Elizabeteputnos @ 16.09.2023 17:32mainīt vārdu tomēr nav tas pats, kas mainīt dzimumu. Man ir bijusi vēlme mainīt vārdu, jo man ar to ir grūti, dzīvojot ārpus Latvijas. Ne pa tēmu, bet man tiešām interesē - cik čakarīgs ir process, nomainīt vārdu? Un vai tas tiek nomainīts līdz pat dzimšanas apliecībai, vai kā tas notiek?
paldies, man bija priekšstats, ka tas ir daudz sarežgītāk. Būs kārtīgi jāizdomā.vijolite2 @ 16.09.2023 17:40
Protams, tas nav tas pats kā mainīt dzimumu, kur ir ļoti nopietna hormonālā terapija līdz pat operācijām.
Par vārdu - tas vēl bija 2010.gadā, tagad varbūt ir citi noteikumi, bet toreiz bija tā, ka atnācu uz Dzimtsarakstu nodaļu un informatīvā konsultācijā pateicu, ka vēlos mainīt vārdu, pajautāju, kas un ko jādara. Man iedeva veidlapu un pateica, ka būs pēc tam jāsamaksā nodevu. Mājās aizpildīju, tur bija arī liels lauks pamatojumam, kas ir visbūtiskākais, kāpēc tu to vārdu gribi mainīt. Tur sarakstīju konstruktīvi iemeslus. Tad aizgāju nodot, man pateica, ka to izskatīs kaut kāda termiņa laikā, precīzi jau neatceros, cik bija. Man liekas, ka mēneša laikā biju saņēmusi atbildi, ka man piekrīt mainīt. Atsūtīja arī lēmumu par vārda maiņu. Ar to devos jau uz pases maiņu, kur nomainīja vārdu pasē. Dzimšanas apliecībā nezinu, maina vai nē, es speciāli negāju uz to, man pietika ar oficiālu pases maiņu.
fifinators @ 16.09.2023 17:55Ne velti ir teiciens - kā mucā audzis.
Jo vairāk informāciju bērniem dos, jo plašāk viņi domās.
Liekas tik absurdi, ka ir cilvēki, kas domā, ka viņu bērns pēkšņi kaut ko skries darīt tikai tāpēc, ka ir kaut ko dzirdējis. ?
Kalnos @ 16.09.2023 17:42Ir dzīvnieki kas maina dzimumu , ari augu valstī tas pats .
https://www.santa.lv/raksts/astes/vai-zivis-var-mainit-dzimumu-10407/. Piemērs uz ātro. Jopcik ,jūs te daža skola nemācījāties?
Tāpat homoseksuālitāte ari nav reta parādība dabā....Ak.jel..
Kalnos @ 16.09.2023 18:17Tā kira piesauc dabas likumus ,esi lūdzu konsekventa - pirnais dabas likums vairoties . Tatad tie kas nevēlas vai negrib bernus ir apkarojami, tas ir pretdabiski !
Attīstītā sabiedrība ir par ideju, ka jebkuram indivīdam ir jādod iespēju dzīvot laimīgu dzīvi. Laimīgas dzīves jēdziens ietver sevī to, ka jebkuram ir jābūt apmierinātam ar sevi, lai turpmāko pakārtotu.
Kalnos @ 16.09.2023 17:47https://spoki.lv/aktuali/Interesanti-fakti-par-dzivniekiem/468475. Zinājāt ka garneles maina dzimumu ?
L.. @ 16.09.2023 17:54Bērnam piedzimstot, viņš ir kā balta lapa. Savas zināšanas un pasaules uztveri veido no tā, kas notiek apkārt. Manuprāt, vairāk būtu jāuztraucas par vecākiem, kuri ar savām darbībām parāda, ka alkohols atrisina visas problēmas vai vardarbība ģimenē ir pašsaprotama lieta.
Tie lielie bļāvēji, kas sauks policiju, rakstīs iesniegumus vai ņems laukā bērnus no skolām, ir lielāka problēma nekā pāris mācību stundas skolā par šo tēmu. Dzīvo pēc viena noteikta standarta, bet viss, kas savādāks - nepieņemami. Un tad izaug kārtējā paaudze, kura baidās atšķirties no pūļa un slēpj savu personību. Vai pat sāk sevi ienīst, jo uztver kaut ko savādāk nekā ir "pareizi". Un tad viņi šo pašu pasaules uztveri nodod nākamajām paaudzēm.
Nav runa tikai par šo tēmu. Jāiemācās pieņemt atšķirīgais. Bet tas pie mums (un arī daudzās citās valstīs) ilgi nenotiks.