Dipdap @ 07.11.2023 09:41Pat ja saproti, ka sieva visticamāk mirusi, šis izklausās šausminosi, jo vārda "līķis" vietā var teikt kaut vai "mirusī Anna/sieva"
Ariete @ 06.11.2023 21:36Pienācīgi apglabātu? Kāds sakars soc.tīkliem ar apglabāšanu?
Kalnos @ 07.11.2023 10:12Pirmīt teica DĀRGA NAC MES TEVI GAIDAM,viņa aizmuka.
Tagad jau LĪĶIS !! Ak tad purvā jāmeklē ...nu ,nu
Dipdap @ 07.11.2023 09:43
Tieši tā, depresijai nav raksturīgas mānijas, psihozes, vēl jo vairāk balsu halucinācijas. Tad tās ir citas saslimšanas!
Zilais Valis @ 07.11.2023 10:36
Ar katru dienu izredzes atrast dzīvu kļūst arvien mazākas. Protams, ir jābūt iekšējai cerībai, ka viss ir labi, bet būsim godīgi, veselais saprāts jau sen saka priekšā, ka, nu, nav tur vairs uz ko cerēt...
Zilais Valis @ 07.11.2023 10:36
Ar katru dienu izredzes atrast dzīvu kļūst arvien mazākas. Protams, ir jābūt iekšējai cerībai, ka viss ir labi, bet būsim godīgi, veselais saprāts jau sen saka priekšā, ka, nu, nav tur vairs uz ko cerēt...
Liizha1 @ 07.11.2023 10:54
Ja vien viņa nav kaut kur siltumā, tad, esot ārā, šajos laikapstākļos, es nezinu, max 24h, manuprāt, varētu izdzīvot. Es apšaubu 48h, bet nu varbūt izdzīvošanas instinkts dara savu, bet diez vai. Nogurums, neēšana, aukstums, ne jau bija ģērbusies arī augstkalnu kāpšanas ekipejumā.. Realitātē, jā, diemžēl.
Gaby Moreno @ 07.11.2023 11:49
Jā diemžēl arī rodas iespaids, ka viņas vairs nav starp dzīvajiem. Pie tam, mūsdienu pasaulē, kur praktiski visur ir novērošanas kameras, tā ņemt un nozust ir vienkārši nereāli (pat ja nepārvietotjas ar auto un neizmanto viedierīces, bankas kartes) . Neviens skaidrā prātā arī neuzņems nepazīstamu cilvēku pie sevis mājās vai kādā soc. iestādē, iepriekš nenoskaidrojot personību.
Dipdap @ 07.11.2023 09:41Pat ja saproti, ka sieva visticamāk mirusi, šis izklausās šausminosi, jo vārda "līķis" vietā var teikt kaut vai "mirusī Anna/sieva"
SantaBarbara @ 07.11.2023 13:38
Varētu teikt Annas mirstīgās atliekas,vai Annas kermenis,bet nē vīrs to sauc par līki!
Kādēl tā? Vēl viens red flag.
Diez kur līki paslēpa? Gan jau purvā tad jāmeklē,ja reiz vīrs sievu măjās negaida atgrieźamies dzīvu…
Piekūns @ 07.11.2023 13:52
Tur konteksts svarīgs. Redzot komentāru, kuram atbild, vārda izvēle ir pat pašsaprotama.
Dipdap @ 07.11.2023 11:04
Tas skaidrs, bet tu sauktu savu pazudušo vīru par līķi? Par līķi var saukt kādu mirušu sev nepazīstamu cilvēku, nevis vistuvāko. Pat ja kaķis pazūd un blakus aktīva satiksme, neesmu dzirdējusi, ka kāds teiktu - meklēju kaķa līķi. Nu wtf.. vai bērēs pieiet pie zārka un nobučot LĪĶA pieri. Šajā vārdā trūkst vispār jebkādas tuvības ar mirušo personu un ir jābeidz visu novelt uz šoku. Pēc viņa ierakstiem sen viss skaidrs.
Tur pat nav "sievas/Annas līķis", bet "līķis".
Dipa @ 04.11.2023 11:23
Es te nevienu neesmu attaisnojis vai aizstāvējis, bet esmu kritizējis paranoiskas personas, kurām maldīgi šķiet, ka zina to, ko patiesībā nezina, un kurām šķiet pieņemami, balstoties uz savu nezināšanu, izteikt kaut kādas apsūdzības konkrētai personai. Un es nevaru kļūdīties saistībā ar viņu, jo nemaz neesmu par viņa atbildību izteicis nekādu viedokli.
Saistībā ar Juri es ceru vienīgi, ka viņš nejauši neuzdursies šim foruma ierakstam, lai nebūt vēl vairāk jābojā garastāvoklis, lasot kaut kādus paranoiskus murgojumus par viņu.
Vilmara @ 07.11.2023 14:10Izlasīju lielāko daļu vīra twitter ierakstus kopš traģēdijas dienas, un, jāsaka, godīgi sakot, nulle aizdomu ēnas uz viņu. Nolasās zemtekstā, ka abi ir cīnījušies ar nopietnu slimību, bet, kā jau Latvijā, psihiatrija un pēcdzemdību aprūpe zem katras kritikas. Par pašu ārstniecības procesu nemaz nerunājot, sievietei tika izrakstītas nepareizās zāles, abi meklējuši citu psihiatru, bet tā izvēle Latvijā nožēlojama. Un, zinot tās medicīnas aprindas, viņa stāsts ir ļoti ticams. Viņi abi ir medicīnas sistēmas upuri, un diemžēl arī jaundzimusī meita. Par policiju un Bolt administrāciju, kura nav pieejama naktī, vispār klusēju. 99% manu paziņu ir paši (!), būdami cietušie, izmeklējuši noziegumus, arī es tajā skaitā. Jo policijas resursi ir zem katras kritikas.
Piemēram, mana kolēģe ar diagnozi "maniakālā depresija", būdama 2 mazu bērnu māte, izdarīja pašnāvību savā darbavietā. Iepriekšējā darba dienā tika saukti ātrie uz darbavietu, bet viņa tika palaista brīvībā un jau nākošajā darbadienā, nogaidot pusdienlaiku, kad kabinetā neviena nav, piegāja pie loga, pielika krēslu un izlēca pa to no 6. vai 7.stāva... Ārsti nopietni nolažoja.
Drauga māte slimoja ar pēcdzemdību depresiju 7 (!) gadus un arī beidza dzīvi pašnāvībā, kādu dienu neatnākot mājās. Pēc pusgada viņu atrada Daugavas krastā, atpazina pēc gredzena...
Cerēsim, ka izdosies atrast māti un rast skaidrību, kā patiesībā viss noticis.
Tuana @ 07.11.2023 14:14
Ja mans dzīvesbiedrs būtu vienkārši aizgājis un atstājis nomirstam zīdaini (un es apzināti lietoju tukšo vārdu “zīdainis”, lai distancētos no šīs traģēdijas), es viņu ne tā vien nosauktu. Nedomāju, ka vairs lolotu jebkādas siltas jūtas un gaidītu mājās pārnākam. Aiz pieklājības varbūt izspiestu kādu tekstu televīzijā, bet principā mani uztrauktu tikai manu bērnu liktenis. Es varu tikai iztēloties, kādas emocijas iekšēji plosa Annas vīru, turklāt vēl, kad viņš publiski tiek vainots ik visā, kas noticis ar Annu, arī par viņas rīcību. Tikai balstoties pēc tā, ka viņš izskatoties dīvains un aizdomīgs, ka neprot izteikties kameru priekšā, cilvēki velk kopsakarības ar Justīnes lietu, ar seriālos redzēto utml. Cik bieži nav bijis tā, ka arī tie simpātiskākie, sabiedrībā iemīļotie vīrieši izrādās emocionālie varmākas un sievu sitēji…
Ja sieviete, kura vienreiz jau bija mēģinājusi taisīt pašnāvību (ja tā ir taisnība, bet to noteikti tad apstiprinās vai nē viņas ārsts), tas vien jau pierāda, ka par bērniem viņai bija vienalga.
Ja bēga no vardarbīga vīra, kāpēc tad otru bērnu atstāja un neņēma līdz?
Liizha1 @ 07.11.2023 14:17
Par policijas darbu - jebkurā situācijā, kad ir pazudis cilvēks, tiek vienlaicīgi strādāts pie vairākām versijām - pašnāvība un slepkavība. Kas attiecās uz otro - lietai ir jābūt maksimāli "pareizi" aizpildītai (un te nav akmens policijas darba lauciņā, bet valstī esošajā birokrātijā), jo, ja slepkavības versija izrādīsies pareizā, tad tiesas procesā būs svarīgi, kāds ir bijis kriminālprocess. Katrs advokāts strādās pie tā, lai atrastu kļūdas un uz tām spekulētu.