SarmaD @ 17.01.2024 18:21
Nu tie, kas nīd par naudu standartā jau pasaka priekšā, ka viņiem viņas nav.
Es dažreiz pabesos, ka man vīrs tāds pats darbaholiķis un pat vel lielāks, kā es. Bet tad paklausos kolēģus, paziņas un priecājos, ka tomēr tā māka pelnīt un gudri tērēt atmaksājas un dzīvot var viegli.
Tā gluži nav taisnība, tur drīzāk ir jautājums par prioritātēm.
Jo ir draugi, kas pelna salīdzinoši maz, bet tāpat ir gana dāsni, viņi vienkārši ir ģimeniski. Viņi nodrošina mitekli, auto, citādas basic lietas un tad nu viņu draudzenes parasti vienkārši piestrādā, auklē bērnus (vairāk vai mazāk, cik nu vīrieši ir palīdzīgi šajā ziņā). Bet nu tur nav nekāds luksusa dzīvesveids, ceļo varbūt reizi pāris gados, gan dzīvesvieta, gan auto nav nekas "šiks". Principā parasta, vidusmēra, latvieša dzīve.
Lai nodrošinātu to dzīves līmeni, par ko sievietes haipo sociālos tīklos un lai baudīt dzīvi varētu gan vīrs, gan sieva, tur ir jābūt vai nu ļoti stipri virs viduvējiem ienākumiem (kur mēs runājam par top 1-5%) vai jāpelna labi (nez, nu kādi 5-25%), bet jādzīvo pāri saviem tēriņiem vai arī ir kāds atspaids (parasti mantojums, vecāki un citi tamlīdzīgi faktori). Citādi, no way.
Protams, vienmēr jau arī figurē tas, cik ilgi tiek saņemti kaut kāda līmeņa ienākumi, tam arī ir liela nozīme, jo ir taču viss jāpaspēj nopirkt.