MR @ 28.03.2024 08:50Es tevi saprotu. Par laimi, nenonācu līdz kāda zoba raušanai, taču vairāk kā gadu ik pa laikam izjutu stipras zobu sāpes. Zāles ir tikai pagaidu variants, tāpēc iesaku pēc iespējas ātrāk aiziet pie zobārsta uz apskati, jo paciest tās sāpes nav nekādas jēgas.
IceCream @ 28.03.2024 11:42Neejiet zobus raut pie zobuārsta, bet gan pie zobu ķirurga. Vīrieša. Kad man sakodiena dēļ nācās atvadīties no gudrības zobiem, es tā arī darīju. Vispār bez jebkādām sekām. Iesaku dr. Saulīti.
Nereālā @ 28.03.2024 18:58Jāsāk ar to- kāds zobs? Lielais (3+ saknes) vai mazais?
Kādēļ zobs tika rauts? Vai bija sāpošs/sabojājies/vienkārši traucējošs sakodienam?
Ja rauj zobu, kas ir bijis iekaisis vai ar lielu bojājumu- jāturpina ārstēt iekaisumu ar antibiotikām, jo izraujot zobu, iekaisums pats no sevis nepazudīs.
Pirmās dienas, kamēr zoba vietā liels caurums smaganās- paskalot ar sālsūdeni vai kādu speciālu šķidrumu, jo vaļēja brūce, kurā var nokļūt jebkas (sākot ar mutes baktērijām) un sākties infekcija. Pampums ir? Ja ir pampums, tad jādodas pie ķirurga, iespējams krājas strutas jau kaut kur un tās jāizlaiž (tas varētu izskaidrot temperatūru). Miljons variantu.
Pēc pirmā rautā gudrības zoba visu atlikušo dienu pavadīju gultā ar pretsāpju zālēm, bet otrā diena jau bija bez sāpēm, ilgi sāpēm nevajadzētu būt, smaganas ātri aizvekas, vismaz jēlais pušums noteikti. Mutes dobums jākopj, cenšoties netraumēt vaļējo vietu.
Ja nav iespēja dabūt recepšu zāles, ātrais variants ir Nurofen, labi palīdz zobu sāpēm, bet ar to var izvilkt tikai pāris dienas, pretsāpenes nerisinās problēmu, ja tāda ir.
Stjuarte @ 28.03.2024 19:10
Nav gudrības zobs, bet lielais, parastais kaula zobs. Bija šis viens izaudzis burtiski aiz zobu rindas(zinu, skan dīvaini, bet tas iedzimts - mammai, vecmammai bija) vienvārd sakot lieks un bojāts. Izrāvu.
Raušanas process laikam kādu pusstundu vai vairak bija, jo piekļūt nebija tik viegli. Pēc tam uzlika arī šuves.
Tagad it kā ir labāk, bet tāpat ik pa laikam iessāpas un vispārēji liels nogurums. Uzpampusi smagana vai vaigs nav. Redzēs kā būs tālāk. It kā 3šā diena jau, bet pilnīgi labi nejūtos, ēst praktiski varu tikai uz otras puses un mīkstu barību.
Šitā cūcība vienmēr notiek. Man arī, kad stipri sāpēja, bija Līgo svētki un Jāņi. So annoying.Stjuarte @ 28.03.2024 10:21
Problēma, ka svētkos zobārsti nestrādās. Šodien no darba ātrāk netieku. Ceru, ka tur pēc raušanas nav izveidojies iekaisums un temperatūra ir saaukstēšanās. Ikdienā nav tā, ka konstanti sāp. Ik pa laikam nepatīkama, velkoša sajūta, bet sāpēja izteikti tikai pirmo dienu.