Toksiskums

Reitings 10
Reģ: 02.11.2023
Tēma par toksiskiem vecākiem.. Man ir 20, līdz 18 gadu vecumam es dzīvoju ar toksisku māti un tēvu. Viņi regulāri mani pazemoja, apsaukāja, salīdzināja ar citiem bērniem (pēc viņu vārdiem es biju sliktāka nekā citi). Es interesējos par viņiem, vienmēr palīdzēju, darīju darbus pa māju, bet tāpat vienmēr biju slikta, tāda sajūta bija, ka viņiem ir bauda mani pazemot. Esmu izaugusi par emocionālu cilvēku, kurš ātri apvainojas, bieži raud, baidos uzsākt ko jaunu, zems pašvērtējums. Un piesaistu pie sevis tādus puišus kā mani vecāki, kuri pret mani ir auksti un vienaldzīgi, bet es viņu labā cenšos. Vecāki pēkšņi grib ar mani runāt, bet man neapzināti ir naids pret viņiem.. Nezinu ko darīt..
02.11.2023 20:50 |

10 gadi
Reitings 5449
Reģ: 29.01.2009
usgburhgbnrth @ 03.11.2023 10:54

Par tavu pirmo teikumu runājot, autorei jau nav cieņa pret apkārtējiem, viņai ir ieaudzinātas bailes no apkārtējiem. No malas kādam varbūt viņas bailes izskatās kā cieņa (diez vai), bet tāpat tās ir divas dažādas lietas. Kā arī autore jau rakstīja, ka viņa arī baidās no krēsla nolekt un viss uzsit emocijas (t.i., arī var raksturot kā ''memļaku'').
Pašiem vecākiem arī ļoti iespējams ir tāpat. Parasti pret bērniem vissliktāk izturas cilvēki, kas baidās no citiem pieaugušajiem, un tad visu, kas sakrājas, izlādē mājās uz bērniem. Jo bērni nevar sevi aizstāvēt. Tāpat vīrieši, kas vissliktāk izturas pret sievietēm, bieži vien cita vīrieša priekšā baidās kaut ko papīkstēt. Tad iet mājās un izlādējas uz sievu, lai atgūtu kaut kādu pašcieņu savās acīs, ka neesi pasaulē zemāks par zāli, ir vēl kāds vēl zemāks par tevi. Cilvēki nav apguvuši normālas sociālās prasmes, emocionālā inteliģence ir pa nullēm, pašvērtējums zems, un bērnu mēģina izaudzināt tieši tik pat neadekvātu.

Tā ir, visam ir cēloņi.
Behind anger is pain, behind pain is sadness.
03.11.2023 15:41 |

Reitings 421
Reģ: 03.09.2023
Es tevi ļoti labi saprotu. Manai mātei ļoti riebās mans tēvs, bet viņa uz viņu dusmas izlikt nevarēja, jo viņš viņu uzturēja un dzīvoja ārzemēs. Tāpēc viss tika izlikts uz manis. Katru dienu varēju klausīties kāda esmu debīla, stulba, neglīta,pretīga, neko dzīvē nesasniegšu, kaut es nosprāgtu utt.Radiniekiem par mani stāstīja visādas lietas, lai man būtu kauns. Man viņas klātbūtnē bija jāstaigā uz pirkstu galiem, jo katra mana kustība viņu uzvilka. Vienalga kā mācījos, ko izdarīju, kādus darbus mājās izdarīju nekad nekas nebija labi.
Tikmēr brālis viņai bija zelta bērns, lai gan skolā mācījās slikti, mājās viņam nebija neviena paša pienākuma, aiz sevis atstāja bardaku un viņam tika atļauts un dots pilnībā viss. Viņam bija kabatas nauda, dāvanas dzimšanas dienā, man nekas no tā nebija. Ja viņš mani sita, grūstija, tad vainīga biju es( Tas nekas, ka par mani vecāks 5 gadus).Rezultātā viņa sabojāja attiecības netikai ar mani, bet arī ar manu brāli.
Tagad man ar viņu kontakts nav nekāds, bloķēta visos soc.tiklos, viņa nezina kur es dzīvoju un nav arī manu meitu nekad satikusi. Nav vēlmes ar viņu mēģināt komunicēt un kaut ko izrunāt.
03.11.2023 16:04 |

Reitings 10
Es savā tēmā neminēju to, ka gribēju, lai mani lutina. Es vienkārši gribēju mīlošu attieksmi. Bet vecāki mani par neko apsaukāja, pazemoja, noniecināja. Vienkārši laikam viņiem ienāca prātà tāda doma "Šodien ir perfekta diena, lai pazemotu Valēriju un pateiktu, cik neglīta, netalantīga, stulba viņa ir, kā mums viņa ir apnikusi, citi bērni ir labāki par viņu". Utt
. Kaut kā tā.
03.11.2023 16:56 |

Reitings 139
Reģ: 13.06.2022
Valērija08 @ 03.11.2023 16:56
Es savā tēmā neminēju to, ka gribēju, lai mani lutina. Es vienkārši gribēju mīlošu attieksmi. Bet vecāki mani par neko apsaukāja, pazemoja, noniecināja. Vienkārši laikam viņiem ienāca prātà tāda doma "Šodien ir perfekta diena, lai pazemotu Valēriju un pateiktu, cik neglīta, netalantīga, stulba viņa ir, kā mums viņa ir apnikusi, citi bērni ir labāki par viņu". Utt
. Kaut kā tā.

Meitenit,tu vecākiem sēdēji uz kakla,protams,ka gadījās viņiem uzvilkties. Nejau ar tiem pāris vārdiem viņi tev dzīvi sabojāja. Un tu jau neesi kautkāda ideālā,lai citi bērni nedrīkstētu būt labāki par tevi un nedrīkstu paslavēt citu bērnu
03.11.2023 17:01 |

Reitings 10
NeheitoManiParTaisnibu @ 03.11.2023 17:01

Meitenit,tu vecākiem sēdēji uz kakla,protams,ka gadījās viņiem uzvilkties. Nejau ar tiem pāris vārdiem viņi tev dzīvi sabojāja. Un tu jau neesi kautkāda ideālā,lai citi bērni nedrīkstētu būt labāki par tevi un nedrīkstu paslavēt citu bērnu

Piemēram, kad man bija 5 gadi, kā es varēju nesēdēt vecākiem uz kakla, ja 5 gadu vecumā man nebija iespēja kā nodrošināt sevi pašai?
03.11.2023 17:05 |

Reitings 139
Valērija08 @ 03.11.2023 17:05

Piemēram, kad man bija 5 gadi, kā es varēju nesēdēt vecākiem uz kakla, ja 5 gadu vecumā man nebija iespēja kā nodrošināt sevi pašai?

Lašara. Roku kāju tev nav? Māju varēji kārtot,mazgāt grīdas,ēst pagatavot. Un tā atlīdzināt vecākiem par to,ka viņi tevi uztur. Kautkas jau ir jādara.
03.11.2023 17:08 |

Reitings 3512
Reģ: 05.09.2023
NeheitoManiParTaisnibu @ 03.11.2023 17:08

Lašara. Roku kāju tev nav? Māju varēji kārtot,mazgāt grīdas,ēst pagatavot. Un tā atlīdzināt vecākiem par to,ka viņi tevi uztur. Kautkas jau ir jādara.

Tu taču esi debīliķe.
03.11.2023 17:09 |

Reitings 116
Reģ: 10.06.2022
NeheitoManiParTaisnibu @ 03.11.2023 17:01

Paslavēt citu bērnu un noniecināt savu bērnu slavējot citu bērnu - tās ir atšķirīgas lietas.
03.11.2023 17:09 |

Reitings 139
SarmaD @ 03.11.2023 17:09

Tu taču esi debīliķe.

Dzīves apbižotā ieradās. Var redzēt cik neaudzināta esi,ka tavs vienīgais arguments ir lamuvārdi.
03.11.2023 17:12 |

Reitings 3512
NeheitoManiParTaisnibu @ 03.11.2023 17:12

Dzīves apbižotā ieradās. Var redzēt cik neaudzināta esi,ka tavs vienīgais arguments ir lamuvārdi.

Es, atšķirībā no tevis, emocionālai vardarbībai nemeklēju argumentus un attaisnojumus.
03.11.2023 17:13 |

Reitings 3512
Autore, kāds ir diskusijas mērķis?
03.11.2023 17:14 |

Reitings 139
SarmaD @ 03.11.2023 17:13

Es, atšķirībā no tevis, emocionālai vardarbībai nemeklēju argumentus un attaisnojumus.

Eksistē tikai fiziskā vardarbība. Sist bērnu nedrīkst. Bet ja vecāks tevi nolamā un tu uzreiz izfantazē kautkādu emocionālu vardarbību,tad tu pati esi debīliķe
03.11.2023 17:15 |

Reitings 3512
NeheitoManiParTaisnibu @ 03.11.2023 17:15

Eksistē tikai fiziskā vardarbība. Sist bērnu nedrīkst. Bet ja vecāks tevi nolamā un tu uzreiz izfantazē kautkādu emocionālu vardarbību,tad tu pati esi debīliķe

Es domāju, ka ikviens saprātīgs 20 gadus vecs cilvēks neuzskatīs, ka kāds skaļāk pateikts vārds audzināšanas nolūkos, vai pie kādas izdarītas blēņas ir kaut kas ļoti traumatizējošs. No autores izskan tas, ka tikusi pazemota, apsaukāta un noniecināta ikdienā. Tādā gadijumā tā ir emocionālā vardarbība, un tai nav jāmeklē attaisnojumi.
03.11.2023 17:19 |

Reitings 10
SarmaD @ 03.11.2023 17:14
Autore, kāds ir diskusijas mērķis?

Vēlējos uzzināt, vai kāda ir bijusi līdzīgās situācijās un kā rīkojās. Visu laiku domāju, ka es tiešām esmu tik slikta un nekam nederīga, ja jau vecāki mani tā pazemoja ik dienu un ka vaina ir tikai un vienīgi manī, bet pēc jūsu stāstiem saprotu, ka vaina ir vecākos, nevis manī
03.11.2023 17:21 |

Reitings 139
Valērija08 @ 03.11.2023 17:21

Vēlējos uzzināt, vai kāda ir bijusi līdzīgās situācijās un kā rīkojās. Visu laiku domāju, ka es tiešām esmu tik slikta un nekam nederīga, ja jau vecāki mani tā pazemoja ik dienu un ka vaina ir tikai un vienīgi manī, bet pēc jūsu stāstiem saprotu, ka vaina ir vecākos, nevis manī

Vecāku vaina ir tajā,ka izaudzināja nepateicīgu meitu,kura nevis ciena savus vecākus,bet nodirš viņus ļevajā forumā. Tas ir grēks nodirst vecākus. Skaties,ka karma atnāks pie tevis.
03.11.2023 17:24 |

Reitings 175
Valērija08 @ 03.11.2023 17:21

Protams, ka vaina ir vecākos. Un ļoti labi, ka esi par šīm lietām aizdomājusies tik ātri. Daudzi to neizdara nekad, bet dzīvo tā, kā ir audzināti un pieraduši. Tā ka tev ir visas iespējas sakārtot savu dzīvi un savu raksturu. Ja nezini ar ko sākt, vari sākt vnk ar to, ka neņem vērā visas tās domas, ko aprakstīji - ka nevarēsi izdarīt kādas jaunas lietas, esi nekam nederīga, varbūt neesi tāda vīrieša vērta, kurš tev pievērš uzmanību utt., pilnīgi jebkādas negatīvas domas par tevi - jo tās visas ir tavu vecāku balsis, kas tev to joprojām saka. Tas nav tavs viedoklis un nav objektīvs vērtējums. Jebko, kas līdzinās taviem vecākiem un viņu attieksmei pret tevi, mēģini izslēgt no savas dzīves. Ieskaitot vīriešus.
Un nepavelcies uz tā troļļa komentāriem, tas ir acīmredzami trollis.
03.11.2023 17:33 |

Reitings 10
usgburhgbnrth @ 03.11.2023 17:33

Protams, ka vaina ir vecākos. Un ļoti labi, ka esi par šīm lietām aizdomājusies tik ātri. Daudzi to neizdara nekad, bet dzīvo tā, kā ir audzināti un pieraduši. Tā ka tev ir visas iespējas sakārtot savu dzīvi un savu raksturu. Ja nezini ar ko sākt, vari sākt vnk ar to, ka neņem vērā visas tās domas, ko aprakstīji - ka nevarēsi izdarīt kādas jaunas lietas, esi nekam nederīga, varbūt neesi tāda vīrieša vērta, kurš tev pievērš uzmanību utt., pilnīgi jebkādas negatīvas domas par tevi - jo tās visas ir tavu vecāku balsis, kas tev to joprojām saka. Tas nav tavs viedoklis un nav objektīvs vērtējums. Jebko, kas līdzinās taviem vecākiem un viņu attieksmei pret tevi, mēģini izslēgt no savas dzīves. Ieskaitot vīriešus.
Un nepavelcies uz tā troļļa komentāriem, tas ir acīmredzami trollis.

Paldies! Jā, kad vēlos uzsākt ko jaunu, tad man skan domās vecāku teksti par to, cik slikta, nekam nederīga es esmu, ka citi ir labāki par mani utt. Un man uzreiz ir domas, ka man nekas neizdosies. Un esmu pieradusi pie attieksmes, kurā mani pazemo, tāpēc arī 2 puiši man bija tieši tādi, kuri mani pazemoja, bet es lūdzos viņu uzmanību un darīju viena visu viņu dēļ. Centīšos tikt galā ar saviem kompleksiem.
03.11.2023 17:38 |

Reitings 3512
Valērija08 @ 03.11.2023 17:38

Paldies! Jā, kad vēlos uzsākt ko jaunu, tad man skan domās vecāku teksti par to, cik slikta, nekam nederīga es esmu, ka citi ir labāki par mani utt. Un man uzreiz ir domas, ka man nekas neizdosies. Un esmu pieradusi pie attieksmes, kurā mani pazemo, tāpēc arī 2 puiši man bija tieši tādi, kuri mani pazemoja, bet es lūdzos viņu uzmanību un darīju viena visu viņu dēļ. Centīšos tikt galā ar saviem kompleksiem.

Ej uz terapiju. Tas palīdzēs sakārtot domas
03.11.2023 17:54 |

Reitings 139
SarmaD @ 03.11.2023 17:54

Ej uz terapiju. Tas palīdzēs sakārtot domas

Tu esi ārste,lai ieteiktu iet pie psihiatra? Parādi diplomu. Daudzi bez diploma tēlo baigi zinošos internetā.
03.11.2023 17:55 |

Reitings 3512
NeheitoManiParTaisnibu @ 03.11.2023 17:55

Tu esi ārste,lai ieteiktu iet pie psihiatra? Parādi diplomu. Daudzi bez diploma tēlo baigi zinošos internetā.

Pie psihoterapeita, ne psihiatra. Un pie tāda var droši iet katrs, kurš saskarās ar pašapziņas problēmām, iekļaušanos sabiedrībā un bailēm, gan bez ārsta nozīmējuma, gan nepieminot, ka foruma Sarma tā ieteikusi.
03.11.2023 18:00 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits