sevis kopšana un izmaksas

Reitings 1313
Reģ: 18.08.2022
Sveikas,
Vēlējos padiskutēt par tēmu - sevis kopšana un izmaksas mēnesī. Jā, zinu, ka ir bijušas tādas tēmas iepriekš, bet cenas ir mainījušās gan precēm, gan pakalpojumiem, līdz ar to, gribētos zināt cik katrai sanāk atvēlēt līdzekļus sevis sakopšanai mēnesī?
Vai pēc šiem pēdējiem gadiem - covids, utt., esiet kaut ko samazinājušas izdevumos, vai tieši pretēji? Vai piekopjiet dabisko skaistumu, vai vairāk mākslīgo?
Par sevi varu teikt- retāk eju pie manikīra un matus esmu pasākusi krāsot mājās. Bet uz līdzekļiem - ķermeņa krēmiem, šampūniem utt. netaupu gan. Pati tikko parēķināju, ka mēnesī iziet kādi 100 eur, kas man liekas diezgan sālīti.
15.04.2024 14:34 |

Reitings 1074
Reģ: 13.05.2022
Džinga @ 15.04.2024 15:16
Vienīgais, ko gribētu vēl sapikrt - gribu ieguldīt sejas kopšanā vairāk, jo sāku redzēt mazas krunciņas. Dabūju paraudziņu Estee Lauder Night Repair serumam, ļoti patika.
Varbūt vēl kādai ir kādi sejas līdzekļu atklājumi?
lietoju AHAVA 👌
15.04.2024 18:29 |

Reitings 1074
Džinga @ 15.04.2024 15:15
Kopš covid pie manikīra vairs neeju. Man ir diezgan ok nagi, pašai tikai jāapvīlē, lai smuki un jāmitrina, izskatās labi. Patika visa tā padarīšana ar gelish, ir jau smuki, bet parēķināju, ka tie ir ap 400 eur gadā un tad jau es sev Dysonu varu gada beigās beidzot nopirkt haha
Dārgākais ir frizieris, atceros, ka te jau bija kašķis par frizieru tēmu, bet nu redzot, ka citas tērē 200+ mēnesī, nebaidos teikt, ka vismaz 2x gadā savus blondos krāsoju par +/- 180 eur.
Uzacis ir semi-permanentās, tas ir viens liels tēriņš tikai ik pa diviem gadiem.
Douglasā un Drogās īsti katru mēnesi tērēties nesanāk, sejas kremi iet ilgi, matu produktus biežāk jāpērk.
PS. ilgi ilgi pirku šampūnus un kondicionierus ap 10-15 eur, nesen joka pēc nopirku Garnier par 3 eur un ir vispār ļoti labi :D:D
mana friziere tieši ieteica Garnier, es jau biju gatava super puper šampūnus, balzāmus pirkt, viņa noargumentēja, ka nav starpības un nav jēgas tērēties 🤣
15.04.2024 18:32 |

Reitings 1074
GlorijaGrevcova @ 15.04.2024 18:17

Zobu balināšana zobus padara sūdīgākus ilgtermiņā nevis labākus ?
jā, jo emalja paliek arvien plānāka
15.04.2024 18:33 |

10 gadi
Reitings 7235
Reģ: 05.08.2013
Manikīrs 35€
Pedikīrs 30€
Kosmetalogs 35€
Frizieris, reizi 2-3mēn 80€
Skropstas 45€
Lai gan izklausās diezgan mākslīgi, man viss ir nepārspīlēti. Nav man elektro zili nagi vai vāverastes uz acīm.
Pārējais jau ikdienas kosmētika...nevaru izdalīt uz mēnesi.. kopējā vērtība produktiem, noteikti ap 300€, bet pietiek jau ilgam laikam.
Un pēdējo gadu diezgam ieguldu uztura bagātinātājos, vitamīnos un sporta zāles abo :D
15.04.2024 18:41 |

Reitings 2189
Reģ: 28.04.2019
Džinga @ 15.04.2024 15:18

Tas ir ar UK cenām vai Latvijas? Ja nemaldos, kaut kad rakstīji, ka dzīvo ārzemēs un ģimene Latvijā

Diemžēl nagi Latvijā dārgāki sanāk. Cena Rīgā
15.04.2024 20:25 |

Reitings 387
Reģ: 10.10.2023
Balinu, jo esmu riža un man nekad nebūs balts zoba kauls. Lai cik un kā netīrītu, zobi vienmēr izskatās dzeltenīgi.
15.04.2024 20:25 |

Patīk
Reitings 3502
Reģ: 03.11.2023
NIKOLAA @ 15.04.2024 18:32
mana friziere tieši ieteica Garnier, es jau biju gatava super puper šampūnus, balzāmus pirkt, viņa noargumentēja, ka nav starpības un nav jēgas tērēties ?

Labs! :D Es tā sapratu, ka ir vērts ieguldīt labās maskās, ko ielikt pa retam, bet nu šampūns ir šampūns, funkcija izmazgāt.
15.04.2024 20:45 |

Reitings 555
Reģ: 07.04.2022
Tērēju tikai šampūnam, matu maskai, matu krāsai. Dekoratīvā tikai tad, ja izbeidzas favorīts.
Griežu un krāsoju matus pati, nagu taisu pati, depilēju spalvas pati.
Uzskatu, ka tas viss pieder pie pašsaprotamas higiēnas, ko pašai jāprot izdarīt. Speciāli maksāt par to, ka man "noslauka dibenu" negribu, labāk savu naudu iztērēju sev, nevis atdodu par štruntu citiem.
Cita lieta, ja gribētu uzturēt noteiktu griezumu, bet aplīdzināt matu galus ir elementārāk par elementāru.
15.04.2024 21:02 |

10 gadi
Reitings 7235
NIKOLAA @ 15.04.2024 18:32
mana friziere tieši ieteica Garnier, es jau biju gatava super puper šampūnus, balzāmus pirkt, viņa noargumentēja, ka nav starpības un nav jēgas tērēties ?

nu paga, bet kā ar sliktajiem sulfītiem vai kas tur bija :D
15.04.2024 21:05 |

Reitings 1427
Reģ: 19.07.2019
Es arī tērēju minimālas summas. Matu galus griežu pati, skropstas, nagus u.tml. nelieku, patīk nagus krāsot pašai un mainīt krāsas. No kosmētikas izmantoju tikai uzacu zīmuli, skropstu tušu, reizēm uzkrāsoju lūpas, tāpēc šie produkti kalpo ilgi un pērku jaunus tikai tad, kad šie jau ir beigušies. Arī pārējās lietas - šampūnu, kondicionieri, dušas želeju pērku tikai tad, kad vecie ir beigušies. Sanāk, ka ir mēneši, kad tērēju 0 EUR tam visam, bet citos mēnešos ir ap 10 EUR. + Es vēl esmu pārāk skopa manikīram utt.😁
15.04.2024 21:39 |

Reitings 794
Reģ: 14.03.2014
yay @ 15.04.2024 21:05

nu paga, bet kā ar sliktajiem sulfītiem vai kas tur bija :D

Viss atkarīgs no tā kāda kuram galvas āda. Tiem kam sausa un jūtīga - labāk izvēlēties šampūnus bez sulfātiem, tiem kam taukainais tips - nekādi šampūni bez sulfātiem galvas ādu neattīrīs pietiekami labi. Mūsdienās viss ir balstīts uz mārketingu. Šampūna galvenā funkcija ir galvas ādas attīrīšana. VISS. Ir vērts ieguldīties labā matu maskā un citos matu līdzekļos, kuri nav jāskalo ārā- eļļiņas, termo aizsardzība, serumi u.t.t. Šampūns par 40€ var būt daudz sliktāks(sliktāk attīrīs), nekā šampūns par 3€. Šampūni, kuriem ir piedēvētas nez kādas super spējas - aizsargās, baros, mitrinās - tas viss ir fufelis, jo mēs viņu iemasējam galvas ādā, izveidojas putas un mēs viņu uzreiz izskalojam, tur tīri fiziski nekas nepaspēj iedarboties. Tas tāpat kā šampūns 2in1, nuu šampūnam un kondicionierim ir pilnīgi 2 dažādas funkcijas, tas fiziski nespēj būt 2in1.😁
15.04.2024 21:55 |

Patīk
Reitings 3502
Reģ: 03.11.2023
*Bella* @ 15.04.2024 21:55

Viss atkarīgs no tā kāda kuram galvas āda. Tiem kam sausa un jūtīga - labāk izvēlēties šampūnus bez sulfātiem, tiem kam taukainais tips - nekādi šampūni bez sulfātiem galvas ādu neattīrīs pietiekami labi. Mūsdienās viss ir balstīts uz mārketingu. Šampūna galvenā funkcija ir galvas ādas attīrīšana. VISS. Ir vērts ieguldīties labā matu maskā un citos matu līdzekļos, kuri nav jāskalo ārā- eļļiņas, termo aizsardzība, serumi u.t.t. Šampūns par 40€ var būt daudz sliktāks(sliktāk attīrīs), nekā šampūns par 3€. Šampūni, kuriem ir piedēvētas nez kādas super spējas - aizsargās, baros, mitrinās - tas viss ir fufelis, jo mēs viņu iemasējam galvas ādā, izveidojas putas un mēs viņu uzreiz izskalojam, tur tīri fiziski nekas nepaspēj iedarboties. Tas tāpat kā šampūns 2in1, nuu šampūnam un kondicionierim ir pilnīgi 2 dažādas funkcijas, tas fiziski nespēj būt 2in1.?

Precīzi. Nu vienīgi violetais šampūns blondīnēm, ievēroju, ka man tikai daži maina toni, un tie ir dārgie. Bet ikdienas mazgāšanai nav vērts tērēties.
15.04.2024 22:10 |

Reitings 162
Reģ: 18.12.2023
Mana aizraušanās ir kosmētika (lielākoties Bioderma, Institut Esthederm), vidēji tēriņš dažādiem līdzekļiem ap 60 EUR mēnesī. Matus vairs nekrāsoju - ataudzēju, kā ir - ar visu sirmumu, bez krāsošanas būtiski uzlabojās matu stāvoklis - nevajag vairs daudz kopjošos / atjaunojošos līdzekļus, lietoju Ecoforia matu kopšanas līdzekļus. Frizieris reizi 2 mēnešos - 40 EUR. Pedikīrs, manikīrs, uzacis - pašas spēkiem tieku galā. Liekā apmatojuma mazināšanai/likvidēšanai iegādājos fotoepilatoru. 2 reizes mēnesī visa ķermeņa ārstnieciskā masāža 120 EUR, ūdens aerobikas nodarbības 12x mēnesī - ap 150 EUR, reizi ceturksnī sejas procedūra pie kosmetologa - 60 EUR. Pagājušajā vasarā dienvidu saulē par spīti aizsardzības līdzekļiem biju sadzīvojusi pigmenta plankumus uz sejas, mēģināju tikt šoziem galā ar lāzerprocedūrām - 5 procedūras izmaksāja 250 EUR. Pirms 8 mēnešiem veicu plakstiņu korekcijas operāciju - 2000 EUR.
15.04.2024 22:20 |

Reitings 434
Reģ: 20.02.2024
Ļoti maz.
Atradu labu sejas krēmu, mazs trauciņš sanāk 25eur un uz mēnesi pietiek. Man tiem krēmiem tā diezgan uzmanīgi jāpieiet, tāpēc pērku, kaut arī padārgi priekš krēma sanāk.
Matus reizi x mēnešos aizeju apgriezt. Citreiz arī pati, paslinkoju kaut kur iet.
Kaut kad jāatjauno kosmētika, kādi līdzekļi matiem, bet tā kā esmu uzticīga noteiktiem produktiem visā, tad parasti veikalā redzot atlaides kaut ko paķeru un beigās sanāk lētāk. Tos pašus krēmus nesen kaudzi iepirku ar 40% atlaidi.
Tēriņi ir drīzāk auguši nekā krituši. Agrāk krēmus pirku lētākus, matus biežāk griezu pati, kondicionierus un maskas nelietoju nekad. Pa kovida gadiem sagarlaikojos un vairāk pievērsos matiem. Man šķiet, ka daudzām tad youtubē bija matu bums :D
15.04.2024 23:33 |

Reitings 213
Reģ: 18.12.2023
Frizieris 100€ 2x gadā, vaksējos pati, pedikīru pati. Nagus nelakoju. Matiem 1x nedēļā Lador filleris ( 8€ mēnesī). Seju tīru pēc Korejas 10 soļu programmas, sapērku uzreiz visu apm 400€ pietiek+/- pus gadam.
Estee lauder night repair - labs iesaku, patīk efekts. tas varbūt dēļ kārtīgās ilgās sejas attīrīšanas un masāžas visi produkti labi iestrādājas ādā.. šampūns, balzams drogu lētais. Uz maiņām pīlinga cimdiņš vai skrubis. Ķermeņa krēms Holika Holika Alveja, viegls un smaržīgs pudele mēnesī aiziet ap 10€... Nelikās ka tērēju daudz, bet tomēr salasās. Vājība ir smaržas.. pērku daudz paraudziņus piem Maison francis kudjar 40€ par 10 paraudziņiem patīk ka var smaržot dārgi pa mazāku naudiņu un iepazīt visus aromātus... Uz vasaru sāksies spf krēmi kas aiziet daudz un ir dārgi.
16.04.2024 07:07 |

Reitings 233
Reģ: 28.02.2023
Meitenes, kuras pērk dārgo matu kosmētiku, iesakiet savus favorītus. Es arī ļoti daudz tērēju matu kosmētikai, īpaši maskām, matu krēmiem, balzāmiem, serumiem. Ir Jums kāds produkts, kurš tiešām ir labs un attaisno cenu? Man personīgi liekas, ka Rich luxury zelta līnija ir vienkārši ideāla. Ja man uz visu atlikušo dzīvi būtu jāizvēlas tikai viens matu zīmols, tas būtu rich luxury. Šobrīd gribas kaut ko jaunu pamēģināt.
Par tēriņiem - matus krāsoju pati, apgriezt pie friziera 20 eiro (bet eju reti), skropstas, nagus nelieku. Nagus apkopju pati un ļoti patīk, ka nadziņš ir savs. Lietoju dārgu sejas kopšanas kosmētiku, bet arī, ja krēms maksā 30€, tas man ir uz kādu pus gadu. Nelietoju smaržas, bet gan rituals mazgāšanās putas vai eļļu un ķermeņa krēmu no tās pašas sērijas. Smaržu iegūst arī no veļas mazgāšanas līdzekļiem.
Tēriņi nav lieli, bet, ja kaut ko pērku, tad naudu nežēloju.
16.04.2024 08:04 |

10 gadi
Reitings 6339
Reģ: 01.04.2009
Tērēju ļoti maz.
Es vairāk ieguldos veselīgā uzturā, skatos, lai būtu daudz svaigā gaisā, dzertu ūdeni, kaitīgu ieradumu nav, ar sejas ādu savos 37 gados esmu ļoti apmierināta. Pie kosmetologa neeju.
Obligāts frizieris reizi pusotrā mēnesī, jo man ir diezgan īss griezums, kuru regulāri jāuztur. Tie ir 28 eiro par griešanu. Agrāk matus arī krāsoju, bet pa Covid, grūtniecības un pēcdzemdību laiku sapratu, ka man ir pietiekami skaista dabīgā matu krāsa, ka krāsošanu pārtraucu.
Tad vēl permanentās uzacis, bet tie ir apmēram 130 eiro reizi divos, trijos gados.
Manikīrs, pedikīrs, vaksējos pati.
Sporta zāle - nē, pēc iespējas eju ar kājām, dažkārt mājās pavingroju, noskraidos ar bērnu 😄
Sejas krēmus, micelāros ūdeņus, šampūnus utt. pērku vidējās cenās un tikai tad, kad viens beidzies, neveidoju krājumus.
Agrāk tērēju skaistumkopšanai nedaudz vairāk, bet īsti neredzēju vajadzību, ja to pašu varu sasniegt ar mazākiem līdzekļiem.
Nepateikšu precīzi, bet izdalot visu summu pa mēnešiem, tie varētu būt apmēram 100-150 eiro mēnesī, ne vairāk.
16.04.2024 08:12 |

10 gadi
Reitings 7235
*Bella* @ 15.04.2024 21:55

Viss atkarīgs no tā kāda kuram galvas āda. Tiem kam sausa un jūtīga - labāk izvēlēties šampūnus bez sulfātiem, tiem kam taukainais tips - nekādi šampūni bez sulfātiem galvas ādu neattīrīs pietiekami labi. Mūsdienās viss ir balstīts uz mārketingu. Šampūna galvenā funkcija ir galvas ādas attīrīšana. VISS. Ir vērts ieguldīties labā matu maskā un citos matu līdzekļos, kuri nav jāskalo ārā- eļļiņas, termo aizsardzība, serumi u.t.t. Šampūns par 40€ var būt daudz sliktāks(sliktāk attīrīs), nekā šampūns par 3€. Šampūni, kuriem ir piedēvētas nez kādas super spējas - aizsargās, baros, mitrinās - tas viss ir fufelis, jo mēs viņu iemasējam galvas ādā, izveidojas putas un mēs viņu uzreiz izskalojam, tur tīri fiziski nekas nepaspēj iedarboties. Tas tāpat kā šampūns 2in1, nuu šampūnam un kondicionierim ir pilnīgi 2 dažādas funkcijas, tas fiziski nespēj būt 2in1.?

Paldies, Tev!
16.04.2024 08:25 |

Reitings 614
Reģ: 03.08.2022
Estee lauder night repair es gan neiesaku, šitā brendu kosmētika ir nepamatoti pārcenota, vienu pudelīti izlietoju, nekas īpašs, beauty blogeres saka, ka Missha Time Revolution Night Repair esot ļoti līdzīgs, pati gan neesmu mēģinājusi.
No kopjošās kosmētikas pamatā lietoju NOON Aesthethics un mūsu pašu GMT, plus patīk arī šis tas no korejas kosmētikas.
Skaistumam tērēju diez gan daudz, pat skaitīt negribās. Visvairāk naudas aiziet kopjošajā kosmētikā un kosmetoloģijā. Šī gada atklājums ir skropstu serums, pat nezināju, ka no pavisam īsām skropstām var tikt pie riktīgiem vēdekļiem.
16.04.2024 09:02 |

Reitings 576
Reģ: 19.07.2017
Hermesmel @ 16.04.2024 08:04
Meitenes, kuras pērk dārgo matu kosmētiku, iesakiet savus favorītus. Es arī ļoti daudz tērēju matu kosmētikai, īpaši maskām, matu krēmiem, balzāmiem, serumiem. Ir Jums kāds produkts, kurš tiešām ir labs un attaisno cenu? Man personīgi liekas, ka Rich luxury zelta līnija ir vienkārši ideāla. Ja man uz visu atlikušo dzīvi būtu jāizvēlas tikai viens matu zīmols, tas būtu rich luxury. Šobrīd gribas kaut ko jaunu pamēģināt.
Par tēriņiem - matus krāsoju pati, apgriezt pie friziera 20 eiro (bet eju reti), skropstas, nagus nelieku. Nagus apkopju pati un ļoti patīk, ka nadziņš ir savs. Lietoju dārgu sejas kopšanas kosmētiku, bet arī, ja krēms maksā 30€, tas man ir uz kādu pus gadu. Nelietoju smaržas, bet gan rituals mazgāšanās putas vai eļļu un ķermeņa krēmu no tās pašas sērijas. Smaržu iegūst arī no veļas mazgāšanas līdzekļiem.
Tēriņi nav lieli, bet, ja kaut ko pērku, tad naudu nežēloju.

Nav no dārgā gala, drīzāk no vidējā budžeta produktiem. Matiem chi luxury produkcija, gan aizsargājošais sprejs, gan matu eļļa ir tās cenas vērts. Mati aug un ir palikuši veselīgāki. Eļļa arī no biosilk ir ļoti laba, pat ja netīšām iesmērējas vairāk matos, mati neizskatās kā 5 dienas nemazgāti. Tagad 2x mēnesī ielieku matos bodyshop black jamaican castrol oil. Mati paliek tādi taisni, pabaroti, mīksti. Pie friziera ekonomēju uz four reasons matu tonējošām maskām. Noturība laba, un sajūta kā pēc friziera.
16.04.2024 09:31 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits