Te ar bus traki , tev jau ir pieredze .Vienigi ir īres nami daži .Tur būs tāda opcija .Centra , bet ļoti mazi dzīvoklī.Pameklē caur mākleri tādu ko līdzīgu .Moa @ 24.09.2023 21:38Nu neiet runa par viesnīcām vai vazāšanos apkārt. Iet runa par dzīvokli, kur plānots dzīvot 5 un vairāk gadus. Dzīvokļa pirkšana neinteresē. Interesē tieši īre kā daudzās rietumeiropas valstīs, kur īres dzīvoklī var dzīvot dauzbērnu ģimene, ar savām mēbelēm, nokrāso sienas bērnu istabās, un var neuztraukties, ka jebkurā brīdī dzīvokli var likt atbrīvot.
Ensha @ 25.09.2023 06:20Jā, es jau 8 gadus tāda dzīvoju ;) par ļoti zemu cenu, tāpēc arī nav domas par dzīvokļa pirkšanu un hipotēkas cilpas uzlikšanu kaklā. Kad tāda doma bija uznakusi, piedāvāju saimnieces pirkt viņas dzivokli, viņa teica, ka padomās.. Bet nu kaut ka tas viss noklusa. Un paldies Dievam, tagad pie eribor likmes es laikam būtu izmisumā.
Visa iedzīve ir mūsu, izņemot virtuves iekartu. Remontu arī esam jau taisijuši, un tad vēl saimniece novelk no īres, ja kaut ko izdarām .
Ensha @ 25.09.2023 06:20Jā, es jau 8 gadus tāda dzīvoju ;) par ļoti zemu cenu, tāpēc arī nav domas par dzīvokļa pirkšanu un hipotēkas cilpas uzlikšanu kaklā. Kad tāda doma bija uznakusi, piedāvāju saimnieces pirkt viņas dzivokli, viņa teica, ka padomās.. Bet nu kaut ka tas viss noklusa. Un paldies Dievam, tagad pie eribor likmes es laikam būtu izmisumā.
Visa iedzīve ir mūsu, izņemot virtuves iekartu. Remontu arī esam jau taisijuši, un tad vēl saimniece novelk no īres, ja kaut ko izdarām .
cory @ 25.09.2023 08:05
Tīri intereses pēc- kāds tev plāns vecumdienām, ja neplāno iegādāties savu īpašumu? Cerēt, ka saimniece (vai viņas mantinieki) joprojām nebūs pārdevusi dzīvokli un varēsi joprojām maksāt to pašu zemo īres maksu no Latvijas knapās pensijas?
Metaforaas @ 25.09.2023 08:21Vai tiešām ir vēlme ieguldīt ireta dzīvokli? Es saprotu savas mēbeles, bet mainīt virtuves iekārtu, sienas krāsot, jaunas grīdas ielikt ? Tas taču nav tavs dzīvoklis.
Pelnrukšķīte @ 25.09.2023 09:05Tagad var, bet jāskatās attīstītāji. Šobrīd jau ir salīdzinoši plašs piedāvājums - http://rentejas.lv/lv/ (tikko pabeigts renovēt ēku Kr. Valdemāra ielā 27/29), Bonavai ir Ķengaragā, Lumi mājas.
Pie privātpersonām nav jēgas, jo vienā brīdī viņiem būs citi plāni un cietējs būs tas, kurš īrē + juridiskām personām nebūs iebildumu pret dzīvniekiem un bērniem.
Arabesq @ 25.09.2023 08:29Man šķiet vēl jo jocīgāk ieguldīt svešos īpašumos - remontēt, pirkt mēbeles, utt, nevis ņemt kredītu un pirkt savu. Pie tam - ja tagad būtu panika par euribor, kā ir iespējams līdz pensijai sakrāt 150k savam dzīvoklim? ? Jo, būsim godīgi, naudas vērtība tikai zūd un īpašumi kļūs tikai dārgāki. Tagad pat lietuviešu projektos dzīvokļus tirgo par 1200 kvadrātā ?