Abava @ 25.12.2023 11:12Man līdzīgi kā autorei. Man ir ģimene, tikai vecāki alkoholiķi. Manuprāt, viņi vispār nesaprot, kāds datums šodien ir un, ka ir svētku laiks. Parasti visos svētkos esmu viena, ir vientuļi un skumji, bet esmu jau pieradusi. Šogad tiku uzaicinātu svinēt pie draugu ģimenes. Šausmīgi bija, labāk nebūtu gājusi.
Visiem bija sapirktas ļoti dārgas dāvanas, man bija simboliski šampanietis un šokolādīte. Es nemaz negaidīju, ka man kāds dāvinās kaut ko, vēl jo vairāk kaut ko dārgu, bet no tās ģimenes izdzirdēju nepatīkamas frāzes, kad viņi vēra vaļā dāvanas - neskaud, ka tev tāds nav, nevaram mēs visiem pirkt dārgas lietas u.tml.
Ja arī uzaicināja pieklājības pēc kā tādu bāreni, tad labāk nevajadzēja. Jutos ļoti lieka un nepatīkami bija par tādiem komentāriem.
Abava @ 25.12.2023 11:12Man līdzīgi kā autorei. Man ir ģimene, tikai vecāki alkoholiķi. Manuprāt, viņi vispār nesaprot, kāds datums šodien ir un, ka ir svētku laiks. Parasti visos svētkos esmu viena, ir vientuļi un skumji, bet esmu jau pieradusi. Šogad tiku uzaicinātu svinēt pie draugu ģimenes. Šausmīgi bija, labāk nebūtu gājusi.
Visiem bija sapirktas ļoti dārgas dāvanas, man bija simboliski šampanietis un šokolādīte. Es nemaz negaidīju, ka man kāds dāvinās kaut ko, vēl jo vairāk kaut ko dārgu, bet no tās ģimenes izdzirdēju nepatīkamas frāzes, kad viņi vēra vaļā dāvanas - neskaud, ka tev tāds nav, nevaram mēs visiem pirkt dārgas lietas u.tml.
Ja arī uzaicināja pieklājības pēc kā tādu bāreni, tad labāk nevajadzēja. Jutos ļoti lieka un nepatīkami bija par tādiem komentāriem.
Abava @ 25.12.2023 13:41Nu jā, patīkami nebija, bet arī zināju uz kurieni eju. Viņi ir ļoti turīgi cilvēki, šajos ziemassvētkos pat dzivokli meitai (19 gadi) uzdāvināja. Viņiem tāda mīlestības izrādīšana - ar dārgam lietām.
Bet par to komentāru, ka mēs pašas rādam skumjas, es nepiekritīšu. Ziemassvētki ar paražām ieviesti un tis asociē ar kopā sanākšanu, ar ģimeni un tuvākajiem. Protams, ka mēs skumstam ne jau par to, ka dāvanas nedāvina, bet, ka mums nav tādu tuvāko (dažādu iemeslu kāpēc nav) ar kuriem varam saiet kopā. Ir grūti redzēt, ka citi var, bet tu nē. Bet to var saprast tie cilvēki, kuri paši atrodas šāda situācijā.
EveEve @ 25.12.2023 15:26Bet Tu nevari ietekmēt to, kas ir atkarīgs no citiem cilvēkiem. Lai kā Tu vēlētos, nu nevari uzburt māsas un brāļus, 3 māsīcas un 1 brālēnu, vecvecākus un vismaz 2 tantes vai onkuļus. Tās ir Tavu vecāku un vecvecāku izvēles, kuras viņi pieņēma savu izvēļu vadīti un varbūt pat laikā, kad Tevis nebija. Ja skatās no šādas prizmas, tad vienīgais, ko Tev var ieteikt - radīt lielu ģimeni ar vairākiem bērniem.
EveEve @ 25.12.2023 15:26Bet Tu nevari ietekmēt to, kas ir atkarīgs no citiem cilvēkiem. Lai kā Tu vēlētos, nu nevari uzburt māsas un brāļus, 3 māsīcas un 1 brālēnu, vecvecākus un vismaz 2 tantes vai onkuļus. Tās ir Tavu vecāku un vecvecāku izvēles, kuras viņi pieņēma savu izvēļu vadīti un varbūt pat laikā, kad Tevis nebija. Ja skatās no šādas prizmas, tad vienīgais, ko Tev var ieteikt - radīt lielu ģimeni ar vairākiem bērniem.
Kenty @ 25.12.2023 14:07Katram jau savs.pec bērnības jaunību gadu milzīgajiem svētkiem.kur galdi lūza,bet par to milzigo galdu mamma un es šmoreja no rita lidz pašam vakaram. Milzigos apjomos rosoli,pirāgi,piprkūkas,katbonādes ,merces kotletes?Jo tā pieņemts.Visi priecājas dzied a jums ar mammu acis līp ciet no pārguruma. gan uz ziemassvētkiem,gan jauno gadu.Man trauma no zimassvetkiem un jaunā gada?.Es pieaugušā vecumā un savā ģimenē novērtēju mierīgu bērnu apdāvināšanu,vakariņas kurā nav 10 ēdieni.un vienkārši klusumu.Man vairāk ir skumji par ligo svētkiem,kad neizdodas kāds planots izbraukums ar nakšnošanu teltīs.Tad gan man skumji.Tie svetki man ir vismīļākie,tur nav namamātes un ciemiņi.tur visi vienlīdzīgi?
chihiro @ 25.12.2023 11:24Jūs pašas sevi noskaņojat uz skumjām, piešķirot šiem svētkiem lielāku nozīmi nekā ir. Īstie ziemas saulgrieži bija 22.decembrī, pēc tam ir kristiešu svētki, kas ir komercializēti. Protams, ir skumji, ja apkārt visi ģimenes lokā, bet jūsu skumjas jau nav par svētkiem. Uz to nav jākoncentrējas, bet, kad būs pašām sava ģimene (domāju, vīrietis un bērni, nevis vecāki, brāļi, māsas), tad varēsiet svinēt svētkus un veidot savas tradīcijas.
Rīts @ 25.12.2023 15:13Manuprāt ir mazliet pārprasts tas, par ko mēs skumstam un pēc kā ilgojamies. Šeit, personīgi es, nerunāju par desmitiem radu sanākšanu, astoņām rosola bļodām un mežonīgu apdāvināšanu. Es runāju par vecākiem, brāļiem, māsām un tādiem tuvākiem radiem. Vienmēr šajā dzīvē var atrast kādu ratiņkrēslā un uzstādīt to kā piemēru tam, ka dzīvē citiem ir grūtāk. Ja salīdzinam katrs savu bēdu ar karu, tad mūsu pasaule ir pilna rozā vienradžiem. Un tomēr, te nu mēs esam. Tie, kuri nav pieņemti, kuriem nav savas ģimenes, kuri savu vietu vel meklē.
Ir man gan pašas izrotāta eglīte, gan darināts adventes vainags. Un tomēr, šķiet ka tāda kopības sajūta pietrūkst.
Ja ap šo laiku ir pārdomas par dzīvi un ģimeni, tad nepiesiet to pie Ziemassvētkiem, bet vispārīgi domāt, kā savu dzīvi virzīt, lai Tev ir tas, ko Tu vēlies