RRebekkka @ 09.12.2023 20:13Man mazais brālis nesen sāka strādāt jaunā darbā (drīz būs mēnesis), bet beigās darbs izrādās ļoti sūdīgs un vēlas meklēt citu darbu, bet baidās iet prom, jo darba devējs teica, ka ja iet prom pārbaudes laikā, tad tiek izmaksāta tikai puse no nopelnītā. Vinš nevēlas pazaudēt to nopelnīto naudu. Vai tas vispār ir legāli, jo man nekad nevienā darbā nav bijuši tādi noteikumi?Vienmēr arī apmācību laiks ir bijis apmaksāts.
darba līgums ir? Bet nē, tas nav legāli, ja ir noteikts pārbaudes laiks, brālis darbu var uzteikt un pēc uzteikuma vēl 3 dienas jānostrādā.RRebekkka @ 09.12.2023 20:13Man mazais brālis nesen sāka strādāt jaunā darbā (drīz būs mēnesis), bet beigās darbs izrādās ļoti sūdīgs un vēlas meklēt citu darbu, bet baidās iet prom, jo darba devējs teica, ka ja iet prom pārbaudes laikā, tad tiek izmaksāta tikai puse no nopelnītā. Vinš nevēlas pazaudēt to nopelnīto naudu. Vai tas vispār ir legāli, jo man nekad nevienā darbā nav bijuši tādi noteikumi?Vienmēr arī apmācību laiks ir bijis apmaksāts.
Tieši tā..un naudu jāizmaksā uzreiz . Nav stulbibas DD jāklausa .Pabiedē ar darba inspekciju un FB ,tik tok insta saliks atsauksmes publiski ! Darbojas 1000,,,%NIKOLAA @ 09.12.2023 20:25darba līgums ir? Bet nē, tas nav legāli, ja ir noteikts pārbaudes laiks, brālis darbu var uzteikt un pēc uzteikuma vēl 3 dienas jānostrādā.
Linduxis @ 09.12.2023 20:45Tas, par ko var runāt, ir tikai līgumā ierakstītais. Stundas, domāju, būs grūti pierādīt. Katrā gadījumā nav ko vilkt garumā, jo ja nepatīk, labāk to izbeigt ātrāk. Pēc PL stājas spēkā jau citi nosacījumi.
Baigais jokupēteris tas šefs, jāpabiedē ar BezTabu.RRebekkka @ 11.12.2023 18:34Darba devējs tagad sakot, ka eksistē tāds likums - atrunāšanās likums. Ko tas nozīmē???
LuckyStrike @ 11.12.2023 18:44Baigais jokupēteris tas šefs, jāpabiedē ar BezTabu.
Mušpapīrs @ 11.12.2023 23:38Tā gadījumā nav viena no apsaimniekošanas firmām, kur tavs brālis strādā? ?