Vīrietis dzīvo ar vecākiem?

Reitings 102
Reģ: 15.09.2023
Kā mums māca mēdijos un TV, kopē ko dara attīstītās valstīs un ASV. Tad nu attīstītās valstīs ir pieņemts ka 18 gados vecāki met ārā savus bērnus no mājam lai tie iet uz visām 4 debespusēm dzīvot savu dzīvi. Bet vai Latvijā tas ir iespējams parastam vidusmēra latvietim nevis "upper class"? Es personīgi vīrietis 32 gadi dzīvoju kopā ar vecākiem un esmu saņēmis no sievietēm komentārus ka tas nav normāli ka man tajā vecumā vajadzēja sen jau īrēt dzīvokli un ka es braucu ar vecu auto, normāli veči paņem Mogo kredītā jaunāku, vajagot "attistities" bet es to nedaru.
Jautājums tiešām pēc sieviešu domām tie čaļi kas ir kredītos un parādos lai celtu savu tēlu ir tie attīstītie un 21 gadsimta norma?
Es personīgi uzskatu ka mana dzive ar vecākiem un vecu auto nav lielaks murgs par tiem "patstāvīgajiem" kas saņemušies kredītus un kādam liek kabatā 400 eiro par to ka tā persona ļauj uz laiku dzīvot savā CCCP laiku bloku mājā.
Un nē es nēesmu stereotips kas sēž uz muteres kakla un spēlē datorspēles caurām dienām. Strādāju, pēdējās nedēļas pat pa 10h dienā, pelnu pats savu naudu.
14.10.2023 13:44 |

Reitings 102
Jupiter @ 16.10.2023 15:30
Atmetot jebkādus citus iebildumus, kas kādai varētu būt - es nepītos ar tādu vīrieti tāpēc, ka man vairs nav 17 lai lavītos apkārt un slēptos no senčiem kad gribas pavadīt laiku ar savu mīļoto. KĀDAM tad ir jābūt tam, kam ir sava personiskā vieta kur dzīvot kur nevienam nav jāatskaitās. Tad man jābūt tai durai kurai ir sava vieta kamēr tu, viltīgais un attapīgais, taupi naudu dzīvojot pie senčiem. Kā tieši Tu to stādies priekšā - viesnīcas? airBNB? Izteikumi par citiem, kas tērē naudu, tavuprāt, nepareizi arī neko labu neliecina par tavu finanšupratību. Es iemanījos dzīvot patstāvīgi ar minimālo algu un man pāri palika. Nedzīvojot pie vecākiem.
kādi air bnbn kādas viesnīcas? palasi komentārus, es ar sievietēm netiekos vispar.
16.10.2023 15:41 |

Reitings 1732
Reģ: 19.05.2016
KristapsM @ 16.10.2023 15:41
kādi air bnbn kādas viesnīcas? palasi komentārus, es ar sievietēm netiekos vispar.
Ahh pfff tad tēma ir atkal par teorētisku neko? Ja Tev nav problēmu ar to kā Tu dzīvo tad par ko tēma?
16.10.2023 15:46 |

Reitings 3512
Reģ: 05.09.2023
KristapsM @ 16.10.2023 15:11
Vispar jautājums bija kādēļ mūsdienās lēkt augstāk par savu pakaļu un dzīvot dzives veidu kas nav atbilstošs ienākumiem ir normāla dzive ar rietumniecisku domāšanu bet apzināties savu vērtību nē.
PIEMĒRAM: konsultants veikalā Bite pelna 700 eiro bet ņem kredītā biznesa klases auto, ņem kredītā dārgus rokas pulsksteņus, bet ēd roltonus tas skaitās top g alpha male, piemērs citiem, bet viņa kolēģis sakrāj naudu un nopērk 4. golfiņu, un nepērk firmas drēbes, neknapinās ar ēdienu un citam lietām - viņš ir lūzeris.
šāda bija tēma, nevis par manu personīgo dzīvi bet vispar par cilvēkiem tādiem un tādiem kā es.

Ja tu esi reāls personāžs, tad man vairāk žēl tavu muteri, kurai jāslauka dirsa aiz tevis, jo uz kakla uzsēdies pieaudzis vīrietis - bēbis.
A bet par tevi pašu... nu nezinu vai "apzināties savu vērtību" nozīmē nolikt sevi pie puspujuša golfiņa un priecāties par to, ka nekur augstāk dzīvē netēmē tikt. Un labi ka nav mērķis tikties ar sievietēm. Tad būtu brēka, ka nevienai tādu lupatu nevajag. 😀
16.10.2023 16:08 |

Reitings 174
Reģ: 09.09.2023
KristapsM @ 16.10.2023 15:11
Vispar jautājums bija kādēļ mūsdienās lēkt augstāk par savu pakaļu un dzīvot dzives veidu kas nav atbilstošs ienākumiem ir normāla dzive ar rietumniecisku domāšanu bet apzināties savu vērtību nē.
PIEMĒRAM: konsultants veikalā Bite pelna 700 eiro bet ņem kredītā biznesa klases auto, ņem kredītā dārgus rokas pulsksteņus, bet ēd roltonus tas skaitās top g alpha male, piemērs citiem, bet viņa kolēģis sakrāj naudu un nopērk 4. golfiņu, un nepērk firmas drēbes, neknapinās ar ēdienu un citam lietām - viņš ir lūzeris.
šāda bija tēma, nevis par manu personīgo dzīvi bet vispar par cilvēkiem tādiem un tādiem kā es.

Beidz, pat tēmas virsraksts ir ''vīrietis dzīvo ar vecākiem'', kas ir PAR TEVI nevis kredītu ņēmējiem :D
Nezinu un nekad neesmu zinājusi cilvēkus, kas ar 700eur uz rokas brauc ar biznesa klases auto, pērk dārgus pulksteņus (kādus tad domā, roleksus?) u.tml. Domā, ja tāds cilvēks uztaisītu šeit tēmu, viņu slavētu? Noraktu vēl trakāk nekā tevi.
16.10.2023 16:11 |

Reitings 2485
Reģ: 22.02.2023
SarmaD @ 16.10.2023 16:08

Ja tu esi reāls personāžs, tad man vairāk žēl tavu muteri, kurai jāslauka dirsa aiz tevis, jo uz kakla uzsēdies pieaudzis vīrietis - bēbis.
A bet par tevi pašu... nu nezinu vai "apzināties savu vērtību" nozīmē nolikt sevi pie puspujuša golfiņa un priecāties par to, ka nekur augstāk dzīvē netēmē tikt. Un labi ka nav mērķis tikties ar sievietēm. Tad būtu brēka, ka nevienai tādu lupatu nevajag. ?
Muterei jau labi. Ir kompānija. Un neved mājās netīkamu vedeklu.
16.10.2023 16:16 |

Reitings 102
SarmaD @ 16.10.2023 16:08

A bet par tevi pašu... nu nezinu vai "apzināties savu vērtību" nozīmē nolikt sevi pie puspujuša golfiņa un priecāties par to, ka nekur augstāk dzīvē netēmē tikt. Un labi ka nav mērķis tikties ar sievietēm. Tad būtu brēka, ka nevienai tādu lupatu nevajag. ?

Vot tieši tas ko es gribēju dzirdēt - latviešu mentalitāte, labāk bļodā roltons bet bizness klases auto ātrajā kredītā, nekā braukt ar algai atbilstošu auto.👍
Es ar naudu neprotu apieties, bet tie kas paņem pa 15 000 auto mogo kreditā, pēc 10 gadi atdevuši par viņu 30 000, bet auto tirgus vērtība beigas ir 3000eiro tie rubī fišku no dzīves un ir topoši biznesmeņi, un visas latvju meitas grib lai tie alphas apaugļo viņas ar saviem labajiem gēniem.
16.10.2023 16:17 |

Reitings 1732
KristapsM @ 16.10.2023 16:17

Vot tieši tas ko es gribēju dzirdēt - latviešu mentalitāte, labāk bļodā roltons bet bizness klases auto ātrajā kredītā, nekā braukt ar algai atbilstošu auto.?
Es ar naudu neprotu apieties, bet tie kas paņem pa 15 000 auto mogo kreditā, pēc 10 gadi atdevuši par viņu 30 000, bet auto tirgus vērtība beigas ir 3000eiro tie rubī fišku no dzīves un ir topoši biznesmeņi, un visas latvju meitas grib lai tie alphas apaugļo viņas ar saviem labajiem gēniem.
Tātad veidojot tēmu, Tu vienkārši gribēji dabūt kaut kādu apstiprinājumu savām ilūzijām par to, kā citi dzīvo un cik Tu labāks esi?
16.10.2023 16:22 |

Reitings 16
Reģ: 08.08.2021
Pakomentēšu no mammas puses, man ir 19-gadīgs dēls, tāpēc viedoklis ir.
Njus, te izskatās ļoti ielaists gadījums. Jebkurā gadījumā - nav pārgriezta nabassaite ar dēlu. Man tiešām grūti iedomāties, kā ne viens, ne otrs nevēlas savu privāto telpu, mums ģimenē tas ir pašsaprotami - pieauguši bērni ar vecākiem kopā nedzīvo. Ne visiem palaimējas uzreiz tikt pie atsevišķas dzīves vietas, bet cenšas, lai to izdarītu ātrāk. Es pie savas dzīvesvietas tiku nedaudz pāri 30 gadiem, līdz tam laikam dzīvoju kopmītnēs, īrēju, tad ar vīru kopā īrējām. Pēc šķiršanās kredītā nopirku sev dzīvokli. Ar dēlu par šo lietu kaut kurā momentā izrunājām - sākumā dzīvesvieta, tad mašīna utt. Ja nerunātu, iespējams, arī domātu, ka normāli dzīvot ar mammu līdz n-gadiem (bet perspektīvā vispār sagaidīt, kad mani iznes no turienes ar kājām pa priekšu) kā tēmas autors.. Šobrīd studē, dzīvokli viņam uzdāvināja (pretējā gadījumā, protams, studiju laikā dzīvotu ar mani, pēc studijām sāktu strādāt, tad īrētu), draudzene ir, mašīnas nav (vadītāja apliecību ir saņēmis, pirks, kad nopelnīs).
Jā, jā, zinu, mani aizvedīs uz pansionātu un aizmirsīs 😁
16.10.2023 16:23 |

Reitings 3512
Reģ: 05.09.2023
KristapsM @ 16.10.2023 16:17

Vot tieši tas ko es gribēju dzirdēt - latviešu mentalitāte, labāk bļodā roltons bet bizness klases auto ātrajā kredītā, nekā braukt ar algai atbilstošu auto.?

Bļā tu muļķis esi vai kas ar tevi? Es tur teicu ka tev jāņem štukas priekš mašīnas? Taču brauc ar Volgu ja gribi, prosta nesaprotu kapēc jānīd. Pilnīgi divas galējības. Vai nu Mogo kredīts vai puspuvis golfs. Vidusceļa nav? Āmurs.
16.10.2023 16:30 |

Reitings 102
SarmaD @ 16.10.2023 16:30

Bļā tu muļķis esi vai kas ar tevi? Es tur teicu ka tev jāņem štukas priekš mašīnas? Taču brauc ar Volgu ja gribi, prosta nesaprotu kapēc jānīd. Pilnīgi divas galējības. Vai nu Mogo kredīts vai puspuvis golfs. Vidusceļa nav? Āmurs.
bet es runāju tieši par ci.vēkiem no sava sabiedrības slāņa, cik reizes var to atkārtot? man pie kajas ka kautkur kāds rīga nodaļas vadītajs pelna vairāk sasniedzis vairak un var nopirkt bez kredīta, runa iet tieši par tādiem cilvēkiem kas pelna maz, bet grib dzīvot kā deputāti. un tā vietā lai viņiem brauktu augumā un teiktu preškam tev to vajag, preškam tev lekt augstāk par savu pakaļu? Brauc augumā tiem kas to nedara. Bet nu ko var gribēt no tautas ja pats levits savlaik skolniekiem borēja ka jāpabeidz skola un jāņem kredīti...
16.10.2023 16:39 |

Reitings 1732
KristapsM @ 16.10.2023 16:39
bet es runāju tieši par ci.vēkiem no sava sabiedrības slāņa, cik reizes var to atkārtot? man pie kajas ka kautkur kāds rīga nodaļas vadītajs pelna vairāk sasniedzis vairak un var nopirkt bez kredīta, runa iet tieši par tādiem cilvēkiem kas pelna maz, bet grib dzīvot kā deputāti. un tā vietā lai viņiem brauktu augumā un teiktu preškam tev to vajag, preškam tev lekt augstāk par savu pakaļu? Brauc augumā tiem kas to nedara. Bet nu ko var gribēt no tautas ja pats levits savlaik skolniekiem borēja ka jāpabeidz skola un jāņem kredīti...
Tu zini tos cilvēkus? Visi Tavi draugi un paziņas ir tādi? Jo es nezinu nevienu.
16.10.2023 16:41 |

Reitings 102
Party Animal @ 16.10.2023 16:23
Njus, te izskatās ļoti ielaists gadījums. Jebkurā gadījumā - nav pārgriezta nabassaite ar dēlu. Man tiešām grūti iedomāties, kā ne viens, ne otrs nevēlas savu privāto telpu, mums ģimenē tas ir pašsaprotami - pieauguši bērni ar vecākiem kopā nedzīvo. Ne visiem palaimējas uzreiz tikt pie atsevišķas dzīves vietas, bet cenšas, lai to izdarītu ātrāk. Es pie savas dzīvesvietas tiku nedaudz pāri 30 gadiem, līdz tam laikam dzīvoju kopmītnēs, īrēju, tad ar vīru kopā īrējām. Pēc šķiršanās kredītā nopirku sev dzīvokli. Ar dēlu par šo lietu kaut kurā momentā izrunājām - sākumā dzīvesvieta, tad mašīna utt. Ja nerunātu, iespējams, arī domātu, ka normāli dzīvot ar mammu līdz n-gadiem (bet perspektīvā vispār sagaidīt, kad mani iznes no turienes ar kājām pa priekšu) kā tēmas autors.. Šobrīd studē, dzīvokli viņam uzdāvināja (pretējā gadījumā, protams, studiju laikā dzīvotu ar mani, pēc studijām sāktu strādāt, tad īrētu), draudzene ir, mašīnas nav (vadītāja apliecību ir saņēmis, pirks, kad nopelnīs).
Jā, jā, zinu, mani aizvedīs uz pansionātu un aizmirsīs ?
Nu rez, man arī bērnibas draugiem, vienam uzdāvinaja dzīvokli vecāki, diviem vecāki uzcēla mājas un uz pilngadību atdeva dzīvokļus viņiem, Vēlviens ceļ sev māju - māte viņam palidz ar mājas celšanas finansēm. Man vecāki turīgi nav, nevarēja parūpēties par kādas nākotnes mājvietas nodrošināšanu man.
16.10.2023 16:46 |

Reitings 656
Reģ: 28.07.2023
Party Animal @ 16.10.2023 16:23
Jā, jā, zinu, mani aizvedīs uz pansionātu un aizmirsīs ?

Stāsts ir ok, bet, izņemot to, ka Jūsu dēls ir jaunāks par autoru, īsti nekādu atšķirību un kā baigo parauga piemēru nesaskatīju, ok dzīvo atsevišķi, bet to dzīvokli uzdāvināja, ne visiem ir tik turīgi līdzcilvēki, kas tā vienkārši var uzdāvināt dzīvokļus. Gan jau arī autors dzīvotu atsevišķi, ja viņam kāds uzdāvinātu kur to darīt.
16.10.2023 16:50 |

Reitings 16
Man vecāki turīgi nav, nevarēja parūpēties par kādas nākotnes mājvietas nodrošināšanu man.
Man arī nav, tāpēc nācās to izdarīt pašai. Arī manam dēlam nāktos, ja neuzdāvinātu. Nevaru iedomāties, ka 30 gadu vecumā sēž forumā un čīkst. Bet katram savs, es jau rakstīju - ielaists gadījums.
16.10.2023 16:50 |

Reitings 102
Jupiter @ 16.10.2023 16:41
Tu zini tos cilvēkus? Visi Tavi draugi un paziņas ir tādi? Jo es nezinu nevienu.
Jā, īstenībā es zinu diezgan daudz tādus cilvēkus. Noteikti viss tas fake dzīves veids ir lai copēu meičas, jo ja tu radi imidžu ka esi veiksminieks biznesmenis nevis vienkārši pārdevējs, daudz vieglāk ir nocopēt sievietes.
16.10.2023 16:52 |

Reitings 16
Jānis Parastais @ 16.10.2023 16:50

Stāsts ir ok, bet, izņemot to, ka Jūsu dēls ir jaunāks par autoru, īsti nekādu atšķirību un kā baigo parauga piemēru nesaskatīju, ok dzīvo atsevišķi, bet to dzīvokli uzdāvināja, ne visiem ir tik turīgi līdzcilvēki, kas tā vienkārši var uzdāvināt dzīvokļus. Gan jau arī autors dzīvotu atsevišķi, ja viņam kāds uzdāvinātu kur to darīt.

Nav runa par privātā īpašuma esamību vai neesamību, bet par domāšanas veidu kā tādu.
16.10.2023 16:54 |

Reitings 1732
KristapsM @ 16.10.2023 16:52
Jā, īstenībā es zinu diezgan daudz tādus cilvēkus. Noteikti viss tas fake dzīves veids ir lai copēu meičas, jo ja tu radi imidžu ka esi veiksminieks biznesmenis nevis vienkārši pārdevējs, daudz vieglāk ir nocopēt sievietes.
Tad varbūt ar viņiem arī vajadzētu diskutēt nevis ar te. Jo mans burbulis sastāv no childfree pāriem, kas ap šo laiku jau savus kredītus atdevuši un viņiem arī ne meičas jācopē ne jāpierāda kādam kaut kas vai pāriem, kas precēti un bērnus jau ved skolā.
16.10.2023 16:57 |

Reitings 102
Party Animal @ 16.10.2023 16:50
Man vecāki turīgi nav, nevarēja parūpēties par kādas nākotnes mājvietas nodrošināšanu man.
Man arī nav, tāpēc nācās to izdarīt pašai. Arī manam dēlam nāktos, ja neuzdāvinātu. Nevaru iedomāties, ka 30 gadu vecumā sēž forumā un čīkst. Bet katram savs, es jau rakstīju - ielaists gadījums.
ja tu palasītu komentārus, es esmu pret īrēšanu. tas ko īrētāji prasa sev kabatā ir daudz par daudz par padomju laiku kasti. un mans darbs ir gana neveselīgs lai es savu pelnīto naudu tā vienkārši kādam atdotu.
16.10.2023 16:59 |

Reitings 1732
KristapsM @ 16.10.2023 16:59
ja tu palasītu komentārus, es esmu pret īrēšanu. tas ko īrētāji prasa sev kabatā ir daudz par daudz par padomju laiku kasti. un mans darbs ir gana neveselīgs lai es savu pelnīto naudu tā vienkārši kādam atdotu.
Nu, kādam jau tu atdod, ja jau Tev pāri nekas nepaliek....
16.10.2023 17:01 |

Reitings 102
Jupiter @ 16.10.2023 16:57
Tad varbūt ar viņiem arī vajadzētu diskutēt nevis ar te. Jo mans burbulis sastāv no childfree pāriem, kas ap šo laiku jau savus kredītus atdevuši un viņiem arī ne meičas jācopē ne jāpierāda kādam kaut kas vai pāriem, kas precēti un bērnus jau ved skolā.
nu katrs komunicē ar sava sabiedrības slāņa pārstāvjiem, man piemēram paziņu lokā nav nekādi uzņēmumu īpašnieki, firmu direktori nodaļu vadītāji. Manā paziņu lokā ir mehāniķi, elektriķi, tadi kas ceļu būve strādā un protams rūpniecībā ar mani.
16.10.2023 17:04 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits