Ko jūs domājiet par transgenderismu bumu FB?

10 gadi
Reitings 299
Reģ: 31.08.2012
Tātad jau pāris dienas savā Facebook joslā redzu, ka tiek palaistas ziņas ka, ja bērniem skolās mācīs par trans cilvēkiem, bērni ir noinstruēti iet mājās un vecāki nāks uz skolu skaidroties. Kā arī tas iesniegums kas peld pa visu Facebook, kuru ir jāizpilda un jāiznes skolas direktoram. Un draudi ka tiks iejaukta policija.
Kāds ir jūsu viedoklis šajā jautājumā? Bet bez kašķiem lūdzu, respektēsim viens otru.
..
Man pašai bērnu nav. Bet es respektēju visus cilvēkus un šad tad palasu kaut ko lai neatpaliktu no 'jaunās pasaules'. Vai mēs esam atpalikuši no mūsdienīgās pasaules vai tomēr naids un nepatika pret šiem cilvēkiem ir pamatots?
Neesmu nekad saskārusies ar kādu no šiem cilvēkiem. Arī neheitoju viņus, jo man nav rīcībā tik daudz informācijas lai varētu pamatot vai dzimumu maiņa ir dabas fenomens, vai kārtējā 'mode'
Taču Meksikā bija veikts pētījums, ka vīriešu un sieviešu smadzenes ir drastiski atšķirīgas un tā kā dzimumorgāni veidojas atsevišķi no smadzenēm, ir iespējams ka piem vīrieša ķermenī strādā smadzenes kā sievietei. arī dabā ir novērots (čūskās, ķirzakās un dažās zivīs) ka tēviņi var pēkšņi kļūt par mātītēm.
Atbildot uz pašas uzdotu jautājumu, ja man būtu bērni vai es pieļautu ka skolās apcilā šo tēmu? Atkarīgs kā to pasniedz. Bet mazākās klasēs to nav jēga pieminēt, jo bērni vienkārši tam ir par mazu vēl. Vidusskolniekiem veselības mācībā- iespējams.
Vienkārši es neuzskatu ka tas pagaidām ir pamatīgi izpētīts vai cilvēkos tas ir jauns fenomens vai tomēr 21 gs iegriba.
Kā jūs domājiet vai tagad tas kas klejo pa FB un vecāku neapmierinātība ir pamatota?
16.09.2023 16:09 |

Reitings 3512
Reģ: 05.09.2023
Jupiter @ 17.09.2023 16:19
A ko, pēc tavām domām, vecāki zina labāk? Manējie centās mani izaudzināt par homofobu "kā pienākas" un nekas no tā nesanāca un tikai zaudēta cieņa manās acīs.

Pareizi, labāk neaudzināt bērnu vispār. Lai paliek ar tām zināšanām, kas skolā. Ironija, protams. Tomēr savas ģimenes problēmas nevajadzētu attiecināt uz globālām lietām. Kas, ka tev nav cieņas pret vecākiem nenozīmē, ka citi sajūtas tāpat.
17.09.2023 16:46 |

Reitings 3512
Globuss @ 17.09.2023 16:43

Te taču daudzas ir māmiņas. Tad, nu, tas izbrīna, ka ir vienalga, ko skolā grib mācīt viņu bērniem. Tiešām nav bail, piemēram, ka kāds transgenderis uzbruks un izvaros viņu meitu. Iepriekš ieliku saites uz rakstiem. Tiesu darbi ir bijuši par to, ka transgenderis uzmācas vai izvaro sievietes. Transi pieprasa tiesības uzturēties sieviešu ģērbtuvēs, sieviešu tualetēs un dušās u.t.t. Viena daļa transgenderu, kā izrādās, ir izvirtuļi un varmākas, kas ar savu nomaskēto ārieni vieglāk tiek pie potenciālajiem upuriem.

Par šo es šajā tēmas sakarā baidos visvairāk, pat kā pieaudzis cilvēks. Man būtu ļoti nepatīkami atrasties labierīcībās kopā ar transgender.
17.09.2023 16:47 |

Reitings 656
Reģ: 28.07.2023
Kalnos @ 17.09.2023 16:38
Faktu bija daudz ,bet redzi čaļi pat info nespēj uztvert . Un daudzi fakti tika minēti lao parādītu dažai labai pat homoseksuāli dzīvnieki ir..cilvēks vien bioloģiju un zooloģiju nezināja

Laikam vispār neesi uztvērusi diskusiju, neviens nenoliedza homo esamību, gluži pretēji, lielākā daļa atzina, ka viņiem par to kurš ar kuru savā gultā mīcās ir vienalga, bet lai nebāžas ar to virsū pārējiem, un speciāli kaut ko tagad skolās sākt sludināt ir tiešā veidā uzbāšanās. Bet saprotams, ka katram mūsdienās gribās at kaut ko izcelties no vairuma, vēl nesen topā bija veģetārieši, tad melnie, tagad šis gender nonesenss. Bet par laimi tāpat kā viss iepriekšējais, tas viss ir pārejoši un arī šis drīz vien noklusīs un vietā nāks nākamais jājamzirdziņš ar ko vājos prātus nodarbināt.
17.09.2023 16:48 |

Reitings 1733
Reģ: 19.05.2016
SarmaD @ 17.09.2023 16:46

Pareizi, labāk neaudzināt bērnu vispār. Lai paliek ar tām zināšanām, kas skolā. Ironija, protams. Tomēr savas ģimenes problēmas nevajadzētu attiecināt uz globālām lietām. Kas, ka tev nav cieņas pret vecākiem nenozīmē, ka citi sajūtas tāpat.
Nu tb izvēle ir - borēt naidu vai neaudzināt?
17.09.2023 16:48 |

Reitings 1847
Reģ: 26.03.2020
Te taču daudzas ir māmiņas. Tad, nu, tas izbrīna, ka ir vienalga, ko skolā grib mācīt viņu bērniem. Tiešām nav bail, piemēram, ka kāds transgenderis uzbruks un izvaros viņu meitu.

Es domāju, ka woke atraugām par tādām lietām ir pilnīgi pohuj. Sāk jau lēnām "iesēta sēkla" par to, ka ir tāds pedofīlu gēns cilvēkos, nebrīnīšus, ja šīs māmiņas ticēs arī tādām lietām.
17.09.2023 16:49 |

Reitings 3512
Kalnos @ 17.09.2023 16:38
Faktu bija daudz ,bet redzi čaļi pat info nespēj uztvert . Un daudzi fakti tika minēti lao parādītu dažai labai pat homoseksuāli dzīvnieki ir..cilvēks vien bioloģiju un zooloģiju nezināja

Ak jē, PAT dzīvnieki! Tad mums, tavuprāt,jānolaižas līdz klaunzivs intelektam?
17.09.2023 16:50 |

Reitings 1616
Reģ: 01.11.2022
Skolā vajadzētu vairāk popularizēt sportu un aktīvu dzīvesveidu, jo tas nāk par labu gan fiziskajai, gan mentālajai veselībai. Tā vietā grib skalot smadzenes.
17.09.2023 16:52 |

Reitings 3512
Jupiter @ 17.09.2023 16:48
Nu tb izvēle ir - borēt naidu vai neaudzināt?

Tevi taču audzināja, vai ne. Paskat kas sanāca. Tātad labāk neaudzināt, jo tevis pašas vārdiem - neko pareizāk neiemācīs.
17.09.2023 16:53 |

Reitings 174
Reģ: 09.09.2023
Jupiter @ 17.09.2023 16:45
Un es uzskatu, ka vidējais armitētiskais vecāks ir noguris, vecmodīgs un aizspriedumains un bērniem tāpat nākas mācīties lietas "uz ielas".

Te tu vienkārši atzīsti - lielākā daļa vecāku bērniem nemācīs šīs idoloģijas, tāpēc to jādara skolām. Tāpēc cilvēki arī saka, ka tā ir propaganda, jo tieši tā arī ir.
17.09.2023 16:53 |

Reitings 1733
SarmaD @ 17.09.2023 16:53

Tevi taču audzināja, vai ne. Paskat kas sanāca. Tātad labāk neaudzināt, jo tevis pašas vārdiem - neko pareizāk neiemācīs.
Nu, es personiski uzskatu, ka esmu labs cilvēks... Es nezinu, no kurienes tādi aizvainojoši "paskat, kas sanāca" komentāri....
17.09.2023 16:54 |

Reitings 3723
Reģ: 11.04.2023
Jupiter @ 17.09.2023 16:54
Nu, es personiski uzskatu, ka esmu labs cilvēks... Es nezinu, no kurienes tādi aizvainojoši "paskat, kas sanāca" komentāri....

Tad, ja esi labs cilvēks, kāpēc pārmetumi vecākiem?
17.09.2023 16:55 |

Reitings 656
Reģ: 28.07.2023
Globuss @ 17.09.2023 16:52
Skolā vajadzētu vairāk popularizēt sportu un aktīvu dzīvesveidu, jo tas nāk par labu gan fiziskajai, gan mentālajai veselībai. Tā vietā grib skalot smadzenes.

100%, tikai diemžēl notiek pretējais, sporta stundās izpildāmie normatīvi tiek tikai arvien samazināti, un bērni paliek arvien fiziski vājāki un neveselīgāki. Kaut cik fiziskā sagatavotība ir tikai tiem, kurus vecāki sūta uz ārpusskolas sporta nodarbībām, pārējie sporto tikai ar pirkstiem telefonā, kur arī notiek visa šī smadzeņu skalošana.
17.09.2023 16:57 |

Reitings 174
Jānis Parastais @ 17.09.2023 16:57

100%, tikai diemžēl notiek pretējais, sporta stundās izpildāmie normatīvi tiek tikai arvien samazināti, un bērni paliek arvien fiziski vājāki un neveselīgāki. Kaut cik fiziskā sagatavotība ir tikai tiem, kurus vecāki sūta uz ārpusskolas sporta nodarbībām, pārējie sporto tikai ar pirkstiem telefonā, kur arī notiek visa šī smadzeņu skalošana.

Vispār šī ir laba tēma. Manos skolas gados arī tā sportošana bija būtībā tikai skraidīšana, tikai kardio. Kas arī nav ļoti labi, manuprāt. Puišiem varbūt citādi.
17.09.2023 17:00 |

Reitings 1733
Atklanoties no šīs diskusijas, ko tūlīt pārņems incelu bars es tikai gribu vērst uzmanību uz faktu, ka - ja pat cilvēki, kas atbalsta trans cilvēkus un viņu pieņemšanu sabiedrībā tiek tik agresīvi apsaukāti un noniecināti - iedomājieties kā tas ir dzīvot kā transpersonai tādā sabiedrībā.
17.09.2023 17:00 |

Reitings 403
Reģ: 26.07.2023

Neviens nenoliedz, ka tev ir labsirdīga dvēsele. Bet diemžēl smagi trūkst elementāras loģikas un analītiskās spējas. Šī problēma vēršas plašumā, tādēļ arī ir tik grūti uzturēt sakarīgu diskusiju, jo vilciens noskrien no sliedēm (emocijas, anekdotāla pieredze, nu jau bēdīgi slavenās garneles...)
17.09.2023 17:01 |

Reitings 3512

Ar "paskat kas sanāca" nebija domāts tu kā rezultāts, bet gan attieksme pret vecākiem. Un nesāc tik tagad argumentēt ar x, y un z, es tāpat saprotu, ka necieņa neveidojas aiz tā, ka tavi vecāki audzinājuši tevi par homofobu. Atšķirība ir tajā, ka tu esi pieaudzis cilvēks un spējīgs izlemt, vai tu atbalsti Andrīša pārtapšanu par Ilzīti vai nē. Bērns ir visneaizsargātākā kategorija un skola ir vieta, kurā viņš sevī uzsūc to, ko viņam pasniedz. Kapēc gan nevarētu tā vietā papildus izglītot par tiešām noderīgo?
17.09.2023 17:04 |

Reitings 174
Jupiter @ 17.09.2023 17:00
Atklanoties no šīs diskusijas, ko tūlīt pārņems incelu bars es tikai gribu vērst uzmanību uz faktu, ka - ja pat cilvēki, kas atbalsta trans cilvēkus un viņu pieņemšanu sabiedrībā tiek tik agresīvi apsaukāti un noniecināti - iedomājieties kā tas ir dzīvot kā transpersonai tādā sabiedrībā.

"Inceli mani apsaukā, palīdziet kāds" :D Neviens jau tevi te ne par ko tādu nesauca. Kāpēc tu vari saukt cilvēkus par inceliem, bet citi cilvēki tevi apsaukāt gan nedrīkstētu? Tepat lapas augšā stāstīji, cik aprobežoti un atpalikuši ir lielākā daļa latviešu, bet tagad tēlo kaut kādu lielo pieklājību.
17.09.2023 17:09 |

Reitings 3512
Jupiter @ 17.09.2023 17:00

Analoģiski tā pat jūtas geji un gan jau nēģeri teiktu to pašu. Apspiesti, noniecināti, nesaprasti. Mūžīgie dzīves cietēji, neviens viņus nesaprot. Un negrib saprast. Savās mājās dari ko gribi, guli ar ko gribi, identificējies kā gribi. Manā pasaulē, kas nav tik sačakarēta, viss ir vienkāršāk. Un ir necieņa gaidīt, ka es pieņemšu kādu kā Ilzīti, ja es zinu ka tas ir Andrītis. Man nav jāpieņem citu cilvēku ticība un pārliecības. Un šis naids un riebums rodas tajā brīdī, kad šie geji un transi iziet ielās un saka, ka tagad visiem viņus ir jāpieņem. Un mēs, tie kas nepieņem, esam neadekvāti, nevis Andris, kurš griež sev nost krānu.
17.09.2023 17:15 |

Reitings 174
SarmaD @ 17.09.2023 17:15

Analoģiski tā pat jūtas geji un gan jau nēģeri teiktu to pašu. Apspiesti, noniecināti, nesaprasti. Mūžīgie dzīves cietēji, neviens viņus nesaprot. Un negrib saprast. Savās mājās dari ko gribi, guli ar ko gribi, identificējies kā gribi. Manā pasaulē, kas nav tik sačakarēta, viss ir vienkāršāk. Un ir necieņa gaidīt, ka es pieņemšu kādu kā Ilzīti, ja es zinu ka tas ir Andrītis. Man nav jāpieņem citu cilvēku ticība un pārliecības. Un šis naids un riebums rodas tajā brīdī, kad šie geji un transi iziet ielās un saka, ka tagad visiem viņus ir jāpieņem. Un mēs, tie kas nepieņem, esam neadekvāti, nevis Andris, kurš griež sev nost krānu.

Tā kā pazīstu dažus gejus, tad pirmajiem teikumiem nevaru piekrist. Tur ir tāds pats sadalījums kā pārējā sabiedrībā - aktīvisti, kas par katru cenu grib šīs tēmas dabūt skolās un visur citur, un tad tie kas ir pret to visu un uzskata, ka aktīvisti tikai uzkurina sabiedrību pret gejiem. Gejiem Latvijā ir pilnīgi normāla dzīve. Kas par to čīkst ir tāda pati kategorija kā feministes, kas uzskata, ka sievietes Latvijā ir jau nu nenormāli apspiestas. Aktīvisti un kaut kāda saikne ar realitāti ir grūti savienojami jēdzieni.
17.09.2023 17:25 |

Reitings 3512
krista01 @ 17.09.2023 17:25

Tā kā pazīstu dažus gejus, tad pirmajiem teikumiem nevaru piekrist. Tur ir tāds pats sadalījums kā pārējā sabiedrībā - aktīvisti, kas par katru cenu grib šīs tēmas dabūt skolās un visur citur, un tad tie kas ir pret to visu un uzskata, ka aktīvisti tikai uzkurina sabiedrību pret gejiem. Gejiem Latvijā ir pilnīgi normāla dzīve. Kas par to čīkst ir tāda pati kategorija kā feministes, kas uzskata, ka sievietes Latvijā ir jau nu nenormāli apspiestas. Aktīvisti un kaut kāda saikne ar realitāti ir grūti savienojami jēdzieni.

Nu tāpat ir visās kategorijās, jā. Tas heits nerodas pret tiem, kas dzīvo to savu dzīvi. Viņi nevienus neaiztiek. Tieši šie aktīvisti rada šo burzmu, šo haipu. Pareizi tu saki, ar feminismu ir tieši tāpat, arī ar vegāniem, reliģioziem cilvēkiem. Nu ar visu, kas domā, ka viņu dzīves pārliecība ir tā pareizā un tapēc citiem to ir jāpieņem kā vienīgā pareizība.
17.09.2023 17:29 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits