Cik jāpelna lai būtu normāla ģimene?

Reitings 32
Reģ: 23.11.2023
Darbā viens kļuva par tēvu un es ar savu "negatīvismu" iesāku diskusiju par to cik būtu jāpelna lai būtu normāla funkcinējoša ģimene, un vecāki nevis būtu novergojušies pelēki dēļ bērna bet finances būtu gana lai pietiek gan bērnam gan savai labklājībai? Viņi man saka ka ar tā čaļa algu (pēc nodokļiem 700) pietiekot, Es atkal uzskatu lai normāli dzīvotu un bērnu audzinātu vajag vismaz 3000 eiro, viss kas ir zem tā ir knapināšanās. Jo es uzskatu ja cilvēks vēlās veidot ģimeni viņam ir jābūt gana lieliem ienākumiem lai pietiktu tā bērna audzināšanai, barošanai, drēbem, saviem hobijiem un brīvā laika pavadīšanai, privātā auto uzturēšanai, visiem rēķiniem, un no tiem ienākumiem ir vēl jāpaliek pāri, protams ēdienam un kādiem neparedzētiem gadījumiem. 700 eiro pat 1000 eiro, pat 1500 eiro tam ir krietni par maz.
kā jūs uz to skataties?
05.12.2023 15:15 |

Reitings 461
Reģ: 08.10.2023
usgburhgbnrth @ 06.12.2023 17:36

Pēc Tavas 'loģikas' visi iemesli, ko cilvēki uzskaita kāpēc viņiem kaut kā nav, tātad ir 100% patiesi. Jo viņiem taču tā nav, ne? Tātad saka patiesību, kāpēc nav!
Kaut vai autora rakstītais, ka viņš neatteiksies ne no kādām savām 'kaprīzēm' (lietojot tieši šo vārdu) Tavās acīs nozīmē, ka viņš rūpējas par bērna labklājību? Nē taču. Tāpat viņš varētu izteikties pieklājīgāk un teikt - diemžēl es nevarētu bērnu šobrīd nodrošināt... (jo visas manas kaprīzes ir svarīgākas!!!) Katra viņa stulbākā iegriba viņam ir prioritārāka par bērniem, tas ir prioritāšu jautājums. Bērnu viņš uztaisītu tikai tad, ja bērnam būtu 0 finansiālas un citādi apgrūtinošas ietekmes uz viņa dzīvi. Un pirms atkal sacepies, es nesaku, ka visiem obligāti vajag bērnus. Nevajag.

Es pat priecājos, ka tādi Kristap nevairo savu stulbumu mūsu sabiedrībā! Jau pietiek Latvijā visādi Kristapu ar savu alkoholisma, pofigismu, utml
06.12.2023 22:46 |

Reitings 3512
Reģ: 05.09.2023
Elizabeteputnos @ 06.12.2023 21:45
arī piekrītu, ka šie veiksmes stāsti "no grauzta uz zvaigznēm" ir salīdzinoši reti. Ļoti daudzām lietām ir jāsakrīt, lai cilvēks, nākot no šādas vides, pirmkārt, vispār sev noticētu, ka uz kaut ko labāku drīkst cerēt un tiekties. Mazvērtības komplekss, tieši runājot par karjeru, ir milzīgs.

Nav runa par to, ka cilvēks no bomžu bērnības, kur staigā nepareiza izmēra apavos kļūst par miljardieri. Nabago domāšana pārsvarā tiek mantota paaudzēs, jo tā tiek iemācīta/ieborēta.
Ir ļoti labs teiciens, kuru var attainot uz dzīvi kopumā, neatkarīgi no dzimuma.
"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times."
07.12.2023 00:13 |

Reitings 461
Andie @ 06.12.2023 21:06

Mazliet atrauts no realitātes tas viedoklis, jo ja nabadzība tiešām, tiešām būtu izvēle es šaubos, ka cilvēku maksātspējā būtu tik slikta. Protams var teikt ka sevi ir jāpilnveido, jāmācās utt., bet kas darīs mazāk apmaksātos, piemēram, pārdevējs/apkopējs/sētnieks/dārziņu audzinātājas u.c.? Kas? Neviens? Vēl viens aspekts, katram cilvēkam ir tā latiņa, cik viņš spēj kaut ko iemācīties un vai vispār var....sorrīi....kas dzimis rāpot tas nelidos.

Par latīņu /spēju sevi realizēt varam runāt tad, ja tas cilvēks ir savādāks nekā veseli cilvēki. Šeit var minēt autisma pacientus, mentālās slimības, ratiņkrēsls un citas lietas. Cilvēks ratiņkrēslā bez kājas tiešām nebūs sportists futbolists. Toties ja viņam ir rokas un nav paralizēta, tad viņš var sēdēt pie datora un pelnīt naudu no mājām, ja viņam prāts strādā. Daudzkur atslēga ir spēja pielāgoties videi nu piemēram no labākiem apstākļiem adaptēties ne tik labos, vai trūcīgākos apstākļos,lai spētu izdzīvot. Vēl ir jāpielāgo savas prioritātes situācijai, ja tu zini, ka esi ieslīdzis parādos, nu tad neņem jaunas saistības, nepērc nevajadzīgas mantas, ja zini kā rezultātā nevarēsi nopirkt zāles vai ēdienu.
07.12.2023 00:40 |

Reitings 461
SarmaD @ 07.12.2023 00:13

Nav runa par to, ka cilvēks no bomžu bērnības, kur staigā nepareiza izmēra apavos kļūst par miljardieri. Nabago domāšana pārsvarā tiek mantota paaudzēs, jo tā tiek iemācīta/ieborēta.
Ir ļoti labs teiciens, kuru var attainot uz dzīvi kopumā, neatkarīgi no dzimuma.
"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times."

Tavu mantojumu nevar nepamanīt šeit forumā sarmīt, prastums tev lien ārā pa visurieni tava , neaudzinātība, un sliktas manieres tev ir mantojums. Kā arī pats galvenais tava nabadzība un sliktā grūtā bērniba tevi ir ļoti ietekmējusi., ja jau tu nespēj saskatīt nevienu ar labu bērnību. Pārsvarā jau tas tā ir iegājis.
07.12.2023 00:51 |

Reitings 3512
ja jau tu nespēj saskatīt nevienu ar labu bērnību.

Es domāju, ka salīdzinoši vairumam tomēr bērnība ir bijusi normāla. Cilvēkiem tomēr ir tieksme panīdēt par kaut ko, norakstīt savas neveiksmes. Tāda tā cilvēka daba.
07.12.2023 00:55 |

Reitings 347
Reģ: 10.04.2018
Personīgi, lai audzinātu bērnu domāju, ka vajadzētu vismaz 3500 EUR pēc nodokļiem pa abiem kopā. Ar 3500 var arī 2 bērnus.
Lielākā daļa sieviešu vispār ir nabadzības zonā. Strādā visādus zemas klases darbus - manikīrs, pedikīrs, pavārs vai frizieris un citi tizli darbi kā skaistumkopšanas salons vai viesnīcas recepcijā.. Un cer 18-25 gadu vecumā atrast bagātu veci, lai atlikušo mūžu varētu dzīvot uz viņa naudas. Nožēlojami. Bet kad izskats sāk strauji novecot un neatrod savu dzīvo naudas maisu, tad gan vairs nav kur bēgt un nākas piemesties kādam, kas pelna 700 EUR pēc nodokļiem.
Latvijā ir kritisks intelekta trūkums sieviešu vidū. Un tādas sievietes, kas pelna 1500 EUR pēc nodokļiem ir retums Latvijā.
07.12.2023 01:28 |

Reitings 461
lietotājs @ 07.12.2023 01:28
Personīgi, lai audzinātu bērnu domāju, ka vajadzētu vismaz 3500 EUR pēc nodokļiem pa abiem kopā. Ar 3500 var arī 2 bērnus.
Lielākā daļa sieviešu vispār ir nabadzības zonā. Strādā visādus zemas klases darbus - manikīrs, pedikīrs, pavārs vai frizieris un citi tizli darbi kā skaistumkopšanas salons vai viesnīcas recepcijā.. Un cer 18-25 gadu vecumā atrast bagātu veci, lai atlikušo mūžu varētu dzīvot uz viņa naudas. Nožēlojami. Bet kad izskats sāk strauji novecot un neatrod savu dzīvo naudas maisu, tad gan vairs nav kur bēgt un nākas piemesties kādam, kas pelna 700 EUR pēc nodokļiem.
Latvijā ir kritisks intelekta trūkums sieviešu vidū. Un tādas sievietes, kas pelna 1500 EUR pēc nodokļiem ir retums Latvijā.
.
Šaubos vai tava alga ir pat 700 eur, pirms nodokļiem
07.12.2023 01:53 |

10 gadi
Reitings 3559
Reģ: 13.03.2013
Neza000 @ 07.12.2023 00:40

Par latīņu /spēju sevi realizēt varam runāt tad, ja tas cilvēks ir savādāks nekā veseli cilvēki. Šeit var minēt autisma pacientus, mentālās slimības, ratiņkrēsls un citas lietas. Cilvēks ratiņkrēslā bez kājas tiešām nebūs sportists futbolists. Toties ja viņam ir rokas un nav paralizēta, tad viņš var sēdēt pie datora un pelnīt naudu no mājām, ja viņam prāts strādā. Daudzkur atslēga ir spēja pielāgoties videi nu piemēram no labākiem apstākļiem adaptēties ne tik labos, vai trūcīgākos apstākļos,lai spētu izdzīvot. Vēl ir jāpielāgo savas prioritātes situācijai, ja tu zini, ka esi ieslīdzis parādos, nu tad neņem jaunas saistības, nepērc nevajadzīgas mantas, ja zini kā rezultātā nevarēsi nopirkt zāles vai ēdienu.

Pastāsti man, kas tev liedz kļūt par raķešzinātnieku nišā un pelnīt 5k un uzaugšu, es pieļauju kāds vnk būs gudrāks un talantīgāks, jo cilvēkam ir latiņa, kuru viņš nevar pārlekt, jautājumā par spējām kaut ko apgūt, piemēram, valodas ir burvīgs piemērs, man valodas ļoti labi padodas, manai draudzenei ne tik ļoti, lai kā viņa censtos, viņai tas vienmēr ir nācis ar grūtībām, un loģiski, ka olimpiādēs utt, izvēlējās mani, jo man vnk sanāca, kamēr viņa ar savu lielo centību nekur arī netika virzīta, neskatoties ka viņa tiešām centās un ieguldījās vairāk kā es, bet toties viņa ļoti labi padevās dejot, tā kā ļoti labi, man atkal abas kājas kreisās.
07.12.2023 08:50 |

Reitings 3464
Reģ: 06.12.2023

Jāteic, ka neizglītotu vīriešu ir vairāk. Ļoti retu reizi ir gadījies sastapt tiešām interesantu un gudru vīrieti, ar ko ir par ko parunāt (atskaitot dabas doto instinktu tēmas). Tāpēc nu nebūs taisnība.. un īsti neredzu starpību- augstas klases vai zemas klases darbs. Ja ar to var pelnīt, tad nav nozīmes. Man ir divas augstākās izglītības, strādāju palielā uzņēmumā.. bet jāteic, ka es neatteiktos strādāt kādā skaistumkopšanas nozarē, piemēram, un pati plānot savu darba grafiku, slodzi un visu pārējo. Plus, ja ir tiešām laba speciāliste savā jomā, tad viņa viena pati mājās var nest 3+ tk., tāpēc īsti neredzu iemeslu šai destruktīvajai kritikai no Tavas puses.
07.12.2023 08:58 |

Reitings 3512

O! Šis atpakaļ ar savu sieviešu noniecināšanas kampaņu. Vispār jāatzīst, ka šoreiz teju nepamanāmi to iekļāvi tematā.
07.12.2023 09:21 |

Reitings 3726
Reģ: 11.04.2023
aaaaja teksts @ 07.12.2023 08:58
Jāteic, ka neizglītotu vīriešu ir vairāk. Ļoti retu reizi ir gadījies sastapt tiešām interesantu un gudru vīrieti, ar ko ir par ko parunāt (atskaitot dabas doto instinktu tēmas).

Jāsaka, ka meklē interesantu sarunu biedrus nepareizās vietās, protams, ja no tinder uzaicina randiņā, temats būs par seksu. 😁
Ja grib saturīgas sarunas, tad jāiet uz pasākumiem, interešu klubiem un jādarbojas dažādos pulciņos.
07.12.2023 09:43 |

Reitings 461
aaaaja @ 07.12.2023 08:58

Jāteic, ka neizglītotu vīriešu ir vairāk. Ļoti retu reizi ir gadījies sastapt tiešām interesantu un gudru vīrieti, ar ko ir par ko parunāt (atskaitot dabas doto instinktu tēmas). Tāpēc nu nebūs taisnība.. un īsti neredzu starpību- augstas klases vai zemas klases darbs. Ja ar to var pelnīt, tad nav nozīmes. Man ir divas augstākās izglītības, strādāju palielā uzņēmumā.. bet jāteic, ka es neatteiktos strādāt kādā skaistumkopšanas nozarē, piemēram, un pati plānot savu darba grafiku, slodzi un visu pārējo. Plus, ja ir tiešām laba speciāliste savā jomā, tad viņa viena pati mājās var nest 3+ tk., tāpēc īsti neredzu iemeslu šai destruktīvajai kritikai no Tavas puses.
tava profila izvēlēta bilde un vārds neliecina par divām augstākajām sorry😂
07.12.2023 09:57 |

Reitings 461
Jāteic, ka neizglītotu vīriešu ir vairāk. Ļoti retu reizi ir gadījies sastapt tiešām interesantu un gudru vīrieti, ar ko ir par ko parunāt (atskaitot dabas doto instinktu tēmas). Tāpēc nu

Par kādu vecuma grupu mēs runājam? Ar augstāko izgl. Vai bez? Kur apgrozās.pārāk skopa informācija.
07.12.2023 10:00 |

Reitings 3464
Neza000 @ 07.12.2023 09:57
tava profila izvēlēta bilde un vārds neliecina par divām augstākajām sorry?

kopš kura laika par izglītību spriež pēc anonīmu cilvēku pulcēšanās vietas lietotāju un bildi? es varu šeit lietot jebkādu vārdu/attēlu, neesmu šeit nākusi publiskoties. Bet ja tev personīgi kādas problēmas, varam sazināties privāti, varēsi atvainoties par savu muļķīgo spriedelējumu :)
07.12.2023 10:30 |

Reitings 3464
Neza000 @ 07.12.2023 10:00

Par kādu vecuma grupu mēs runājam? Ar augstāko izgl. Vai bez? Kur apgrozās.pārāk skopa informācija.

Skaidrot neko neiešu, pateicu no savas pieredzes. Satiktie cilvēki ir no dažādām vietām- gan pasākumiem, saviesībām, arī darbā sastaptie. Šeit nebiju domājusi nekādus tinderus, tur cilvēkiem vispār smadzeņu vietā vakuums.
07.12.2023 10:34 |

Reitings 281
Reģ: 04.01.2021
Man ar vīru alga kopā sastāda 30k gadā.
Ceļojam 2x gadā, pērkam un ēdam ko gribam. Meitas iet dārgos treniņos. Mans darbs ir grūts, bet ja vēlētos ko manīt, tad baidos, ka mums nepietiktu.
07.12.2023 10:34 |

Reitings 235
Reģ: 04.12.2023
Neza000 @ 07.12.2023 01:53
.
Šaubos vai tava alga ir pat 700 eur, pirms nodokļiem

Kurš vispār rēķina algu pirms nodokļiem, ja neskaita darba sludinājumus. Kāda no tā jēga, ja 2000 eur vēl izklausās diezgan labi, tad uz rokas 1300 vairs nemaz tik daudz neliekas. Lietas jāsauc īstajos vārdos, tātad summa, kas ielec tavā kontā, nevis kaut kādi mistiski cipari, ko neredzēt kā savas ausis.
07.12.2023 12:04 |

Reitings 3726
Reģ: 11.04.2023
Silverxangel @ 07.12.2023 10:34
Ceļojam 2x gadā, pērkam un ēdam ko gribam. Meitas iet dārgos treniņos. Mans darbs ir grūts, bet ja vēlētos ko manīt, tad baidos, ka mums nepietiktu.

Jāizsaka līdzjūtība, 30k/ 2/ 12= 1250 eiro katram mēnesī.
Ar šādu algu bērniem neko nevar atļauties nabadziņiem jāstaigā ar maziem zābakiem un bez pamperiem 😭
Tikai pie 70k var sākt domāt par 1 bērnu 😁
07.12.2023 12:30 |

Reitings 235
Reģ: 04.12.2023
Silverxangel @ 07.12.2023 10:34

Tiešām, kā jūs vispār uzdrošinājāties ar tādām algām ražot bērnus? Tur taču īsti nesanāk ne brenda drēbes, ne jaunākie iphone modeļi. Bērnus droši vien skolā/bērnudārzā par to apsmej un tie jūtas kā bomži, bērnība ir sabojāta un trauma uz mūžu.
07.12.2023 12:46 |

Reitings 461
aaaaja @ 07.12.2023 10:30

kopš kura laika par izglītību spriež pēc anonīmu cilvēku pulcēšanās vietas lietotāju un bildi? es varu šeit lietot jebkādu vārdu/attēlu, neesmu šeit nākusi publiskoties. Bet ja tev personīgi kādas problēmas, varam sazināties privāti, varēsi atvainoties par savu muļķīgo spriedelējumu :)

Es un atvainoties tev kaut kādai foruma pabirai? Netaisos. Tu neesi nekas! Un tu neesi nekāda zvaigzne 🤣🤣 vai kā uzreiz aizskrēja nomainīt bildīti!! Sabijies ka tevi uzskata par dumju cilvēku. Zinu es šitās ar divām augstākajām. Nesmīdini, labi ja tev 12 klases pabeigtas.
07.12.2023 17:44 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits