros, ka gribēju, lai viņiem ir svētki, lai ir gardi paēduši un ir priecīgi. Tāds naids pret radiem/ draugiem, kā pret nahaļavu paēst atnākušajiem attieksme wtf
Idejas par DIY ir ok, bet kurš viesu nams laus rotāt tur 3 dienas? kad to pushki likt un auto rotāt?
Un katru reizi, kad dzirdu, cik lieliski izdevās pašiem, gribu redzēt bildi un tad tur ļoti labi var redzēt- jap, taisījuši paši.
28.04.2024 21:19 |

Patīk
Reitings 2905
Upene36 @ 28.04.2024 20:08

Vai dieniņ
Nu es nezinu, kādus dekoratorus tu skaties, bet es runāju par tiem, kas tiešām paši visu “piedzemdē” izmantojot svaigos ziedus un savas gatavās dekorācijas. Un paši arī grib nopelnīt.
Es gan saprotu tagad, ka mēs dažādās pasaulēs dzīvojam, iepriekš neiedomājos, ka kāds vispār ar mākslīgām ķīniešu puķēm kko dekorē. Bet ja tas patīk, droši, nu bet dari, neviens jau neliedz.
28.04.2024 21:27 |

Reitings 141
Phara @ 28.04.2024 21:04
Es ļoti piekrītu tam, ka dekorātoru darbs nav vienkārši tāpat sev iedots amata apzīmējums. Dekoratori tiešām dara lielu darbu. Ved sarunas ar jauno pāri, cenšoties saprast tematiku un ko var piedāvāt, liek kopā aptuveno taisot maketu (vismaz man tā bija), dodas ar jauno pāri izrunāt kompozīciju uz viesu māju. Iegādā ziedus, sveces, visus pārējos sīkumus, lai viss būtu skaisti. Manai dekoratoru firmai ir meitenes kuras dara pēc norādījumiem, tad ir floriste, kurai konkrēti atbildāmais darbiņš ir ziedi un to kompozīcijas, tad ir vīriešspēks, kurš sabīda galdus, uzkabina lampiņas uz grieztiem, smagās dekorācijas iekabina sienās vai pārvieto kur nepieciešams. Tas viss ir darbs un prasa komandas spēku. Tas viss ko jūs redzat kāzu bildēs netop stundas laikā. Tas ir ilgstošs plānojums, kuru īstenošanas laiks tiek dots dienu pirms. Visa dekorāciju pārvešana no punkta A uz punktu B arī nenotiek ar vienu knipi.
Nezinu kapēc cilvēkiem brīžiem ir problēmas mazliet apdomāt ko katrs darbs patiesībā no cilvēka prasa un to novērtēt.

Vai, nu piedod, man liekas, ka salikt gaumīgi puķes kompozīcijā un skaisti izrotāt telpas nav nekāds dižais darbs. To tikai biznesa dēļ pataisa par nez kādu darbu, bet tas ir tik elementāri, tik viegli izdarāms. Es nezinu, cik jābūt bez jebkādas gaumes izpratnes, lai nemācētu smuki sakombinēt toņus un salikt estētiskus dekorus. Es pati rotāju ļoti gaumīgi un protu izcili salikt ziedus kompozīcijā, man tas liekas vairāk kā elementāri, lai maksātu vēl 4tk!
Un vispār jau tieši pretēji, ja vien pasākums nav uz dažām stundām, tad visi izmanto mākslīgo ziedu dekorus, jo tie nesavīst telpās. Ļoti gribētu redzēt, kādi tad izskatās tie jūsu svaigo ziedu dekori pēc 5 stundām. :D Jums mājās bez ūdens ziedi nostāv diennakti? Neticu, tāpēc arī ir aplami stāstīt, ka visi tik dekorē ar svaigiem ziediem.
Svaigi ziedi var vāzēs stāvēt, bet ne jau vīteņdekori sienām, griestiem, ap krēsliem utt.
28.04.2024 22:04 |

Reitings 3512
Upene36 @ 28.04.2024 22:04

Vai, nu piedod, man liekas, ka salikt gaumīgi puķes kompozīcijā un skaisti izrotāt telpas nav nekāds dižais darbs. To tikai biznesa dēļ pataisa par nez kādu darbu, bet tas ir tik elementāri, tik viegli izdarāms. Es nezinu, cik jābūt bez jebkādas gaumes izpratnes, lai nemācētu smuki sakombinēt toņus un salikt estētiskus dekorus. Es pati rotāju ļoti gaumīgi un protu izcili salikt ziedus kompozīcijā, man tas liekas vairāk kā elementāri, lai maksātu vēl 4tk!
Un vispār jau tieši pretēji, ja vien pasākums nav uz dažām stundām, tad visi izmanto mākslīgo ziedu dekorus, jo tie nesavīst telpās. Ļoti gribētu redzēt, kādi tad izskatās tie jūsu svaigo ziedu dekori pēc 5 stundām. :D Jums mājās bez ūdens ziedi nostāv diennakti? Neticu, tāpēc arī ir aplami stāstīt, ka visi tik dekorē ar svaigiem ziediem.
Svaigi ziedi var vāzēs stāvēt, bet ne jau vīteņdekori sienām, griestiem, ap krēsliem utt.

Bildi studijā ar savu super elementāro un neatkārtojamo spēju kombinēt estētiskas kāzas. 😀
Jebal, es tiešām nespēju vien beigt brīnīties par to, kāds cilvēkam iekšējs riebums pret citiem, kuri dara savādāk. Pat ja tie ir 4k, katrs taču pelna pats to savu naudu un arī pats nolemj kur viņu ielikt.
28.04.2024 22:11 |

Reitings 141
SarmaD @ 28.04.2024 22:11

Bildi studijā ar savu super elementāro un neatkārtojamo spēju kombinēt estētiskas kāzas. ?
Jebal, es tiešām nespēju vien beigt brīnīties par to, kāds cilvēkam iekšējs riebums pret citiem, kuri dara savādāk. Pat ja tie ir 4k, katrs taču pelna pats to savu naudu un arī pats nolemj kur viņu ielikt.

Es arī nespēju brīnīties par to, cik ļoti tagad topā maksāt milzīgas summas par to, kas nemaksā tik daudz. Labi, gribi citam uzticēt dekorēšanu, nu tad samaksā 100 eur par darbu, kas ir adekvāta samaksa par to + par pašiem dekoriem, summa var variēt atkarībā no vēlamā un telpas lieluma, bet noteikti tie nebūs kosmiskie 4k. :D
Nu te nav nekāda veselā saprāta. ;) Ir aitas, ir cirpēji. Pie tā arī paliksim. Un tikai aitas ceļ to cenu kosmosā. Nebūtu tik daudz tādu aitu, cirpēji arī neliktu nenormālas summas.
28.04.2024 22:18 |

Reitings 3512
Upene36 @ 28.04.2024 22:18

Es arī nespēju brīnīties par to, cik ļoti tagad topā maksāt milzīgas summas par to, kas nemaksā tik daudz. Labi, gribi citam uzticēt dekorēšanu, nu tad samaksā 100 eur par darbu, kas ir adekvāta samaksa par to + par pašiem dekoriem, summa var variēt atkarībā no vēlamā un telpas lieluma, bet noteikti tie nebūs kosmiskie 4k. :D
Nu te nav nekāda veselā saprāta. ;) Ir aitas, ir cirpēji. Pie tā arī paliksim. Un tikai aitas ceļ to cenu kosmosā. Nebūtu tik daudz tādu aitu, cirpēji arī neliktu nenormālas summas.

Labi, sāk jau apnikt vienu un to pašu malt uz riņķi. Kapeikpisējas lai paliek pie sheina un liek svētu mieru cilvēkiem, kuriem nav problēmu ne ar finansēm, ne radiniekam uzsaukt kotleti.
28.04.2024 22:22 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits