Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Vai apmācību laiks darba uzsākšanai tiek apmaksāts?

 
Reitings 908
Reģ: 25.11.2022
Esmu “jauniņā” darba tirgū, jo līdz šim strādāti tikai pagaidu skolēnu vasaras darbi, tāpēc, pētot darba sludinājumus, pamanīju, ka vietām tiek norādīts, ka apmācību laiks tiek apmaksāts, bet citur vienkārši ir teikts “sniedzam apmācības darba uzsākšanai”, tāpēc radās jautājums - vai apmācības, kas nepieciešamas darba uzsākšanai visur ir apmaksātas, vai tomēr var gadīties izņēmumi, kur tu brauc, pavadi savu laiku un tērē degvielu, bet beigās starp tevi un darba devēju neizdodas “sadarbība”, un tevi nepieņem darbā un paliec mīnusā. Internetā īsti neatrodu informāciju par šo. Varbūt kādai ir zināšanas vai pieredze? Paldies!
12.09.2023 16:35 |
 
Reitings 1356
Reģ: 27.05.2023
Maksāt tev sāk ar to dienu ar kuru ir noslēgts darba līgums. Citās vietās tā apmācība notiek paralēli jau ar darbu, citur apmācības ir pirms tam, ja tev ir jāiemācās liels informācijas daudzums vai specifiskas lietas. Bet papīrs tev ir jāparaksta tā vai tā, ja negribi lai sanāk, ka tērē savu laiku un resursus, bet izlemj tevi nepaņemt.
Nekas neliedz pajautāt. Vai nu pašā intervijā, vai nu zvanā, kas aicina uz interviju. Vai arī pat pirms cv sūtīšanas pazvani uz norādīto tālruni un uzjautā atbildīgajam cilvēkam.
Cik man ir bijusi pieredze vienmēr tas laiks ko pavadīju apmācībās ir bijis apmaksāts. Jo bija jau noslēgts līgums.
12.09.2023 16:46 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits