Pazudusī Anna Jansone

Patīk
Reitings 3536
Reģ: 09.08.2016
Kādas domas?
Mani diezgan pārsteidz, ka pazudušās sievietes vīrs ļoti aktīvi tvīto par šo visu. Bet nu katram skumjas izpaužas citādāk.
https://www.tvnet.lv/7890452/video-vai-atraka-policijas-ricibu-butu-varejusi-glabt-annas-meitas-dzivibu-virs-vinu-sakotneji-meklejis-viens-pats
03.11.2023 23:04 |

Reitings 4844
Reģ: 30.11.2021
Dipdap @ 07.11.2023 09:41
Pat ja saproti, ka sieva visticamāk mirusi, šis izklausās šausminosi, jo vārda "līķis" vietā var teikt kaut vai "mirusī Anna/sieva"

Šis liekas drusku jokaini.. Bet kārtējo reizi apliecina, ka čalim ir problēmas ar empātija, jūtu izrādīšanu, emocionālo inteliģenci. Pieņemu, ka viņš Annas depresiju uzskatīja par vājumu, vēlmi pēc uzmanības.
07.11.2023 09:49 |

Reitings 2954
Reģ: 14.02.2023
Pirmīt teica DĀRGA NAC MES TEVI GAIDAM,viņa aizmuka.
Tagad jau LĪĶIS !! Ak tad purvā jāmeklē ...nu ,nu
07.11.2023 10:12 |

10 gadi
Reitings 197
Reģ: 29.01.2009
Ariete @ 06.11.2023 21:36
Pienācīgi apglabātu? Kāds sakars soc.tīkliem ar apglabāšanu?

Tas bija domāts tā, ka ar soc.tīklos sniegto papildus info var pielietot vēlīns sēņotājs (Twitterī tādu ir daudz), putnu vērotājs, makšķernieks u.t.t. varētu atrast ķermeni dabā bez dzīvības pazīmēm ātrāk nekā speciālās meklēšanas grupas. Apglabāt cilvēku var, ja tiek atrasts ķermenis.
07.11.2023 10:22 |

Reitings 265
Reģ: 22.06.2023
Kalnos @ 07.11.2023 10:12
Pirmīt teica DĀRGA NAC MES TEVI GAIDAM,viņa aizmuka.
Tagad jau LĪĶIS !! Ak tad purvā jāmeklē ...nu ,nu

Ar katru dienu izredzes atrast dzīvu kļūst arvien mazākas. Protams, ir jābūt iekšējai cerībai, ka viss ir labi, bet būsim godīgi, veselais saprāts jau sen saka priekšā, ka, nu, nav tur vairs uz ko cerēt...
07.11.2023 10:36 |

Reitings 1539
Reģ: 05.12.2021
Dipdap @ 07.11.2023 09:43

Tieši tā, depresijai nav raksturīgas mānijas, psihozes, vēl jo vairāk balsu halucinācijas. Tad tās ir citas saslimšanas!

Es domāju, ka te tiek jaukts putrā viss kopā. Šobrīd pietiekami daudzi spaciālisti ir komentējuši un eksistē trīs "stadijas" tā teikt: pēcdzemdību nomāktība, pdz depresija un pdz psihoze (https://www.spkc.gov.lv/lv/media/18309/download?attachment). Pēdējais ir tas smagi klīniskais stāvoklis, kad māte nonāk pilnīgā afekta stāvokī un va nodarīt pāri sev vai bērnam un kad ir nepieciešama neatliekamā palīdzība. Bija pieredzes stāsts, liekas, ka debesmannai, kur ģimene aprakstīja piedzīvoto - tur bija balsis, halucinācijas, sieviete bija pilnīgā afekta stāvoklī utt.
Un man arī liekas ļoti dīvaini, kā viņš runā par to līķi. Kā par kaut kādu meža lopu. Neapgalvošu, kas ir normāli vai nav, bet es nez, nespēju iedomāties, ka par savu vīru varētu vienkārši tā - mēs meklējam viņa līķi, es domāju, ka līdz pēdējam meklētu vīru.
07.11.2023 10:46 |

Reitings 1539
Zilais Valis @ 07.11.2023 10:36

Ar katru dienu izredzes atrast dzīvu kļūst arvien mazākas. Protams, ir jābūt iekšējai cerībai, ka viss ir labi, bet būsim godīgi, veselais saprāts jau sen saka priekšā, ka, nu, nav tur vairs uz ko cerēt...

Ja vien viņa nav kaut kur siltumā, tad, esot ārā, šajos laikapstākļos, es nezinu, max 24h, manuprāt, varētu izdzīvot. Es apšaubu 48h, bet nu varbūt izdzīvošanas instinkts dara savu, bet diez vai. Nogurums, neēšana, aukstums, ne jau bija ģērbusies arī augstkalnu kāpšanas ekipejumā.. Realitātē, jā, diemžēl.
07.11.2023 10:54 |

Reitings 18
Reģ: 07.11.2023
Zilais Valis @ 07.11.2023 10:36

Tas skaidrs, bet tu sauktu savu pazudušo vīru par līķi? Par līķi var saukt kādu mirušu sev nepazīstamu cilvēku, nevis vistuvāko. Pat ja kaķis pazūd un blakus aktīva satiksme, neesmu dzirdējusi, ka kāds teiktu - meklēju kaķa līķi. Nu wtf.. vai bērēs pieiet pie zārka un nobučot LĪĶA pieri. Šajā vārdā trūkst vispār jebkādas tuvības ar mirušo personu un ir jābeidz visu novelt uz šoku. Pēc viņa ierakstiem sen viss skaidrs.
Tur pat nav "sievas/Annas līķis", bet "līķis".
07.11.2023 11:04 |

Reitings 3560
Reģ: 07.09.2023
Liizha1 @ 07.11.2023 10:54

Ja vien viņa nav kaut kur siltumā, tad, esot ārā, šajos laikapstākļos, es nezinu, max 24h, manuprāt, varētu izdzīvot. Es apšaubu 48h, bet nu varbūt izdzīvošanas instinkts dara savu, bet diez vai. Nogurums, neēšana, aukstums, ne jau bija ģērbusies arī augstkalnu kāpšanas ekipejumā.. Realitātē, jā, diemžēl.

Jā diemžēl arī rodas iespaids, ka viņas vairs nav starp dzīvajiem. Pie tam, mūsdienu pasaulē, kur praktiski visur ir novērošanas kameras, tā ņemt un nozust ir vienkārši nereāli (pat ja nepārvietotjas ar auto un neizmanto viedierīces, bankas kartes) . Neviens skaidrā prātā arī neuzņems nepazīstamu cilvēku pie sevis mājās vai kādā soc. iestādē, iepriekš nenoskaidrojot personību.
07.11.2023 11:49 |

Reitings 1539
Gaby Moreno @ 07.11.2023 11:49

Jā diemžēl arī rodas iespaids, ka viņas vairs nav starp dzīvajiem. Pie tam, mūsdienu pasaulē, kur praktiski visur ir novērošanas kameras, tā ņemt un nozust ir vienkārši nereāli (pat ja nepārvietotjas ar auto un neizmanto viedierīces, bankas kartes) . Neviens skaidrā prātā arī neuzņems nepazīstamu cilvēku pie sevis mājās vai kādā soc. iestādē, iepriekš nenoskaidrojot personību.

Ar tām kamerām arī nav gluži vienkārši. Pirmkārt, jābūt nojausmai, ko un kur skatīties + tas ir velna darbs izskatīt. Es savu laik esmu strādājusi darba vietā, kur bija kameras teritorijā un bieži bija jāskatās, jāieraksta un jāraksta iesniegumi policijai. Tas prasa laiku, jo lielāko daļu ir jāskatās reālās laika ātrumā, tb nevar slēgt paātrinājumā, tad n-reizes jāpārskata, jāmēģina ieraudzīt utt.
Cik saprotu, telefons bija atstāts mašīnā izslēdzies, tur tajā posmā nedomāju, ka ir radari (ir uz lielās šosejas, bet ne tajā starpposmā starp Liepājas un Ventspils šosejām. Pēc kartes izskatās, ka arī nav mājas. Es kkad tur esmu braukusi staigāties ar suņiem. Pats vīrs tur izmet pavedienu par jūru. Līdz jūrai gaisa līnijā ir ap 13km, ejot pa ceļiem, meža stigām gan jau savi 20+km ir. Un kāda jēga iet slīcināties jūrā, ja blakus ir purva dīķi. Ko es gribēju pateikt - pazust bez pēdām var elementāri. Jo īpaši tādā apvidū. Bet ne Novembrī. Vasarā vēl varētu domāt - pagulēt kaut mežā, doties tālāk, ja vēl izņem skaidru naudu. Kā arī izskats - viens ir foto, ko iedod, bet mēs taču visi dzīvē izskatamies tomēr drusku savādāk. Kā arī, vai katra veikaliņa pārdevēja lasa ziņas + uz katru klientu skatās
07.11.2023 12:01 |

Reitings 25072
Reģ: 18.08.2022
Dipdap @ 07.11.2023 09:41
Pat ja saproti, ka sieva visticamāk mirusi, šis izklausās šausminosi, jo vārda "līķis" vietā var teikt kaut vai "mirusī Anna/sieva"

Varētu teikt Annas mirstīgās atliekas,vai Annas kermenis,bet nē vīrs to sauc par līki!
Kādēl tā? Vēl viens red flag.
Diez kur līki paslēpa? Gan jau purvā tad jāmeklē,ja reiz vīrs sievu măjās negaida atgrieźamies dzīvu…
07.11.2023 13:38 |

Reitings 884
Reģ: 27.07.2020
SantaBarbara @ 07.11.2023 13:38

Varētu teikt Annas mirstīgās atliekas,vai Annas kermenis,bet nē vīrs to sauc par līki!
Kādēl tā? Vēl viens red flag.
Diez kur līki paslēpa? Gan jau purvā tad jāmeklē,ja reiz vīrs sievu măjās negaida atgrieźamies dzīvu…

Tur konteksts svarīgs. Redzot komentāru, kuram atbild, vārda izvēle ir pat pašsaprotama.
07.11.2023 13:52 |

Reitings 1215
Reģ: 19.10.2023
Izlasīju lielāko daļu vīra twitter ierakstus kopš traģēdijas dienas, un, jāsaka, godīgi sakot, nulle aizdomu ēnas uz viņu. Nolasās zemtekstā, ka abi ir cīnījušies ar nopietnu slimību, bet, kā jau Latvijā, psihiatrija un pēcdzemdību aprūpe zem katras kritikas. Par pašu ārstniecības procesu nemaz nerunājot, sievietei tika izrakstītas nepareizās zāles, abi meklējuši citu psihiatru, bet tā izvēle Latvijā nožēlojama. Un, zinot tās medicīnas aprindas, viņa stāsts ir ļoti ticams. Viņi abi ir medicīnas sistēmas upuri, un diemžēl arī jaundzimusī meita. Par policiju un Bolt administrāciju, kura nav pieejama naktī, vispār klusēju. 99% manu paziņu ir paši (!), būdami cietušie, izmeklējuši noziegumus, arī es tajā skaitā. Jo policijas resursi ir zem katras kritikas.
Piemēram, mana kolēģe ar diagnozi "maniakālā depresija", būdama 2 mazu bērnu māte, izdarīja pašnāvību savā darbavietā. Iepriekšējā darba dienā tika saukti ātrie uz darbavietu, bet viņa tika palaista brīvībā un jau nākošajā darbadienā, nogaidot pusdienlaiku, kad kabinetā neviena nav, piegāja pie loga, pielika krēslu un izlēca pa to no 6. vai 7.stāva... Ārsti nopietni nolažoja.
Drauga māte slimoja ar pēcdzemdību depresiju 7 (!) gadus un arī beidza dzīvi pašnāvībā, kādu dienu neatnākot mājās. Pēc pusgada viņu atrada Daugavas krastā, atpazina pēc gredzena...
Cerēsim, ka izdosies atrast māti un rast skaidrību, kā patiesībā viss noticis.
07.11.2023 14:10 |

Reitings 1539
Piekūns @ 07.11.2023 13:52

Tur konteksts svarīgs. Redzot komentāru, kuram atbild, vārda izvēle ir pat pašsaprotama.

Es laikam tajos abos teikumos lietotu vienkārši: atradīs viņu, vai domāja, ka atradīs viņu - pēc noklusējuma būtu skaidrs, ka domā līķi, bet nuuu.. bet kā jau redzam, ka cilvēki ir dažādi.
07.11.2023 14:10 |

Reitings 6393
Reģ: 01.04.2023
Dipdap @ 07.11.2023 11:04

Tas skaidrs, bet tu sauktu savu pazudušo vīru par līķi? Par līķi var saukt kādu mirušu sev nepazīstamu cilvēku, nevis vistuvāko. Pat ja kaķis pazūd un blakus aktīva satiksme, neesmu dzirdējusi, ka kāds teiktu - meklēju kaķa līķi. Nu wtf.. vai bērēs pieiet pie zārka un nobučot LĪĶA pieri. Šajā vārdā trūkst vispār jebkādas tuvības ar mirušo personu un ir jābeidz visu novelt uz šoku. Pēc viņa ierakstiem sen viss skaidrs.
Tur pat nav "sievas/Annas līķis", bet "līķis".

Ja mans dzīvesbiedrs būtu vienkārši aizgājis un atstājis nomirstam zīdaini (un es apzināti lietoju tukšo vārdu “zīdainis”, lai distancētos no šīs traģēdijas), es viņu ne tā vien nosauktu. Nedomāju, ka vairs lolotu jebkādas siltas jūtas un gaidītu mājās pārnākam. Aiz pieklājības varbūt izspiestu kādu tekstu televīzijā, bet principā mani uztrauktu tikai manu bērnu liktenis. Es varu tikai iztēloties, kādas emocijas iekšēji plosa Annas vīru, turklāt vēl, kad viņš publiski tiek vainots ik visā, kas noticis ar Annu, arī par viņas rīcību. Tikai balstoties pēc tā, ka viņš izskatoties dīvains un aizdomīgs, ka neprot izteikties kameru priekšā, cilvēki velk kopsakarības ar Justīnes lietu, ar seriālos redzēto utml. Cik bieži nav bijis tā, ka arī tie simpātiskākie, sabiedrībā iemīļotie vīrieši izrādās emocionālie varmākas un sievu sitēji…
Ja sieviete, kura vienreiz jau bija mēģinājusi taisīt pašnāvību (ja tā ir taisnība, bet to noteikti tad apstiprinās vai nē viņas ārsts), tas vien jau pierāda, ka par bērniem viņai bija vienalga.
Ja bēga no vardarbīga vīra, kāpēc tad otru bērnu atstāja un neņēma līdz?
07.11.2023 14:14 |

Reitings 2954
Reģ: 14.02.2023
Lasot rodas iespaids ka viņš pārliecināts ka sievu neatradis .Tāpēc tāds varonis .
07.11.2023 14:16 |

Reitings 810
Reģ: 02.04.2023
Dipa @ 04.11.2023 11:23

Es te nevienu neesmu attaisnojis vai aizstāvējis, bet esmu kritizējis paranoiskas personas, kurām maldīgi šķiet, ka zina to, ko patiesībā nezina, un kurām šķiet pieņemami, balstoties uz savu nezināšanu, izteikt kaut kādas apsūdzības konkrētai personai. Un es nevaru kļūdīties saistībā ar viņu, jo nemaz neesmu par viņa atbildību izteicis nekādu viedokli.
Saistībā ar Juri es ceru vienīgi, ka viņš nejauši neuzdursies šim foruma ierakstam, lai nebūt vēl vairāk jābojā garastāvoklis, lasot kaut kādus paranoiskus murgojumus par viņu.

Interesanti, kā šī komentētāja komentāri pārgāja no sieviešu uz vīriešu dzimtu 😄 sākumā rakstīja sieviete, tagad vīrietis?
07.11.2023 14:17 |

Reitings 1539
Vilmara @ 07.11.2023 14:10
Izlasīju lielāko daļu vīra twitter ierakstus kopš traģēdijas dienas, un, jāsaka, godīgi sakot, nulle aizdomu ēnas uz viņu. Nolasās zemtekstā, ka abi ir cīnījušies ar nopietnu slimību, bet, kā jau Latvijā, psihiatrija un pēcdzemdību aprūpe zem katras kritikas. Par pašu ārstniecības procesu nemaz nerunājot, sievietei tika izrakstītas nepareizās zāles, abi meklējuši citu psihiatru, bet tā izvēle Latvijā nožēlojama. Un, zinot tās medicīnas aprindas, viņa stāsts ir ļoti ticams. Viņi abi ir medicīnas sistēmas upuri, un diemžēl arī jaundzimusī meita. Par policiju un Bolt administrāciju, kura nav pieejama naktī, vispār klusēju. 99% manu paziņu ir paši (!), būdami cietušie, izmeklējuši noziegumus, arī es tajā skaitā. Jo policijas resursi ir zem katras kritikas.
Piemēram, mana kolēģe ar diagnozi "maniakālā depresija", būdama 2 mazu bērnu māte, izdarīja pašnāvību savā darbavietā. Iepriekšējā darba dienā tika saukti ātrie uz darbavietu, bet viņa tika palaista brīvībā un jau nākošajā darbadienā, nogaidot pusdienlaiku, kad kabinetā neviena nav, piegāja pie loga, pielika krēslu un izlēca pa to no 6. vai 7.stāva... Ārsti nopietni nolažoja.
Drauga māte slimoja ar pēcdzemdību depresiju 7 (!) gadus un arī beidza dzīvi pašnāvībā, kādu dienu neatnākot mājās. Pēc pusgada viņu atrada Daugavas krastā, atpazina pēc gredzena...
Cerēsim, ka izdosies atrast māti un rast skaidrību, kā patiesībā viss noticis.

Par policijas darbu - jebkurā situācijā, kad ir pazudis cilvēks, tiek vienlaicīgi strādāts pie vairākām versijām - pašnāvība un slepkavība. Kas attiecās uz otro - lietai ir jābūt maksimāli "pareizi" aizpildītai (un te nav akmens policijas darba lauciņā, bet valstī esošajā birokrātijā), jo, ja slepkavības versija izrādīsies pareizā, tad tiesas procesā būs svarīgi, kāds ir bijis kriminālprocess. Katrs advokāts strādās pie tā, lai atrastu kļūdas un uz tām spekulētu.
07.11.2023 14:17 |

Reitings 175
Reģ: 02.11.2023
Tuana @ 07.11.2023 14:14

Ja mans dzīvesbiedrs būtu vienkārši aizgājis un atstājis nomirstam zīdaini (un es apzināti lietoju tukšo vārdu “zīdainis”, lai distancētos no šīs traģēdijas), es viņu ne tā vien nosauktu. Nedomāju, ka vairs lolotu jebkādas siltas jūtas un gaidītu mājās pārnākam. Aiz pieklājības varbūt izspiestu kādu tekstu televīzijā, bet principā mani uztrauktu tikai manu bērnu liktenis. Es varu tikai iztēloties, kādas emocijas iekšēji plosa Annas vīru, turklāt vēl, kad viņš publiski tiek vainots ik visā, kas noticis ar Annu, arī par viņas rīcību. Tikai balstoties pēc tā, ka viņš izskatoties dīvains un aizdomīgs, ka neprot izteikties kameru priekšā, cilvēki velk kopsakarības ar Justīnes lietu, ar seriālos redzēto utml. Cik bieži nav bijis tā, ka arī tie simpātiskākie, sabiedrībā iemīļotie vīrieši izrādās emocionālie varmākas un sievu sitēji…
Ja sieviete, kura vienreiz jau bija mēģinājusi taisīt pašnāvību (ja tā ir taisnība, bet to noteikti tad apstiprinās vai nē viņas ārsts), tas vien jau pierāda, ka par bērniem viņai bija vienalga.
Ja bēga no vardarbīga vīra, kāpēc tad otru bērnu atstāja un neņēma līdz?

Labs komentārs. Kaut kā šajā tēmā tiek apspriests, cik vīrs ir ļauns. Bet kaut kur pazudis fakts, ka sieva ir ļoti iespējams nogalinājusi zīdaini. Un pati sevi arī, bet tas vēl mazākais. Bet vīrs ir atļāvies lietot vārdu ''līķis''!
Cik true crime redzēts, ja vīrieši sāk slaktēt paši savu ģimeni, viņi arī nogalina visus, nevis 1 bērnu no 2.
07.11.2023 14:55 |

Reitings 810
Reģ: 02.04.2023
Neko par šo gadījumu nebiju dzirdëjusi, jo tikko ar gimeni atgriezāmies no celojuma, bet tikko palasīju šo diskusiju, rakstus, vīra twitter utt.
Nevainošu nevienu, bet arī man bija loti smaga pēcdzemdību depresija, un man izrakstīja tieši tās pašas zāles, ko šai sievietei (setralīnu). Man bija traki murgi, es gribēju nomirt katru dienu, bet tālāk par vannas istabu es nekad nebūtu tikusi. Un šie medikamenti aizńem +/- 3 ned. līdz sāk iedarboties. Bet blaknes diez vai būtu psihoze, kā arī, es personīgi diez vai būtu varëjusi tāda momentā izplānot pańemt boltu, atrast mežu utt.
07.11.2023 15:15 |

Reitings 1215
Reģ: 19.10.2023
Liizha1 @ 07.11.2023 14:17

Par policijas darbu - jebkurā situācijā, kad ir pazudis cilvēks, tiek vienlaicīgi strādāts pie vairākām versijām - pašnāvība un slepkavība. Kas attiecās uz otro - lietai ir jābūt maksimāli "pareizi" aizpildītai (un te nav akmens policijas darba lauciņā, bet valstī esošajā birokrātijā), jo, ja slepkavības versija izrādīsies pareizā, tad tiesas procesā būs svarīgi, kāds ir bijis kriminālprocess. Katrs advokāts strādās pie tā, lai atrastu kļūdas un uz tām spekulētu.

kā sapratu no visiem rakstiem, tad vislielākā problēma ir tā, ka BOLT administrācija naktī nebija sasniedzama pat policijai, tāpēc ievilkās datu pārbaude, mašīnas atrašana.
Kā šoreiz strādāja policija -tas uz viņu sirdsapziņas.
Man ir slikta pieredze ar policijas nekā nedarīšanu tieši zādzību lietās - DNS neņem, videokameras nepārbauda, lieciniekus nenopratina, visu, ko var, dara tikai cietušie paši uz savu roku... pat aizdomīgu automašīnu numurus caur sakaru sakariem pārbauda, jo policija nodoto informāciju pusgadu apstrādā - vai nu resursu vai nu darbinieku trūkums...
07.11.2023 15:15 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits