Konsuela @ 04.03.2024 18:28Džinga.
Es domāju, ka Tev ir taisnība..
Ja kāds nonāk situācijā, ka naudas nav, tas ir tā cilvēka iepriekšējo darbību citās dzīvēs rezultāts - augļi...
Ja man, piemēram, slikti iet, man ir grūti pieņemt, ka pati pie vainas esmu, ne kāda mistiska amatpersona, kaut arī it kā zinu, kā tā ir mana karma, tobiš, mans liktenis.
Konsuela @ 04.03.2024 18:47Karma, latviski liktens, ir cēloņu, seku sakarība. Ko sēsi, to pļausi. Tādēļ tur arī nav nekādu pretrunu. Ja darīsi labu, tad vari uzlabot savu likteni, tikai un vienīgi ar saviem labiem darbiem.
Tādēļ nav pretrunu starp savām izvēlēm un darbībām un savu turpmāko karmu, latviski- liktenis :)
Konsuela @ 04.03.2024 20:16Ir gan sinonīmi.
Vēlos Tavu izskaidrojumu, kā Tu to redzi šai dzīvē..loģikai..
Džinga @ 04.03.2024 15:49
Ej dirst :D
Konsuela @ 15.05.2025 23:21Es nezinu, kā var pierādīt cilvēkam, ka Dievs ir ( un varbūt tas nemaz nav vajadzīgs jebkuram individam) Bet...vai tiešām tas nav arguments, ka ja Tu, cilvēks, nespēj pats piedzimt...pats nomirt....pats ievilkt savu pirmo dvašu un pats izlemt, kad notiks tava pēdējā izelpa, tad varbūt tomēr kāds to visu izlemj par Tevi?
Elīzīte12345 @ 16.05.2025 10:37Konsuela un Patroneses
Par Dieva esamību liecina daudzas lietas. Kaut vai tā pati pasaules rašanās. Arī tas, ka mūsu realitātē nedzīvās lietas nav spējīgas radīt dzīvās. Tas, ka evolūcija kā tāda nekad vēsturē nav tikusi novērota par spīti šī vārda nepamatoti biežajai izmantošanai ikdienā. Tā pati bībele, kuru Dievs, ar dažādu cilvēku starpniecību, rakstīja vairāku gadsimtu garumā un kura sevī ietvēra neapgāžamus vēsturiskos faktus. Faktiski tā ir arī vēsturisks dokuments. Protams, ir vēl dažādi citi piemēri, bet šie ir pirmie, kas "nāk" prātā.
patroneses @ 16.05.2025 10:56
Problēma ir tā ka no Dieva esības nevar izdarīt nekādu secinājumu.
Kāda tad ir Dieva esības jēga? Visums jau ir radīts. Dzīvība replicējas.
Dieva koncepcija izskaidro visu, bet jēgas nekādas.