Silti ziemas zābaki?

10 gadi
Reitings 80
Reģ: 24.06.2009
Sveikas!
Šeit noteikti daudz dāmas, kurām būs ko ieteikt.
Meklēju ziemas zābakus. Tādus, kuri ir super silti, jo kājas ir salīgas (lai neteiktu vairāk). Zābakiem jābūt arī ūdens necaurlaidīgiem, jo darbā sanāk vismaz pāris stundas pavadīt ārā. ( uz vietas stāvot vai veicot super īsas distances, kas pat nebūtu distances, bet vienkārši uz priekšu un atpakaļ 😁) Kā arī kāja nav šaura, kas rada reizēm nedrošību, lai sūtītu dārgākus apavus internetā.
17.10.2023 20:16 |

Reitings 753
Reģ: 14.12.2019
sinddyy @ 18.10.2023 11:15
Vai tiešām jūs velkat tik bezgaumīgus ziemas apavus?

Zoss, Latvijā ziemā gaumīgus apavus, lai nenolauztu kaklu, nepārmirktu un nenosaldētu kāju pirkstus, var ģērbt, ja parkings ir zem mājas un nākamais pārkings savienots ar veikalu/darbu, un nekas cits dzīvē nav paredzēts. Ziemā pat Rīgas centrs ir tāds, ka galva jālauž, nekomentēšu par nomalēm un citām pilsētām. Viss ir tik netīrīts un slidens, ka vienkārši gribas uzģērbt kalnos kāpēju ziemas zābakus. Pieņemu, ka esi jauna un stulba. Es kādreiz arī tenterēju pa ledus/sniega putru uz 10-12cm papēžiem un miņukos uz diskotēku. Saprāts nāk ar laiku. Skaistos un gaumīgos apavus Latvijas ziemās var ņemt līdzi maisiņā, uz ielas ar tiem nav ko darīt.
18.10.2023 17:25 |

Reitings 12481
Reģ: 19.09.2023
jokebox @ 18.10.2023 11:24
Paldies par ieteikumiem.
Vai Sorel nav smagi apavi?
Bet vispar arī UGG mani ieinteresējuši, tikai kā ir ar izmēru atbilstību? konkrētāk šis modelis -
https://www.zalando.lv/ugg-adirondack-iii-ziemas-zabaki-chestnut-ug111x027-o11.html
bet cena..., kaut gan es ziemā vienmēr nosolos, ka netaupīšu uz zābakiem, jo stāvēt ārā, kad salst ir ļoti nepatīkami. un esmu jau līdz tam, ka nav ļoti svarīgs izskats.
Kuoma zābakos gan mēdz salt, ir man jau tādi.

Es pirku Bearpaw, viņi izskatās tāpat kā UGG. Bestsecret viņi maksāja 50€, tādēļ noriskēju. Mega silti, iekāp peļķē un zābaks ir sauss (tā ilgi stāvēt neesmu mēģinājusi, bet iekāpu tiešām totālā peļķē un tas zamša zābaks palika sauss). Šogad viņus vilkšu trešo gadu - pilnīgi neticās.
18.10.2023 17:46 |

Reitings 1616
Reģ: 01.11.2022
lasamviela @ 18.10.2023 16:28
Pie biroja kleitām arī Hogl ir labi.

Hogl ir gaumīgi apavi. Nezinu gan, vai Hogl ir arī siltie ziemas apavi, bet zābaki bez siltinājuma ir skaisti un ērti.
P.S.: Vai tad neviens vairs telpās nepārvelk apavus? Birojā visu dienu zābakos? Vēl vairāk pārsteidz, ka teātrī, operā nepārvelk apavus.
18.10.2023 19:55 |

Reitings 555
Reģ: 07.04.2022
Miuce @ 18.10.2023 17:25

Zoss, Latvijā ziemā gaumīgus apavus, lai nenolauztu kaklu, nepārmirktu un nenosaldētu kāju pirkstus, var ģērbt, ja parkings ir zem mājas un nākamais pārkings savienots ar veikalu/darbu, un nekas cits dzīvē nav paredzēts. Ziemā pat Rīgas centrs ir tāds, ka galva jālauž, nekomentēšu par nomalēm un citām pilsētām. Viss ir tik netīrīts un slidens, ka vienkārši gribas uzģērbt kalnos kāpēju ziemas zābakus. Pieņemu, ka esi jauna un stulba. Es kādreiz arī tenterēju pa ledus/sniega putru uz 10-12cm papēžiem un miņukos uz diskotēku. Saprāts nāk ar laiku. Skaistos un gaumīgos apavus Latvijas ziemās var ņemt līdzi maisiņā, uz ielas ar tiem nav ko darīt.

Debilitātes kalngals, it kā nebūtu universālu ziemas garo zābaku uz lēzenas zoles, kuri izskatās gaumīgi, nevis šie bezgaumīgie kroplīgie šūzi vai kroplīga paskata uggi, uz kuriem virsū vēl kaut kādi uzraksti! Es saprotu kalnā kāpt vai haikot ar traktoršūziem vai, ja tev ir 17 gadu vilkt tos uggus ar uzrakstu, bet KĀ var ko tādu vilkt solīdā darbā vai, ja neesi vairs tīnis?
Re, glīti zābaki, tādi ir papilnam nopērkami. Arī ar visu siltinājumu tādi ir.
18.10.2023 21:08 |

Reitings 216
Reģ: 09.10.2023
sinddyy @ 18.10.2023 21:08

Debilitātes kalngals, it kā nebūtu universālu ziemas garo zābaku uz lēzenas zoles, kuri izskatās gaumīgi, nevis šie bezgaumīgie kroplīgie šūzi vai kroplīga paskata uggi, uz kuriem virsū vēl kaut kādi uzraksti! Es saprotu kalnā kāpt vai haikot ar traktoršūziem vai, ja tev ir 17 gadu vilkt tos uggus ar uzrakstu, bet KĀ var ko tādu vilkt solīdā darbā vai, ja neesi vairs tīnis?

Ja cilvēkam darba laikā ir jāstāv, jāstaigā ārā, šie zābaki nekam nederēs, pat ar siltinājumu. Kā nevar saprast, ka dažādiem mērķiem dažādi apavi? Šie apavi būtu ok gājienam mašīna - līdz birojam, pa ceļam veikals vai tikšanās kafejnīcā ar draudzeni. Vispār liekas tik jocīgi, ka cilvēkiem ir svarīgi, ko citi ģērbj kājās, kur svarīgākais ir komforts.
Manuprāt, staigājot pa Rīgu lielākā problēma ir ar briesmīgo žļurgu, slapjumu, sāli. Tāpēc apavi ar biezāku zoli labi noder, jo esi kaut nedaudz virs tās briesmīgās masas. Vai ūdensnecaurlaidīgie, kādi izskatās tie Uggi.
Un jā, arī izbrīnījos, ka kāds pa biroju staigā ar zābakiem. Teātris liekas ok arī ar zābakiem, kas izskatās smuki, neesmu par to, ka teātrī obligāti jābūt kā senāk bija pieņemts - svinīgi, kurpītēm. Bet birojs - ar apkuri - ir katru dienu 8h. Kā tur nesvīst baisi kājas.
Varbūt bija domāts, ka no mājām līdz birojam un no biroja atpakaļ gribas tos biroja apģērbam piemērotos zābakus, tad, protams, skaidrs.
18.10.2023 23:42 |

Reitings 1156
Reģ: 19.08.2023

Man šāda tipa zābakos jau pēc pus h nosaluši pirksti pēdām. Noteikti nebūs piemēroti ja būs vairākas stundas ārā jāpavada.
19.10.2023 00:52 |

Patīk
Reitings 11059
Reģ: 01.10.2016

Manuptāt, šie arī ir neglīti un garlaicīgi 😀
Ko es ar to gribēju pateikt - katram sava gaume un vajadzības, tāpēc nevajag citus saukt par debiliem
19.10.2023 00:53 |

Reitings 131
Reģ: 21.06.2023
Lula @ 19.10.2023 00:53

Manuptāt, šie arī ir neglīti un garlaicīgi ?
Ko es ar to gribēju pateikt - katram sava gaume un vajadzības, tāpēc nevajag citus saukt par debiliem

Un par zosi un stulbeni var saukt kā to pirmā rupji uzrakstīja Miuce? Nu nesmuka tāda dubultmorāle. Gaume katram sava, bet es arī piekrītu, ka sinddyy ieliktie zābaki ir gana praktiski gan mitrajam, gan aukstajam laikam. Man ir arī līdzīgi ar biezu siltinājumu un nekad nebija auksti pirksti, varbūt tad jāņem izmēru lielāku vai jāskatās modeli ar platāku purngalu, lai nav tā, ka pirksti cieši saspiesti? Jūs tā te šūmējaties, it kā Latvijā regulāri būtu -15 grādi vai autorei jāpavada ārā pusi dienas. Pāris stundas pamīņāties drēgnumā kā to raksta autore, jau nu tiešām nav jābūt tādai problēmai. Var arī pavilkt vilnas vai kādu biezo zeķi. Ļoti savādi tas viss te izklausās pie apstākļiem, kas neprasa pamatīgu ekipējumu.
19.10.2023 01:16 |

Reitings 92
Reģ: 14.08.2023
Miuce @ 18.10.2023 17:25

Pieņemu, ka esi veca, aizvainota, žultaina vecene. Tāpēc tu te nāc visus visus apvainot un apsaukāt.
19.10.2023 04:03 |

Reitings 92
Reģ: 14.08.2023
Lulo9
Un par zosi un stulbeni var saukt kā to pirmā rupji uzrakstīja Miuce.
Es vienīgā nesaprotu? Es nesaprotu vienu, kāpēc šī persona Miuce, nav saņēmusi aizrādijumus no foruma , par lamāšanos, citu apsaukāšanu riebīgos aizvainojošos vārdos? Citiem ir bijuši brīdininājumi un beigās bloķēts konts, bet šai personai - Miuce ir viss atļauts, noteikumus neievēro foruma un staigā. Kāpēc Miuce ir ipaša? Ar ko viņa atšķiras no citiem lietotājiem, kas rupji lamājas? Kāpēc viņai netiek sūtīti brīdinājumi? Jautājums forumam... Vai neviens miuci nenosūdz šeit ar"nosūdzēt" pogu? 🧐
19.10.2023 04:11 |

Reitings 3520
Reģ: 23.01.2022

šie zābaki joprojām ir domāti tikai kaisītām vai super labi notīrītām ietvēm un mašīnai. Tur nav protektora, kurš iedotu saķeri un nebūtu jāslidinās :)
19.10.2023 09:45 |

Reitings 216
Lulo9 @ 19.10.2023 01:16

Un par zosi un stulbeni var saukt kā to pirmā rupji uzrakstīja Miuce? Nu nesmuka tāda dubultmorāle. Gaume katram sava, bet es arī piekrītu, ka sinddyy ieliktie zābaki ir gana praktiski gan mitrajam, gan aukstajam laikam. Man ir arī līdzīgi ar biezu siltinājumu un nekad nebija auksti pirksti, varbūt tad jāņem izmēru lielāku vai jāskatās modeli ar platāku purngalu, lai nav tā, ka pirksti cieši saspiesti? Jūs tā te šūmējaties, it kā Latvijā regulāri būtu -15 grādi vai autorei jāpavada ārā pusi dienas. Pāris stundas pamīņāties drēgnumā kā to raksta autore, jau nu tiešām nav jābūt tādai problēmai. Var arī pavilkt vilnas vai kādu biezo zeķi. Ļoti savādi tas viss te izklausās pie apstākļiem, kas neprasa pamatīgu ekipējumu.

Ja Latvijā būtu tie -15 un visu laiku mīnusos, tad tik lielas problēmas nebūtu, pietiktu ar ļoti labu siltinājumu. Kā jau teicu, lielākā problēma ir kombinācija - sals, sniegs, ledus, tad tūlīt atkal siltums, kūstošs sniegs, peļķes, kas skaisti papildināts ar zābakus noēdošo sāli un līdz ar to pārvēršas putrā vismaz līdz potītēm, bet reizēm krietni vairāk (un tas ir par pilsētas centru).
Ja jums ir komfortabli ar tāda veida zoles zābakiem - nu super, manuprāt, tiešām tie zābaki izskatās labi! Bet kāpēc jānoliek tās, kam sanāk vairāk pabūt ārā un negribas slidināties, būt ar slapjām kājām un sabojātiem zābakiem?
P.S. zinu, zinu, ka jākopj zābaki ar pretmitruma sprejiem, vaskiem utt. un arī var censties izvairīties, apkarot sals noēdumus. Tomēr tāpat tie nav uz 100%.
19.10.2023 10:10 |

Reitings 216

Un es vēl iedomājos, vai šo zābaku ieteicējai tomēr ir arī kādi "neglītie" zābaki, ar kuriem iet pa mežu, staidzināt suni, braukt no kalna ar mazo vai šie zābaki, kā komentārā norādīts, ir universāli visam? (jo manis nosauktās nodarbes nav īsti kalnā kāpt haikot, bet ikdienišķas lietas, kuras bieži tiek savienotas ar, piemēram, veikala apmeklējumu)
19.10.2023 10:15 |

Reitings 216
Smieklīgi, ka cilvēki liek mīnusus pilnīgi adekvātiem komentāriem par Rīgu ziemas laikā. Varbūt dzīvo citā Rīgā nekā es.
19.10.2023 10:16 |

Reitings 555
Reģ: 07.04.2022
AnnnaMannnna @ 19.10.2023 10:15

Un es vēl iedomājos, vai šo zābaku ieteicējai tomēr ir arī kādi "neglītie" zābaki, ar kuriem iet pa mežu, staidzināt suni, braukt no kalna ar mazo vai šie zābaki, kā komentārā norādīts, ir universāli visam? (jo manis nosauktās nodarbes nav īsti kalnā kāpt haikot, bet ikdienišķas lietas, kuras bieži tiek savienotas ar, piemēram, veikala apmeklējumu)

Es tev mīnusus neliku. :) Vados pēc tā, ko konkrētā dienā daru, kādi plāni un kāds laiks ārā. Ja līst kā no spaiņa, tad uzreiz velku gumijzābakus ar biezo zeķi (gumijnieki man arī ir gaumīga izskata, nevis parastie dārza brienamie). Ja tā ir brīvdiena un plāns staigāt pa mežiem un pauguriem, tad arī velku traktorapavus, pie tam nav liegts ieiet veikalā. Bet noteikti es nevilkšu traktorapavus darba laikā esot ārā, ja vien nestrādātu atbilstošā vidē kā celtniecība, mežsaimniecība, lauksaimniecība utt. Tie universālie zābaki arī ir dažādi, zoli arī var pirms pirkšanas nopētīt un nepirkt plastmasīgo vai gludu, bet gan gumijotu un nedaudz ar reljefu, tad arī pa ledutiņu ir stabili.
19.10.2023 12:55 |

Reitings 88
Reģ: 13.10.2023
AnnnaMannnna teksts @ 18.10.2023 23:42
Varbūt bija domāts, ka no mājām līdz birojam un no biroja atpakaļ gribas tos biroja apģērbam piemērotos zābakus, tad, protams, skaidrs.

Jā, no mājām līdz birojam.
19.10.2023 15:00 |

Reitings 3520
Reģ: 23.01.2022
sinddyy @ 19.10.2023 12:55

Es tev mīnusus neliku. :) Vados pēc tā, ko konkrētā dienā daru, kādi plāni un kāds laiks ārā. Ja līst kā no spaiņa, tad uzreiz velku gumijzābakus ar biezo zeķi (gumijnieki man arī ir gaumīga izskata, nevis parastie dārza brienamie). Ja tā ir brīvdiena un plāns staigāt pa mežiem un pauguriem, tad arī velku traktorapavus, pie tam nav liegts ieiet veikalā. Bet noteikti es nevilkšu traktorapavus darba laikā esot ārā, ja vien nestrādātu atbilstošā vidē kā celtniecība, mežsaimniecība, lauksaimniecība utt. Tie universālie zābaki arī ir dažādi, zoli arī var pirms pirkšanas nopētīt un nepirkt plastmasīgo vai gludu, bet gan gumijotu un nedaudz ar reljefu, tad arī pa ledutiņu ir stabili.

Lūdzu atrodi un parādi man konkrēti šāda modeļa zābakus, kuriem ir normāla zole un normāla pūka iekšā. Jo viens ir runāt teorijā, bet otrs - reāli ieiet veikalā un nopirkt.
Man tas jau 2 ziemas nav izdevies, jo garos zābakus ar vilnu un biezu zoli ļoti maz var nopirkt. Man ir vieni, kurus pirku pirms 6 gadiem, bet ir laiks nomainīt, tikai nav ar ko. Tā nu pērku neglītus, bet toties siltus un drošus, jo es uz darbu dodos ar kājām.
19.10.2023 15:46 |

Reitings 1616
Līdz ar mitrumu necaurlaidīgiem zābakiem var iegādāties arī termozeķes. Tūrisma preču veikalos ir nopērkamas termozeķes. Ja daudz jāuzturas ārā, tad termozeķes noderēs. Ar tām esot komfortabli silti pat -30 grādos. Neizmēģināju, jo neesmu no salstošajiem, taču stāsta, ka tās zeķes ir ļoti labas.
19.10.2023 16:34 |

Reitings 216
Pelnrukšķīte @ 19.10.2023 15:46

Lūdzu atrodi un parādi man konkrēti šāda modeļa zābakus, kuriem ir normāla zole un normāla pūka iekšā. Jo viens ir runāt teorijā, bet otrs - reāli ieiet veikalā un nopirkt.
Man tas jau 2 ziemas nav izdevies, jo garos zābakus ar vilnu un biezu zoli ļoti maz var nopirkt. Man ir vieni, kurus pirku pirms 6 gadiem, bet ir laiks nomainīt, tikai nav ar ko. Tā nu pērku neglītus, bet toties siltus un drošus, jo es uz darbu dodos ar kājām.

Jā, es arī labprāt priecātos par konkrētiem ieteikumiem - konkrētas firmas (tās smukās, bet praktiskās). Es lieku komfortu pāri izskatam un tādēļ man ir brienamie zābaki un, ja vajadzība spiestu, mierīgi staigātu arī 1.lpp. ieliktajos ugos.
Man ar apaviem, t.sk. zābakiem, bēdu ieleja, bet par citu tēmu - saistībā ar izmēriem. Pie viena ražotāja viens izmērs, pie otra cits, tad trešajam man vispār vajadzētu pusīti. Tad, ja der stulma daļa, pēdas daļā nedaudz par lielu un ja pirktu izmēru zemāk, nespētu aiztaisīt ciet (pusgariem, garākiem zābakiem) Utt. Viss tik ļoti atkarīgs no ražotāja vai man kāja nestandarta. Vasarā daudz vieglāk..
19.10.2023 16:45 |

Reitings 1616
Piekrītu, ka komforts ir svarīgāks. Vienreiz vajadzēja nopirkt zābakus burtiski tā “uz sitiena”. Nopirku par 20 Ls lietoto apavu veikalā. (Vairs jau nav to “Venda” veikalu.) Zābaki gari, ar siltu vilnu, uz stabila papēža, apaļu purniņu. Pēc zoles un papēžu apakšas varēja redzēt, ka nebija nēsāti. Papēži man patiktu mazāk masīvi, bet ziemā uz ledus ir itin labi. Turas joprojām. Dažas reizes bija jāpielipina atpakaļ izkustējušies papēži, jo ir pielīmēti tikai pa perimetru, vidus tukšs - tas arī vienīgais mīnus. Ja tagad vajadzētu nopirkt siltus, garus zābakus, meklētu kaut ko no “Gabor” vai “Ara”. Piemēram, veikalā “Somijas Apavi”.
Skaistie “Hogl” puszābaki stāv kastē kā izejamie, jo žēl tos sabojāt sniega un sāls putrā.
A.Kalniņa ielā ir apavu darbnīca “Elegants”. Tur izgatavo apavus pēc pasūtījuma. Dārgāk, bet nomēra pekas un uztaisīs konkrēti tev. Uztaisīs jebko, ko klients grib. Var parādīt kādu apavu foto vai izdomāt apavu modeli.
https://www.elegants.lv/lv/individualie-pasutijumi/
https://somijasapavi.lv
19.10.2023 19:30 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits