Ko jūs domājiet par transgenderismu bumu FB?

10 gadi
Reitings 299
Reģ: 31.08.2012
Tātad jau pāris dienas savā Facebook joslā redzu, ka tiek palaistas ziņas ka, ja bērniem skolās mācīs par trans cilvēkiem, bērni ir noinstruēti iet mājās un vecāki nāks uz skolu skaidroties. Kā arī tas iesniegums kas peld pa visu Facebook, kuru ir jāizpilda un jāiznes skolas direktoram. Un draudi ka tiks iejaukta policija.
Kāds ir jūsu viedoklis šajā jautājumā? Bet bez kašķiem lūdzu, respektēsim viens otru.
..
Man pašai bērnu nav. Bet es respektēju visus cilvēkus un šad tad palasu kaut ko lai neatpaliktu no 'jaunās pasaules'. Vai mēs esam atpalikuši no mūsdienīgās pasaules vai tomēr naids un nepatika pret šiem cilvēkiem ir pamatots?
Neesmu nekad saskārusies ar kādu no šiem cilvēkiem. Arī neheitoju viņus, jo man nav rīcībā tik daudz informācijas lai varētu pamatot vai dzimumu maiņa ir dabas fenomens, vai kārtējā 'mode'
Taču Meksikā bija veikts pētījums, ka vīriešu un sieviešu smadzenes ir drastiski atšķirīgas un tā kā dzimumorgāni veidojas atsevišķi no smadzenēm, ir iespējams ka piem vīrieša ķermenī strādā smadzenes kā sievietei. arī dabā ir novērots (čūskās, ķirzakās un dažās zivīs) ka tēviņi var pēkšņi kļūt par mātītēm.
Atbildot uz pašas uzdotu jautājumu, ja man būtu bērni vai es pieļautu ka skolās apcilā šo tēmu? Atkarīgs kā to pasniedz. Bet mazākās klasēs to nav jēga pieminēt, jo bērni vienkārši tam ir par mazu vēl. Vidusskolniekiem veselības mācībā- iespējams.
Vienkārši es neuzskatu ka tas pagaidām ir pamatīgi izpētīts vai cilvēkos tas ir jauns fenomens vai tomēr 21 gs iegriba.
Kā jūs domājiet vai tagad tas kas klejo pa FB un vecāku neapmierinātība ir pamatota?
16.09.2023 16:09 |

Reitings 174
Reģ: 09.09.2023
Elīzīte taču troļļo. Viņai oponēt ir tikai laiku tērēt. Es vispār brīnos, kas viņas komentārus laiko. Laikam pati no citiem saviem profiliem.
17.09.2023 10:43 |

Reitings 2745
Reģ: 03.06.2023
krista01 @ 17.09.2023 10:43
Elīzīte taču troļļo. Viņai oponēt ir tikai laiku tērēt. Es vispār brīnos, kas viņas komentārus laiko. Laikam pati no citiem saviem profiliem.
Es laikoju viņas komentus.
17.09.2023 11:00 |

Reitings 3723
Reģ: 11.04.2023
krista01 @ 17.09.2023 10:43

Un pārējās transgendera atbalstītājas šajā tēmā arī troļļo?
Diemžēl šādi domā protransgendera atbalstītāji.
17.09.2023 11:01 |

Reitings 1476
Reģ: 15.07.2023
Šī diskusija man ir palīdzējusi saprast vienu ļoti būtisku lietu. Ja pat es, izliekoties par vienu no tiem bezsmadzeņu radījumiem, kuri iestājas par “iekļaujošu” sabiedrību un runā kaut kādu h*iņu, spēju Jūs tā apvārdot, tad ko ar jums (jeb precīzāk sakot, ar jūsu bērniem) izdarīs tie slimie kadri, kuri “bīda” lietas un iestājas par savām slimajām/perversajām tiesībām... Būsim atklāti - jūsu bērni būs tādi paši primitīvi bezmugurkaulnieki kā jūs.:D Viņus, tāpat kā jūs, no visām pusēm durstīs ar visādām “pārbaudītām” šļurām, mācīs kā uzturēt normālu sociālo reitingu un griezīs viņiem nost ģenitālijas, lai rūpētos par “iekļaujošu” sabiedrību un jūs to visu uztversiet ar smaidu, jo jūs tak negribat būt homofobi vai neiecietīgas sabiedrības atbalstītāji. Bravo! Aplausi jums no manis! Jūs visi tiešām esat unikāli!
17.09.2023 11:23 |

Reitings 3512
Reģ: 05.09.2023
Elīzīte12345 @ 17.09.2023 11:23
Šī diskusija man ir palīdzējusi saprast vienu ļoti būtisku lietu. Ja pat es, izliekoties par vienu no tiem bezsmadzeņu radījumiem, kuri iestājas par “iekļaujošu” sabiedrību un runā kaut kādu h*iņu, spēju Jūs tā apvārdot, tad ko ar jums (jeb precīzāk sakot, ar jūsu bērniem) izdarīs tie slimie kadri, kuri “bīda” lietas un iestājas par savām slimajām/perversajām tiesībām... Būsim atklāti - jūsu bērni būs tādi paši primitīvi bezmugurkaulnieki kā jūs.:D Viņus, tāpat kā jūs, no visām pusēm durstīs ar visādām “pārbaudītām” šļurām, mācīs kā uzturēt normālu sociālo reitingu un griezīs viņiem nost ģenitālijas, lai rūpētos par “iekļaujošu” sabiedrību un jūs to visu uztversiet ar smaidu, jo jūs tak negribat būt homofobi vai neiecietīgas sabiedrības atbalstītāji. Bravo! Aplausi jums no manis! Jūs visi tiešām esat unikāli!

Kuru tad tu šeit esi pārliecinājusi vai apvārdojusi?
17.09.2023 12:02 |

Reitings 730
Reģ: 07.09.2018
Es par to, ka vajag mācīt, bet to vajag darīt pareizi un atbilstoši bērnu vecumam. Izvēlēties pareizus skaidrojumu veidus u.t.t. Jo uzskatu, ka ja to dara nepareizi, nepareizā valodas stilā u.t.t., tad labāk nevajag vispār šo tēmu mācīt...
Kā arī nevajadzētu to lietu mācīt ātrāk par 7./8. klasi. (Protams, ja kādam pubertāte sākas ātrāk, tad ir kā ir, bet nu ok.)
Piekrītu ar šīm: Bērns savā fantāziju pasaulē izdzīvo daudz un dažādus posmus, sākot no klabināšanas pa māju mammas kurpēs līdz tam, ka vēlies būt pretējais dzimums, jo "viņiem viss labāk".
Bet tas ir jāizdzīvo PAŠAM! Pašam jānonāk pie savas būtības, pie savas orientācijas.
17.09.2023 12:38 |

Reitings 2954
Reģ: 14.02.2023
SarmaD @ 17.09.2023 12:02

Pati sevi tikai 😀
17.09.2023 12:54 |

Reitings 730
hanney @ 16.09.2023 19:25
Noteikti neatbalstu. Es esmu par iekļaujošu sabiedrību, katra cilvēks dzīve un ķermenis ir tikai un vienīgi viņa darīšana, bet šis ir pilnīgi lieki par to runāt skolā. Tas ir tāpat, kā, ja bērnu vidē un informācijas telpā ienāk, piemēram, info par marihuānu, viņš ar lielāku iespējamību to gribēs pamēģināt. Un tāpat ar visu pārējo, arī šo. Tie retie, kuri PATIEŠĀM varētu justies nepareizi savā dzimumā, par to arī paši interesēsies un izpētīs.
Papildus es nesaprotu, kāpēc par šo, kas attiecas uz 0.00001% sabiedrības daļas būtu skolā jārunā, bet, piemēram, par kaut kādām mentālām saslimšanām, kas ir daudz izplatītākas - depresija, trauksme, šizofrēnija utt. nē? Tāpat, kāpēc skolās nemāca lasīt līgumus, nemāca pašregulācijas prasmes, meditācijas veidus, kas nodēretu PILNĪGI visiem? Šī vienkārši ir kaut kāda hypīgā tēma, kuru popularizē attiecīgā sabiedrības daļa, bet, manuprāt, ir daaaudz vairāk aktuālāku tēmu, par kurām skolā runāt.

Varētu vispār kaut kādas dzīvē noderīgas prasmes iemācīt, piemēram, rēķinu apmaksa, vairāk par uzņēmējdarbību, kā izmazgāt drēbes u.c. lietas. (Varbūt tagad ir, es īsti nezinu, jo manā laikā tā īsti nebija.)
17.09.2023 12:57 |

Reitings 730
Kalnos @ 16.09.2023 20:19
https://lv.healthy-food-near-me.com/hermaphrodite-causes-types-treatment-legal-issues-explained/

Principā tas ir tas pats, kas interseksuālisms jeb starpdzimums
17.09.2023 13:08 |

Reitings 3723
Tigeriene @ 17.09.2023 12:38
Es par to, ka vajag mācīt, bet to vajag darīt pareizi un atbilstoši bērnu vecumam. Izvēlēties pareizus skaidrojumu veidus u.t.t. Jo uzskatu, ka ja to dara nepareizi, nepareizā valodas stilā u.t.t., tad labāk nevajag vispār šo tēmu mācīt...
Kā arī nevajadzētu to lietu mācīt ātrāk par 7./8. klasi. (Protams, ja kādam pubertāte sākas ātrāk, tad ir kā ir, bet nu ok.)
Piekrītu ar šīm: Bērns savā fantāziju pasaulē izdzīvo daudz un dažādus posmus, sākot no klabināšanas pa māju mammas kurpēs līdz tam, ka vēlies būt pretējais dzimums, jo "viņiem viss labāk".
Bet tas ir jāizdzīvo PAŠAM! Pašam jānonāk pie savas būtības, pie savas orientācijas.

Vairums sākoties pubertātei neaizdomājas par dzimumu maiņu, bet savu seksualitāti. Puisim nav jākļūst par meiteni, lai mīlētu puišus un otrādi.
Tāpat kļūstot par transpersonu daudzi geji un lezbietes nemaz negrib veidot attiecības, nemaz nerunājot par heteroseksuāliem.
17.09.2023 13:34 |

Reitings 1476
SarmaD @ 17.09.2023 12:02

Visus, Tevi ieskaitot. Pārlasi savus nejēdzīgos tekstus! Jūs visi, varbūt izņemot spoku un vēl kādu, atbalstāt to ķēmu propagandu. Jā - tādas h*iņas klāstīšana vai, vēl vairāk, mācīšana pat vidusskolā pakļaus daudzu bērnus nopietnām briesmām, bet nu neko vairāk no jums es arī negaidīju.😁 Patiesībā pasaule tiešām būs labāka, kad būs pilns ar transiem. Vismaz viņi cīnās par savām tiesībām. Jūs, savukārt, tikai tiekat pazemoti un piesmieti un gūstat no tā baudu.👍
17.09.2023 13:46 |

Reitings 730
akul12 @ 17.09.2023 13:34

Vairums sākoties pubertātei neaizdomājas par dzimumu maiņu, bet savu seksualitāti. Puisim nav jākļūst par meiteni, lai mīlētu puišus un otrādi.
Tāpat kļūstot par transpersonu daudzi geji un lezbietes nemaz negrib veidot attiecības, nemaz nerunājot par heteroseksuāliem.

Nesaku, ka tikai un vienīgi par dzimumidentitāti jārunā. Protams, ka par orientāciju arī. Bet vissvarīgākais šajā visā ir to darīt pareizi. Jo citādāk tā arī būs, ka jauniešus tas ļoti ietekmēs un viņi parausies uz to.
17.09.2023 13:50 |

Reitings 730
Elīzīte12345 @ 17.09.2023 13:46

Visus, Tevi ieskaitot. Pārlasi savus nejēdzīgos tekstus! Jūs visi, varbūt izņemot spoku un vēl kādu, atbalstāt to ķēmu propagandu. Jā - tādas h*iņas klāstīšana vai, vēl vairāk, mācīšana pat vidusskolā pakļaus daudzu bērnus nopietnām briesmām, bet nu neko vairāk no jums es arī negaidīju.? Patiesībā pasaule tiešām būs labāka, kad būs pilns ar transiem. Vismaz viņi cīnās par savām tiesībām. Jūs, savukārt, tikai tiekat pazemoti un piesmieti un gūstat no tā baudu.?

Visus? 😆 Es jau sākumā sapratu, ka tu to visu ironiski raksti.
17.09.2023 13:51 |

Reitings 1476
Tigeriene @ 17.09.2023 13:50

Nesaku, ka tikai un vienīgi par dzimumidentitāti jārunā. Protams, ka par orientāciju arī. Bet vissvarīgākais šajā visā ir to darīt pareizi. Jo citādāk tā arī būs, ka jauniešus tas ļoti ietekmēs un viņi parausies uz to.

Turpini tā domāt! Tu esi ideāla! Ļauj es Tev aplaudēšu!
17.09.2023 13:54 |

Reitings 3723

Visus, Tevi ieskaitot. Pārlasi savus nejēdzīgos tekstus! Jūs visi, varbūt izņemot spoku un vēl kādu, atbalstāt to ķēmu propagandu. Jā - tādas h*iņas klāstīšana vai, vēl vairāk, mācīšana pat vidusskolā pakļaus daudzu bērnus nopietnām briesmām, bet nu neko vairāk no jums es arī negaidīju.? Patiesībā pasaule tiešām būs labāka, kad būs pilns ar transiem. Vismaz viņi cīnās par savām tiesībām. Jūs, savukārt, tikai tiekat pazemoti un piesmieti un gūstat no tā baudu.?

Interesanti, ka pasauli labāku veido tikai izmirstošajā Eiropā un citās reiropas valstīs. Citos reģionos šo propagandu neuzdrošinās pieminēt 😁
Tigeriene @ 17.09.2023 13:50

Pareizi būtu mācīt veidot attiecības, ģimeni un gatavot bērnu audzināšanai.
17.09.2023 13:57 |

Reitings 730
akul12 @ 17.09.2023 13:57

Interesanti, ka pasauli labāku veido tikai izmirstošajā Eiropā un citās reiropas valstīs. Citos reģionos šo propagandu neuzdrošinās pieminēt ?
Pareizi būtu mācīt veidot attiecības, ģimeni un gatavot bērnu audzināšanai.

To arī. Piekrītu.
17.09.2023 13:58 |

Reitings 1616
Reģ: 01.11.2022
Šī diskusija parādīja interesantu momentu, t.i., pret bērniem uzspiestu info par transiem, dzimuma maiņu u.tml. iestājas puiši, bet meitenes atrod argumentus par (sākot ar garnelēm un beidzot ar sazin ko). Negaidīti.
17.09.2023 15:24 |

Reitings 3512
Reģ: 05.09.2023

Iesaku tādā gadijumā pašai pārlasīt manis sacīto. Īpaši atbildi Kalnos argumentam par garnelēm.
17.09.2023 15:30 |

Reitings 2954
Globuss @ 17.09.2023 15:24
Šī diskusija parādīja interesantu momentu, t.i., pret bērniem uzspiestu info par transiem, dzimuma maiņu u.tml. iestājas puiši, bet meitenes atrod argumentus par (sākot ar garnelēm un beidzot ar sazin ko). Negaidīti.
Dāmas saka FAKTUS,un daudzām ir bērni,ģimene, dzīves pieredze .
Puiši te taču zinām visi ir vientuļi ,tinderi un nez kur mūžīgi meklējas . Faktus minēt ,pamatot līdz ar to ar zināšanām nemāk te ...
17.09.2023 15:40 |

Reitings 2954

pilnigi nevienu ,un lai nav sviests lieku reizi jālasa tevi block
17.09.2023 15:42 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits