Mana skatījumā precēšanās neko nemaina, tikai juridiski. Bet ja valdība sakārtotu juridisko pusi tad nav problēmu dzīvot kā dzīvesbiedriem.
Civillaulības gan ir dīvaina būšana, jo attiecības gan tāpat būs jāreģistrē. Tad kā tas atšķiras no sarakstīšanās dzimtsarakstu nodaļā? Nedaudz izklausās pēc centieniem no jauna izgudrot riteni.
YaeMiko @ 04.09.2023 14:53
Citās valstīs ir dažādi veidi kā reģistrēt civillaulība teiksim internetā ar eprakstu nekur neejot(nezinu vai Latvijā tas būtu droši un iespējams), pie notāra sev ērtā laikā, nevis jāpiesaka kaut kāds pakalpojums klātienē un tad jānāk sarakstīties un citas iespējas. Es īsti nezinu kā tas strādātu Latvijā.
akul12 @ 04.09.2023 15:03
Ko no šādas civillaulības reģistrācijas sagaidi? Civilvīra īpašumus, bet bez pienākumiem pret šo vīrieti? ?
Savādāk nesaprotu, kas attur sareģistrēties dzimtsarakstu nodaļā, tas neaizņem daudz laika. Mēnesi iepriekš pierakstaties un pēc pusstundas dzimtsarakstu nodaļā esiet laulātie. Vienīgais apgrūtinājums divi liecinieki.
YaeMiko @ 04.09.2023 15:10
Es neko nesagaidu, jo man vairāk to nevajag. Un kādiem pienākumi tad īsti iestājas esot laulībā kuri nav pirms laulības nopietnās attiecībās?
Jupiter @ 04.09.2023 15:03Nekad neesmu redzējusi nekādas mazākās vajadzības precēties, ņemot vērā arī, ka esmu childfree un neplānoju ģimeni - tas man nav faktors. Neviens arguments man nekad nebija gana lai pārliecinātu. Pirms es sagāju kopā ar savu sapņu vīrieti - tagad es nevaru sagaidīt, kad varēšu sasiet mūsu dzīves līdz vienmēr un nekad nedot šķiršanos. Reti gan kuri draugi precējās tādu iemeslu dēļ. Esmu dzirdējusi no "jo es vismaz vienu reizi gribu būt precēta" līdz "jo tas ir kaut kas ko vajag darīt.... jo esam kopā 4 gadus....?" Un tas rada tikai problēmas. Arī "bērnu dēļ" neatbalstu. ES biju tas bērns, kura dēļ vecāki nešķīrās - tas tikai traumē bērnus tālāk.
Vienīgais apgrūtinājums divi liecinieki.
Aldis30 @ 04.09.2023 18:17Mūsdienu statistika parāda ka ir jābūt diezgan naivam lai ticētu ka ar to otru cilvēku būsiet kopā līdz mūža galam.
Pat ja domā ka esi atradis superīgu meiteni un ka jums viss būs ideāli, nav nekādas garantijas ka Tevi nepametīs uz līdzenas vietas kādā jaukā dienā.
Aldis30 @ 04.09.2023 18:17Mūsdienu statistika parāda ka ir jābūt diezgan naivam lai ticētu ka ar to otru cilvēku būsiet kopā līdz mūža galam.
Pat ja domā ka esi atradis superīgu meiteni un ka jums viss būs ideāli, nav nekādas garantijas ka Tevi nepametīs uz līdzenas vietas kādā jaukā dienā.