Vīrietis dzīvo ar vecākiem?

Reitings 102
Reģ: 15.09.2023
Kā mums māca mēdijos un TV, kopē ko dara attīstītās valstīs un ASV. Tad nu attīstītās valstīs ir pieņemts ka 18 gados vecāki met ārā savus bērnus no mājam lai tie iet uz visām 4 debespusēm dzīvot savu dzīvi. Bet vai Latvijā tas ir iespējams parastam vidusmēra latvietim nevis "upper class"? Es personīgi vīrietis 32 gadi dzīvoju kopā ar vecākiem un esmu saņēmis no sievietēm komentārus ka tas nav normāli ka man tajā vecumā vajadzēja sen jau īrēt dzīvokli un ka es braucu ar vecu auto, normāli veči paņem Mogo kredītā jaunāku, vajagot "attistities" bet es to nedaru.
Jautājums tiešām pēc sieviešu domām tie čaļi kas ir kredītos un parādos lai celtu savu tēlu ir tie attīstītie un 21 gadsimta norma?
Es personīgi uzskatu ka mana dzive ar vecākiem un vecu auto nav lielaks murgs par tiem "patstāvīgajiem" kas saņemušies kredītus un kādam liek kabatā 400 eiro par to ka tā persona ļauj uz laiku dzīvot savā CCCP laiku bloku mājā.
Un nē es nēesmu stereotips kas sēž uz muteres kakla un spēlē datorspēles caurām dienām. Strādāju, pēdējās nedēļas pat pa 10h dienā, pelnu pats savu naudu.
14.10.2023 13:44 |

Reitings 1732
Reģ: 19.05.2016
KristapsM @ 16.10.2023 17:04
nu katrs komunicē ar sava sabiedrības slāņa pārstāvjiem, man piemēram paziņu lokā nav nekādi uzņēmumu īpašnieki, firmu direktori nodaļu vadītāji. Manā paziņu lokā ir mehāniķi, elektriķi, tadi kas ceļu būve strādā un protams rūpniecībā ar mani.
same. taka nedirs.
16.10.2023 17:06 |

Reitings 656
Reģ: 28.07.2023
Party Animal @ 16.10.2023 16:54

Nav runa par privātā īpašuma esamību vai neesamību, bet par domāšanas veidu kā tādu.

Īsti jau nekāds domāšanas veids tur netika minēts, Jūsu gadījumā tas nav nekāds piemērs, vienkārši reāli noveicās, līdz ar to, diskutēšana kā būtu, ja būtu ir tīra filosofēšana. Kā viss iegrozītos un būtu patiesībā, Jūs nevarat zināt. Ja teiktu, ka dēls nabadziņš 16 gados tika izmests no mājas ārā, gadiem pa kluso mitinājās kaimiņu šķūnīšos, rāvās 3 darbos un papildus lasīja pudeles, un tagad viņam pieder 4 istabu dzīvoklis Rīgas klusajā centrā, tad tas būtu uzmanības vērts piemērs.
16.10.2023 17:18 |

Reitings 174
Reģ: 09.09.2023
KristapsM @ 16.10.2023 16:17

Vot tieši tas ko es gribēju dzirdēt - latviešu mentalitāte, labāk bļodā roltons bet bizness klases auto ātrajā kredītā, nekā braukt ar algai atbilstošu auto.?
Es ar naudu neprotu apieties, bet tie kas paņem pa 15 000 auto mogo kreditā, pēc 10 gadi atdevuši par viņu 30 000, bet auto tirgus vērtība beigas ir 3000eiro tie rubī fišku no dzīves un ir topoši biznesmeņi, un visas latvju meitas grib lai tie alphas apaugļo viņas ar saviem labajiem gēniem.

Tu tiešām esi pastulbs. Nelasi to, ko raksta, bet tikai to, ko ''gribēji dzirdēt''. Tajā komentārā pat nav rakstīts tas, ko tu te atgremo.
Kārtējais Elīzīšveidīgais, kura acīs visa pasaule ir stulba un ļauna un vainīga pie visām viņa problēmām.
16.10.2023 17:21 |

Reitings 102
krista01 @ 16.10.2023 17:21

Tu tiešām esi pastulbs. Nelasi to, ko raksta, bet tikai to, ko ''gribēji dzirdēt''. Tajā komentārā pat nav rakstīts tas, ko tu te atgremo.
Kārtējais Elīzīšveidīgais, kura acīs visa pasaule ir stulba un ļauna un vainīga pie visām viņa problēmām.
ko es izlasiju ne tā? jautājums bija kapēc tas kas pelna 700 eiro menesi uzvedās kā deputāts skaitas paraugvīrietis nekā tas kurš pelna 700 eiro un dzīvo atblistoši tam, un man ari atbildēja ka 1 variants ir labaks nekā lūzeris puspuvušā golfā. Nu tas izskaidro visu...
16.10.2023 17:29 |

Reitings 3521
Reģ: 23.01.2022
KristapsM @ 16.10.2023 17:29
ko es izlasiju ne tā? jautājums bija kapēc tas kas pelna 700 eiro menesi uzvedās kā deputāts skaitas paraugvīrietis nekā tas kurš pelna 700 eiro un dzīvo atblistoši tam, un man ari atbildēja ka 1 variants ir labaks nekā lūzeris puspuvušā golfā. Nu tas izskaidro visu...

Bet tev jau teica - prasi viņiem!
Nu, piemēram, es pelnu virs 700€, esmu vadītāja, bet man NAV mašīna. Pašokēšu vēl vairāk - manam vīram nav autovadītāja apliecība! Pēc visiem šitiem sūdiem, ko te nogribējušies puikas raksta, nezinu kā mēs vispār esam tikuši līdz laulībai daudzu gadu garumā.
16.10.2023 17:39 |

Reitings 102
Pelnrukšķīte @ 16.10.2023 17:39

Bet tev jau teica - prasi viņiem!
Nu, piemēram, es pelnu virs 700€, esmu vadītāja, bet man NAV mašīna. Pašokēšu vēl vairāk - manam vīram nav autovadītāja apliecība! Pēc visiem šitiem sūdiem, ko te nogribējušies puikas raksta, nezinu kā mēs vispār esam tikuši līdz laulībai daudzu gadu garumā.
nu redzi bet man ir vajadzīga mašīna un man ir vajadzīgi motocikli. tas viss ir daļa no manas dzīves. un atļauties gan mašinas gan motociklus gan ģimeni visu par manu algu nevar, tur ir jāizvēlās.
16.10.2023 17:45 |

Reitings 174

Ok, paskaidrošu elementāru lietu, ko te izskatās daudzi vīrieši nesaprot, ne tikai tu.
Tas, ka kādu ar vecu autiņu nosauc par lūzeri uzreiz nenozīmē, ka ņemt auto par 15k uz minimālo algu tātad skaitās kruti. Lai vai cik grūti tev varētu būt to aptvert, bet lūzeri var būt abi reizē. Tevi par lūzeri nepadara tava alga, kas ir visai normāla, bet tava domāšana jebšu psihošana par neko, par paša izfantazētiem scenārijiem, dzīvošana pie mātes u.tml. lietas. Tiešām pienācis laiks izaugt un sākt dzīvot reālajā pasaulē.
16.10.2023 17:49 |

Reitings 1732
Reģ: 19.05.2016
KristapsM @ 16.10.2023 17:45
nu redzi bet man ir vajadzīga mašīna un man ir vajadzīgi motocikli. tas viss ir daļa no manas dzīves. un atļauties gan mašinas gan motociklus gan ģimeni visu par manu algu nevar, tur ir jāizvēlās.
Kads tam visam sakars ar to, ko citi dara?
16.10.2023 17:49 |

Reitings 656
Reģ: 28.07.2023

Kas tur ko nesaprast, beibēm nav tik svarīgi cik Tu pelni, svarīgi ir kādu komfortu par to vari nodrošināt, un iespaida radīšana cik kruts esi sabiedrības acīs. Tātad tas, ka ar to 700 eur dzīvo pieticīgi un atlikušo daļu iegrūž kaut kur savās lietās viņām nešķiet ne seksīgi, ne vilinoši, jo viņām no tā nav nekāda labuma. Savukārt tas, kas dzīvo kā deputāts, rada iespaidu, ka pelna daudz vairāk, uz viņām naudu nežēlo un sabiedrības acīs izskatās daudz veiksmīgāks nekā ir. Viss balstās uz iespaida radīšānu, ne velti IG ir pļaujas laiks. Cilvēki pat brauc ceļojumos un pērk dārgas lietas un auto nevis tāpēc, ka paši to vēlas, bet lai būtu bildes, un radītu citiem iespaidu, ka ļoti labi dzīvo. Punkts.
16.10.2023 18:04 |

Reitings 174
kapēc tas kas pelna 700 eiro menesi uzvedās kā deputāts skaitas paraugvīrietis

un vispār wtf, beidz pats sevi apkaunot
16.10.2023 18:10 |

Reitings 102
krista01 @ 16.10.2023 17:49

Ok, paskaidrošu elementāru lietu, ko te izskatās daudzi vīrieši nesaprot, ne tikai tu.
Tas, ka kādu ar vecu autiņu nosauc par lūzeri uzreiz nenozīmē, ka ņemt auto par 15k uz minimālo algu tātad skaitās kruti. Lai vai cik grūti tev varētu būt to aptvert, bet lūzeri var būt abi reizē. Tevi par lūzeri nepadara tava alga, kas ir visai normāla, bet tava domāšana jebšu psihošana par neko, par paša izfantazētiem scenārijiem, dzīvošana pie mātes u.tml. lietas. Tiešām pienācis laiks izaugt un sākt dzīvot reālajā pasaulē.
Nu jotvai pēc 13 lapām kautkas pa tēmu, jau no sākta gala mans jautājums: kapēc viens kas pelna kapeikas bet ņem kredītus un šiko skaitas kautkāds afigennais alfa vecis bet tas kas pa tadu pašu algu nelec augstāk par savu pakaļu Un dzivo ar vecākiem nevis no algas atlikušās kapeikas atdod par īri svešam cilvēkam ir lūzeris?
Lūk tava atbilde atbilde - abi ir lūzeri. Viss.
Vēl kāds viedoklis par to tēmu?
tāda bija tēma nevis 13 lapās māca mani personīgi dzīvot.
Jo arī pēc manām domām kautkads piemērma veikala konsultants kas saņēmies kredītus un izveidojis veiksmīga vīrieša viltus tēlu nav ne ar ko labāks par mani kas no sevis necenšās neko tēlot.
16.10.2023 18:12 |

Reitings 102
Jānis Parastais @ 16.10.2023 18:04

Kas tur ko nesaprast, beibēm nav tik svarīgi cik Tu pelni, svarīgi ir kādu komfortu par to vari nodrošināt, un iespaida radīšana cik kruts esi sabiedrības acīs. Tātad tas, ka ar to 700 eur dzīvo pieticīgi un atlikušo daļu iegrūž kaut kur savās lietās viņām nešķiet ne seksīgi, ne vilinoši, jo viņām no tā nav nekāda labuma. Savukārt tas, kas dzīvo kā deputāts, rada iespaidu, ka pelna daudz vairāk, uz viņām naudu nežēlo un sabiedrības acīs izskatās daudz veiksmīgāks nekā ir. Viss balstās uz iespaida radīšānu, ne velti IG ir pļaujas laiks. Cilvēki pat brauc ceļojumos un pērk dārgas lietas un auto nevis tāpēc, ka paši to vēlas, bet lai būtu bildes, un radītu citiem iespaidu, ka ļoti labi dzīvo. Punkts.
Tā jau ir un liekas ka daudzas kuras te cepās ir personīgi aizvainotas ka mans dzives veids ir tāds ka savu naudu tērēju sev.
Jo kā jau citi šeit pat manā vietā ir teikuši "Ja viņš nemaz neiepazistās ar sievietēm, preškam viņam iet kautkur vienam pašam dzīvot, jo svešinieki to uzspiež un beigās to dzīvokli atstāt mantojumā valstij?"
16.10.2023 18:24 |

Reitings 174
Tevi māca dzīvot tāpēc, ka nemāki dzīvot :D Un neatbild uz tavu gudro jautājumu ''a kāpēc ar zemu algu būt kredītos līdz ausīm skaitās labi'' jo neviens nedomā, ka tas ir labi! Tiešām joptvai, kā tev nedalec elementāras lietas :D
16.10.2023 18:27 |

Reitings 102
krista01 @ 16.10.2023 18:27
Tevi māca dzīvot tāpēc, ka nemāki dzīvot :D Un neatbild uz tavu gudro jautājumu ''a kāpēc ar zemu algu būt kredītos līdz ausīm skaitās labi'' jo neviens nedomā, ka tas ir labi! Tiešām joptvai, kā tev nedalec elementāras lietas :D
Kā tad būtu jāmāk dzīvot? Jāpardod garaža ar vusu tās saturu, jāskrien kautkur īrēt dzīvoklis, lai svešinieki internetā pateiktu "malacis"? Atkārtošos, man nav un nebūs draudzenes, tad pat ja es gribētu, kāds tolks no tā būtu?
16.10.2023 18:43 |

Reitings 24356
Reģ: 27.11.2018
KristapsM @ 16.10.2023 18:43
Kā tad būtu jāmāk dzīvot? Jāpardod garaža ar vusu tās saturu, jāskrien kautkur īrēt dzīvoklis, lai svešinieki internetā pateiktu "malacis"? Atkārtošos, man nav un nebūs draudzenes, tad pat ja es gribētu, kāds tolks no tā būtu?
tak dzivo ka tu gribi dzivot, kadas diskusijas merkis? Nolikt citus? Dzive tapat parada , kas ir tas “luzeris” un saja gadijuma tas esi tu😂
16.10.2023 20:56 |

Reitings 1029
Reģ: 23.02.2023
KristapsM @ 16.10.2023 18:43

Ja tev patiešām būtu vienalga, tad nebūtu šīs diskusijas, ne tā?
16.10.2023 22:38 |

Reitings 1029
Reģ: 23.02.2023
Es varu pateikt no sava skatu punkta, man kruta mašīna nenozīmē neko, jo īpaši, ja tas ir bembis, drīzāk diagnoze gan. Ok, vecs šarāns varbūt arī nē, bet parasts, labi ripojošs autiņš ir ok, jo uzskatu, ka svarīgāk ir kur tu dzīvo, jo man liekas reāli smieklīgi tie x5 pie veco daudzstāveņu pagalmiem, nu tiešam smieklīgi.
Ir forši, ka tev ir hobijs, man tas patīk, tev ir sava fiška, lai ir tie moči, neredzu problēmu, ja tas ir veselīgi, lai nav tā ka tu nopērc xxx lietu mocim un pats sēdi uz roltona(tas ir vispārināti, jo skaidrs ka mammīte pacienās ar kotletēm)
Tu pastāsti godīgi, kādi ir tavi vecāki, cik tu viņiem palīdzi. Vai apzinies to, ka šai ērtai dzīvošanai 30+ gadu garumā pēc tam tev ir vairāk nekā pienākums parūpēties par saviem vecākiem, ja tava mamma jau vairāk nekā 10gadus ekstra spiesta aprūpēt savu bērnu, tad ir tas pats sagaidāms no tevis, ka tu viņu nevis pansionātā ieliksi, bet analogi parūpēsies par viņu, gatavosi ēst, apkopsi, dosi zāles, nomainīsi pamperu, ja vajadzēs.
Esi par to padomājis, ka vecāki nedzīvos saules mūžu?
16.10.2023 22:49 |

Reitings 1187
Reģ: 26.02.2022
Tu esi pajolis parastais - otmazkas tiek meklētas visām lietām, galvenais lieki pirkstu nepakustināt un no mammas azotes neizkāpt. Mūžīgais upuris, ak, es nabadziņš. Šādi memļaki nevienam, izņemot tavu mammu (jo esi viņas dēls), nepatiks.
17.10.2023 01:19 |

Reitings 17
Reģ: 05.10.2023
Persiks89 @ 17.10.2023 01:19
Tu esi pajolis parastais - otmazkas tiek meklētas visām lietām, galvenais lieki pirkstu nepakustināt un no mammas azotes neizkāpt. Mūžīgais upuris, ak, es nabadziņš. Šādi memļaki nevienam, izņemot tavu mammu (jo esi viņas dēls), nepatiks.

Ja autora vecāki,pēkšņi liktu viņam mēneša laikā izvākties no mitekļa un atrast savu dzīves vietu? Ko tad autors darītu? Pārvāktos dzīvot uz garāžu? 😀 dzīvotu tur laimīgs.
Ja, nebūtu izvēles, palikt pie mamas vai tad viņš arī teiktu, ka nemaksās īri nevienai gnīdai? Biezlape teica, ka viņš runā pieklājīgi! Vai vārds gnīda ir ļoti pieklājīgs? Šo vārdu "gnīda" viņš izmantoja citā komentārā. Autors ir iedomājies, ka dzīve pie vecākiem viņam ir apsolīta un garantēta mūžīgi, tikai vecāki nedzīvos saules mūžu.
Manuprāt, pie tā ka 32 gadus vecs vīrietis dzīvo pie vecākiem, vainīga ir pirmkārt viņa māte, kas to pieļāva, lai dēliņs ekonomē naudu, bet tajā pašā laikā, nenes atbildību par savu mitekli.
Un otrkārt vainīgs ir viņs pats, ka negribēja atdalīties no vecākiem. Nauda ir pirmajā vietā viņam nevis komforts savā dzīvoklī.
Kādas ir attiecības KristapamM ar vecākiem? Parasti tiem kam ir ļoti sliktas attiecības ar vecākiem, tie izvācas ātrāk ārā no vecāku dzīves vietas. Tie kam ir labi, ērti viss apmierina, tie ilgāk uzkavējas. Varbūt vīņa mama viņam drēbes mazgā, ēst gatavo, un dara citus darbus priekš šī bērna? Istabu viņam tīra un slauka, un uzkopj aiz pieauguša cilvēka!
17.10.2023 06:43 |

Reitings 17
Reģ: 05.10.2023
Dievlūdzējs @ 17.10.2023 06:43

Ja autora vecāki,pēkšņi liktu viņam mēneša laikā izvākties no mitekļa un atrast savu dzīves vietu? Ko tad autors darītu? Pārvāktos dzīvot uz garāžu? ? dzīvotu tur laimīgs.
Ja, nebūtu izvēles, palikt pie mamas vai tad viņš arī teiktu, ka nemaksās īri nevienai gnīdai? Biezlape teica, ka viņš runā pieklājīgi! Vai vārds gnīda ir ļoti pieklājīgs? Šo vārdu "gnīda" viņš izmantoja citā komentārā. Autors ir iedomājies, ka dzīve pie vecākiem viņam ir apsolīta un garantēta mūžīgi, tikai vecāki nedzīvos saules mūžu.
Manuprāt, pie tā ka 32 gadus vecs vīrietis dzīvo pie vecākiem, vainīga ir pirmkārt viņa māte, kas to pieļāva, lai dēliņs ekonomē naudu, bet tajā pašā laikā, nenes atbildību par savu mitekli.
Un otrkārt vainīgs ir viņs pats, ka negribēja atdalīties no vecākiem. Nauda ir pirmajā vietā viņam nevis komforts savā dzīvoklī.
Kādas ir attiecības KristapamM ar vecākiem? Parasti tiem kam ir ļoti sliktas attiecības ar vecākiem, tie izvācas ātrāk ārā no vecāku dzīves vietas. Tie kam ir labi, ērti viss apmierina, tie ilgāk uzkavējas. Varbūt vīņa mama viņam drēbes mazgā, ēst gatavo, un dara citus darbus priekš šī bērna? Istabu viņam tīra un slauka, un uzkopj aiz pieauguša cilvēka!

Vēl iespēja un variants ir tāds ka autors negrib pārvākties prom, jo ir pieradis, ka mama viņu aptakalē, pasniedz pusdienas, brīvdienās. Brokastis un vakariņas darba dienās. Iztīra istabu, uzkopj mājokli, traukus nomazgā. Tā pieradis dzīvot uz vecāku pleciem, ka vairs pat nekaunas izmantot mātes labo sirdi pret dēlu. Bet istenībā māte domāja, ka palīdz dēliņam augt, bet kas sanāca? Nespējīgs cilvēks, kurš nespēj uzsākt dzīvi viens pats vai kopā ar partneri. Varbūt aseksuāls, ka attiecības un sievietes neinteresē?
17.10.2023 06:53 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits