Chikitita @ 16.10.2023 12:50Es jau no vecākiem prom esmu vismaz no 21 gada vecuma un atpakaļ nemaz netaisos, tikai īstermiņā varētu. Es esmu pieaudzis cilvēks un nespēju dalīt savu privāto telpu ar savu māti, man vajadzētu savu klusumu, lietu kārtību, mātes bieži vien kontrolēt sāk, nē, es vienkārši nespēju iztēloties šādu ilgtermiņa variantu, un nav atbilde jo sabiedrībā tā pieņemts, vienkārši es pati esmu pieaudzis cilvēks un tādā veidā es pašnosakos.
KristapsM @ 16.10.2023 16:17
Vot tieši tas ko es gribēju dzirdēt - latviešu mentalitāte, labāk bļodā roltons bet bizness klases auto ātrajā kredītā, nekā braukt ar algai atbilstošu auto.?
Es ar naudu neprotu apieties, bet tie kas paņem pa 15 000 auto mogo kreditā, pēc 10 gadi atdevuši par viņu 30 000, bet auto tirgus vērtība beigas ir 3000eiro tie rubī fišku no dzīves un ir topoši biznesmeņi, un visas latvju meitas grib lai tie alphas apaugļo viņas ar saviem labajiem gēniem.
Lienīt, sāki garumzīmes lietot? 😂Neza000 @ 17.10.2023 07:58
Vai pieauguša cilvēka dzīvē ietilpst kategorija apdirst savus bijušos? Un paspīdēt uz viņu fona? ?Pastāstīt forumam cik viņi neglīti, nabadzīgi palikuši? Un ka tu tikai esi palikusi jaunāka, skaistāka, bet tavi ex palikuši par dzerājiem, vai par noplukušiem neveiksminiekiem?
Party Animal @ 16.10.2023 16:23Pakomentēšu no mammas puses, man ir 19-gadīgs dēls, tāpēc viedoklis ir.
Njus, te izskatās ļoti ielaists gadījums. Jebkurā gadījumā - nav pārgriezta nabassaite ar dēlu. Man tiešām grūti iedomāties, kā ne viens, ne otrs nevēlas savu privāto telpu, mums ģimenē tas ir pašsaprotami - pieauguši bērni ar vecākiem kopā nedzīvo. Ne visiem palaimējas uzreiz tikt pie atsevišķas dzīves vietas, bet cenšas, lai to izdarītu ātrāk. Es pie savas dzīvesvietas tiku nedaudz pāri 30 gadiem, līdz tam laikam dzīvoju kopmītnēs, īrēju, tad ar vīru kopā īrējām. Pēc šķiršanās kredītā nopirku sev dzīvokli. Ar dēlu par šo lietu kaut kurā momentā izrunājām - sākumā dzīvesvieta, tad mašīna utt. Ja nerunātu, iespējams, arī domātu, ka normāli dzīvot ar mammu līdz n-gadiem (bet perspektīvā vispār sagaidīt, kad mani iznes no turienes ar kājām pa priekšu) kā tēmas autors.. Šobrīd studē, dzīvokli viņam uzdāvināja (pretējā gadījumā, protams, studiju laikā dzīvotu ar mani, pēc studijām sāktu strādāt, tad īrētu), draudzene ir, mašīnas nav (vadītāja apliecību ir saņēmis, pirks, kad nopelnīs).
Jā, jā, zinu, mani aizvedīs uz pansionātu un aizmirsīs ?
Jānis Parastais @ 16.10.2023 16:50
Stāsts ir ok, bet, izņemot to, ka Jūsu dēls ir jaunāks par autoru, īsti nekādu atšķirību un kā baigo parauga piemēru nesaskatīju, ok dzīvo atsevišķi, bet to dzīvokli uzdāvināja, ne visiem ir tik turīgi līdzcilvēki, kas tā vienkārši var uzdāvināt dzīvokļus. Gan jau arī autors dzīvotu atsevišķi, ja viņam kāds uzdāvinātu kur to darīt.
Jānis Parastais @ 16.10.2023 17:18
Īsti jau nekāds domāšanas veids tur netika minēts, Jūsu gadījumā tas nav nekāds piemērs, vienkārši reāli noveicās, līdz ar to, diskutēšana kā būtu, ja būtu ir tīra filosofēšana. Kā viss iegrozītos un būtu patiesībā, Jūs nevarat zināt. Ja teiktu, ka dēls nabadziņš 16 gados tika izmests no mājas ārā, gadiem pa kluso mitinājās kaimiņu šķūnīšos, rāvās 3 darbos un papildus lasīja pudeles, un tagad viņam pieder 4 istabu dzīvoklis Rīgas klusajā centrā, tad tas būtu uzmanības vērts piemērs.
krista01 @ 16.10.2023 17:49
Ok, paskaidrošu elementāru lietu, ko te izskatās daudzi vīrieši nesaprot, ne tikai tu.
Tas, ka kādu ar vecu autiņu nosauc par lūzeri uzreiz nenozīmē, ka ņemt auto par 15k uz minimālo algu tātad skaitās kruti. Lai vai cik grūti tev varētu būt to aptvert, bet lūzeri var būt abi reizē. Tevi par lūzeri nepadara tava alga, kas ir visai normāla, bet tava domāšana jebšu psihošana par neko, par paša izfantazētiem scenārijiem, dzīvošana pie mātes u.tml. lietas. Tiešām pienācis laiks izaugt un sākt dzīvot reālajā pasaulē.
Ariete @ 17.10.2023 08:31Lienīt, sāki garumzīmes lietot? ?
Neza000 @ 17.10.2023 09:21Kā te daudzas minēja ka dēliem ir japazūd no vecāku mājas sasniedzot pilngadību, tad jautājums jums - kad ir japazūd meitām no vecāku mājas? Cik gados? Un vai meitām sabiedrība dod lielāku atlaides kuponu( termiņu dzīvošanais) ?
Manuprāt meitas neviens nelidina no mājas pie pilngadības sasniegšanas. Ļauj dzīvot lidz 30+(pie normālas uzvedības)
Ja sabiedrība uzina, ka sieviete dzīvo pie vecākiem 25 - 30gadu vecumā, tad tas ir perfectly fine, nedod dievs atklās, ka džeks tajā vecumā dzīvo uz senča mājas. Tad uzreiz memļaks, lupata, impotents, nespējīgs, lūzeris.
Ja sieviete dzīvo lidz 32, tad tas ir kaut cik normāli, nu nepaveicās viņai ar naudām, vīru. (bus attaisnojums) jo sieviete taču) Bet nebūs sabiedrības nosodijuma, kā uzzinot ka tas ir 32gv vīrietis dzivo.
Tu komentārus lasi? tur ir paskaidrots kādēļ nedzīvoju atsevišķi un arī kādēļ neiepazīstos.Dievlūdzējs @ 17.10.2023 06:53
Vēl iespēja un variants ir tāds ka autors negrib pārvākties prom, jo ir pieradis, ka mama viņu aptakalē, pasniedz pusdienas, brīvdienās. Brokastis un vakariņas darba dienās. Iztīra istabu, uzkopj mājokli, traukus nomazgā. Tā pieradis dzīvot uz vecāku pleciem, ka vairs pat nekaunas izmantot mātes labo sirdi pret dēlu. Bet istenībā māte domāja, ka palīdz dēliņam augt, bet kas sanāca? Nespējīgs cilvēks, kurš nespēj uzsākt dzīvi viens pats vai kopā ar partneri. Varbūt aseksuāls, ka attiecības un sievietes neinteresē?
Manuprāt meitas neviens nelidina no mājas pie pilngadības sasniegšanas. Ļauj dzīvot lidz 30+(pie normālas uzvedības)
SarmaD @ 17.10.2023 23:43Kristapiņš izdzēsies. Laikam palika zbal ka neviens nepaijā galvu.
.mazaaduuda @ 17.10.2023 23:46
Būs gan jau citā ampluā atpakaļ.
SarmaD @ 17.10.2023 23:43Kristapiņš izdzēsies. Laikam palika zbal ka neviens nepaijā galvu.