SarmaD @ 09.12.2023 07:54
Es īstenībā joprojām uztaisu ceptus kartupeļus ar sagrieztu desu, sīpoliem un ieceptu olu. Dažreiz bez olas, dažreiz bez desas. Atkarīgs no tā, kas mājās. Un tas arī atgādina nepierast pie tā, ka vari daudz vairāk. Es vairāk par to, kādos plauktiņos pats sevi dzīvē ieliec, tādos arī būsi. Ja tiešām jūties labi esot kur esi, tad tur arī jābūt.
akul12 @ 09.12.2023 07:58
Katram ir savs plauktiņš līdz kuram spējīgs uzrāpties arī apķērīgajiem un turīgajiem.
Bet dēļ kaut kādiem iedomu plauktiņiem un sapņiem par nesasniedzamiem plauktiem pārtraukt savu asinslīniju? Nu nē.
SarmaD @ 09.12.2023 08:39
Es varu runāt tikai par sevi. Es noteikti labāk dzīvoju bez bērna, ja sajūtu, ka nevaru viņu pienācīgi uzturēt, jo mana asinslīnija nu toč nav nekas vēstures grāmatā ierakstāms.
akul12 @ 09.12.2023 08:55
Vari paveikt kādu vēsturiski vērtīgu darbu un būs vēstures grāmatā ?
Šeit forumā "pienācīgi uzturēt" ir stipri atrauts no reālās dzīves.
akul12 @ 09.12.2023 09:16Pēc katra uzskatiem, jāatceras, ka Latvija nav Šveice, Zviedrija vai ASV.
Gaidot pirmās pasaules algas asinslīnija noslēgsies.
SarmaD @ 09.12.2023 09:40
Nedomāju, ka mums draud iznīkšana. Galu galā, bērns ir katra paša izvēle.
mājās gatavots ēdiens man garšo daudz labāk kā kafūžu, esam ļoti izvēlīgi attiecībā uz ēdiena kvalitāti.... Un jā, manai meitai ir aifons, man pašai viņš reāli nepatīk, es samsung fans un manā burbulī nav starpība kādas markas telefons, pašpietiekami cilvēki, kuri neiespringst uz to, ko kāds padomās un mēdzam arī aizdodies uz kilomax un atrast kādu pērli....akul12 @ 08.12.2023 23:59
unreal, bet audzina un pietiek.
Ēst gatavo paši, apģērbu nopērk humanā un iphone vietā xiaomi.
o, jā, mums draugu lokā tā arī ir, kur vīrs piem. policists, sieva starptautiska uzņēmuma vadībā...Ensha @ 09.12.2023 06:51Visulaiku lasu par 700eur. Bet vai tad to bērnu audzinas viens tēvs, māte tā ka neskaitās? Ka Tu zini cik ir otrai pusei ienakumi, lai secinātu, ka uzturēt nevar? Varbūt 2k mēnesī. Sen nav vairs tie laiki, ka vīrietis viens velk ģimeni
Jo cilvēki izvēlas audzināt bērnus bez 3t algas un nečīkst, kā tēmas autors un dažas šeit.
GhostGG @ 09.12.2023 10:45Man liekas, ka te cilvēki salīdzina divas dažādas lietas - tie, kuri ir vecāki saka, ka bērnībā varēja tā un šitā, bet viņi neiaizdomājas par to, ka pasaule, teiksim, pirms 25g bija pilnīgi savādāka kā tā ir tagad. Tad nebija normāls internets, sociālie tīkli, smartphoni utt, tas ir tikai loğiski, ka tajā laikā daudzas lietas nevajadzēja, jo vnk nekas tāds jau nebija, līdz ar to, varētu šķist, ka bērnam neko dižu nevajag un tas neietekmēs viņa bērnību starp vienaudžiem. Tagad ir pilnīgi cita pasaule. Tā vnk ir realitāte.
SarmaD @ 09.12.2023 06:17
Neviens jau te nestrīdās par to, ka bērnu nevar izaudzināt ar 700 mēnesī. Izaudzināt jau var, bet baigi hujovā bērnība tā ir. Un es nerunāju par brenda drēbēm vai dārgām aktivitātēm. Jāatzīst, ka ir jāpriecājas par sabiedrību, kas grib savam bērnam dot vairāk par humpalu apģērbu, ceptiem kartupeļiem, vārītien makaroniem ar cukuru un griķiem bez krejuma. Ja esi dzīvojis šādā burbulī, kā minēji, tad tu zini ko nozīmē arī pusbads. Es arī esmu dzīvojusi tādā burbulī un nonākusi līdz tādam, ka mierīgi varēju vakar atļauties spontāni nopirkt apģērba gabalu trīscipara skaitlī un nedomāt, kā es rēķinus samaksāšu, par ko esmu universam ārprātā pateicīga. Nav visu mūžu jādzīvo trūkumā jo bērnībā tā dzīvots. Parasti jau vecāki, kuri paši dzīvojuši zemajā slānī un nabadzība nav ieborēta galvā, tomēr bērnam to pašu nenovēl. To jau tepat var redzēt no komentāriem.
usgburhgbnrth @ 09.12.2023 11:12
Skan skaisti, bet ja cilvēkiem tiešām tik svarīga būtu finansiāla stabilitāte un ģimenes nodrošināšana, tad masas neskrietu uz universitāti studēt jomās, kur ir ļoti labi zināms, ka algas ir zemas un citreiz vispār studiju beigās negaida pilnīgi nekāds darbs. Sievietēm tas ir īpaši raksturīgi.
Nevajadzēja?
90tajos nosacīti turīgajiem bērniem bija "must have" Playstation 1 vai vismaz oriģinālā SEG+ gameboy.
Drēbes turīgajiem bieži vien bija no ārzemēm sūtītas, jo šeit neko prātīgu nevarēja dabūt.
Tuvāk nultajiem, datoram 1000ls vērtībā vajadzēja mājās būt un interneta pieslēgumam, kurš tajos laikos sākot no 20ls mēnesī maksāja. Tāpat telefons vismaz nokia 3210...
Atcerēsimies, ka vidējā alga mēnesī bija ap 100ls un minimālā ap 50ls.
Visas šīs preces iegādāties tajos laikos bija grūtāk, kā tagad paņemt iphone ar 700eiro algu.
pirms 25 g nebija māmiņalgas, labi rati maksāja 100 lvl, kas bija vesela alga un ne jau minimālā, kredītu praktiski nebija, pamperi, zīdaiņu pārtika daudz dārgāka tad bija, labas bērnu drēbes tikai Cubusā varēja nopirkt un tās nebija lētas, toties pēc tam īzī varēja pārdot, gribētāji rindā stāvēja, labi bērnu apavi tikai ecco veikalā bija, tad Mothercare parādijās....GhostGG @ 09.12.2023 10:45Man liekas, ka te cilvēki salīdzina divas dažādas lietas - tie, kuri ir vecāki saka, ka bērnībā varēja tā un šitā, bet viņi neiaizdomājas par to, ka pasaule, teiksim, pirms 25g bija pilnīgi savādāka kā tā ir tagad. Tad nebija normāls internets, sociālie tīkli, smartphoni utt, tas ir tikai loğiski, ka tajā laikā daudzas lietas nevajadzēja, jo vnk nekas tāds jau nebija, līdz ar to, varētu šķist, ka bērnam neko dižu nevajag un tas neietekmēs viņa bērnību starp vienaudžiem. Tagad ir pilnīgi cita pasaule. Tā vnk ir realitāte.
GhostGG @ 09.12.2023 11:37
Protams, ka tas nebija tik būtiski. Es tajā laikā uzaugu un es goda vārds neatceros, ka kāds būtu izsmiets par to, ka nav playstation 1 un dators pa 1000ls. Tādas lietas tolailk bija mežonīga ekstra. Pat pašiem vecākiem daudziem nebija mobīlie telefoni, kur nu vēl bērniem, ko nevarētu vairs teikt par mūsdienām.
NIKOLAA @ 09.12.2023 11:39pirms 25 g nebija māmiņalgas, labi rati maksāja 100 lvl, kas bija vesela alga un ne jau minimālā, kredītu praktiski nebija, pamperi, zīdaiņu pārtika daudz dārgāka tad bija, labas bērnu drēbes tikai Cubusā varēja nopirkt un tās nebija lētas, toties pēc tam īzī varēja pārdot, gribētāji rindā stāvēja, labi bērnu apavi tikai ecco veikalā bija, tad Mothercare parādijās....
dīvains jautājums, bet ecco ir labi apavi arī mūsdienās, tagad gan tīņiem ugg topā 😀. Un cubusa drēbes bija kvalitatīvas, jā bija tāds gerkens, kaut kas peppco līdzīgs.. Starp citu NO joprojām ir Cubus veikaliakul12 @ 09.12.2023 11:53
Mūsdienās arī nevienu neizsmej par iphone neesamību. Ne visiem bērniem ir iphone, daudziem ir android telefoni.
Ja kādu izsmej par iphone neesamību, tad garantēti, ka iemesli citi un bērni atradīs par ko izsmiet šo bērnu visu laiku. Ja arī brīnumi notiek un vienu dienu uz skolu atnāk ar iphone un apkāries ar jaunām brenda drēbēm.
Kā tās jūsu mātes laida jūs pasaulē? ?
Tevis nosauktie brendi arī ir lēti krāmi, bet tajos laikos uz gerkens un partneri sortimenta fona baigais luksus bija.