Raudene @ 05.11.2023 03:36Sāc ar to, ka uzaicini viņu uz "nopietnu sarunu" divatā, kur jūs neviens netraucē un tā arī pasaki viņai ka vēlies nopietni aprunāties ar viņu divatā. Sarunas laikā pastāsti, kā tu iekšēji jūties, un ka tev ir grūti un smagi nemitīgi aprūpēt vienu pieaugušu cilvēku un bērnu. Kopā divus cilvēkus. Pasaki stingri, ka esi nolēmusi mainīt savu dzīvi, un ka nevar vairs dzīvot kā lidz šim, jo ir mainijušies tavi dzīves apstākļi. Nepārmet māsai, ka viņa ir tava nasta,bet mierīgi un stingri uzstāj uz to, ka viņai ir pašai jāsāk meklēt darbu un jāpelna sava nauda, viņai ir jau dēls! Un viņa nevarēs visu mūžu paļauties uz tevi vai vecākiem. Viņai jādzīvo patstăViņai jābūt atbildīgai par savu rīcību! Varbūt tavai māsai ir depresija? Ne vienmēr slinkums un nekā nedarīšana ir vnk tāpat. Ok tu esi viņu pieradinājusi, ka var paļauties uz sevi, bet tas nevar turpināties mūžīgi. Viss plūst un mainās, un jāmainas ir arī cilvēkiem. Pasaki, ka palīdzēsi viņai atrast darbu, ka iedrošināsi viņu meklēt un uzsākt savu paststāvīgu dzīvi. Sākumā atrodiet darbu viņai un tad ļaujiet nostabilizēties un meklēt savu dzīvokli. Meitenei ir jāaug, un jaatīstās viņa nevar sēdēt kā dārzenis ar savu bērnu pie tevis vel 10 gadus. Tas ir par daudz prasīts upuris no jums. Esiet nepiekāpīga un nelokāma. Ja saruna nepalīdz tad variet uzstādīt ultimātu, vai nu lai iet meklēt darbu un strādāt vai lai iet pie vecākiem atpakaļ dzīvot. Dažreiz ultimāts ir vienīgā izeja, kā ļaut cilvēkam saprast, ka viegla dzīve viņam nebūs mužīgi viss uz paplātes nodrošināts. Un jūsu māsa nav nekāds dzīvnieks, ko pieradina un baro un nevar vairs brīvībā palaist. Visi pieaug, un visiem ir jāmācās nodrošināt sevi pašiem, jūsu māsa nav izņēmums! ? Vai viņai ir kādas slimības, ka viņa nevarētu iet strādāt?
SarmaD @ 05.11.2023 09:46Tu kas īsti esi? Māte Terēze, šķīstā glābēja? Man neturētu nervi vilkt sev līdzi augoni, pie tam pašai esot jaunības gados. Kam tev vajag uzņemties rūpes par citu cilvēku? Viņa tev prasija lai velc no mājas ārā? Varbūt patika tur dzīvot un tu esi mātes vietā.
Eliiinaaa22 @ 05.11.2023 11:00
??♀️??♀️??♀️
Lai gan tā NeheitoManiParTaisnibu ir dumja , es sāku saprast viņas nepatiku pret tevi . Kad vecākā māsa izvācās , viņai bija 18 , bet mazajai māsai tātad tikai 13 . Kas viņai vajadzēja pieļaut , ka tik maza meitene paliek starp dzērājiem , kuri vēl ved mājās savus pudeles brāļus , kuri uzmācas bērnam ? Ja māsa nebūtu izvilkusi viņu no turienes , tad nebūtu brīnums , ja mazā māsa būtu izvarota .
SarmaD @ 05.11.2023 11:05
Nē, pieļaut nevajadzēja. Es jau saprotu, ka autore gribēja labu tai māsai. Bet realitātē ļoti bieži ir tieši šādi scenāriji. Kur pēc tam tas glābējs ir upura lomā jau atkal. Pēc kara visi gudri, bet šādās situācijās labāk ir iesaistīt institūcijas, ne pašām karot ar vecākiem. Ja vecāki bija dzērāji, es pieļauju, ka bija bāreņtiesas redzes lokā. Varbūt maldos.
Dotajā situācijā un dotajos lielumos autore atkal ir glābēja. Sākumā glāba sevi, tad glāba māsu un tagad jāglābj māsas bērns. Nekā slikta vēlmē palīdzēt nav un dažreiz tas atmaksājas. Ne šajā gadijumā. Tapēc arī minēju, ka māsa ir augonis, kurus ir jāizgriež. Iesaku vērsties bāreņtiesā arī par šo gadijumu, lai tā piemeklē labāko risinājumu. Nav vienam cilvēkam jāvelk vel divu cilvēku dzīves.
Turklāt pēc maniem aprēķiniem māsa jau bija ar bērnu uz rokas 16 gados. Par šo secinājumus izdarīt varat paši.
Laimuciiits @ 05.11.2023 11:24
Ja atstātu māsu pie vecākiem,tad piekrītu iepriekšējam komentāram par to,ka meitenei uzmāktos,izvarotu un pēc izvarošanas dzīve būtu sabojāta. Jā,viņa piedzemdēja 16 gados,bet sekss cik saprotu bija pēc abpusējas vēlmes,tāpēc tā nebija izvarošana. Bāriņtiesa,ja paņēmusi būtu māsu uz bērnunamu,tad tur jau arī baigā dzīve viņai nebūtu.
Jā,viņa piedzemdēja 16 gados,bet sekss cik saprotu bija pēc abpusējas vēlmes,tāpēc tā nebija izvarošana.
SarmaD @ 05.11.2023 09:46Tu kas īsti esi? Māte Terēze, šķīstā glābēja? Man neturētu nervi vilkt sev līdzi augoni, pie tam pašai esot jaunības gados. Kam tev vajag uzņemties rūpes par citu cilvēku? Viņa tev prasija lai velc no mājas ārā? Varbūt patika tur dzīvot un tu esi mātes vietā.
Elizabeteeee @ 05.11.2023 12:35
Cik tu tomēr esi pretīga..
Autorei, es Tevi saprotu, un tas, ka paņēmi mazo māsu, es neredzu, ka Tev vajadzetu par kaut ko pārmest. Cik bija Tavos spēkos, tu esi visu izdarījusi. Ja māsai ir 19 gadi, tad saprotu vidusskola jau ir, censties mudināt viņu mācīties kādu konkrētu nozari, stāsti, ka tas palīdzēs tālāk virzīties, lai pameklē darbu klāt(to visu ir iespējams apvienot) uzņemies rūpes par bērnu brīžos, kad viņa, piemēram, ir darbā. Mācības var mācīties arī neklātienē. Šaubos, ka šis ir tas gadījums, kur māsa plāno studēt medicīnu un tur aiziet viss laiks. Tas prasīs laiku, kamēr viņa iekārtosies un tava palīdzība viņai būs vajadzīga. Nemet visu atbildību no sevis nost vienas dienas laikā, bet pamazam samazini to no sevis.
Cik tu tomēr esi pretīga..
Vecākā māsa noteikti pa tiem gadiem kad māsas bērnu audzina ir pieķērusies bērnam un neziņotu bāriņtiesai, lai bērnu savāc.
SarmaD @ 05.11.2023 13:00Es ļoti apšaubu, ka mazajai māsai ir vidusskola, ja 16 gados paguva uztaisīt bērnu. Es nezinu kāda viņa ir realitātē, bet autore raksta, ka sēž mājās un nedara neko, arī par bērnu nerūpējas. Priorotāte, pēc autores teiktā, ir deitošana un jūs jau pašas saprotiet, kas nāk līdz ar to. Nu un tad arī ir jautājums, kapēc funkcionālai, no destruktīvas ģimenes aizgājušai 24 gadus jaunai sievietei, kurai viss vel priekšā, kura līdz šim bijusi apņēmības pilna un tikusi uz savām kājām, būtu jāturpina apkalpot un uzturēt 19 gadus jaunu meiteni - uz savas māsas labsirdības parazitējošu cilvēku ar bērnu, pat ja tā ir viņas māsa?
Džinga @ 05.11.2023 13:16
Kāpēc vispār ir jābūt empātiskam un izpalīdzīgam saviem līdzcilvēkiem?
Tu laikam dzīvo uz citas planētas.
Bārsties ar kaut kādiem minējumiem un apgalvojumiem tikai lai paspīdētu?
Džinga @ 05.11.2023 13:16
Kāpēc vispār ir jābūt empātiskam un izpalīdzīgam saviem līdzcilvēkiem?
Tu laikam dzīvo uz citas planētas.
Bārsties ar kaut kādiem minējumiem un apgalvojumiem tikai lai paspīdētu?
Miuce @ 05.11.2023 13:25
Nu paprasi autorei kontaktus un uzskaiti katru mēnesi viņas pieaugušajai māsai uz konta, empātiskā dura.
Vai nu tā māsa vācas strādāt vai lai lasās uz ielas. Bērns savukārt var palikt dzīvot pie autores, nez vai gauži raudās pēc māmules, ja jau māmules māsa galvenokārt audzina. Un vai vispār ir pieprasīti alimenti? Par alimentu naudu vismaz pārtika bērnam sanāktu mēnesim.